Nogrimušo kuģi ar 4200 Hyundai un Kia automobiļiem sazāģēs gabalos (+ VIDEO) 15

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 9.jūlijs 2020 10:58

Kravas kuģi MV Golden Ray, kas kopā ar 4200 jauniem korejiešu automobiļiem pērnā gada septembrī nogrima pie ASV krastiem nolemts sagriezt kopā ar automašīnām un no dzelmes izvilkt pa daļām.

Speciāli automašīnu pārvadāšanai konstruētais MV Golden Ray, ko uzbūvēja Dienvidkorejas Hyundai Mipo Dockyard, kopš pagājušā gada 8. septembra atrodas netālu no Brunsvikas ostas. Tikai 23 minūtes pēc iziešanas no ostas, kuģis ar vairāk nekā četriem tūkstošiem jaunu Hyundai un Kia automobiļu piepeši sāka svērties uz sāniem un galu galā apgāzās, nogrimstot salīdzinoši nelielā dziļumā.

Saskaņā ar dažu avotu ziņām tas notika nepareizas kravas izvietojuma dēļ, lai gan Hyundai izplatīja arī versiju par ugunsgrēku.

Drīz pēc negadījuma eksperti atzina, ka kuģi nevarēs izcelt un nāksies to utilizēt. Uzdevuma veikšanai tika nolīgta kompānija Gallagher Marine, kas autovedēju ar milzīgu ķēžu zāģi sadalīs astoņās frakcijās un pa gabaliem ar baržām izvedīs krastā. Kopā ar kuģa konstrukciju tiks sazāģētas arī automašīnas, jo tas tika atzīts par vienkāršāku risinājumu nekā mēģināt tilpnes atbrīvot no tām pirms utilizācijas.

 

 

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Dīvāna komentāri 9.jūlijs 2020 12:43
9 1 Atbildēt

Ja pasauc Lietuvas auto pārstāvji.

imzz 10.jūlijs 2020 8:46
8 2 Atbildēt

iekšpusē ir tērauda karkass, --- un ? Mūsdienās kuģus nebūvē kā Titāniku vai 20.gs sākuma karakuģus. Kuģubūvētavas sacenšas par zemākām izmaksām, kas nozīmē iespējami mazāku materiālu izlietojumu. Ja tas kuģis guļ uz sāna, tad visticamāk, jebkādas nesošās konstrukcijas jau ir deformējušās un ģeometrija nav pareiza un atjaunošana izmaksātu dārgāk, kā jauna uzbūvēšana.

imzz 9.jūlijs 2020 16:52
6 3 Atbildēt

"Izcelt" nav īsti pareizs apzīmējums, jo kuģis jau par kādiem 60% laukā.

Protams, ka sagriezt ir lētākais variants. Ņemot vērā masu un izmērus, šāds kuģis plāna bleķa bundža vien ir, un noteikti deformējies no tā vien, ka guļ smiltīs uz sāna.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti