Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Atkal un atkal par degvielu.

irbux Reģ.: 27.09.2004

Tātad sākumam salīdzinājums:

Valsts Benzīns 95 Benzīns 98 Dīzeļdegviela

Igaunija 0.51 0.53 0.45

Latvija 0.47 0.48 0.44

Lietuva 0.53 0.55 0.49

Krievija 0.20 0.21 0.16

Tātad šajā mazajā eksperimentā ir novērots, ka no Baltijas valstīm mums ir lētākais benzīns, bet tie, kam 0.47 ir par dārgu, jāsāk meklēt kāds draugs pie Latvija - Krievijas robežas.

1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..27
TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

P.S. piedevaam ikdienaa staigaaju briivaa stila apgjeerbaa , jo riebj cieti apavi un po man ko par to domaa nepazinjas , man ir labi , esmu paarticis un varu atljauties neneesaat shlipsi

edzulis Reģ.: 17.11.2001
0 0 Atbildēt

M3 priekšējā panelī skaidri un gaisī rakstīts - tikai 98!!! 95 ielejot detonē utt. Vobšem iekš sporta auto 95 liet nevar... bet tas jau poh, viņi vienā cena.

TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

ibio rakstīja:nah pirkt auto ar nesamērīgu jaudu un to neizmantot. lietot gāzi sprta auto ir tas pats kas sportistam normāla ēdiena vietā pārtikt no sūkalām

nevari atļauties auto kurš patērē daudz degvielas pērc fiestu 1.1 un brauc, nevis m3 un liec gāzi

tu dumsh vaj , ibio , nestaadies laikam priekshaa , cik taac piesta 1.1 speej apriit normaali dodot mizaa !!!!!!!

Siksparnis Reģ.: 17.02.2005
0 0 Atbildēt

TDI rakstīja:

ibio rakstīja:nah pirkt auto ar nesamērīgu jaudu un to neizmantot. lietot gāzi sprta auto ir tas pats kas sportistam normāla ēdiena vietā pārtikt no sūkalām

nevari atļauties auto kurš patērē daudz degvielas pērc fiestu 1.1 un brauc, nevis m3 un liec gāzi

tu dumsh vaj , ibio , nestaadies laikam priekshaa , cik taac piesta 1.1 speej apriit normaali dodot mizaa !!!!!!!

Zinu 1.mēn bija lietošanā. Ar pedāli līdz metālam līdz 10-11 l, eko režīmā 6l, bet gāja labāk kā 6 žiks, ar citiem nesalīdzināšu.

0 0 Atbildēt

Es kaut kur teicu, ka apsveru likt gāzi? ghgh.

Patīk man šitie dirsēji, kas piedāvā pirkt fiestu pie katras reizes, kad tiek diskutēts par strauji augošajām cenām.

Manispēc degviela var maksāt arī 1,25ls litrā, tikai tad nāktos pelnīt 'par nieka' 160ls mēnesī vairāk. Bet tas nav risinājums. Pieaug arī pārējās cenas, jo trasporta izmaksas nav mazas un tad tie ir nevis 160ls, bet jau 250-300ls papildus ienākumiem

Renoir Reģ.: 16.03.2004
0 0 Atbildēt

Jo mazāks motors, jo smagākai kājai jābūt, lai normāli tiktu uz priekšu. Tas, ka liels motors ēd pārāk daudz, nemaz nenozīmē, ka uzreiz ir jāmetas otrā grāvī un jāpērk mopēds, kuram uzkrauta automašīnas virsbūve.

Manuprāt, tādus pirkt ir ļoti neizdevīgi - jo ja nopērc vecu un lētu - motoriņš var būt ļoti noguris, jo šādi mopēdi vienmēr strāvā uz jaudas robežas, bet ja pirksi jaunāku, tad atdosi baigo naudu, jo "ēd maz".

0 0 Atbildēt

ibio rakstīja:

edzulis rakstīja:Es kaut kur teicu, ka apsveru likt gāzi? ghgh.

Patīk man šitie dirsēji, kas piedāvā pirkt fiestu pie katras reizes, kad tiek diskutēts par strauji augošajām cenām.

Manispēc degviela var maksāt arī 1,25ls litrā, tikai tad nāktos pelnīt 'par nieka' 160ls mēnesī vairāk. Bet tas nav risinājums. Pieaug arī pārējās cenas, jo trasporta izmaksas nav mazas un tad tie ir nevis 160ls, bet jau 250-300ls papildus ienākumiem

tu tev var piekrist, nevis gaudies par cenām bet izdomā kā var nopelnit santīmu, nevis nopi.st

Naf tā nekāda izeja rubīt uz vella paraušanu, lai mūsu degvielas tirgoņus uzturētu. Autiņam ir jākalpo saimniekam nevis otrādi, protams no autiņa jābūt arī kādam priekam.

