Lielu suņu īpašniekiem

FastKiller Reģ.: 05.10.2005

Esam ar sievu izlēmuši, ka mājā nepieciešams suns (meita galīgi traka uz suņiem). Mans bērnības sapņa suns ir ņufaundlends, sieva piekrita, līdz ar to vajag atteicīgu auto, jo ēsošajā mašīnā varbūt varēs ielikt tikai suņa 1/5 daļu. Respektīvi vajadzīgs universāls vai SUV, V70 būtu o.k. pēc izmēriem, bet man personīgi liekas vecmodīgs. Gads varētu būt sākot ar 2005.

Ir kādi viedokļi?

 
1 2 3 4
Chalenger Reģ.: 31.12.2020
31 0 Atbildēt

vienīgās zāles tādām bēdām, ir ņemt jaunu labradoru

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
2 0 Atbildēt

kāreiz tagad gaidu kad laidīs mājās kucēnus. viens melns labs brauks mājās sastādīt kompāniju zeltajnajam retrīveram. izrādās mūsdienās ir liela problēma tikt pie normāla lopiņa. metieni ir rezervēti jau pirms dzemdībām. gan labri, gan ņufi, gan vēl dažas sugas. kkādus ss.kas pagrīdes seksa nenosakāmus rezultātus neizskatam.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
5 24 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Iegādājāmies labradoru, kad speciālisti teica, ka, ja mums bērnu vairs nebūs, mūsu pirmdzimtajam suns, par ko rūpēties, būtu noderīgs.

Un uzreiz pēc tam mums parādījās vēl divi bērni.

Labradors šos kamanās vilka uz bērnudārzu. brauca kopā laivās. Devās pārgājienos. Nekad uz nevienu nerēja, tikai reizēm aizgāja pastaigāties uz vietējo kafeni.

Bet tagad gribas bimbot. Rīt jāiemidzina. Audzējs. Vecītis vairs neredz, gandrīz nedzird, un gandrīz neiet no būdas laukā. 13 gadi. Suņa mūžs.

Nesteidzies iemidzināt. Tas nav lietderīgi. Kamēr dzīvs, labāk nokaut un savārīt no tā garšīgu zupiņu.

recipes.fandom.com/wiki/Dog_Meat_Soup

megamixs Reģ.: 03.03.2016
10 1 Atbildēt

Šis nu gan bija pilnīgi nevietā!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Aha. Ne labāk par Old Vaverli sievas līķi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Suņu sakarībā interesanti, ka ASV ir populāra lieta ir tā saucamie komforta jeb "emocionālā atbalsta dzīvnieki", kas var būt ne tikai suņi un kaķi, bet jebkuri citi putni un dzīvnieki arī.

"An emotional support animal is an animal (typically a dog or cat though this can include other species) that provides a therapeutic benefit to its owner through companionship."

ASV aviolīnijām tie jau līdz kaklam:

"US ends era of emotional support animals on planes"

ASV aviolīnijas vairs neatbalstīs pieprasījumus ņemt "uz borta" zirgus, cūkas, pāvus un tītarus emocionālu iemeslu dēļ.

www.bbc.com/news/world-us-canada-55177736

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 8 Atbildēt

darklight rakstīja: Ā vēl: es savu suni paņēmu izbadējušos no ielas. Vēlies parunāt par tiem "savtīgajiem ņergām", kuriem mani pieskaiti?

Davai! Parunājam. Ja tev viņa nebūtu žēl, viņš būtu paēdis un labi justos, tu paņemtu? Ja nevari sunim radīt pilnvērtīga ģimenes locekļa vidi apkārt, tieši tā pat kā pamestam bērnam, tad nevajag sava morālā stāvokļa mierināšanu pielīdzināt upurim. Es uzreiz pateicu sievai - dzīvoklī ne suns, ne kaķis nedzīvos. Kad uzcelsim māju, tad arī paņems un vairāk kā skaidrs, ka ņems no patversmes.

Es vispār neizprotu tos, kuri atrauj kucēnus un kaķēnus no mātes un pēc tam izmet, jo redz neizauga tāds kā gribās. Bet tas, ka no mātes neko nav paspējuši iemācīties, nav svarīgi.

Un kurš tur muld par stirnu plosīšanu? Sviestā sagājis vai tipisks pilsētnieks, kurš nezina, pa kuru galu govs dod pienu? Suņus ar trakumsērgu parasti iemidzina. Nu jā, neskolotus jāvadā ķēdītē. Tur nekā nepadarīsi - kāds suns, tāds saimnieks.(secība korekta)

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
6 3 Atbildēt

Ja tu no tiesas domā, ka stirnas (un citus meža zvērus) plosa tikai suņi, kas ir slimi ar trakumsērgu, tad nu drīzāk tu pats nezini, pa kuru galu govs pienu dod.

Nevajag uzdot vēlamo par esošo, vai pieņemt kā patiesību tikai to informāciju, kura pašam labpatīk. Klaiņojoši suņi, sevišķi ja noformē savu medību baru, spēj visnotaļ ievērojami paretināt mežu zvēru populāciju. Jo medīšanas instinks tiem ir, un medī tikai sporta pēc. Atsevišķos gadījumos arī tāpēc ka saimnieks nebaro pienācīgi, ir, protams, arī tādi gadījumi. Tur tiešām neko nepadarīsi, kāds suns tāds saimnieks. Bet izcili stulbi būtu izlikties to neredzam. Vēl stulbāk būtu to redzēt, bet nesaprast. Pilsētā klaiņojoši suņi terorizē kājāmgājējus, laukos - meža zvērus. Tieši tik vienkārši.

www.apollo.lv/term/561702/riga-suni-lidz-navei-saplosa-sievieti

Ko tādu noliegt tiešām var tikai debīls īblis, kas domā ka zirgs ir govs vīrs.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

kaut kad 80. un 90. gadu mijā ģimenē bija foksterjera un vēl kaut kāda terjera krustojums, saukts par dvorterjeru. Nu, tas sīkais ute, drusku lielāks par kaķi, tur laukos bija noorganizējis lielāku suņu bandu, uzmeties par barvedi, un vazājās pa krūmiem. Vienreiz atstiepa mājās stirnas cisku, jeb kas nu tur no tās bija palicis. Domājām, ka nobendējuši, maitas, līdz kamēr atradām, ka ciskā renkuļa caurums, un pie kaula pats renkulis arī atradās. Tā ka vismaz šajā reizē apstiprinājās, ka suņi kaut kur izcēluši pusbeigtu, aizšautu zvēru.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
5 3 Atbildēt

Sniega apstākļos, sevišķi pavasaros, kad mēdz būt sērsna, klaiņojošie suņi mēdz nodzenāt meža lopus tikai tā. Suns, īpaši ja tāds ne pārāk smags, iet sniegam pa sērsnu, stirna ar savām tievajām kājām krīt cauri, paskriet nevar. Arī takšelis var nokost notrenkātu stirnu, tas nav nekas neiespējams un nepieredzēts. Kad bija pēdējā lielā sniega ziema, man netālu no mājas bija klaiņojošo dačņiku suņu tabors iemanījies dīrāt dažāda kalibra zvērus, iedzenot viņus aizputinātajā grāvī, un tad 3-5 suņi arī briežu govi spēja nolikvidēt. Vietējais mednieks laikam pārīti atšāva, bet nu cik redzēju, postaža bija baigā. Spalvas un ādas visās malās bija, kad pavasarī sniegi nokusa. Sivēni, stirnas, nekas netika šķirots.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 6 Atbildēt

Cilvēki arī lasās baros un gopņiko, paranoiķi. Es nerunāju par faktoru, kad suņus pamet un neaudzina. Man vecvecāku laukos neviena klauņojoša suņa nav redzēts. Šie gadījumi neliecina par to, ka visi suņi ir jāliek pie ķēdes. Tieši tā pat kā ar cilvēkiem - ne visi ir jāsēdina cietumos. Ir arī skoloti un kuri zina savu māju. Bet apšaubu, ka tik grūtu tēmu spēsi norīt, ja jau suns tev ir bīstams objekts.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
7 1 Atbildēt

Mans uzskats ir tāds - tavs nams - tava pils. Ja tu savā privātīpašumā vari nodrošināt kārtību, ievērot esošos likumus un noteikumus, nevienam netraucē, man nav ne mazākā iemesla tev kautko pārmest, kur nu vēl no pašizdomāta "moral high ground" skatu punkta. Turi savos laukos kaut septiņdesmit rotveilerus, man būs pajāt. JA viņi netraucē man un apkārtējiem, tajā skaitā pašvaldības un valsts īpašumam. Turi kaut vistas savā deviņstāvenes dzīvoklī rīgā, ja kaimiņiem nesmird un netrokšņo. Es neko neteikšu. Ok, vistu gadijumā varbūt kāds likums tomēr būs pārkāpts. Nu pieņemsim, audzē bruņurupučus, vai zivtiņas. Man pohuj.

BET - uztaisīties baltākam par baltu, un apdirst visus citus, kas, redz, iedrošinājušies turēt suni dzīvoklī - divkosība un dubultie standarti. Tu ta varbūt esi tik kruts "saimnieks" ar tik varenu atbildības sajūtu, ar svēto nimbu ka pat cepurei vietas nav, bet, bļe, atver acis un paskaties, kas notiek realitātē. Ne tu, ne es neesam vienīgie, kam pieder, vai kas domā par mājdzivnieku. Ir arī citi. Es par tiem citiem arī runāju. Tu runā par sevi. Tu par citiem pat dzirdēt negribi. Bet tāpēc viņi nepazudīs un situācija neuzlabosies.

P.S pateikt ka sunim vislabākais ir lauku īpašums ar brīvu dabu ir tas pats kā pateikt ka labākais auto ir darba auto. Jā melots nav, bet uz kā rēķina?

P.P.S un apdirst tos kas tur suni dzīvoklī vai ņem no patversmes - ej ka tu tirst maziem solīšiem, jēzuliņš atradies...

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 3 Atbildēt

"Un kurš tur muld par stirnu plosīšanu? Sviestā sagājis vai tipisks pilsētnieks, kurš nezina, pa kuru galu govs dod pienu? " - pats tā teici. Tev paskaidroja, ka ja reiz pilsētā būdams nezini, tad tāda problēma tomēr ir un nekur nav zudusi.

"Es nerunāju par faktoru, kad suņus pamet un neaudzina" - kāda jēga runāt par suņiem, kas ir aiz sētas, kas ir dresēti, kas ir ļoti sīki, vai bez zobiem? Es runāju par REĀLO situāciju.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 5 Atbildēt

Par pēdējo rindkopu - tipisks pilsētnieka vai nezinātāja komentārs. Te nav nekāda sakara ar trakumsērgu. Saimnieku palaisti kranči (parasti lielākā izmērā) aiz gara laika skraida un tad nu izklaidējas.

Pašiem laukos pirms gada bija uzpeldējis bars kranču tāda lielāka īpatņa vadībā un stirnas skrēja pilnīgi pagalmā - nojauta, ka tur būs drošāk. Traki tie kranči nebūt nebija, no cilvēka bēga prom. Tad nu labs cilvēks vadošo kranci novaktēja un nolaida no kātiem. Tad arī pārējie salašņas izformējās.

90os bija dažas aitas noplēstas, tad nu radagabals izpētīja apstākļus un uzmeistaroja slazdu. Noķēra arī.

Vienkārši bezatbildība no saimnieku puses, nekas vairāk. Turiet savu kranci aiz žoga, ķēdē vai kā savādāk, tad arī nebūs stāstu par "manu jauko Bāskervilu, kas nevienam nekož, bet ko nekrietns mednieks nošāvis 12 km no mājām".

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 2 Atbildēt

Indijā pie Tadjmahala šitādi bari vairumā vazājas un bāžas cilvēkiem virsū. Un ne visi laipni. Reāli mīzīgi vakarā staigāt.

Manuprāt civilizētas pasaules iezīme ir ārkārtīgi augsti suņu iegades un uzturēšanas nodokļi, lai cilvēki tiešām padomātu vai materiāli un morāli var atļauties un vai tiešām vajag.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 0 Atbildēt

Nūja ar diviem galiem. Man šķiet cietsirdīgi ka sunim ņem un izoperē balss saites, lai viņš fiziski nebūtu spējīgs pariet, jo ir lieli sodi, ja suns rej un traucē kaimiņiem aiz sienas.

Vai tas pats iepriekšējā lapā mans aprakstītais piemērs, kad stilīgi palika kaķi ar vienu aci un patversme/klīnika ķēra uz ielas normālus veselus kaķus un pēc tam pārdeva slaveniem ļaužiem jau kaķus ar vienu aci. Te nu bija civilizētā pasaule. Vai pie mums ir labāk, hvz, bet nu tur arī nav rozīņmaize.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Nē nē. Es par suņa turēšanas nodokli. Kā piemēram CH. Un nav tur neviena klaiņojoša suņa. Un bezjēdzīgas patversmes arī nav.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 4 Atbildēt

Es piekrītu Msh, tas laikam nebūs pareizais virziens, kādā stūrēt. Drīzāk būtu lielāka atbildība (un arī kontrole) par suņa turēšanu. Teiksim, par šiem aspektiem:

1) pastaigas laikā allaž saitē un tā, lai netraucē nevienam;

2) savāc sūdus;

3) nodrošini, ka suns ir kluss, vai vismaz kaimiņiem nav pamata sūdzēties.

Ja cilvēks to visu spēj nodrošināt, tad var uzskatīt, ka viņa lops nav apgrūtinājums citiem - tātad, kam gan tas suns var traucēt?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Un kā tu to visu realitātē izkontrolēsi?

Es pa pusei piekrītu Eida idejai; pa pusei tāpēc ka viņa skatu punkts ir dižās pilsētas dzīvokļa iemītnieka skatu punkts; viņš redz ka viņa līzcilvēkiem suns pamatā ir untums, bet viņš neredz ka tā nav visiem. Manuprāt nodoklis būtu labs paņēmiens, bet tā lielums atkarīgs no īpašnieka dzīvesvietas, teiksim 1) dižās pilsētas dzīvoklis - liels nodoklis, 2) citu pilsētu dzīvoklis - mazliet mazāks nodoklis 3) dzīvoklis ārpus pilsētām - simbolisks nodoklis, 4) privātmāja - nodokļa nav.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 5 Atbildēt

Domāju, ka mūsdienās visi suņi, varbūt izņemot strictly medību, ir untums. SUV arī ir untums, bet nevienam netraucē, suns traucē visiem.

Privātmājas apsardze ar elektroniku ir stipri drošāka, lētāka un vienkāršāka. Kādus gadus atpakaļ kaimiņam pāri ielai sunim sabaroja tabletes un no sētas aizdzina auto. Elektronika būtu uzticamāka.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Paskaties pa logu. Klimata pārmaiņas redzi? = SUV traucē visiem.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 1 Atbildēt

Varbūt ar laiku, bet nedomāju, ka vietuļai lauku tantītei varēsi iegrūst to signalizāciju. Ne mācēs rīkoties, ja kas, ne būs tā drošības sajūta, kas tomēr ir ar suni. Suns arī ries uz lapsu, kas vazāsies apkārt un tam ir zināmi plusi.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 2 Atbildēt

Privātmājas apsardze ar elektroniku ir stipri drošāka, lētāka un vienkāršāka.

Tiešām? Man gan liekas ka otrādi; ne par velti man liekas ka es nepazīstu nevienu cilvēku kam mājās būtu signalizācija [vienam varbūt ir uzstādīta bet netiek lietota], toties suņi ir daudziem. Ar suni viss ir vienkārši - viņš tev ir, tu viņu baro, un tas pa lielam arī viss. Signalizācija ir jāuzstāda, jāmaksā apsardzes kompānijai [savādāk signalizācija ir diezgan bezjēdzīga - un paskatoties ko un kā apsardzes kompānijas sūta uz izsaukumiem [man ir divi kolēģi - "ēku uzraugi"], tāpat liekas diezgan muļķīgi, bet nu labi, dižajā pilsētā varētu būt bik jēdzīgāk - ar to signalizāciju ir visu laiku jāpipelējas [sunim kods nav katru reizi jāievada ieejot mājā un kaut kas jāsaspiež no mājas izejot], tā var gļukot, atslēdzot strāvu tā izslēdzas [ja nav papildu barošana, kas atkal ir nauda] , visas palīgēkas un šķūnīšus pie signalizācijas nepieslēgsi [ja pieslēgsi - atkal nauda] , un, visbeidzot - signalizācija nevienu īpaši neaizbaida, jo tai nav ne zobu, ne ķepu.

Protams, var gadīties tā, kā tu te nosauci, bet neaizmirsti ka te ir tas pats princips kas ar mašīnu signalizācijām - dažādu vērtību mašīnām dažādu līmeņu zagļi - jā, turīgi cilvēki lieto signalizāciju + suņus - bet parastiem cilvēkiem pietiks ar suni, jo lielākais risks ir ka kāds zaglis vulgaris pa nakti atnāks iztīrīt šķūnīti no zāģiem, krūmgriežiem un tādām lietām; zaglis kas suni ar tabletēm barot nebūs sagatavojies.

P.S. Suns kādam traucē ne vairāk par pseidodžipiem, drīzāk mazāk - jo ir arī maz rejoši suņi, bet pseidodžipi parastu mašīnu augstumā gan nav, visi ir lieli.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Ko tu atkal .....

Man ir perimetra signalizācija, kura nav atslēgusies ne reizi !!!!! 20 gadu laikā. Gadās false alarm, ja vārna nolido gar devēju, bet atslēgusies nekad. Un tie false alarm kāreiz = tevis piesauktā lapsas izmērā!

Suņiem false alarm vienā laidā. Un atslēgt ir ļoti vienkārši, ka jau augstāk aprakstiju.

+ signalizācija man nekad nav mēģinājusi piedirst pagalmu

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 3 Atbildēt

Maz man signālizācijas lietotāju pazīstami, bet viens prātā nāk, kā pieredze zināma. Garāžai uzlika signālizāciju. Šeit suņa variants atkrīt, tur nav ko diskutēt, bet par to, ka nekad nav problēmu ar to signalizāciju - te nu nevar piekrist.

Vienā no Latvijas lielākajām pilsētām, ne dziļos laukos, bet tāpat tur tā elektrība mēdz pazust vai raustīties (nemācēšu teikt). Tad ir viltus trauksme, viltus izsaukums, maksa par to u.t.t. Tagad cilvēks ir uzlicis papildus aķi barošanai, bet tas jau papildus čakars. Koda ievadīšana ienākot/izejot ir čakars, bet ja reiz tā ir garāža, tad skāde nav liela. Dzīvoklim/mājai - nu tas jau vairs tik forši nav.

Te jau laikam vēl minēja papildus faktorus, bet nu atļaušos vēlreiz nosaukt - suns rada drošības sajūutu, it sevišķi vientuļam cilvēkam. Suns ir arī spējīgs saimnieku aizstāvēt uzreiz. Šis pats suns ar riešanu var aizbiedēt potenciālo zagli. Tāpat aizbiedē arī lapsas, kaķus, seskus, kas vēlas nokost vistas u.tml. Signalizāciju lietot vecāki cilvēki var arī nemācēt, kurpretī ar suni apieties mācēs teju visi. U.T.T.

Vidusmēra lauku īpašumu aptīrītājs principā ir plukata, nevis profesionāls zaglis, kas tēmē uz X5 un plazmas TV biezā mājā, kur signalizācija noteikti tiešām ir prātīga lieta.

Tā ka vidusmēra lauku mājā suns-sargs ir diezgan nepieciešams.

P.S. Iauto īpatnību dēļ viss te sajucis - kurš kuram atbild. Eh...

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 3 Atbildēt

Nu ja kaut vai pašvaldības policija, kas patrulē apkārt, sāktu likt sodus visiem, kuru krancis palaists brīvā vaļā, vai kas tiek novērots klucējot un sūds tiek atstāts, gan jau ātri tauta sāktu saprast un ievērot. 100% jau nekad neko nevar nodrošināt, bet ja lielākā daļa ievērotu, tak jau būtu ieguvums.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Arī tā var. Principā jāsāk mainīt domāšanas veidu "man ir suns - es esmu dziļi empātisks un paraugs citiem" uz "man ir suns - es saprotu milzu atbildību par to".

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 3 Atbildēt

Nekad arī savādāk nav bijis. Suns ir tāda pati atbildība, kā bērns. Ja uzskata, ka tas ir tikai kaut kāds ģimenes piedēklis, tad to suņa saimnieku pašu jāliek pie ķēdes brīžos, kad viņš ģimenei nav nepieciešams un jāpasauc tikai tad, kad pienest čības.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 3 Atbildēt

Nu kas atkal par muļķībām. Pamēģini pamest bērnu novārtā un pastāv ļoti liela iespēja, ka pieslēgsies attiecīgās un instances un būs lieli sūdi.

Par novārtā pamestu suni nekā tāda nav. Ja suns būs piesiets metru garā ķēdē un 2 nedēļas neēdis, tad pastāv zināma iespēja, ka to uzķers kāds, kam gribas lielāku popularitāti fb un izsauks kādu dienestu.

Nav šīs lietas salīdzināmas un tām tādām pat nevajadzētu būt. Atbildībai būtu jābūt attiecībā pret citiem - ne bērns drīkst nodarīt kādu kaitējumu, ne suns. Attiecībā uz pašu bērnu vai suni - manā skatījumā tas nekādā ziņā nav viens un tas pats. Ja bērns sagriežas, jo vecāki ir bijuši nolaidīgi, tad sekām jābūt smagākām, nekā analogi suņa gadījumā. Cilvēks ir cilvēks un viņu nevar salīdzināt ar suni, lai arī kā vienlīdzības eksperti neiebilstu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 3 Atbildēt

Kautkāds sviests. Kā var salīdzināt bērnu ar suni?

Bērns paaugsies un pelnīs tev pensiju. Suns paaugsies un kā bija parazīts, tā paliks parazīts.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Nevis civilizētas, bet sociķu; pasaules kurā no tevis par katru sūdu slauc naudu. Bet nu vari priecāties, lēnām ejam tajā virzienā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
20 3 Atbildēt

Sētas suņu tusiņš apkārt pa pagastu ar medību elementiem zināms jau no kolhozu laikiem. Sunim vienam paliek garlaicīgi, vakaros šis dodas meklēt kompāniju un tā tas aiziet. Ķēdēt tā kā skaitās amorāli. Sēta ap piemājas teritoriju palīdz, taču kurai lauku sētai tāda ir? Lai gan sētas ap teritoriju suņu turētājiem tiešām varētu pieprasīt. Un atbumbot nevairojamos eksemplārus pašsaprotamu iemeslu dēļ.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
9 0 Atbildēt

Jā, laukos ar suni vēl joprojām saprot kaut kādu rejošu signalizāciju, un nereti, pat, ja piesiets, mēdz palaist pa nakti 'lai izskraidās'. Tāpat kā ar visu, paaudzēm jāmainās, un jāskolo, ka suns nav ne rotaļlieta, ne signalizācija, bet skolojams un mācāms dzīvnieks.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 1 Atbildēt

Tieši tā! Bet ja pavelk paralēles, nevar izskolot suni tāds, kurš savus bērnus nejēdz audzināt. Vai vēl ļaunāk, audzināšana notiek ar kliegšanu. Nu tad suns arī ir tāds pats neaudzināts un morāli iespaidots. Rej un metas visiem virsū, bet bez ķēdes nevar turēt un ja tiek prom, tad lasās baros, jo saimnieks nav parādījis, kurš ir barvedis.

Bet redz svarīgāk sievai un bērniem smuku kucēnu, mazu kaķēnu. Aitu bars!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 5 Atbildēt

"bet skolojams un mācāms dzīvnieks."

Pastāv uzskats , ka suņa dresēšana un mācīšana iznīcina dzīvnieka personību, un rezultātā tiek iegūts tikai paklausīgs biorobots :-/

Reklāmas suņu skolām pietiek, piem: "Suņu Skola - Individuālas & Grupu Apmācības - Izvēlies grupu vai individuālās nodarbības savam četrkājainajam draugam! Pieredzējuši kinologi, droša vide, efektīvas apmācību metodes - piesakies jau tagad."

eidis Reģ.: 07.11.2001
6 0 Atbildēt

Vēlviens..... Kāda personība? Suns ir vilks, kas noslēdzis dīlu : tu man desu, es tev visu, ko gribi. Nevar būt personība ar 100% akarību. Ja gribas būt personībai ar viedokli, tad tas ir vilks.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 6 Atbildēt

pareizi eidis saka.

Es tikai piemetināšu, ka tad jau bērnam skološanās arī iznīcina personību. Viņš taču visu mūžu gribēja bļaut, ēst konfektes un dirst uz grīdas.

Suņa skološana parāda

- kurš ir barvedis

- Ko drīkst, ko nedrīkst

Bara dzīvniekiem pastāv savi likumi, hierarhija. Piemēram:

Jauns vilks, lauva, hiēna, utt nedrīkst iet pie medījuma pirmais un izēst visu garšīgāko. Tad kā tad tur ar personību?

Kaķis nav bara dzīvnieks, tāpēc maksimus, ko viņam var iemācīt - kur var padirst.

darklight Reģ.: 29.10.2013
28 0 Atbildēt

Tas, ka kāds ir apguvis noteikumus un māk iekļauties sabiedrībā (vienalga cilvēks vai dzīvnieks), - tas nebūt nenozīmē, ka būtu iznīcināta personība. Mēs taču arī nedarām visu, kas ienāk prātā, bet personības tomēr esam? Nu vismaz daļa? Vairāk vai mazāk? Tāpat arī dresēts suns ir personība, viņš vienkārši zin noteikumus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 2 Atbildēt

Te gan runa ir par dzīvnieka iekļaušanos cilvēka sabiedrībā. Un jautājums ir par metodēm, ar kādām paklausība tiek panākta. Piemēram, pastāv elektrošoka kakla siksnas.

"Modern shock collars often have up to 100 different levels of shock (or stimulation) for your dog. These shocks range from quite mild to pretty serious...Generally, a punishment must be startling, annoying, uncomfortable, or painful."

journeydogtraining.com/do-shock-collars-hurt-dogs/

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 5 Atbildēt

Laukos ik pa laikam kāds klaidonis pie mājas uzrodas. Ar gaiseni pa sāniem labi palīdz pret tādiem.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 5 Atbildēt

Iemauc pats sev ar gaiseni pa aci!

Šodien suni, rīt cilvēku. Potenciāls krimiķis jau asinīs. Redzams jau šobrīd kurš starp to suni un tevi ir vairāk degradēts un neiekļaujas sabiedrībā.

Laukos kaimiņi dzerstiņā attālākam kaimiņam tā nošāva suni. Suns, kurš nevienu neaiztika un metās upē pēc bērniem un vilka krastā, ja redzēja, ka tie peldas. Rokas tādiem idiotiem apcirst.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 2 Atbildēt

Mierīgāk, mierīgāk, ka sirsklauves nepiemetas. Šitā satraukties

Tu jau tagad runā kā tas jebalkins, kam tur lielais skandāls bija pirms dažiem gadiem. Viņa sanbernāru vai līdzīgas zortes patiešām lielu suni kāds gribēja nošaut, kad tas skrējis klāt. Jebalkins teicās - kā, bet visi zina, ka šādas šķirnes suņi taču ir draudzīgi un nekad nekož. Aptaurēta cilvēka loģika.

Kranča saimniekam ir gauži vienkāršas iespējas izvairīties no tā, ka viņam sunim kāds kaut ko nodara - vienkārši vajag turēt to savā īpašumā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Es esmu pati mierība. ;) Tikai konstatēju faktu. Es šādu ieroča lietotāju uztveru tā pat kā potenciālu slepkavu, kurš arī pie stūres sēdīsies dzēris. Kurš mucā audzis, labāk lai nelien ārā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

visstulbāk notiek, kad uz šauras takas satiekas tāds šautenes, un tāds pats suņa 'turētājs'

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 3 Atbildēt

Vari turpināt uztvert vienā mierā. Kamēr pilsētā sēžot ērtā dzīvoklī šādas problēmas nav, nekas neskādē spriedēlēt un iedalīt visus tādās vai savādakās sev vien tīkamās kategorijās. Ja kādreiz sanāks dzīvot lauku īpašumā, kur parādās dažādas problēmas (klaiņojoši suņi, zvēri, kas posta dārzu u.c.), tad var nākties domas pārskatīt un secināt, ka ar teorētiskiem labiem nodomiem vien ir par maz.

Tu gribētu, lai Tavi bērni staigā pa īpašumu, kur vazājas visādi nezināmi kranči ar vēl nezināmākiem nodomiem?

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 1 Atbildēt

Pilsētniek, es pusi dzīves esmu nodzīvojis lauku viensētā pagastā ar 600 iedzīvotajiem, kur suņi zina savas mājas, neviens neklaiņo un apiet problēmas. Tevis aprakstītās pilsētnieku untumu izlaistās parodijas korektāk ir iekļaut pilsētas standartā, nevis lauku īpašumu teritorijā. Un tās ir nevis jāapšauj, bet jāsauc izķērāji. Lauku iedzīvotāji saprot daudz vairāk dzīvnieku paradumus un pielāgojas tiem. Ja tev tādam tipiskam pilsētniekam interesē, kāpēc tev vienam izposta dārzu, bet visiem citiem viss ir normāli, tad piekāp pie kaimiņiem, kuri paaudzēm tur dzīvojuši, lai izstāsta.

Ja tev ir fobija no dzīvniekiem, tad tā ir tikai tava problēma. Man suņi netraucē, ja viņi tur nestaigā agresīvi. Ja ir agresīvi ārpus savas sētas - viens zvans izķērājam un problēma atrisināta.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 2 Atbildēt

1) suņu ķērāju piesaukšana nez vai ir uzskatāma par nopietnu argumentu, jo jau pirms n-tajiem gadiem tika publiski pateikts, ka tādu mums īsti nav un ja tomēr ir, tad skaitā maz un reti kur;

2) ja problēmas nezini, tad tas nenozīmē, ka to nav. Ikdienā savā dārziņā noplēstu stirnu jau tā īsti neredzi, par to nebrīnos, taču ja parunāsi ar kādu mežsargu vai mednieku, kam tālāki ceļi ejami ārpus ierastā pagalma, var uzzināt arī vairāk.

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 2 Atbildēt

Nu davai, tad tādu racionālu un dzīvē īstenojamu padomu, ko šādā situācijā lauku sētas īpašniekam darīt? Teikt tam velnszin no kurienes atklīdušajam mopsim "tiš, tiš, prom no mana pagalma" ? Un ja neiet prom un sāk riet uz pagalmā esošajiem, vai dirst puķu dobē?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Ja vienreiz atklīst / padirš, tad pagaidīt, kad aizvācas / satīrīt.

Ja regulāri, tad meklēt, kur saimnieks, un aprunāties ar to.

Ja saimnieks nav runājams, tad aprunāties ar vietējo pagasta policistu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 3 Atbildēt

Zinu 1 reālu gadījumu, kad ievilkās nezināms krancis pagalmā un sāka naidīgi rūkt uz saimnieku, kas bija iedomājis iziet no mājas ārā. Tā kā ar mietu prom dabūjams nebija, saimnieks daudz nedomāja, bet aizgāja pēc plintes un kranci nošāva. Problēma atrisināta. Normāls risinājums nenormālā situācijā.

Ko ierosinātu darīt citi?

darklight Reģ.: 29.10.2013
25 0 Atbildēt

Šai gadījumā pilnīgi adekvāts risinājums. Situācijas ir dažādas.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 2 Atbildēt

Nu nav jau tā, ka visi mednieki to tik vien gaida, kā skriet un nošaut kādu suni. Netrūkst jau kliedzošu rakstu par to, ka nekrietnie mednieki nošāva labo sunīti, vien pēcāk netiek skaļi popularizēts, kāpēc tad tas labais sunītis tika šauts. Ka ko plēsis, ka rūcis cita pagalmā vai tamlīdzīgi.

Nesen man rādīja fb vienu vaimanu rakstu. Apraksts līdzīgs - nekrietnie mednieki nošāvuši labo sunīti. Cilvēki sāka jautāt - pastāstiet, kas tad īsti notika? Nē, sīkāk neko neteiks. Ja reiz taisi tendenciozus virsrakstus, varbūt arī pastāsti, ja reiz nabaga sunītis bez vainas nošauts. Tikpat labi jau var stāstīt, ka policisti staigā un šauj nost cilvēkus, nepiebilstot, ka tas noticis bruņota bandīta aizturēšanas laikā, kad tas izrādījis vēlmi pretoties atšaudoties.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Es atļaušos izteikt citu viedokli.

Risinājums nev normāls, bet situācija - apstrīdama. parasti suns svešā teritorijā neiet rūkdams. Kaut kas nav izstāstīts līdz galam

darklight Reģ.: 29.10.2013
23 0 Atbildēt

Nē, šādas situācijas notiek. Nav jau zināms, kas tam nabaga lopiņam lēcies, bet mēdz būt, ka zvēram vienkārši ir aizgājis ciet, un tad cilvēkam ir visas tiesības aizsargāties. Analoģiski gadījās manai mātei vasarnīcā: pilnīgi svešs suns nostājās ārpusē pie vārtiem, rūca un nelaida ārā. Un tā, kamēr atbrauca dzīvnieku ķērāji un šamo savāca. Skaidrs, ka kaut kas ar to lopiņu nelāgs bija noticis, a ko cilvēkam darīt? Te bija Pierīga, bet laukos vienkārši šauj nost.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 1 Atbildēt

Netālam kaimiņam ir divas kuces. Protams, regulāri iestājās kucēnu fabrikas procesi. Lai arī saimnieks tā kā tās savas kuces vaktē, netrūkst no tuvas un tālas apkārtnes visādi kavalieri, kas vienkārši mētājās pa tuvējiem īpašumiem un gaida. Savā starpā plēšās, vazājās kur pagadās, un visādi tamlīdzīgi suņu jaukumi no sērijas "labākais kas sunim var būt ir lauku brīvā daba". Bērni uz skolas autobusu netiek aiziet, vecākiem jāpavada, jo tie pusbadīgie joberi ir tiešām agresīvi. Šad tad kādam sakrājās, pazvana pašvaldībai un ķērājiem. Tas problēmu atrisina īstermiņā. Līdz nākamajai reizei.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 2 Atbildēt

kuces var sterilizēt.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
6 3 Atbildēt

Tas bija tikai kā reāls piemērs iz dzīves, ka "nāk svešs suns pagalmā un rūc virsū" nav kautkādi izdomājumi, vai pusnoklusēti stāsti, kur līdz galam nav pateikta patiesība.

Es arī īpaši necenšos izlikties gudrākam par gudru vai baltākam par baltu, es tikai stāstu, kā reāli notiek.

Protams ka kuci var sterilizēt. Bet vai tu vari sterilizēt sveša cilvēka svešu suni? Nē, nevari.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

vienalga, uzskatu, ka šaudīties tas ir pats pēdējais ko var darīt

Nu, ja suns uzbruktu, tad, protams, aizstāvēties var.

Bet savā mūžā neesmu piedzīvojis, ka suns nāktu svešā teritorijā, un bruktu virsū.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

a ko cilvēkam darīt?

Ir tādi verķi ( pa vidu starp gāzes baloniņu un pistoli ) kas šauj gāzi no t.s. ampulām ( vairāki mililitri šķidruma patronā, ko izšauj ar kapsulu vairākus metrus tālu ), krievu ražojums saucās UDAR, esot arī ārzemju mazāk jaudīgi analogi. Varētu būt piemēroti.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 2 Atbildēt

Smaidīgais, nu kāda velna pēc tāda neticība? Kā lai es zinu, kas tam sunim bija noticis, ka šis rūkdams līda pagalmā? Trakumsērga, nepatika mājas saimnieks, kāds to bija izsviedis no auto tuvējā apkārtnē - kā tad man to zināt? Cilvēks man labi pazīstams, melot neies un nav nekāds suņu nīdējs.

Nav droši vien pārāk bieža situācija, bet redzam, ka mēdz gadīties arī tā.

"Bet savā mūžā neesmu piedzīvojis, ka suns nāktu svešā teritorijā, un bruktu virsū." - es savā dzīvē arī neesmu ļoti daudz ko piedzīvojis, bet tas nenozīmē, ka tā nav.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
10 0 Atbildēt

Man laukos tā ir bijis, man bija paprāvs aitu ganāmpulks un klaiņojošus suņus tas pievilināja, nāca pagalmā sveši suņi, kad dzina prom rādīja zobus un bija gatavi mesties virsū arī cilvēkiem, bija zvans medniekiem...pašam legāls stroķis man nebija tad pie rokas, būtu nošāvis bez vilcināšanās. Pats pa kluso tik lapsas šāvu, tās arī daudz nāca.

Vispār esmu arī par to, ka cilvēkam zagli savā sētā ir tiesības nošaut bez brīdinājuma, tad moš sāktu raustīties, tagad jau paliek bezbailīgi, zin, ka nekas viņam par to nedraud, jo iestāstīs, ka gāja garām un ūdeni vai ceļu gribējis uzprasīt, pustrijos naktī, saimnieka riteni pie reizes jau stumjot prom.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 5 Atbildēt

to Motorolers. Redz tavā loģikā ir viens caurums. Ja zaglim izveidos bīstamu vidi dzīvībai, tad viņš nāks ar tik pat bīstamiem rīkiem tavai dzīvībai. Tev tas ir vajadzīgs?

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Uzsvars, uz - šaut bez brīdinājuma! Man vari nestāstīt, ko nozīmē šaut, pašam agrāk ir bijis tiešs sakars ar apsardzi. Ja velc stroķi ārā, vienmēr esi gatavs, ka otram arī viņš ir un vienmēr esi ar viņu gatavs šaut, uzreiz, bez vilcināšanās ar stulbiem tekstiem, stāt, šaušu!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 2 Atbildēt

Tas suns koda? Nē?

Tad ierosinu tevi (vai 'to cilvēku, kas melot neies') sodīt par izvarošanu, jo, pēc visa spriežot, aprīkojums tev (viņam) ir.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 3 Atbildēt

Un ar ko šis gadījums atšķiras no - "ieklīda pagalmā piedzēries vecis un sāka rūkt uz saimnieku. Nelaida no mājas ārā. Saimnieks nedomāja un veci nošāva."

Pilnīgi ne ar ko neatšķiras.

Ja cilvēks daudz nedomā un ķeras pie ieroča, tas jau ir rādītājs, ka tādam ne tikai nedrīkst izdot ieroča atļauju, bet arī autovadītāja apliecību noņemt. Kas zin, kāds uz ielas šķībi paskatīsies.. ar nedomās.

Ko ierosināt darīt?... O, moins... cilvēku debīlisma pakāpe nav izmērāma! Ja nedomājas, tad ieskriet sienā.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
10 0 Atbildēt

Nošaut cilvēku ,protams, būtu galējais variants, bet reizēm arī tā vajadzētu!

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
9 0 Atbildēt

Starp citu pret piedzērušos veci ļooti labi strādās liels suns, nezinu cik jāsadzeras, lai līstu pagalmā, kur Tev ilkņus rāda pretī 60kg smags suns.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
10 0 Atbildēt

eidis rakstīja: Domāju, ka mūsdienās visi suņi, varbūt izņemot strictly medību, ir untums. SUV arī ir untums, bet nevienam netraucē, suns traucē visiem.

Privātmājas apsardze ar elektroniku ir stipri drošāka, lētāka un vienkāršāka. Kādus gadus atpakaļ kaimiņam pāri ielai sunim sabaroja tabletes un no sētas aizdzina auto. Elektronika būtu uzticamāka.

Mums apkārtnē mājās, kurās ir nopietns suns, neviens nelien, kur viņa nav, patīra pagalmus šad tad!

Protams, ja nāks "nopietni" zagļi ar ļooti nopietniem mērķiem, suns nav baigais šķērslis, bet zaglim- parastajam, kas ņem to, kas nav piesiets, viņš gan ir nopietns traucēklis.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
9 0 Atbildēt

Papildus privātmājas apsardze ir praktiski visiem, moš kādam nav, bet nu vairumam ir. Mīnus apsardzei ir tas, ka viņa brauc aptuveni 20-25min, un zagļi to zin! Līgumos jau rakstīts 10min, bet dabā tā nenotiek (mūsu rajonā Koblenz ir pārsvarā). Vienu brīdi bija gadījumi, kad izsit stiklu, izskrien pa māju līkumu, paķer kko vērtīgu un prom.

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 2 Atbildēt

smaidiigais rakstīja: Tas suns koda? Nē?

Tad ierosinu tevi (vai 'to cilvēku, kas melot neies') sodīt par izvarošanu, jo, pēc visa spriežot, aprīkojums tev (viņam) ir.

Tas ir kā??? Man iet klāt, lai iekož stilbā un tad mēģināt rīkoties? Nē, nu var jau būt, ka neiekož, un tad teikt tiš, tiš?!

Es uzskatu, ja tas lops ir ienācis manā pagalmā bez saitē esoša pavadoņa, tada man ir visas tiesības viņu dabūt prom no pagalma tādiem līdzekļiem, lai ne man, ne kādam no ģimenes nerastos ne mazākais apdraudējums. Man neinteresē, vai viņš ir skolots vai medaļots, ja viņš ir manā pagalmā bez saitē esoša pavadoņa, es netaisos izaicināt likteni.

Fascinē tie staigatāji pa Siguldas takām, kas savus mopšus laiž skriet, un redzot ka bērni mūk pie vecākiem saka: "Viņš tak nekož, viņš tikai spēlējas". Interesanti kāda būtu tā pilsoņa reakcija, ja viņam skrietu virsū govs izmēra mopsis baltiem zobiem.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
7 5 Atbildēt

Nu arī te komentāros lieliski parādās atsevišķu suņu saimnieku slimā loģika - ja jau pret suni tā, tad cilvēku arī varēs. Nē, nevarēs gan. Jo vairumam cilvēku ir diezgan skaidra šī robeža starp dzīvnieku un cilvēku un kur katram no tiem ir sava vieta.

Slimajiem (ne visiem) suņu saimniekiem dzīvnieks ir pielīdzināts tiesībās cilvēkam, nodefinēts par saprātīgu būtni un viņi uzskata, ka arī visiem pārējiem pret tiem jāatiecas kā pret cilvēku.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 3 Atbildēt

Nudien. Palasīju pēdējos komentārus un kļuva tā jocīgi.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 8 Atbildēt

Nepārāk labi izglītots cilvēks dala klases, šķiras. Tic dievam. Ētikas grāmata ir otras bībeles vietā. Iznīcina vidi sev apkārt jebkurā formā. Nostāda cilvēku par visa valdnieku un vides noteicēju un nepazinās, ka ir vienkārši pašpārliecināta, nepavisam labdabīga baktērija uz zemes. Tas, ka tu esi kaut kur mācījies un varbūt kaut ko sasniedzis, vēl nenozīmē, ka esi kaut kas vairāk par alu cilvēku nākotnes formā un tevi vispārējos mērogos varētu iedalīt par kaut ko nozīmīgāku kā klaiņojošs krancis. Apēd šo!

Jebkura dzīvība ir savas cieņas vērta. Un ja esi kādu nokāvis, tas jau sen ir pierādīts, ka pret cilvēku, ja būs nepieciešams, arī pacels roku. Ja tev tas tugo vsasivaetsa, tad lien atpakaļ mucā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Lūk, tipisks piemērs vegānu domas gājienam. Tev vienīgi tā psihiskā saslimšana vēl, domājams, nav tik tālu aizgājusi.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Cilvēks IR visa valdnieks. To apliecina ne tikai tie, kas to tieši pasaka, bet arī visi pārējie, kas to nesaka/noliedz, bet faktiski tieši tā rīkojas.

Dzīvo pilsētā, kur kādreiz bija mežs. Ēd produktus, kas gatavoti no šiem pašiem dzīvniekiem un audzēti laukos, kur kādreiz šie paši zvēri ganījās. Ražo visa veida atkritumus. U.T.T.

Visa mūsu pastāvēšana ir balstīta uz to, ka visam jābūt pakārtotam mūsu labsajūtai un visu pārējo sugu viedoklis ir otršķirīgs. Šķirot atkritumus, neēst gaļu un iestādīt gadā duci koku - visā visumā tāds nieks vien ir uz kopējā fona.

Tu arī dzīvo ar domu, ka cilvēks ir visa valdnieks. Varbūt atklāti to neatzīsti, bet Tavi darbi noteikti par to liecina.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

to iciks Hā, ar mani ir trakāk. Kā lai vienkāršāk paskaidro. Redz tava pārliecība ir tieši tāda pati kā 99% sociāli ieprogrammētu indivīdu. Karoč, liels, stulbs aitu bars. No visuma apmēriem skatoties uz zemi būs tā pat kā tu skaties uz baktērijām, kuras atrodas uz ābola, kurš savukārt atrodas kaut kur otrā zemes pusē. Tevi uztrauc tās baktērijas? Noteikti ka nē, nerunājot nemaz par ābolu. Bet kāpēc gan, ja tu pat to ābolu nevari saskatīt, kur nu vēl baktērijas. Tā pat tu nezini baktēriju viedokli. Viņām arī ir sava "programma". Viss ko tu nosauci arī apstiprina, ka cilvēks uz zemes ir tieši tāda pati baktērija, jeb precīzāk būtu teikt - parazīts. Un pie tam vēl iedomīgs un pašpārliecināts. Bet patiesībā - neattīstīta ne garīgi, ne paredzēta izdzīvošanai dzīvības forma, kura sevi vēl pārvērtē. Redz parazīti arī dara visu, lai izdzīvotu, tai pat laikā iznīcinot vidi un vides iznīcināšanu cilvēks sauc par attīstību. Ja laiks priekš cilvēka sapratnes nebūtu tik neizmērāma uz tausti vienība un viena cilvēka dzīves garums tik īss, tad visā uztvere būtu krietni progresīvāka.

Tas, ka mani darbi pēc taviem vārdiem par kaut ko liecina, nenozīmē, ka manai teorijai nav taisnība. Un, ka es neapzinātos, ka esmu tāda pati stulba aita.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Beidz murgot. Suns ir tiešs cilvēka darbības rezultāts tāpat kā vista, zirņi un polietilēna maisiņš. Nevajag mājas parazītus putrot ar dabas daudzveidības paraugiem.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
29 2 Atbildēt

nu kas tas ir? vai tad suņiem vairs nav kažoku? kāpēc jāvelk virsū visādas lupatas? tas ir suņu tiesību rupjš pārkāpums! vai tad suns tev prasīja uzvilkt viņam virsū lupatu?

darklight Reģ.: 29.10.2013
26 0 Atbildēt

Par tām lupatām es arī brīnos. Mans ir diezgan īsspalvains, bet savā mūžā nav mēteli redzējis. Lielos mīnusos gan garas pastaigas, protams, netaisam. Vispār, cik nu man izskatās, sunim pašam nemaz nav auksti, salst viņam kājas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Motorolers rakstīja:

eidis rakstīja: Domāju, ka mūsdienās visi suņi, varbūt izņemot strictly medību, ir untums. SUV arī ir untums, bet nevienam netraucē, suns traucē visiem.

Privātmājas apsardze ar elektroniku ir stipri drošāka, lētāka un vienkāršāka. Kādus gadus atpakaļ kaimiņam pāri ielai sunim sabaroja tabletes un no sētas aizdzina auto. Elektronika būtu uzticamāka.

Mums apkārtnē mājās, kurās ir nopietns suns, neviens nelien, kur viņa nav, patīra pagalmus šad tad!

Protams, ja nāks "nopietni" zagļi ar ļooti nopietniem mērķiem, suns nav baigais šķērslis, bet zaglim- parastajam, kas ņem to, kas nav piesiets, viņš gan ir nopietns traucēklis.

Man ir perimetra signalizācija. Sensori + taure. Pilnīgi pietiek

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Ja ir perimetra signalizācija, tad atkal suns neder Kaimiņam apzaga māju, arī uzlika perimetru, vairs nav līduši...

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
18 1 Atbildēt

tagad jau kārtīgos laukos lielu suņu īpašniekiem ir mierīgāk, kurš tad bridīs tos simtus metrus pa dziļajiem sniegiem lai kādu vistu čieptu

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 0 Atbildēt

Sen nebiju gaišajā dienas laikā ar kājām staigājis pa savas mazpilsētas ielām.

BĻEĢ! Visas ceļmalas nomīztas tā, ka pretīgi skatīties! Bērni vairs pa trotuāra malas kupenām nevar dauzīties, viss pilns ar mīzaliem un sūdiem! Kā jums ir, lielo un mazo kranču īpašnieki, istabā arī visi stūri nomīzti? Kāpēc kopējā telpā var piemīzt un piedirst visu un visur, bet savā istabā nē?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šitie krieviski saucas "podsņežņiki". Pilnā krāšņumā bildi ieraudzīsi sākot ar pirmdienu, kad pakusīs.

Es diezgan sen esmu pārliecināts, ka jāievieš suņu nodoklis. Kautkur ap 1k EUR gadā. Citādi tie mērgļi nesaprot.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
20 0 Atbildēt

jā, šitā ir laba doma, es par! par to nodokli, šķiet ka kaut kāds nodoklītis ir spēkā, tik nezinu, cik liels. bet vajadzētu pēc suņa svara, tā varētu būt taisnīgāk. bet tā sirms tantuks par savu žurkveidīgo sīkaļu maksā tikpat daudz cik cits cilvēks spēka gados un ar labiem ienākumiem par savu lielizmēra dirsēju, mīzēju kaukāzieti. nu kaut kā tā

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 1 Atbildēt

Nē. Jo mazie suņi: 1. Ir skaļi; 2. Tiek vazāti visur līdzi. Veikals, skola, pludmale. Lai apmaksā tad šo objektu attīrīšanu

darklight Reģ.: 29.10.2013
21 0 Atbildēt

Tev gan grūti... piedirsts veikals, skola... par pludmali vēl daļēji (ļoti daļēji) varētu piekrist.

Bet tie, kas aiz sava suņa nevar kaku savākt, - tie ir paši lopi - tur nu es piekrītu par visiem 100!

spainis Reģ.: 27.04.2006
2 2 Atbildēt

Tu tās mīzalu strīpas no ceļmalām savāc? Gribētu redzēt kā tas notiek. Stūķē dzelteno sniegu maisiņā? Nē? Tad kam tu piekrīti?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Nu man ir iebildumi, kad virs zivju letes tirina tos kaķu uzkodas. Tas ir nehigēniski. Un arī ratos tos likt nedrīkst - suņiem ir cita mikroflora, kuru tev noteikti NEVAJAG. Tieši šī paša iemeska dēļ es nevēlos peldēties vienā ūdenstilpnē ar suņiem

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Nudien atkusnis lika atgriezt apritē šo tēmu. Kā sniegs kūst, tā ej apkārtnē jebkur, visur piedirsts. Dažviet uz metru vai 2 sūdi. Pašam grūti neiekāpt, kur nu vēl bērnus pieskatīt.

Šādā brīdī nudien gribas kļūt par Ādolfu un saslodzīt krančus ar apzinīgajiem saimniekiem kādā iestādījumā, tā teikt, prāta apskaidrošanai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Vienīgā modernā un precīzā metode ir DNS parauga noņemšana katram krancim un salīdzināšana ar suņa izmetumu DNS. Tāda šur tur tiek lietota. Soda naudas sedz analīžu izmaksas.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

Nop. Pilnīgi pietiktu ar 1k EUR gada nodokli. I medicīnas darbiniekiem kautkas iekristu, i ielu piedirsēju pazustu, i policistiem būtu naudas bīdīts entuziasms ķerstīt nodokļu nemkasātājus

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 1 Atbildēt

Varētu tā. Nodoklis ir izvēles opcija - gribi maksā, negribi nemaksā. Bet, ja nav samaksāts, tad ar suni nav tiesību atrasties konkrētajā pašvaldībā publiskā telpā. Neesi samaksājis un suns uz ielas - sods 500 ēriki.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
15 1 Atbildēt

nu tiešām, tas ir par traku - visur suņu mēsli, visur. gandrīz izskatās ka pa naktīm kaut kādi cilvēki nāk ārā uz ielām izkārnīties? ķipa staigājošie miroņi, sērija 2021. gada pavasaris, sezona Nr. 13?

dubis Reģ.: 21.10.2019
2 0 Atbildēt

Jo aukstāka ziema un dziļāks sniegs, jo vairāk suņu sūdu uzpeld pavasarī - sena patiesība Man dzīvnieki ir tikai laukos, uz pushektāra pagalmu, bet tāpat pavasarī nožēloju katru reizi, kad suņi nav izvesti ārpus pagalma izdirsties. Vienīgais labums, ka plusos diezgan ātri sadalās un pazūd, uz Aprīli jau vairs nav redzami nemaz. Bet tīrības nodoklis pilsētās un ciemos būtu laba lieta. Lai gan atkal var tikai piebilst, ka nebūtu okupācijas režīma, nebūtu mums ieviesušās visas tās slāviskās īpašības - zagt, pieķēzīt, pokujisms u.c.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
13 1 Atbildēt

galvu augšā un soļo tik uz priekšu!

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Tuvredzība šeit piepalīdz

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
13 1 Atbildēt

uzzināju traģikomisku faktu - skuķis izdīcis šuneli vecākiem tāpēc, ka tā ii iespēja pastaigas laikā ar suni bakstīt ar pirkstu telefonā, jo mājās, redz, vecāki neļauj, jāmācās utt

Krotow Reģ.: 09.09.2008
11 0 Atbildēt

Labā ziņa - skuķis izrādījies atjautīgs Atliek prasmi ievirzīt pareizā virzienā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Baidena suns atkal kož. Neraugoties uz to, ka suns Meidžors ( Major ) nesen atgriezās no uzvedības treniņiem Delavērā, tas iekodis Baltā Nama darbiniekam. ( Acīmredzot šiem suņiem uzpurņi nav paredzēti.)

www.bbc.com/news/world-us-canada-56585168

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
9 2 Atbildēt

stulbs gan tas meidžors

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
10 2 Atbildēt

droši vien bija iedzēris, suņiem nepatīk alkohola smaka

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
8 1 Atbildēt

kāds nezin, cik parasti prasa naudiņas suņu staidzinātāji?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Es zinu gadījumu, kad nepieredzējušu staidzinātāju suns norāva uz acīm un viņa krītot salauza roku :-/

darklight Reģ.: 29.10.2013
9 0 Atbildēt

Nu tā gadās, ja suns spēcīgs un vedējs aizdomājas. Man čoms arī šitā roku salauza. Veda draudzenes buldogu staigāt, bija ziema, ledus, un suns pēkšņi vienā brīdī kā metās sāņus, tā šis garšļaukus.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
7 0 Atbildēt

LOL, šādi 90-o bandītu laikos, kad bija mode turēt lielus suņus dzīvoklī, augšstāva kaimiņiene ieviesa rotveileru pārīti. Vienu dienu no mājas izejot, sunīšiem kaut kas iepatikās un šie saimnieci bez mazākās piepūles pa zālienu un asfaltu uz mutes garšļaukus aizrāva savus 70 metrus. Skats bija vnk traģikomisks

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
9 1 Atbildēt

šausmas, bet amizanti

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti