Sretsked rakstīja: VWfans nebija šovakar savā Merivā uz Vienības gatves,virzienā uz Jelgavu?? TĀDS TORMOZS, kāda mārrutka pēc pa NOTĪRĪTU ielu uz 30 ?????
Ja tas nebija fanis, tad cits tāds pat aptaurētais.
Jā, Dekster, trešdien ap plkst. 19 braucu laukā no Rīgas, rezultatīvi iepircies Supernetto un Maximā. Attālinoties no 27.trolejbusa galapunkta Jelgavas virzienā, spogulī manīju, ka viens baigi nervozais aizmugurē traki tuvu pielīdis un met ar tālajiem uguņiem. Vai tad distanci nevajag ievērot? Bet, kā jau ar tiem ātrajiem braucējiem parasti ir - par lēnāko braucēju ātrumu tiek pārspīlēts. Es nebraucu uz 30, bet precīzi uz 50 pēc spidometra, kas faktiski būtu 48-49 km/h. Priekš ziemas apstākļiem visnotaļ adekvāti! Un tad aiz krustojuma ar Ozolciema ielu redzēju, kas bija tas nepacietīgais aizmugurē - tas bija FIAT-Doblo vadītājs, kurš mani apsteidza un tūlīt nogriezās pa labi uz Tīraini. Tagad, Dekster, es zināšu, kurš FIAT-Doblo ir Tavējais.
FIAT-Doblo pašlaik Lietuvas tirgū tiek piedāvāts ar 1,4 litru 95 zirgspēku benzīna dzinēju, kā arī ar trim dīzeļmotoriem - 1,3 litru 90 zirgspēku, 1,6 litru 105 zirgspēku un 2 litru 135 zirgspēku dzinēju. Un vēl šim lieliskajam auto ir iespējams dzinējs ar dabasgāzi.
Naujojo „Doblo Cargo” varikliø gamoje – eilë itin ekonomiškø inovatyviø varikliø. Tarp Euro 5 emisijos standartus atitinkančiø varikliøyra benzininis 1,4 l 95 AG ir trys turbodyzeliniai agregatai: antrosios kartos Multijet technologijos 1,3 l 90 AG variklis, 1,6 l Multijet 105 AG bei 2,0 l Multijet 135 AG varikliai. Visi jie pasižymi efektyvumu, tyliu darbu ir žemais eksploatavimo – degalø bei techninio aptarnavimo – kaštais, o taip pat žema aplinkos tarša. Dyzeliai Euro 5 varikliai komplektuojami su Start&Stop sistema bei kietøjø daleliø filtru.
„Doblo Cargo” varikliø pasirinkime iki 2011-øjø metø pabaigos lieka ir keletas laiko išbandytø ir patikimø, bet Euro 4 standartà atitinkančiø, varikliø: benzininis 1,4 l 95 AG ir du Multijet technologijos agregatai - 1,3 l 90 AG ir 1,6 l 105 AG.