Vairāk nekā 100 miljoni dolāru diennaktī - pasaulē dārgākais satiksmes korķis Suecas kanālā (+ VIDEO) 14

 
Nozare.lv | 28.marts 2021 10:10

Vairāk nekā 100 miljoni dolāru diennaktī izmaksā kuģu satiksmes sastrēgums Suecas kanālā, kas izraisījās pēc tam, kad tajā iestrēga viens no pasaules lielākajiem konteinerkuģiem "Ever Given".

Velkoņi un specializēts bagarētājs cenšas piektdien atbrīvot Ēģiptē Suecas kanālā iestrēgušo vienu no pasaules lielākajiem konteinerkuģiem "Ever Given", kas pilnībā nobloķējis kustību globālajai ekonomikai vitāli svarīgajā transporta artērijā.

Vismaz 150 kuģi gaida, kad "Ever Given" atbrīvos kanālu, paziņoja kompānija "Leth Agencies", kas sniedz pakalpojumus kanālā.

Piektdienas rītā kuģis joprojām ir iestrēdzis un nav zināms, kad to izdosies atbrīvots, pavēstīja "Leth Agencies".

Suecas kanāla pārvaldes amatpersona sacīja, ka darbs ir sarežģīts un tajā iesaistītās kompānijas cenšas izvairīties no sarežģījumiem, kā dēļ kanāls varētu palikt slēgts vēl ilgāk.

Suecas kanāla pārvalde ceturtdienas vakarā pavēstīja, ka nepieciešams aizvākt no 15 000 līdz 20 000 kubikmetru smilšu, lai sasniegtu 12 līdz 16 metru dziļumu, kas ļaus "Ever Given" atkal brīvi peldēt.

Zem Panamas karoga kuģojošais 400 metrus garais un 59 metrus platais kuģis "Ever Given" otrdien sliktos laikapstākļos sagriezās sāniski un iestrēga, pilnībā apturot kuģošanu Suecas kanālā.

Kuģis bija ceļā uz Nīderlandes ostu Roterdamu.

Pirms vairāk nekā 150 gadiem izraktais Suecas kanāls ir viens no svarīgākajiem pasaules tirdzniecības ceļiem.

Pagājušajā gadā pa kanālu izbrauca teju 19 000 kuģu, pārvadājot vairāk nekā vienu miljardu tonnu kravas.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 28.marts 2021 16:56
2 1 Atbildēt

Un cik izčakarētu auto pārvadātāju? Tie blakus efekti patreiz nav redzami!

krix 28.marts 2021 19:57
1 0 Atbildēt

Locim vairumā gadījumu ir tikai padomdevēja loma, loča klātbūtne neatbrīvo kuģa kapteini no atbildības.

Visbiežāk šādus lielus apdrošināšanas gadījumus noraksta uz kapteiņa rēķina. Visiem skaidrs, ka no fiziskas personas visu nepiedzīsi. Pats zinu kapteini, kurš noslīcināja kruīza kuģi Antarktīdā. Nu izmeta viņu no kruīza kuģu aprites, bet darbu kapteiņa amatā turpināja uz sauskravu kuģiem. Pagāja 5 gadi un jau atkal sāka meklēt vietu uz kruīziem.

Zārks,arī uz īri 28.marts 2021 23:18
1 0 Atbildēt

Un ja tur ved arī zārkus un kurus vajag.....ko tiem darīt,gaidīt vai naglot pašiem?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti