Uggga rakstīja:
viktors1961 rakstīja: Nedaudz mans aplamais viedoklis par nekustamā īpašuma cenu kāpuma iemeslu. Viss sākās ar ģeniālo 2. pensiju līmeni. Es nezinu, kurš ģēnijs to pie mums ieviesa, bet rezultātā banku rīcībā nonāca nenormāls!!!!! piķis, ko var dot kredītos. Līdz tam ar kredītiem bija vairāk vai mazāk ģemarojs, tirgū nebija tādas naudas un cenas puslīdz atbilda cilvēku pelnītspējai. Šīs ģeniālās finansu kombinācijas rezultātā mēs paši uz procentēm tagad ņemam pašu nodokļos nomaksāto naudu!!! Cik bankas un darboņi nekustamajos īpašumos uz šitās štelles taisa mijonus!!! Ja tautai būtu galva uz pleciem, tad visi fiksi vien atteiktos no tā otrā līmeņa, vot tad nekustamajā tirgū sāktos fokusi
1. Un kā Tu domā atteikties no 2. līmeņa?
2. ir jau vēl ļoti daudz citu vietu, kur bankas dabū līdzekļus kredītiem
Es nezinu kā atteikties, jo es principa pēc neesmu uz to pieteicies.
Jā ir arī citi avoti, taču tie nav tāda `haļava
Latv. praktiskais kreditētais!
Vakar ziņās teica, ka auto kredīti Latvijā kopā esot laikam 320 miljoni, tas ir 50 000 tūkstoši pa 6 K katrs. Savukārt vakardienas Domburšovā par nekustamajiem tika pieminēts, ka nekustamo īpašumu kreditēšana esot dižākā Latvijas ražošanas nozare un patēriņa - apēšanas kredīti esot par kārtu lielāki, nekā ražošanas līdzekļiem un modernizācijai ņemtie. Savukārt iegādāto dzīvokļu cena ir uzpūsta un daudzi no tiem nekad par tādu cenu netiks pārdoti, ja nu pēkšņi kas notiek. Daudzi no kredītņēmājiem esot ar problēmām samaksāt tos jau pēc vienas algas nesaņemšanas. Un ja nu šitas burbulis plīst!!!