0 0 Atbildēt

edzulis rakstīja:Es kaut kur teicu, ka apsveru likt gāzi? ghgh.

Viens no retajiem prātīgajiem vārdiem, ko esmu dzirdējis saistībā ar benzīna cenu pieaugumiem. Visi tikai kā lūzeri domā par hujdai getciem un gāzēm (dažs labs ir tuvu tādam līmenim, ka sliktāk būtu tikai uzlikt gāzi skūterim) nevis domā, ka tikt pie lielākas naudas.

0 0 Atbildēt

Renoir rakstīja:Jo mazāks motors, jo smagākai kājai jābūt, lai normāli tiktu uz priekšu. Tas, ka liels motors ēd pārāk daudz, nemaz nenozīmē, ka uzreiz ir jāmetas otrā grāvī un jāpērk mopēds, kuram uzkrauta automašīnas virsbūve.

Manuprāt, tādus pirkt ir ļoti neizdevīgi - jo ja nopērc vecu un lētu - motoriņš var būt ļoti noguris, jo šādi mopēdi vienmēr strāvā uz jaudas robežas, bet ja pirksi jaunāku, tad atdosi baigo naudu, jo "ēd maz".

M3 ar savu 1460kg pašmasu un 3.0 forsēto motru pa šoseju uz 100km/h ēd 7.4 litri, pie 130km/h 8.4. Tikai pilsētā 14, vidēji 11-12. Reāli dati. Liekas neticami, ne? Līdzīgi ar visiem 535, 540 utt. Bet savukārt tu iegūsti drošību (paātrinājums, cockpits, bremzes) un kaut kāda pašapziņa ceļas. Tas protams, neattiecas uz tiem, kam darbs prasa caurām dienām braukāt pa centru un kam auto ir tikai pārvietotājs

0 0 Atbildēt

kokpitu. Vēl piemirsu ērtību, ekstras, respektu

0 0 Atbildēt

Renoir. Domāt Tu vari , bet vai no tā kaut kas mainīsies. ir citas lietas un vērtības, kuras ir būtiskākas nekā auto.

Napalms Reģ.: 26.01.2004
0 0 Atbildēt

Renoir

1) Ienākumu palielināšana (parasti) nav paveicama vienā dienā un pat arī ne vienā mēnesī

2) Ne katram objektīvi šāda iespēja ir. Nu padomā - pirmspensijas vecuma zinātnieks, kurš biznesu nekad mūžā neuztaisīs. Bet braukt viņam vajag. ieliks viņš gāzi vai nopirks dīzeli, kas cits viņam atliek, jo degvielas izmaksas kāpj, bet ienākumi ne.

0 0 Atbildēt

edzulis rakstīja: Līdzīgi ar visiem 535, 540 utt. Bet savukārt tu iegūsti un kaut kāda pašapziņa ceļas.

Nu varētu pat teikt, ka hrestomātiska sentence

0 0 Atbildēt

Edzuli un cik tavs M3 apēdīs braucot īsos gabalus, katru dienu 5 vai 10 km vienā reizē, it sevišķi ziemā?

0 0 Atbildēt

Napalms rakstīja:Renoir

1) Ienākumu palielināšana (parasti) nav paveicama vienā dienā un pat arī ne vienā mēnesī

2) Ne katram objektīvi šāda iespēja ir. Nu padomā - pirmspensijas vecuma zinātnieks, kurš biznesu nekad mūžā neuztaisīs. Bet braukt viņam vajag. ieliks viņš gāzi vai nopirks dīzeli, kas cits viņam atliek, jo degvielas izmaksas kāpj, bet ienākumi ne.

Arī tiesa. Tad tāds jautājums vai daudzi no mums Latvijā pelna vairāk kā 500 lašu/mēn uz rokas?

0 0 Atbildēt

a atrast naudu, lai uzliktu gāzi pa vairākiem simtiem ir vienas dienas jautājums?

0 0 Atbildēt

Renoir rakstīja:a atrast naudu, lai uzliktu gāzi pa vairākiem simtiem ir vienas dienas jautājums?

Gāze ir investīcija...pastāv tak līzings piemēram. Šodien tu saspringsti uz gāzes uzstādīšanu (piemēram) bet tu vairs nesaspringsti uz benzīna liešanu.

0 0 Atbildēt

Renoir rakstīja:a atrast naudu, lai uzliktu gāzi pa vairākiem simtiem ir vienas dienas jautājums?

Paņem kalkulātoru un parēķini, tad redzēsi cik pat vienā gadā sanāk., kur nu vēl vairākos.

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja:Edzuli un cik tavs M3 apēdīs braucot īsos gabalus, katru dienu 5 vai 10 km vienā reizē, it sevišķi ziemā?

Ja godīgi, nepirku M3 lai par to domātu. Neveicu arī nekādus dižos aprēķinus par gadu vai pāris mēnešiem uz priekšu. Vienkārši tajā brīdī un tagad gribu izbaudīt to auto un pārējais neinteresē. Ja būs problēmas, tad arī domāšu

0 0 Atbildēt

edzulis rakstīja:

Siksparnis rakstīja:Edzuli un cik tavs M3 apēdīs braucot īsos gabalus, katru dienu 5 vai 10 km vienā reizē, it sevišķi ziemā?

Ja godīgi, nepirku M3 lai par to domātu. Neveicu arī nekādus dižos aprēķinus par gadu vai pāris mēnešiem uz priekšu. Vienkārši tajā brīdī un tagad gribu izbaudīt to auto un pārējais neinteresē. Ja būs problēmas, tad arī domāšu

Vārdu sakot pirki M3 priekam, nu un lai būtu ar ko izrādīties arī. Peace.

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja:

Napalms rakstīja:Renoir

Arī tiesa. Tad tāds jautājums vai daudzi no mums Latvijā pelna vairāk kā 500 lašu/mēn uz rokas?

Vai tam ir nozīme? Visu izsaka tas, vai pietiek ar to, ko saņem - vienalga kāds tas cipars ir.

Es domāju, ka šādam cenu pieaugumam ir psiholoģiska ietekme uz prātiem. Cilvēks ir šokā, ka viss paliek dārgāks, rodas stress, nespējīguma sajūta, mazvērtība utt., līdz brīdim, kamēr pierod pie tiem apstākļiem un samierinās. Tā ir dabiska prāta reakcija un to zina benzīna tirgotāji. Visi tikai šūmējas par cenām, bet galu galā - cik tad ir tādi, kas nomirst no augstajām cenām? Lielākā daļa pierod un samierinās un dzīvo tālāk.

0 0 Atbildēt

Siksparnis rakstīja:

Paņem kalkulātoru un parēķini, tad redzēsi cik pat vienā gadā sanāk., kur nu vēl vairākos.

Zinu, esmu mēģinājis kādreiz skaitīt, tomēr negribu riskēt ar to, ka man tā mašīna noplīst gāzes dēļ. Remonts atsvērs visus ietaupījumus, ja tāds būs - mašīna tomēr 17 gadus veca un nobraukums arī vairs nav nekāds mazais - ap 400tk. Tā kā man liekas gāze tur būtu kā viens liels trekns punkts.

0 0 Atbildēt

Renoir rakstīja:

Vai tam ir nozīme? Visu izsaka tas, vai pietiek ar to, ko saņem - vienalga kāds tas cipars ir.

Es domāju, ka šādam cenu pieaugumam ir psiholoģiska ietekme uz prātiem. Cilvēks ir šokā, ka viss paliek dārgāks, rodas stress, nespējīguma sajūta, mazvērtība utt., līdz brīdim, kamēr pierod pie tiem apstākļiem un samierinās. Tā ir dabiska prāta reakcija un to zina benzīna tirgotāji. Visi tikai šūmējas par cenām, bet galu galā - cik tad ir tādi, kas nomirst no augstajām cenām? Lielākā daļa pierod un samierinās un dzīvo tālāk.

Bet naxui maksāt vairāk, ja var nemaksāt. Krūzerim ar gāzi sanāk ietaupīt pāri par 5000Ls uz 100000 km nobraukuma (reāls aprēķins) nezaudējot neko no braukšanas kvalitātēm. 5 štukas divos-trīs gados es teiktu, ka ir gana daudz...

0 0 Atbildēt

Napalms rakstīja:

Renoir rakstīja:

Bet naxui maksāt vairāk, ja var nemaksāt. Krūzerim ar gāzi sanāk ietaupīt pāri par 5000Ls uz 100000 km nobraukuma (reāls aprēķins) nezaudējot neko no braukšanas kvalitātēm. 5 štukas divos-trīs gados es teiktu, ka ir gana daudz...

Kam ir tāds ietaupījums, protams, ka var un ja nav nekādu problēmu ar auto pēc tam. Jautājums vienmēr ir tāds, kāpēc tad neviens neražo auto ar gāzi uz reiz? Tā vietā sāk domāt hibrīdu dzinējus? Ja tā gāze ir tik forša un neklaitīga, tad kāpēc neviens normāls auto ražotājs netaisa auto ar gāzes iekārtu sērijveidā?

0 0 Atbildēt

Nu Volvo manuprāt vien porcija nāca ar oriģinālajām gāzes iekārtām. man īstenībā ir slinkums domāt, kāpēc gāzi neliek sērijveidā (vai vismaz tas nav izplatīts) man pietiek ar apziņu, ka es ietaupu 5īti uz katriem 100km

1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..27

Lasītākie raksti

Jaunie raksti