Netālu no Valmieras darbu sāk lielākā saules elektrostacija Latvijā (+ VIDEO) 10

 
LTV Ziņu dienests | 11.augusts 2023 21:21

Valmieras novada Brenguļu pagastā darbu sāk Latvijā lielākā saules elektrostacija. Jaunā saules parka jauda ir 7 megavati, kas atbilst 3800 mājsaimniecību vidējam elektrības patēriņam gadā.

 
Visi komentāri
 
WALA 12.augusts 2023 0:40
0 0 Atbildēt

Nu būs intersanti kāds būs lietderības koeficients šim, jo platību aizņem ne pa jokam ....

topinamburs 13.augusts 2023 12:33
0 0 Atbildēt

kāds sakars lietderības koeficientam ar platību?

WALA 13.augusts 2023 17:53
0 0 Atbildēt

Vienkārši interese no 2 pusēm:

1) cik šitādu vajag lai darbinātu kravas/smagās tehnikas 2 MW elektrouzlādes staciju LV apstākļos

2) cik labs bizness peļņas ziņā ir saules paneļi pretstatā lauksaimniecības produkcijai ...

es 14.augusts 2023 12:51
0 0 Atbildēt

Kāda tur peļņa lauksaimniecības produkcijai! Lauksaimniecība bez valsts dotācijām vispār nespēj dzīvot. Cita lieta, ja to platību apmežotu. Tur var tīri smuku naudu dabūt. Uzraksti projektu, apstādi par velti, saņem labu naudu tikai par appļaušanu.

topinamburs 14.augusts 2023 16:09
0 0 Atbildēt

un meža darbiem nav ar dotācijām?

topinamburs 14.augusts 2023 16:14
0 0 Atbildēt

kaut kādi diletantiski tie jautājumi jumsīm...

cik šitādu vajag? Ja nevienu auto nelādē, tad pietiks ar 0,0 šitādiem, un attiecīgi uz augšu. Kas īpašs LV apstākļiem, arī nesaprotu. 

cik labs bizness? Ja kāds parakstās uz to, ka no šamiem iepērk x gadus par y eiro, fiksētu cenu, vai tml, tad attiecīgi tieši tik labs. Gan jau bankas utml finansisti, kas parakstīja papīrīšus, zina, cik labs... Ilgtermiņā, imho, biržas cena saulainā laikā tuvināsies nullei - peļņa, ja nevar pats elektrību izmantot - arī.

WALA 14.augusts 2023 22:27
0 0 Atbildēt

Nu žēl ka nesaproti un tomēr pilnígi muļķīgi to komentē.

Finansisti jau daudz ko parakstīs, tāpēc ka māk "spēlēties" arī ar "taviem nodokļiem", ne tikai ar laiku, kad elektrību nodot tīklā, šī "čaļu kompānija" mīnusā stabili nepaliks, tā nu ir sanācis ka ar dažu no tās kompānijas ir arī sadzerts ... puiši ļoti labi māk turēt savu akciju vērtību, gan ātri un (ne)sāpīgi atlaižot, gan visu ko citu starptautiski darot ;)

Par saules paneliem pašiem - ir gadījies dažu labu prejktu Indijā panalizēt, iespaidíga teritorija bet ļoti zema efektivitāte pat tuvu ekvatoram ... tāpēc jo intersantāk kas notiks LV, vai mums ir labāks temperatūras režīms, vai mazāk saules utt., nu un ir varbūtība ka sadzers atkal un uzzinās to ko "reklāma nestāsta" .

ZZZZ 12.augusts 2023 13:56
0 0 Atbildēt

Pievienotā vērtība, šādu parku vajag regulāri kopt. Būs cilvēkam/iem darbs.

imzz 13.augusts 2023 10:37
0 0 Atbildēt

Ka tik krusa neuznāk ..

0pis 13.augusts 2023 16:43
0 0 Atbildēt

Gan jau var ar vienu pogu pagriezt visu parku ar kanti gaisā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro 1

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Skaņu signālu Audi vadītājs uztver kā vērsis sarkanu lupatu (+ VIDEO) 6

No apraksta noprotams, ka video autors ar skaņu signālu brīdina Audi vadītāju, kurš atpakaļgaitā izbrauc no pagalma. Pēdējais to uztver kā "vērsis sarkanu lupatu" un metas video autoram pakaļ. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 2

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 

Ad Rem Auto atklāj jaunu autocentru Pārdaugavā (+VIDEO) 3

Septembra vidū ar vērienīgu sarīkojumu Ulmaņa gatvē tika oficiāli atklāts Ad Rem Auto jaunais autosalons. Lai gan tehniski autocentrs funkcionē jau kopš augusta, Ad Rem Auto vadītājs Māris Īle neslēpa saviļņojumu par projekta īstenošanos. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti