Tesla beidzot gatavs elektriskā kravinieka Semi ražošanai

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/elonmusk

iAuto, Nozare.lv | 7.oktobris 2022 12:32

Tesla Motors gatavs uzsākt elektriskā vilcēja Semi ražošanu. Pirmie saražotie automobiļi tiks nosūtīti uzņēmumam Pepsi, kas tos pasūtīja jau 2017.gadā.

Šo automobiļu piegādes ASV atspirdzinošo dzērienu kompānijai "PepsiCo" tiks sāktas 1.decembrī. Iepriekš bija zināms par 100 pasūtītiem vilcējiem.

Masks skaidro, ka ražošanā nonākušie elektriskie kravas automobiļi ar uzlādētiem akumulatoriem spēs nobraukt aptuveni 800 kilometrus.

Masks "Tesla Semi" prezentēja 2017.gada nogalē, un tobrīd bija paredzēts, ka kravas automobiļu ražošana tiks sākta 2019.gadā. Taču uzņēmums tajā laikā izvēlējās esošo ražošanas jaudu izmantot, lai ražotu akumulatorus tādiem vieglajiem automobiļiem kā "Model 3" un "Model Y".

"Tesla" sola, ka elektrisko kravas automobiļu ekspluatācijas izmaksas būs zemākas salīdzinājumā ar tradicionālajām smagajām automašīnām ar dīzeļdzinējiem, daļēji pateicoties lētai elektroenerģijai uzņēmuma ātrās uzlādes stacijās ASV, kā arī vienkāršākai apkopei.

Tāpat uzņēmums paredzējis ražot kravas automobiļu versijas, kas spēs nobraukt aptuveni 480 kilometrus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti