Populārākie riepu ražotāji: Michelin, Hankook... kuri vēl? 16

 

Foto: Publicitātes attēls

220.lv | 13.augusts 2022 16:02

Kas gan šaubās, ka globālai riepu industrijai, kurā ir simtiem spēlētāju, ir ietekme uz ikvienu, kam ir sava automašīna. Pirms katra jauna riepu komplekta iegādes tiek skatīti riepu topi, salīdzinātas cenas un uzklausīts speciālistu viedoklis.

Pasaulē joprojām topu augšgalā ir Eiropas un ASV zīmoli, bet pēc pārdošanas rezultātiem arvien labāk sevi parāda Korejas un Ķīnas ražojumi. Baltijā Ķīnā ražotās riepas izvēlas 37% autobraucēju, bet Latvijā pat vairāk – ap 50%. 

Atgādināsim par dažiem riepu zīmoliem ar plašu modeļu izvēli, kuru riepas varat iegādāties tiešsaistes lielveikalā 220.lv

Sailun

Sailun riepas ir laba izvēle tiem, kam ir svarīga optimāla cenas un kvalitātes attiecība. 

Kopš 2002. gada Sailun ir vadošais riepu ražotājs Ķīnā. Uzņēmuma riepas ir pazīstamas visā pasaulē, jo tiek piedāvātas gan Āzijas tirgum, gan Eiropai. Ierindojas pasaules riepu ražotāju top 15. Uzņēmums izvirzījis mērķi līdz 2025.gadam iekļūt labāko desmitniekā. 

Tirgo plašu riepu klāstu dažādiem auto modeļiem – pasažieru auto, smagajiem auto un apvidus automašīnām. Produkti visās cenu grupās – budžeta, vidējā un premium klase. Zīmols saņēmis apbalvojumus un sertifikātus. Par spilgtāko piemēru tam kalpo TÜV SÜD sertifikāts, kuru kā pirmā Ķīnas riepa vēsturē ieguvusi Sailun Alpine+ ziemas riepa.

Sailun izstrādātāji pievērš īpašu uzmanību riepu dizainam un inovācijām.

Sailun riepas Latvijā pazīstamas jau vairāk nekā 15 gadu. Pircēju izvēlei gan augstas kvalitātes vasaras, gan arī ziemas un vissezonas riepu modeļi.

Hankook

Korejas zīmols, kas kļuvis par kvalitātes zīmi daudziem riepu tirgotājiem un lietotājiem. Populārs Latvijā. Par Hankook riepu kvalitāti liecina tas, ka daudzi autoražotāji ir izvēlējušies Hankook kā oficiālo riepu piegādātāju savām jaunajām automašīnām. 

1981. gadā uzņēmums atvēra savu pārstāvniecību Amerikā, kopš 1996. gada Hankook riepas tirgojas arī Eiropā. Jaunā rūpnīca Ungārijā nodrošinās arvien pieaugošo Eiropas patērētāju pieprasījumu pēc kvalitatīvām riepām. Uzņēmuma galvenais mērķis ir iekļūt Eiropas riepu ražotāju TOP 3 un tajā kārtīgi nostiprināties. 

Uzņēmums augstu vērtē savu reputāciju, tāpēc ražošanā darbojas paaugstināta kvalitātes kontroles sistēma, kas pilnībā novērš bojātas partijas nonākšanu pie patērētāja.

Kormoran

Kormoran riepas tiek ražotas Polijā Michelin grupas filiālē jau vairāk nekā 28 gadus. Kormoran ražo kvalitatīvas riepas par pievilcīgām cenām. 

Sadarbība ar vienu no pasaulē lielākajiem un neapšaubāmi visatpazīstamākajiem riepu ražotājiem Michelin aizsākās 1997. gadā. Desmit gadus vēlāk, Michelin kļuva par Kormoran lielāko akciju daļu īpašnieku, īpaši pievēršoties vidējās klases riepu segmentam. Šobrīd, Kormoran riepas pieejamas vieglajiem pasažieru un apvidus auto, kā arī komerctransportam. 

Nokian

Nokian ir Somijas ražotājs, kas saņēmis daudzas godalgas par ziemas riepu kvalitāti. Tomēr Nokian nav tikai ziemas riepu ražotājs, daudzi uzņēmuma riepu modeļi izcēlušies ar lielisku veiktspēju. Vasaras riepas  Nokian Zline gumijas sastāvs, vairākslāņu struktūra un moderno nanotehnoloģiju izmantojums riepai nodrošina augstu uzticamību pat lielā ātrumā. Lieliska virziena maiņas reakcija. Plašs pielietojums.

Michelin

Riepu premium zīmols. Michelin ir viens no galvenajiem starptautiskā riepu tirgus dalībniekiem. Šobrīd lielākais un viens no vēsturiski nozīmīgākajiem zīmoliem ne tikai riepu, bet visā auto nozarē un attīstībā kopumā. Mūsdienu ceļu satiksme nav iedomājama bez ceļu kartēm un radiālajām riepām, bet tie ir tikai daži no Michelin izgudrojumiem zīmola vairāk nekā 130 gadus ilgajā pastāvēšanas vēsturē. Pasaules slavu iemantojis saražotās produkcijas kvalitātes un izcilo ekspluatācijas parametru dēļ. Michelin riepas ir saņēmušas ne tikai visaugstāko patērētāju atzinību, bet arī visvairāk apbalvoju. 

 

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 13.augusts 2022 17:51
0 0 Atbildēt

Populārākie, tie kas nopērkami Maximā un Depo!!!

Pļakt 13.augusts 2022 17:54
1 2 Atbildēt

man nekad nav gadījies redzēt ka kāds tās pērk - es arī nepirktu

janka 13.augusts 2022 18:45
0 1 Atbildēt

Depo un cenuklubā esmu pircis Debica riepas. Normālas, vismaz par sailuniem toč labākas bija.

Dkurs 13.augusts 2022 19:08
4 1 Atbildēt

Es gan riepas pērku maksimās un depo, jo cenas visdraudzīgākās. Nebarošu mūsu zviedru miskastniekus, kuri šeit dzen vecas 5mm firmas riepas pa 20 eiro gabalā...

Šie tirgoņi arī izplata mītu, ka lēta ķīnas riepa sūds, bet viņu lietota un nodilusī pa kārtu labāka.

Savādāk jau bizītis neietu...

msh 14.augusts 2022 3:35
2 0 Atbildēt

Jā, lēta ķīnas riepa ir sūds, un tie kas tās pērk - lohi. Pašam apakšgalam par to lai pārliecinātos pietiek tikai paņemt to riepu rokās - dārgāka ķīna varbūt ir ciešama, bet, ups - cena tāda ka nav attaisnojums pirkt to ķīnu nevis bik piemaksāt par normālu riepu.

Dkurs 14.augusts 2022 12:02
1 1 Atbildēt

Par dārgo ķīnas riepu cenu sanāk tik vien kā lielo brendu subbrends...

Nesaku , ka slikts, bet vai diži labāks par Ķīnu?

Ok ar kovidu un karu cenas kāpušas...

Bet vecajos laikos r16 ķīnu varēja nomedīt ap 30+ eiro gabalā, bet normalais brends ap 50+ eiro gabala...

Uz komplektu tie ir 80 eiro...

Nemaz nerunāsim par atjaunotajām, kuras reklamē, ka no Vācijas nākušu 8. Pasaules brīnumu... bet cena, kā jaunam ķīnietim...

msh 14.augusts 2022 12:17
2 0 Atbildēt

Tev nav bail ar tām zarnām kuras tu tur lieto, braukt pa ceļu? R16 par 30 eirām? Man uz manām 14 collām lētie sūdi vismaz agrāk sākās pie kādām 35 eirām - normāla ķīna ap 50, bet turpat blakus jau ir kāds Hankook kas maksā kādu piecīti dārgāk.

Pavasarī, tieši tad kad sākās burkšķis Ukrainā, nopirku jaunu Michelin Energy Saver komplektu internetveikalā par 67 eirām gabalā; pirku nevis tāpēc ka kruts brends bet tāpēc ka pirms tam kādus 4 gadus sanāca palietot desmitgadīgas [atdošanas brīdī] Michelin Energy, to riepu priekštečus un biju ļoti apmierināts. Dārgi? Visdrīzāk lētāk nekā ķīnas mēsli - redzot kā kalpoja vecās riepas, no šīm sagaidu vismaz 8 sezonas, un tas pie noteikuma ka mani nobraukumi nopietni nesamazināsies [ļoti reāla varbūtība, jo pēdējos trīs mēnešos golfs ir nobraucis zem tūkstoša, jo ar pitonu nobraukti tuvu trīs tūkstošiem]...

Dkurs 14.augusts 2022 13:46
0 1 Atbildēt

No kā baile?

Viņas ir ES standartiem atbilstošas... nekas nevibrē, stūre nevelk, viss čotka, tas par vasaras komplektu.

Ziemas komplekts man no būvmateriālu veikala pa 25eiro gabalā r15 atjaunotas.

Sirds mieram šobrīd r16 ķīnieši nemaksā lētāk pa 45eiro, vismaz sava galā neesmu atradis.

core 14.augusts 2022 18:11
0 2 Atbildēt

Msh vienreiz mūžā nopircis jaunas brenda riepas, tagad lecīgs Agrāk citu dziesmu dziedāja.

msh 14.augusts 2022 18:55
0 0 Atbildēt

Mazāk vajag dirst. Kāda tad bija tā "cita dziesma" - fanoju par lētajiem ķīnas sūdiem?

core 14.augusts 2022 19:47
0 0 Atbildēt

Nē, fanoji par veciem sūdiem, un teici ka riepas nav baigi svarīgas, un ņirdzi par tiem, kas riepām pievērsa lielu nozīmi.

msh 16.augusts 2022 1:05
0 0 Atbildēt

Neesmu nekad fanojis par veciem sūdiem, tikai zobojies par jums, fetišistiem, kam galvenais ir nevis riepas stāvoklis bet gan uz tās borta iekausētais cipariņš [stāsts no tās pašas tēmas kur galvenais ir cipars mašīnas odometrā nevis mašīnas stāvoklis] - gan jau tāpēc ka patīk kā blakus rakstā, kaltēt riepas uz balkona - tas nekas ka beigu beigās tevi izručī nevis riepas bet gan ESP Nopirku jaunas riepas lai kādus 10 gadus būtu miers. Sevišķi apmierināts gan nebiju - mašīnai kas gāja taisni uzliku jaunas riepas un tā sāka vilkt uz vienu pusi - dabūju ļoti precīzi saregulēt sagāzumu lai panāktu ka mašīna atkal iet taisni.

Winters 15.augusts 2022 0:19
2 0 Atbildēt

Nu hujzin, ja Tev 80 eiru žēl uz normalām riepām tad uz ko vel tu taupi?

R16 top trīs eiropas riepam ir hankook winter cept rs2, tā riepa ir par 10-15 eur dargaka par kaut kādu kinieti, bet tā ir top 3 riepa starp r16 205/215 izmēru! Ir jābūt daunim, vai cilvēkam, bez interneta pieslēguma, lai budzeta variantā priekš r16 izvēlētos kīnieteni!

Kā skatos internets tev ir, tātad daunis…

Dkurs 15.augusts 2022 19:56
0 1 Atbildēt

75eiro gabalā maksā r16 hankook, bet ziemas jauns ķīnietis 45 eiro... uz komplektu 120eiro...

pēc datu lapas tās hankook neko neiekabina ķīniešiem, visai viduvējas un skaļas riepas.

MMX 16.augusts 2022 9:23
0 1 Atbildēt

Pats ziemā braucu ar to Hankook Wintercept RS2 205/55 R16. Nu ko lai saka, ja 45Eur ķīnieša veiktspēja ziemā tiek pielīdzināta 76Eur vērtai brenda riepai, tad diskusiju īsti tālāk nav jēgas vest. Vai nu cilvēks nekad nav braucis ar JAUNĀM topu uzvarētājām riepām, vai arī cilvēks nepārvietojas ātrumos, kuros riepu kvalitātei būtu nozīme.

Šobrīd vasaras riepas man ir Conti Premium Contact 6 un pēc trīs gadu lietošanas es nevarētu ar nopietnu seju pateikt, ka riepa pa 90Eur ir principā tas pats, kas riepa pa 70Eur, kur nu vēl 50Eur. Nu tur ir fundamentālas atšķirības stūres atsaucībā, vispārējā vadāmībā un bremzēšanas ceļa garumā pat salīdzinot ar lētākām citu brendu riepām, kur nu vēl kaut kādiem ķīniešiem. Neviens sintētiskais tests nespēs parādīt to, kādu pienesumu reāli riepa nes braukšanā, pat ja testa rezultāti atšķiras par dažiem metriem.

Dkurs 16.augusts 2022 11:40
0 0 Atbildēt

Izklausās pēc reliģijas...

Ziemā max ātrumi ir 90km... tādu tur arī atjaunotās...

Kādu tu tur vadāmību gaidi?

Aizdzen uz labu savirzes stendu auto, būs tev laime biksēs... un laba vadām8ba arī bez brenda reipām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti