Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ir vai nav jāpalaiž???

pirdiens Reģ.: 22.09.2004

Situācija sekojoša:

Pieņemsim, ka es braucu ar auto pa pilsētu un vēlos nogriezties krustojumā pa labi. Protams pēc CSN man jāpalaiž gājēji, kuri šķērso šo krustojumu, bet vai ir jālaiž arī velosipēdisti, kuri brauc pa trotuāru??? Kā nenormāli nesās, pat nepaskatās pa malām. (vēl ar lecienu no trotuāra apmales)!! Es nemācēju CSN atrast, kur tas atrunāts?! Kā pareizi ir?

P.S. cerams doma skaidra..

1 2 3 4
WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

smonG rakstīja:

negribas tērēt laiku ar muļķībām, bet ja paņemsi riteņbraucēju uz gājēju pārejas, būsi vainīgs...

NU tam es atkal ticu - ej nu pec tam peiraadi ka jams pa kaklu pa galvu tur uz ~ 60 km/h tesaas paari, nevis brauca gaaja vai skreeja ar ~6- 10km/h.

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

kautkur TV shito jautaajienu cilaaja intervijaa ar zivi pahu waj zivsveidiigo ,to gan njepomnju , bet rezumee - vellapeedisti IR 'sveetaas goves' uz gaajeeju paarejas , neatkariigi no atrashanaas uz waj blakus vellapeedai .

tuncis Reģ.: 03.01.2003
0 0 Atbildēt

Zoss rakstīja:

seaman rakstīja:

deksters rakstīja:

Roi rakstīja:

pirdiens rakstīja: Situācija sekojoša:

Pieņemsim, ka es braucu ar auto pa pilsētu un vēlos nogriezties krustojumā pa labi. Protams pēc CSN man jāpalaiž gājēji, kuri šķērso šo krustojumu, bet vai ir jālaiž arī velosipēdisti, kuri brauc pa trotuāru??? Kā nenormāli nesās, pat nepaskatās pa malām. (vēl ar lecienu no trotuāra apmales)!! Es nemācēju CSN atrast, kur tas atrunāts?! Kā pareizi ir?

P.S. cerams doma skaidra..

Cik zinu tad ritenjbruaceejiem ir jaabrauc pa ielu... un tad vinji ir jaalaizh...

Kur viņi ir jālaiž???

ja riteņbraucējs brauc PA CEĻU, un tu gribi nogriezties pa labi, tad tev vinjs ir jālaiž

Tad jautājums - kur tad tu pats brauc? No 2. joslas taisi pagriezienu pa labi?

Var būt tikai 2 varianti - riteņbr. pirms tevis vai aiz tevis.

Tāpat kā cits auto. Un nekas nav jālaiž, bet jāizkāpj no mašīnas un jāiedod riteņniekam pa redeli, ja pats lien nāvē.

Jā, jā! Tieši tādi pārgudrinieki arī iedomājas, ka, ja viņš piebrauc velosipēdam blakus un tad tas skaitās, ka viņš ir priekšā, un uzreiz nogriežas tam gar degunu. Kur tu esi redzējis ka velosipēdi brauc pa ielu pirms vai pēc auto? Ja nu vienīgi pāķos, kur lauku alkāni ar veļļuku streipuļo pa ceļa vidu! Velosipēdisti brauc gar brauktuves malu vai ietvi, nevis pa 1. joslu. Redelē devējs atradies - šitādi devēji parasti fiksi vien paliek bez spoguļiem.

plamamba Reģ.: 28.02.2003
0 0 Atbildēt

Guzis rakstīja: Un velosipēdisti DRĪKST braukt pa ietvi pilnīgi oficiāli! Un arī BRAUKT pāri pa gājēju pārejām!

Noteikumus vajag lasīt ibio.. VISUS ne tikai tos kas uz mašīnām attiecas.

ībli - pašam vajag lasīt! izlasi kaut definīcijas, kas dotas CSN 1. punktā:

1.21. gājēju pāreja - brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un (vai) 931.ceļa apzīmējumu un

paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

1.19. gājējs - persona, kas pārvietojas pa ceļu kājām vai invalīdu ratiņos, stumj velosipēdu, mopēdu, motociklu,

velk (stumj) ragaviņas, bērnu ratiņus vai invalīdu ratiņus u.tml. Šis termins neattiecas uz personām, kas veic darbus

uz ceļa braucamās daļas, un uz satiksmes regulētājiem;

tātad pāreja domāta tikai gājējiem, kuros ietilpst velosipēdu stūmēji. vēlreiz brauksi, iesējams saņemsi nāves spriedumu.

rt Reģ.: 23.08.2004
0 0 Atbildēt

uupis rakstīja:

rt rakstīja: es jau vienreiz prasīju, bet tā arī nesapratu....

Nu tad iesaku izlasīt CSN punktus 1.11 un pēc tam 1.14. Tur arī ir visas tevi interesējošās atbildes. Ja ar to vēl nepietiek tad 70. 138.p. Bet man liekas ka 1.14 izskaidro visu.

tur jau tā lieta, ka 138p. uz šo situāciju nav attiecināms, man liekas.

bet 1.14 ... hmm, nebij tā, ka gājējam ir jādod ceļš defaultā pirms šķērsot braucamo daļu!? gājēju "pārbrauktuves" un tas 138 punkts ir tādi kā bonusi gājējiem, lai varētu tikt pāri ceļam, un lai ejot pāri krustojumam ir jāskatās tikai divos virzienos(pa labi un pa kreisi) nevis visos četros(piem. uz aizmuguri, vai tik kāds tur negriezīsies iekšā )

Ozz Reģ.: 25.11.2002
0 0 Atbildēt

Ja njem veeraa, ka zebra ir taapeec zebra, ka taa ir ietves turpinaajums, tad es ar riteni driikstu braukt paari.....netrauceejot gaajeejus....

Es nedriikstu skjeersot krustojumu pa diagonaali.....t.sk. ar velosipeedu griezt pa kreisi-man ir jaastum paari vienam krustojumam, peec tam atkal otram....

Es nedriikstu apdziit ar veslosipeedu transporta liidzekljus pa labo pusi-lasi: liist masiinai garaam tad, kad vinja ir sarikteejusies veikt labo pagriezienu....

0 0 Atbildēt

P.N.

jebkuraa gadiijumaa, ja maini brauksanas joslas, tajaa skaitaa nogriezies no viena celja uz citu, jaalaizh ij gaajeeji, ij ritenjbrauceeji, kaa arii paareejie transporta liidzeklji....jo TU maini savu brauksanas virzienu....

Nav jaalaizh gaajeejs, ja ir gaajeeju paareja kas tiek reguleeta ar luksoforu

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Pāreja ir atsevišķa lieta nevis krustojums kur tā ir daļa no ietves turpinājuma. Ja pāreja ir kautkur šosejas vidū - jā. Ja tā ir krustojumā - tur var braukt tāpat kā pa ietvi.

plamamba rakstīja:

tātad pāreja domāta tikai gājējiem, kuros ietilpst velosipēdu stūmēji. vēlreiz brauksi, iesējams saņemsi nāves spriedumu.

0 0 Atbildēt

Iesaku apdomāt ko raksti un kur brauc - no manis var atrauties LODI galvā neatkarīgi no tā ar ko braucu. Un tādi bezgalvas griezēji - vel jo vairāk.

plamamba rakstīja:

Hirsch Reģ.: 20.06.2002
0 0 Atbildēt

Gan jau, ka iztulkos, ka teicis L-idojošu O-bjektu D-abūsi I-eraut

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

rt rakstīja: bet 1.14 ... hmm, nebij tā, ka gājējam ir jādod ceļš defaultā pirms šķērsot braucamo daļu!? gājēju "pārbrauktuves" un tas 138 punkts ir tādi kā bonusi gājējiem, lai varētu tikt pāri ceļam, un lai ejot pāri krustojumam ir jāskatās tikai divos virzienos(pa labi un pa kreisi) nevis visos četros(piem. uz aizmuguri, vai tik kāds tur negriezīsies iekšā )

Ja tev ir zīme DODIET CEĻU tad tev ir jādod ceļš da jebkam (1.11.p) kas pārvietojas pa galveno ceļu. Gājēs T veida krustojumā pārvietojas saskaņā ar 22.p (...krustojumos pa ietvju vai nomaļu iedomāto turpinājumu....). Un 1.14 skaidri un gaiši pasaka ka tu nedrīgsti sākt braukt vai turpināt ja tu traucē citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Un kas attiecas uz punktu 138. Tad Tveida krustā gājēji ir jālaiž visos virzienos un lai izbrauktu krustojumu tev ir jāpārliecinās skatoties visos virzienos, bet gājējam nav jāskatās nekas izņemot sarkano gaismu ja tāda ir.

Un vispār ja dabū gājēju uz kapota automātiski ir krimināls un ir tikai nedaudzi CSN punkti kurus tu vari izmantot aizstāvībai un vajadzīga čupa ar lieciniekiem kaut vai ja gājējs gājis pa sarkano. Ja tev nebūs liecinieku tad gājēja teiktais tiek uztverts par patiesību.

rt Reģ.: 23.08.2004
0 0 Atbildēt

slikti, ļoti ļoti slikti ...

tapēc jau arī tos gājējus brauc nost, ka viņi izlaidušies staigā kur grib un kā grib

un tādi, kā es brauc virsū un pīpina 8D

0 0 Atbildēt

Ja tie ir draudi MANI dzīvībai tad man ir visas tiesības to aizstāvēt. Tāpēc atspringsti, ar ieročiem esmu uz Tu jau tik daudz gadu ka lieliski zinu kad tos vajag vai nevajag likt vietā. Bet tādi karstgalvīgie griezēji un apdzinēji pa labo pusi un gājēju pārejām man izraisa riebumu. Esmu redzējis kā viens tāds tēls Ķegumā uz gājēju pārejās nobrauc vienlaicīgi divus bērnu

Atvaino, bet nekādas cieņas pret tādiem skrējējiem man nav un nebūs.

smonG rakstīja:

kobojs, apdauzītais... "lodi galvā..."

tev ar steigu pie ārsta vajag un ieroču atļauju nodot...

jo inets ir publiska telpa un tavi draudi ir tas pac, kas uz ielas plātīties ar ieroci...

0 0 Atbildēt

Guzis rakstīja: Iesaku apdomāt ko raksti un kur brauc - no manis var atrauties LODI galvā neatkarīgi no tā ar ko braucu. Un tādi bezgalvas griezēji - vel jo vairāk.

plamamba rakstīja:

es ložmetējniek runāju tikai par manā definīcijā minēto gajēju pāreju, kas attiecīgi izvietota un apzīmēta. tavs apgalvojums, ka drīkst braukt pār gājēju pāreju joprojām ir aplams - te lode varētu palīdzēt gadījumā, ja kādam, kas uz pārejas notirkts braucot ar velosipēdu, vajadzetu atvieglot ciešanas.

0 0 Atbildēt

Nu kaa-

infarkts, insults, spontaanais aborts galu galaa!

Nedriikst taa satraukaaties

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

rt rakstīja: slikti, ļoti ļoti slikti ...

tapēc jau arī tos gājējus brauc nost, ka viņi izlaidušies staigā kur grib un kā grib

un tādi, kā es brauc virsū un pīpina 8D

Virsū tāpat nebrauksi - citādāk lustras izbirs un polisija vēl par vainīgu uztaisīs.

alus_veeders Reģ.: 11.07.2005
0 0 Atbildēt

Es vēl, kā šodien atceros, kā CSDD inspektors iz.... manu kursabiedru, uzdodams jautājumu - Kāds intervāls ir jāietur no "borģūras" izrot labo pagriezienu ? Čalis,ar rokām parādīja - ŠITIK. Inspektora Kašķa atbilde bij sekojoša - Nepareizi, intervālam ir jābūt tādam, lai velosipēdists nevarētu iespraukties.

Tā kā velosipēdists ir ierindas satiksmes dalībnieks.

0 0 Atbildēt

alus_veeders rakstīja: Es vēl, kā šodien atceros, kā CSDD inspektors iz.... manu kursabiedru, uzdodams jautājumu - Kāds intervāls ir jāietur no "borģūras" izrot labo pagriezienu ? Čalis,ar rokām parādīja - ŠITIK. Inspektora Kašķa atbilde bij sekojoša - Nepareizi, intervālam ir jābūt tādam, lai velosipēdists nevarētu iespraukties.

Tā kā velosipēdists ir ierindas satiksmes dalībnieks.

Man to pasu par motocikletistu staastiija....

P.s.

man uz divritenja pienaakas 1 m plata josla, ja kas.....katra piektaa masiina mani apbtauc taa, ka kaajas neaizkjer....

isteniibaa nu jau nav tik traki....tagad jau brauceeji zoliidaaki nekaa gadus 6 atpakalj...

0 0 Atbildēt

kāpēc ta 1 metra josla tev pienākas? mūsdienu satiksmes noteikumos nav minēts 1 metrs, bet gan 'pēc iespējas tuvāk' labajai malai'!

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

Guzis rakstīja: Ja tie ir draudi MANI dzīvībai tad man ir visas tiesības to aizstāvēt. Tāpēc atspringsti, ar ieročiem esmu uz Tu jau tik daudz gadu ka lieliski zinu kad tos vajag vai nevajag likt vietā. Bet tādi karstgalvīgie griezēji un apdzinēji pa labo pusi un gājēju pārejām man izraisa riebumu. Esmu redzējis kā viens tāds tēls Ķegumā uz gājēju pārejās nobrauc vienlaicīgi divus bērnu

Atvaino, bet nekādas cieņas pret tādiem skrējējiem man nav un nebūs.

smonG rakstīja:

kobojs, apdauzītais... "lodi galvā..."

tev ar steigu pie ārsta vajag un ieroču atļauju nodot...

jo inets ir publiska telpa un tavi draudi ir tas pac, kas uz ielas plātīties ar ieroci...

batka Reģ.: 17.01.2007
0 0 Atbildēt

Tev var draudet ar nazi un tu tapat nedrikstesi šaut uz vinu.Tak što ibli n.e.p.i.z.d.i

0 0 Atbildēt

Zoss rakstīja:

Un tev Hirš teikšu tā - ja pielīdiīsi man labajos sānos kad es stāvu pie krusta ar ieslēgtu labo pagriezienu , attaisīšu durvis no visa spēka, izsauk'su policiju un paziņošu ka tu uzbrauci virsū stāvošai mašīnai.

Ta jau tu pats būsi pārkāpis noteikumus, jo 5 m pirms krusta stāvēt nedrīks, un CP drīzāk teivi paņems pie dziesmas.

P.S. Tev laikam garas rokas, vai šaura mašīna, ka vari blakus durvuis atvērt

0 0 Atbildēt

Zoss rakstīja: Vai visi sābisti ir tik aprobežoti, ka nespēj iebraukt tekstā

Man gan radās pretējs iespaids.

P.S. Par laimi jums (visiem) vairs neesmu saabist

Reģ.: 26.11.2024
0 0 Atbildēt

Yonas, ja visi saabisti būtu kā Hirsh, būtu Leiputrija....

0 0 Atbildēt

Zoss rakstīja: ā, pareizi, atvaino!

Tu tagad esi velosipēdists.

Trāpīts

1 2 3 4

Lasītākie raksti

Jaunie raksti