Stāvēt takšu stāvvietā

ellnino Reģ.: 01.07.2003

Izmaiņas CSN 2010. 10.novembrī

135.7. tuvāk par 25 m pirms un 10 m aiz 534., 535., 536. vai 538. vai 535.ceļa zīmes. Atļauts apstāties, ja tas nepieciešams pasažieru iekāpšanai transportlīdzeklī vai izkāpšanai no tā un ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi; - svītrotas ir ceļa zīmes 535., 536. un 538. - 536. - takšu stāvvieta.

Vai ir kāds punkts, kas man aizliegtu stāvēt takšu pieturā, ja uz konkrētu ceļa posmu nav nevienas citas stāvēšanas/apstāšanās aizlieguma zīmes?

 
1 2 3
x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

ellnino rakstīja:

x_rays rakstīja:

nomiks rakstīja:

sarashkins rakstīja: Atceros, ka pirms gadiem 4 dabūju 30Ls sodu par šo, jo biju savu auto novietojis ielas malā tuvāk par 25m no takšu pieturas, lai gan it kā atstājot vietu norādītajam auto skaitam (2), diezgan neintuitīvs noteikums bija - kas tur viņi ar 2 12,5m gariem limuzīniem brauc vai?

Pirms 4 gadiem CSN vēl bija spēkā tādā redakcijā, ka taksometru stāvvietās astāties nedrīkstēja. Šis noteikums pazuda pēc 2010.gada nogalē izdarītajiem grozījumiem

Ipashi apdavinatiem 'juristiem' - tu apstajies, bet par sekaam tad pec tam nebrinies. Nu kur prats iedomaties maisities pa vidu taksiem. Tev tak ar darba vietaa neviens no malas nelien tavaa kreslaa sedet.

Tu taču esi īpaši apdāvināts Izlasi pirmo postu un tafad izlasi vēlreiz .... . Nav noteikumu, kas man aizliedz stāvēt tur kur tas ir atļauts - tā kā tavas iebiedēšanas metodes ar maisīšanos, izrēķināšanos ir ....

Tieshi par to jau runa Stavet tev neviens neliedz. Bet tikt no turienes aaaraa - taa jau tava problema. Shitadus 'viskrutakos juristus' tikai taa var izaarsteet no liishanas visaas iespejamaas vietaas nerekjinoties ne ar vienu, jo @man tak taisniba pec likuma.

ellnino Reģ.: 01.07.2003
0 0 Atbildēt

Tieši šodien ejot gar tiem taxistiem nodomāju, ko viņi visu dienu var sadarīt sēžot un kasot kuli - cīnās par savu vietu gan stajankā, gan tīmeklī

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nedēļu atpakaļ novietoju savu auto pie dzelzceļa tilta tā saucamajā takšu stāvvietā starp citiem takšiem uz kādām stundām 3jām. Uzminiet, kas notika? NEKAS! Tā kā atslābstiet.

Velomens Reģ.: 21.10.2007
0 0 Atbildēt

Noslogotajās takšu stāvvietās neatradīsi vietu, lai noliktu savu braucamo, savukārt nekam nevajadzīgajās, liec ko gribi, nevienam netraucēsi.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

x_rays rakstīja: Un tev tiesham liekas, ka pret kadiem 10 diezgan vienkarshiem takstistiem tavi argumenti butu parliecinoshi? Izsauktu vinji polichus un jebkuru taksistu skrambu dabutu pats arii apmaksat kaa negadijuma izraisitajs. Un nakamaa octa tev pastastitu cik tas isteniibaa izmaksaa.

Pieklājīgi palūdz izlaist... Saņem pretī necenzētus vārdus (būs ātri). Un tad jau pirmais izsauc policiju... Lai sastāda protokolu par sīko huligānismu.

Nesens gadījums iz dzīves - taksists sūdzējās radio. Muņiki Vecrīgā uzrakstījuši protokolu par iebraukšanu gājēju zonā. Vārdi paši raisījušies, jo viņs tak tikai apgriezies bik neuzmanīgi - nebraucis jau cauri. Ok, klāt protkols par sīko huligānisku un pretošanos policijai. Aiz kreņķiem iekāpis mašīnā un aizpīpejis... Labs ir - lai iet arī par pīpešanu sabiedriskajā transportā

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

nu šie pieklājīgi atbildēs, ka genka un janka (to divu auto vadītāji) ir aizgājuši aiz stūra naudu mainīt. Lai mazliet uzgaida.

x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

Seene: Bet Tev neliekas, ka pati ideja parkoties takshu staavietaa ir saknee nepareiza? Ja individs grib pats sev radit potencialas problemas un sevis attaisnoshanai meklee juridiskos logus, tas tavuprat ir normali? Manuprat shis stavvietas ir apzimetas lai tur varetu parkoties taksisti, nevis kursh katrs 'ipashi apdavinaats jurists'. Tad stripojam zimi Takshu staavieta araa no CSN un miers.

ellnino Reģ.: 01.07.2003
0 0 Atbildēt

Bez stāvēt aizliedzošajām zīmēm tā ir tikai informācijas zīme, lai tūristiem vieglāk atrast taxi

x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

ellnino rakstīja: Bez stāvēt aizliedzošajām zīmēm tā ir tikai informācijas zīme, lai tūristiem vieglāk atrast taxi

Un kaa vinji atradiis to taksi tur, ja tev lidzigi gudrinieki bus aiznjemushi visu takshu stavvietu?

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

x_rays rakstīja: Seene: Bet Tev neliekas, ka pati ideja parkoties takshu staavietaa ir saknee nepareiza? Ja individs grib pats sev radit potencialas problemas un sevis attaisnoshanai meklee juridiskos logus, tas tavuprat ir normali? Manuprat shis stavvietas ir apzimetas lai tur varetu parkoties taksisti, nevis kursh katrs 'ipashi apdavinaats jurists'. Tad stripojam zimi Takshu staavieta araa no CSN un miers.

Saknē liekas nepareiza. Mūsu valstī - nebūt ne. Ir gadījies pieet pie takša stāvvietā reāli steidzoties... Un zini - pasūtīja 3 mājas tālāk. Tipa viņam neesot jābrauc, jāņem pirmo taksi rindā u.t.t. Tas nekas, kas pirmais taksis ir bez vadītāja, kurš aizdevies nezināmā virzienā un nav zināms, kad būs.

Ja maršruts liekas par īsu, tad var pavizināties ar līkumiem, lai vairāk sanāk. Braucot ar auto regulāri ir gadījušās bīstamas situācija takšu dēļ. Ar moci ir sanācis nokrist dēļ takša, kas vienkārši uzgrieza virsū no blakus joslas...

Kamēr takši būs tādi, kādi tie ir, es tikai par to, lai viņus dr...tu visos iespējamos veidos.

x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

Nu izsaku lidzjutibu, ja Tev tada pieredze. Man savukart 25 gadu intensiva braukshanas stazha laikaa taksisti ir vismazak problemas uz celja radijushi. Nav taa, ka nemaz, bet katraa zinjaa stipri mazaak, kaa balto furgonu shumaheri. Ja nedaudz skataas talaak par degungalu, tad taksistu uzvedibu var sameraa labi prognozet. Ir tikai janjem veraa faktors, ka taksistam var gadities ipashi advancets pasazhieris ar specialaam prasibbam izlaist tieshi te un ne citur Taa kaa nedaudz savstarpejaas cienjas un izpratnes un visiem buus labaak.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

tās takša stāvvietas tāpat ir nesaprotama lieta, rakstīts ka vieta 6 takšiem, bet reāli tur knapi 3 var ielīst. Kam tas viss. Nafig izņēma to punktu ārā arī nav skaidrs.

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

Pastāstiet labāk kā privāto auto pārreģistrēt kā taksi. Protams, konkurence "īstajiem" takšiem netiks sastādīta, bizness būs pa nullēm.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Gauss rakstīja: Pastāstiet labāk kā privāto auto pārreģistrēt kā taksi. Protams, konkurence "īstajiem" takšiem netiks sastādīta, bizness būs pa nullēm.

Šķiet licence pasažieru pārvadājumiem jāpaņem, un tad arī savu auto jāpārreģistrē/ jādabū TX dzeltenie numuri.

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

1) Autopārvadājumu likums,

2) 27.05.2008. MK noteikumi Nr.380 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem".

Autopārvadājumu likuma 35.pants. Vieglo taksometru pārvadājumi

(1) Pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru drīkst veikt tikai tad, ja pārvadātājs ir saņēmis speciālo atļauju (licenci), ko izsniedz pašvaldība. Tā apstiprina licencēšanas noteikumus un vieglo taksometru stāvvietu izvietojumu, kā arī nosaka pašvaldības atšķirības zīmi un tās izvietojumu ārpusē uz taksometra virsbūves.

(2) Speciālā atļauja (licence) dod tiesības veikt vieglo taksometru pārvadājumus tikai attiecīgajā administratīvajā teritorijā, kā arī nogādāt pasažieri uz jebkuru citu vietu ārpus šīs teritorijas.

(3) (Izslēgta ar 13.12.2007. likumu).

(4) (Izslēgta ar 01.12.2005. likumu).

(5) Tiesības vadīt B kategorijas transportlīdzekli pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo taksometru ir tikai tādai personai, kurai B kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs ir vismaz trīs gadi.

(6) Kārtību, kādā veicama pasažieru pārvadāšana ar vieglajiem taksometriem, nosaka Ministru kabinets.

(7) Speciālā atļauja (licence) dod pārvadātājam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar šā pārvadātāja īpašumā esošu transportlīdzekli. Gadījumus, kad pārvadātājs var veikt pasažieru pārvadājumus ar citas personas īpašumā esošu transportlīdzekli, kā arī kārtību, kādā šos pārvadājumus veic, nosaka Ministru kabinets.

( Pašvaldībai ir tiesības noteikt, ka pārvadātājiem ir pienākums nodrošināt iespēju vieglajos taksometros, norēķinoties par pārvadātāja sniegtajiem pakalpojumiem, veikt bezskaidras naudas norēķinus ar bankas maksājumu kartēm.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

BTW ja man nāktu prātā kasīties ar taxistiem es iepirktu UAZ markas dampi un liktu kur un kā ienāk prātā, un "notikuma vietas" pēc sadauzītiem takšiem brauktu prom tikai tā.

P.S. saprotams to kasti uz sava vārda nekad mūžā nenāktu prātā reģistrēt.

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja:

Gauss rakstīja: Pastāstiet labāk kā privāto auto pārreģistrēt kā taksi. Protams, konkurence "īstajiem" takšiem netiks sastādīta, bizness būs pa nullēm.

Šķiet licence pasažieru pārvadājumiem jāpaņem, un tad arī savu auto jāpārreģistrē/ jādabū TX dzeltenie numuri.

Un licences dabūšana automātiski nozīmē, ka nāksies skati iet divreiz gadā, sniegt atskaites VID, skaidroties kādēļ strādā bez peļņas u.t.t.

Diezgan dārgi būs jāmaksā par iespēju braukt pa sabiedriskā transporta joslām.

ellnino Reģ.: 01.07.2003
0 0 Atbildēt

Jā - skate tikai 2x gadā un viss.

Jāskaidro vidam kāpēc nav peļņas

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

ellnino rakstīja: Jā - skate tikai 2x gadā un viss.

Jāskaidro vidam kāpēc nav peļņas

Nevajag pat bez peļņas strādāt... VIDam jau liekas aizdomīgi, ka uzņēmumam krīzes laikā krītas apgrozījums. Uzreiz ir jautājumi par to, vai gadījumā nav parādījušies "pelēkie" darījumi. Bez peļnas strādājot nešaubīgi ir skaidrs, ka tā ir fiktīva uzņēmējdarbība

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: BTW ja man nāktu prātā kasīties ar taxistiem es iepirktu UAZ markas dampi un liktu kur un kā ienāk prātā, un "notikuma vietas" pēc sadauzītiem takšiem brauktu prom tikai tā.

P.S. saprotams to kasti uz sava vārda nekad mūžā nenāktu prātā reģistrēt.

Tu traucēsi taksometriem iebraukt tiem paredzētajā stāvvietā!

136. Aizliegts stāvēt:

136.2. citās vietās, kur stāvošs transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos;

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

sarashkins rakstīja:

WALA rakstīja: BTW ja man nāktu prātā kasīties ar taxistiem es iepirktu UAZ markas dampi un liktu kur un kā ienāk prātā, un "notikuma vietas" pēc sadauzītiem takšiem brauktu prom tikai tā.

P.S. saprotams to kasti uz sava vārda nekad mūžā nenāktu prātā reģistrēt.

Tu traucēsi taksometriem iebraukt tiem paredzētajā stāvvietā!

Viena lieta es teicu "JA man nāktu prātā" ..., un otra lieta ja tas UAZiks nav uz mana vārda, tad ir pilnīgi pofigs ko par to saka CSN !!!

x_rays Reģ.: 22.04.2003
0 0 Atbildēt

Viena lieta es teicu "JA man nāktu prātā" ..., un otra lieta ja tas UAZiks nav uz mana vārda, tad ir pilnīgi pofigs ko par to saka CSN !!!

Laimigais UAZika ipashnieks visdrizak pec tadiem izgajieniem varetu but spejigs kurbuli Tev pakaljaa iestelleet

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Seene

Kamēr takši būs tādi, kādi tie ir, es tikai par to, lai viņus dr...tu visos iespējamos veidos.

======================

Šito tu varētu pateikt / izmēģināt manai kaimiņienei

Viņa jau pasen brauc ar to "Lady Taxi" sarkano Toyota.

Ņemot vērā viņas jostas krāsu (viņas aizraušanās brīvajā

laikā ir Austrumu cīņas), varētu būt neproduktīvs pasākums

Seene Reģ.: 18.12.2002
0 0 Atbildēt

Crankshaft rakstīja: Seene

Kamēr takši būs tādi, kādi tie ir, es tikai par to, lai viņus dr...tu visos iespējamos veidos.

======================

Šito tu varētu pateikt / izmēģināt manai kaimiņienei

Viņa jau pasen brauc ar to "Lady Taxi" sarkano Toyota.

Ņemot vērā viņas jostas krāsu (viņas aizraušanās brīvajā

laikā ir Austrumu cīņas), varētu būt neproduktīvs pasākums

Līdz šim likās, ka esi saprātīgs cilvēks Kāds sakars tavas kaimiņienes jostai ar šo jautājumu? Jeb tiešām piedāvā fizisku izrēķināšanos? Vai zini, ko nozīmē no juridiskā viedokļa "jostas" esamība, ja viņa iedomāsies savas zināšanas izmantot?

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

Seene

Galerija

pirms 3 stundām

Reitings: 465

Crankshaft rakstīja: Seene

Kamēr takši būs tādi, kādi tie ir, es tikai par to, lai viņus dr...tu visos iespējamos veidos.

=============================

Tieši šīs Tavas frāzes sakarā es savu tekstu par kaimiņieni arī rakstīju

Līdz šim likās, ka esi saprātīgs cilvēks Kāds sakars tavas kaimiņienes jostai ar šo jautājumu? Jeb tiešām piedāvā fizisku izrēķināšanos?

================

lasi augstāk

Vai zini, ko nozīmē no juridiskā viedokļa "jostas" esamība, ja viņa iedomāsies savas zināšanas izmantot?

================

Ir izmantojusi, cik zinu, tikai tas ir ticis fiksēts kamerās -

uzbruka viņai, ne viņa Ikdienā ļoti patīkama un

piemīlīga kundze

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti