Ignitis ON uzstādījis Baltijā jaudīgāko 400 kW elektroauto uzlādes staciju 2

 

Foto: Publicitātes foto

Ignitis ON | 22.septembris 2023 8:58

Viedo enerģijas risinājumu uzņēmums Ignitis, kas pārvalda Lietuvā lielāko elektrisko transportlīdzekļu ātrās uzlādes tīklu Ignitis ON, ir uzstādījis Baltijā pirmo 400 kW uzlādes staciju, kas sniedz iespēju elektroauto uzlādēt aptuveni 7 minūtēs. Tā patlaban ir jaudīgākā elektroauto uzlādes stacija Baltijas reģionā.

Ignitis elektroauto tīkla attīstības vadītājs Andrius Šeršniovas norāda, ka šis ir vēsturisks notikums un nozīmīgs uzņēmuma sasniegums, kas liecina par straujo tehnoloģiju attīstību šajā tirgus segmentā. Īpaši jaudīgas uzlādes stacijas atklāšana ir daļa no Ignitis ON ambiciozajiem stratēģiskajiem plāniem paplašināt viedos risinājumos balstīto elektroauto uzlādes infrastruktūru Baltijā, padarot to ērtu autovadītājiem un vienlaikus sekmējot energoefektivitāti un vides ilgtspējību.

Jaudīgā 400 kW stacija ļaus autovadītājiem uzlādēt savus spēkratus no 0 līdz 80% tikai 7 līdz 10 minūtēs. "Šādi uzlādes ātrumi mūs tuvina idejai, kas pirms neilga laika izklausījās kā utopija, ka elektroauto uzlāde prasīs tikpat ilgu laiku kā degvielas uzpilde auto ar parasto degvielu," komentē Ignitis elektroauto tīkla attīstības vadītājs.

Īpaši jaudīgā uzlādes stacija atrodas Viļņā līdzās noslogotajam maģistrālajam ceļam blakus Gariūnu tirgum un ātrās ēdināšanas restorānam Hesburger. Jaudīgajā uzlādes stacijā var uzlādēt jebkuru Eiropas Savienības tirgum paredzētu elektroauto modeli, kuram ir ātrās uzlādes CCS (Combined Charging System) savienotājs. Uzlādes stacijā vienlaikus var pieslēgt divus spēkratus, katram nodrošinot 200 kW uzlādes jaudu.

 

 
Visi komentāri
 
nomiks 22.septembris 2023 22:03
0 0 Atbildēt

Nedomāju, ka ir daudz EV modeļi, kas spēj paņemt pretī tik lielu jaudu. Un vēl jau arī jautājums, cik veselīga ir regulāra šāda superuzlāde.

ZZZZ 23.septembris 2023 8:57
0 0 Atbildēt

Tas iespējams vairāk domāts komerc transportam. Bet nu jā patreiz vēl nedaudz modeļi šo spēj norīt, šādu piedāvāto uzlādes ātrumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti