Kāpēc ASV kravas vilcienu bizness ir tik daudz sekmīgāks nekā pasažieru pārvadājumi (+ VIDEO) 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 24.februāris 2022 5:47

ASV atpaliek no pārējās pasaules pasažieru pārvadājumos, taču attiecībā uz kravas vilcienu biznesu, ASV dominē.

Saskaņā ar Amerikas Dzelzceļu asociācijas datiem, ASV kravu dzelzceļa tīkls apkalpo vairāk nekā 140 000 jūdžu privātu sliežu ceļu visos štatos, izņemot Havaju salas. Tas pārvieto vienu trešdaļu no visa ASV eksporta un aptuveni 40% no tālsatiksmes kravu apjoma.

Tas tieši konkurē ar kravu pārvadājumu nozari, preču pārvietošanā valsts mērogā. Piegādā visu, sākot no oglēm līdz automašīnām un beidzot ar ķīmiskām vielām. Un, pieaugot e-komercijas uzņēmumiem, piemēram, Amazon, vilcieni arvien vairāk pārvieto arī patēriņa preces.

Ir septiņi galvenie kravu dzelzceļi, kas savieno Ziemeļameriku. Rietumos dominē Union Pacific un BNSF. CSX un Norfolk Southern ir galvenie austrumu krasta operatori, savukārt Kansas City Southern, kā arī Kanādas Klusā okeāna un Kanādas nacionālie maršruti kursē uz ziemeļiem un dienvidiem. Amtrak, kas ir Amerikas Savienoto Valstu pasažieru pakalpojums, pieder tikai 3% valsts dzelzceļa.

2019. gadā piecu lielāko ASV dzelzceļu kopējie darbības ieņēmumi bija vairāk nekā 71 miljards dolāru.

Taču kravu pārvadājumu dzelzceļa nozares panākumi nav bijuši bez problēmām. Nozare ir tikusi galā ar tādiem izaicinājumiem kā bankroti, pieprasījuma trūkums pēc oglēm un nesenajiem piegāžu ķēdes sastrēgumi un zādzību pieaugums. Septiņi labākie operatori, kuriem pieder lielākā daļa sliežu ceļu Ziemeļamerikā, arī tiek kritizēti par savu ietekmi uz dzelzceļa nozari.

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 24.februāris 2022 9:56
2 1 Atbildēt

Ak dievs kas par tukšu muldēšanu, ASV ir visas precīzi tās pašas problēmas kas LV, tik amīšos visas līnijas kas nes zaudējumus klapē nafig ciet jo ātrāk jo labāk, un cita starpā dzelzceļa pārvadātājiem neiet daudz vieglāk, kā furgoniem/sedlvilcējiem, konkurence liela, infrastruktūra sūdīga, daudz darbinieku laiž vaļā, attiecīgi sliežu ceļi netiek pienācīgi uzturēti virzienos, kur ved maz, bet nolikvidēt nevar utml.

Gan jau ka ja ņem vērā inflāciju, tad IMO dzelzceļš mūsdienās pelna daydz sūdīgāk kā 50 vai 60-tajos.

imzz 24.februāris 2022 11:41
2 0 Atbildēt

ASV ir visas precīzi tās pašas problēmas kas LV,

Nepavisam. ASV ir ļoti attīstīta iekšzemes aviosatiksme. Tā arī izkonkurē pasažieru dzelzceļu. Esi kādreiz ASV filmā vai TV šovā redzējis, ka kāds dodas uz staciju un pērk biļeti ? Es ne reizi. Visi tur dodas uz lidostu.

imzz 24.februāris 2022 16:44
1 0 Atbildēt

Protams, ka ASV ir abi kopā. Lielākiem attālumiem avioreisi, mazākiem auto. Savukārt, ceļošanai cilvēki bieži izvēlas lēnāku transportu, lai visu varētu labāk apskatīt bez steigas, piem. upes kuģi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti