Sportisks un elektrisks - gandrīz 64 000 par Nissan Ariya Nismo (+ FOTO) 1

 

Foto: Nissan

iAuto | 20.oktobris 2024 8:53

Japānas autobūves uzņēmuma Nissan autosporta nodaļa Nismo no 18. oktobra uzsāk sava pirmā pilnībā elektriskā modeļa Ariya Nismo iepriekšpārdošanu.

Nismo jaunums tiek piedāvāts ar interneta starpniecību, pirmajiem 250 Eiropas klientiem solot Nissan Charge lietotnes uzlādes kuponu 470 eiro vērtībā (Vācijā), ja tiks pasūtīts Stealth Grey krāsas transportlīdzeklis un klients iekļausies laika nogrieznī līdz mēneša beigām.

Salīdzinot ar Nissan Ariya standarta versiju, Nismo modelim ir pielāgota šasija un optimizēta aerodinamika, kas panākts izmantojot jaunu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, savukārt salona apdarei izmantoti sēdekļi ar zamšādai līdzīgu audumu un sarkaniem akcentiem, cenšoties piešķirt interjeram sportiskāku noti.

Ražotāja dati liecina, ka Nissan Ariya Nismo e-4ORCE ir visu riteņu piedziņa un 320 kW (435 ZS) jauda, kas no 0 līdz 100 km/h ļauj ieskrieties piecās sekundēs, bet starpposma sprintu no 80 līdz 120 km/h paveikt 2,4 sekundēs. Taisnības labad jāpiebilst, ka sportiskā modeļa patēriņš – 20,4 kWh/100 km – neļauj to pieskaitīt pie ekonomiskākajiem elektromobiļiem.

Nissan informē, ka Ariya Nismo maksā 63 990 eiro, piegādes solot uzsākt no janvāra. Neskaitot pelēko Stealth Grey, klientiem pieejamas arī trīs citas virsbūves krāsas.

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 20.oktobris 2024 11:27
0 0 Atbildēt

Kaut kā tas Nissan ilgi bija jāgaida, līdz šādam uzlādētam Nismo!? Kas bija pirmais, paliks pēdējais...?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cik šobrīd maksā degviela Lietuvā?; 19.10.2024 (+ FOTO) 1

Vakar, 19. oktobrī bija izdevība uzpildīties Alauša uzpildes stacijā netālu no Zarasu pilsētas un, jāsaka, ka degvielas cena patīkami pārsteidza. Citur tā bija nedaudz augstāka, piemēram, Zarasu Baltic Petrolium par dīzeļdegvielas litru prasīja 1,369 Lasīt vairāk

 

Neraugoties uz Vācijas mīnusiem, elektroautomobiļu skaits pasaulē aug 11

Neraugoties uz pircēju skeptisko noskaņojumu Vācijas tirgū, citos lielajos noieta tirgos elektriskās piedziņas transportlīdzekļu skaits pieaug, īpaši strauju tempu demonstrējot Ķīnā. Lasīt vairāk

 

Viedais luksofors Liepājā fiksējis 270 pārkāpumus (+ VIDEO) 15

Pērn marta beigās Liepājā sāka darboties Latvijā pirmā ar mašīnredzes risinājumu aprīkotā satiksmes kontroles iekārta – tā saucamais viedais luksofors. Lasīt vairāk

 

Cik ilgi krieviem jākrāj, lai nopirktu jaunāko Lada 23

AvtoVAZ tikko laidis klajā savu jaunāko modeli, biznesa kases sedanu Aura, bet analītiķi ir izskaitļojuši, cik mēnešus krieviem jāstrādā, lai varētu to iegādāties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti