Ziema - Forums - iAuto

Ziema

gr Reģ.: 23.07.2002

Nu ko kolēģi ziema sākusies. Manuprāt SAAB kā īstenam ziemeļu autiņam ar jaudīgu apsildes sistēmu tā ir stihija.

MagnusUgla Reģ.: 06.10.2004
0 0 Atbildēt

...mai čois !?!?

zat iz not seiv to giv ze botle tu zem!

zeij vil drink it bai zemselves - ju vont get īven emptī botle!

sink!

Nezinite Reģ.: 10.09.2002
0 0 Atbildēt

Magnusugla!

noraušu asti, ja šitā izrunāsies!

Hirsch, tas pirmais Tavs o,75 bija OK, bet nu no r'ita galva gan sāpēja

0 0 Atbildēt

Hirsch rakstīja:A kur precīzi atrodas Livigno Vai tuvāk CH vai kā?

Itālijas pašos Ziemeļos pie Šveices kalnu ielokā, kur var nokļūt caur tuneli ar busu vai auto

Šveicē tuvākais kurorts tur ir san Moritz

0 0 Atbildēt

Yukki rakstīja:Tā un tagad pa punktiem

stāsti, kā izplānojāt to lidošanu un tam sekojošos ..

drauga sieva visu sadariija - man tikai pienaaca iiszinja, ka jaaizlido 26tajaa un cik naudas vajadzees.

man liekas, vinja runaajaa ar tuurfirmaam un kombineeja vinju piedaavaatos charterus - transferus un apartamentus.

tie kas braux ar auto, neizvairiisies no Polijas.

Yukki - ja ir interese par toem datumiem, noskaidroshu, kursh bija tas labais agjents - varbuut veel ir varianti

Hirsch Reģ.: 20.06.2002
0 0 Atbildēt

MagnusUgla rakstīja:...mai čois !?!?

zat iz not seiv to giv ze botle tu zem!

zeij vil drink it bai zemselves - ju vont get īven emptī botle!

sink!

Aber es riskēšu vai nu jū (k)nov ver aim vorking

0 0 Atbildēt

kas neriskē, tam draugi nedzer vīnu

0 0 Atbildēt

Nezinite rakstīja:

Hirsch rakstīja:A kur precīzi atrodas Livigno Vai tuvāk CH vai kā?

Itālijas pašos Ziemeļos pie Šveices kalnu ielokā, kur var nokļūt caur tuneli ar busu vai auto

Šveicē tuvākais kurorts tur ir san Moritz

A ber Chateu-D'oex nav blakus?

0 0 Atbildēt

nazinu neredzēju

Bormeo ir ar karstajiem baseiniem - jāņem līdzi peldkostīms

snow Reģ.: 03.05.2002
0 0 Atbildēt
vzinis Reģ.: 26.06.2001
0 0 Atbildēt

Stulbais teksta garuma ierobežojums. Izpaliks Jums mans komentārs par Livigno.

Kādam interesēja - Es dodos uz valgarden ar Vito.

0 0 Atbildēt

Tātad tiem, kam nepietiek intervija “Pazīstamu cilvēku” slejā, dodu nelielu ieskatu mana brauciena aizkulisēs.

Mērķis – Livigno (Itālija). Maršrutu izvēlējos gar Berlīni, lai iespējami mazāk jākruķījas pa draudzīgās Polijas un Čehijas ceļiem un muitām. Aizbraucām bez problēmām līdz Garmišai (apmeklējot minēto BMW muzeju) un vēl biškiņ, tad izvairoties no Austrijas bāņiem parulējām pa kārtīgiem serpantīniem, kur arī braucu pa šaurāko un stāvāko savā mūžā. Tā platums bija tikai vienam auto pietiekošs. Bailīgi un interesanti reizē. Sākumā domājām, ka tas ir vienvirziena, bet izrādījās, ka nē……. jauki! Nakšņojām Prutz vai apmēram tā – zimmerā par saprātīgu naudiņu. No rīta 6.00 ēdām brokastis kopā ar saimnieces kaķi un aidā uz Livigno. Maksas tunelis (EUR 9) vienā virzienā un vēl 16km un esam Livigno.

0 0 Atbildēt

Jau Rīgā paziņas lūdz aizvest uz turieni vienu somu ar diviem pāriem slēpju zābaku, kādam aizmāršīgam tautietim. Aizvedām, satikām un PAT PALDIES NEPATEICA. Secinājums – LATVIEŠI IR LIELI MAITAS! L

Jau no paša rīta pērkam pacēlāju kartes (vienam EUR 169) , no kuriem atgriežot magnētisko karti var 5 dabūt atpakaļ. Ak, jā, tas par 8 dienu slēpošanu. Braucam kalnā un baudām Latvijā nebaudāmo – kārtīgu nobraucienu.

Vakarā čekings. Pieprasa EUR 100 ķīlasnaudu. Jocīgi, bet ……. Beigās jau atdos. Laikam jau letiņi te pārāk bieži un daudz ālējas, arī kaut ko salaužot.

Tā pavadam 8 dienas. Alkohols par velti, degviela arī. Zēl, ka degvielas bāka nav bezizmēra. Dīzelis maksā EUR 0.38 litrā!!!!! Lēta kosmētika – dāmu paradīze.

Vienu dienu veltam Bormio apmeklējumam. Tur ir trase, kur notiek pasaules čempionāti. Trase jauka, bet sniega pamaz. Bormio atrodas zemāk pēc jūras līmeņa, bet pica toties bija superīga. Pilsētiņa arī – romantiska un jauka.

0 0 Atbildēt

Livigno praktiski var atļauties apmeklēt jebkuru krogu, kā arī baudīt maltītes uz kalna krogā, nebaidoties makā izgriezt nezināma lieluma caurumu. Francijā tas nav iespējams. Īsta itāļu kapučino, bombardino utt. Kas var būt jaukāks kā minētie dzērieni un riktīgas itālietes kārtīgas lamas (ne mums adresētas) komplektā. Fascinējoši! Filmās redzētais dzīvē ir daudz kolorītāk un izjustāk.

Trases orientētas uz daudz maz prasmīgiem slēpotājiem, bet arī īsti melnu trašu nav! Ir dēlistu parks. Apmeklētāju pamaz. Laikam jau augstākās pilotāžas figūras nav visiem pa spēkam. Vienu laimīgo evakuē ar helikopteru.

Atpakaļ caur to pašu tuneli, vēlriez EUR 9 un pētošs muitniek skatiens. No beznodokļu zonas izvest mantas var ar ierobežojumiem. Mūs palaiž, pat neprasot atvērt bagažnieku. Citus krata uz velna paraušanu. Jaunam auto laikam ir kāda nozīme, komplektā ar sakarīgu pasažieru fizionomijām.J

0 0 Atbildēt

Mājupceļš caur Zaltsburgu – to izstaigājam krustu šķērsu. Forši. Vispār vasarā noteikti ir vērts atgriezties Austrijā. Ziedoša vasara šo pilsētu vēl vairāk izcels un arī apkārtnes kalnos esošie daudzie ūdenskritumi pamodīsies, nesot līdz apdullinošu vasaras spēku.

Tad kārtīgs “vilciens” līdz Brēmenes apkārtnes mazpilsētiņai, kur pavadīsim 2 dienas, tērējot naudu un priecājoties par sakārtoto vidi. Tur dzīvo čoma māsa. Labi, ka ir draugi!

Atceļā 1700km. Veicam ātri un ar minimālu piepūli. Vienīgo nepatīkamo piedzīvojumu sagādā LT OKTA. Pie velna tos stulbos leišus. Labi, ka zinājām par šo naudas pumpīti, kurš sāka darbu no 1.marta. Būtu baigo traci sataisījuši.

Secinājums: Livigno ir skaisti kalni, bet tādi “pielaizīti”. Trūkst Francijas Alpu raupjuma un skarbuma. Ja ziema ar sniegu lutina, tad vari braukt, kur acis rāda. Powder paradīze.

0 0 Atbildēt

Ja kādam liekas lieki, tad nelasiet. Šitas kādreiz bija te publicēts komentāros pirms gadiem trim.

snow Reģ.: 03.05.2002
0 0 Atbildēt

piekritu un nakoshnedel jau baudishu shos priekus

0 0 Atbildēt

snow, vienu bombardino, lūdzu, izdzert saulainā terasē uz manu veselību!

un atved Magnusam Tullamore par PUPIEM

turbopiile Reģ.: 09.02.2004
0 0 Atbildēt

vai ir kādi komentāri par Tatriem (Slovākijas daļā)...??

konkrēti doma ir par šo www.goski.com/rsk/strbske.htm

Yukki Reģ.: 03.10.2001
0 0 Atbildēt

Turbopīle, ja Tu brauksi slēpot 1.reizi uz ārzemēm, tad Slovākijas Tatri der. Viss ir relatīvi lēts, bet pretī saņem nežēlīgas rindas pie pacēlājiem, draņķīgus pacēlājus un švaku ziemu. Pieliec Ls100-150 un gāz uz normālo Eiropu.

Vzini, Tu katru gadu atkārto vienu un to pašu maršrutu? Neapnīk? Un 8 dienas es točna nevaru noslēpot, tad man tas viss sen jau kā līdz kaklam, man pilnīgi pietiek ar 5-6.

Spriežot pēc LV, sniega nav vispār, diez kā šogad ir Alpos? Pagājušogad, šķiet arī tur skaitījās jau globālais sasilums.

Nezinīt, tie datumi man neder, patiesībā uz Livigno arī otrreiz īsti negribas braukt, lai gan tur bija forši, bet tā tūrfirma maybe arī noderētu, lai saplānotu man Austrijas lidināšanos.

Eu, Hirsch Tu kur un kā dosies?

0 0 Atbildēt

nu ja pirmo reizi... protams, ka uz Alpiem interesantāk būtu, taču jārēķinās ar vēl 7 līdzbraucējiem un es neesmu galvenais lēmējs.. bet priekš pirmās reizes es ceru, ka būs labi... kā teica, tie kam izdevās mani pierunāt uz nedēļu braukt prom, tad tā būs slimība un apgalvo ka līdz ziemas beigām gribēsies vēl... ziemas beigās varētu aizbraukt varbūt, lai nopirktu inventāru, beidzoties sezonai..???

0 0 Atbildēt

Yukki:

Ja melns kaķis pārskries ceļu, tad došos uz CH Alpiem, pie Francijas / Itālijs robežas, tipa Chateau-D'oex, sabūšu tur no ~ 21.01.-30.01. Mēģināšu atkārtoti kāpt uz slēpēm Tā teik sagādāju sev apaļās dz.dienas dāvanu.

Kredoks Reģ.: 25.09.2001
0 0 Atbildēt

Hirsch

Eeeee - tev jau nevar but nekada aplja dzimene jo tu neesi to nosvineejis musu pulkaa!

Pareizas prioritaates buutu nevis CH zemes chupas bet gan 4T katram!

0 0 Atbildēt

Vēl jau naf bijusi apaļā jubileja, vēl maķenīt jāpagaida

Sandra4 Reģ.: 04.08.2003
0 0 Atbildēt

tagad asāko izjūtu cienītājiem ir jādodas uz Baltkrieviju, KGB vārdā nosaukto slēpotāju novietni

par 200$ nedēļu var slēpot un ēst boršču...

4S

0 0 Atbildēt

S4, vai ir kur apskatīties tuvāk info.. bij dzirdēts arī ka Bkrievijā esot interesanti.. turp jau pat uz nedēļas nogali varētu aizbraukt...

un vispār... man šodien bija plānots braukt uz Riekstu kalnu (Lido), taču skrituļslidu nav

Lasītākie raksti

Jaunie raksti