jugasvilli rakstīja:
Seene rakstīja:
Dark_Side rakstīja:
protams tu mūsu diskusijā ļoti argumentējies, bet teikšu godīgi, es to vairāk uzskatu par vnk piekasīšanos un tukšu pļāpāšanu, jo tādus teorētiski iespējamos variatus kā Tu aprakstīji, es savā dzīvē neesmu redzējis.
Un par šo jau arī varētu pakomentēt. Tavs darba devējs ir pamanījies līgumā atrunāt atlīdzības neizmaksāšanu šajos "teorētiski iespējamos variantos". Tu tieši tāpat iebilsti pret šo punktu svītrošanu no līguma. Kādēļ tā, ja jau šādi gadījumi ir tik neiespējami?
Vecīt, tev laikam jāpaskaidro, kas ir apdrošināšana. Tātad - pirmkārt, tas ir bizness, kas, tāpat kā visi citi, ir veidoti, lai gūtu peļņu. Otrkārt, apdrošināšana, !@#$%^&*(), nenozīmē, ka tu vari dauzīt mašīnu n-reizes un tik skriet pie apdrošinātāja, lai maksā ragā, tāpēc arī tie lielie paša riski atkārtotiet gadījumiem, kas, starp citu, arī nav visās kompānijās (BAN, Balta, Ergo, If, Nordicia tie ir konstanti). KASKO ne par ko no tevis regresu nepiedzen, bet vajadzības un iespēju gadījumā no vainīgā. Un KASKO nenozīmē to, ka tu vari braukt pālī, rupji pārkāpt noteikumus un apdrošinātājs tik maksā. KASKO arī paredz, ka pret savu īpašumu tev jāizturas, it kā tev apdrošināšanas nebūtu, bet gadīties var visādi, līdz ar to KASKO tev palīdz izvairīties no lieliem neparedzētiem, vēlreiz atkārtoju - LIELIEM NEPAREDZĒTIEM izdevumiem, kuri var rasties, arī prātīgi braucot. Nu, kā var tik elementāras lietas nesaprast? :@
Pirmkārt "apdrošināšana" ir apdrošinājuma ņēmēja vai apdrošinātā iespējamā zaudējuma riska nodošana apdrošinātājam (biznesmenim)
Otkārt - kāpēc nevar n-reizes dauzīt, kur tas ir teikts? Ja polisē nav tādas atzīmes, kāpēc man nevarētu būt n-tie apdrošināšanas gadījumi?
Pērkot apdrošināšanu es savus riskus nododu apdrošinātājam un tam ir jāizvērtē cik man par iespējamiem riskiem (kas atrunāti līgumā) jāmaksā.
Tu uzsver, ka Kasko ir LIELIEM NEPAREDZĒTIEM izdevumiem, bet patiesībā 2/3 no polises maksājuma ir tieši "mazajiem" iespējamiem izdevumiem. Jo varbūtība, ka būs jāizmaksā nelielas apdrošināsanas summas ir krietni lielāka nekā lielie maksājumi.
To arī pierāda jauno piedāvājumu cenas, apdrpšināties tikai pret pilnīgu mašīnas bojāeju.
No tavie tekstiem es sāku domāt vai tu vispār esī sastīts ar apdrošināšanu