Pirmkārt, un es jau fanam rakstīju - tas sludinājums vienkārši ir zem katras kritikas, pamatskolnieka līmenī un attur pircēju no jebkādas vēlmes sazināties ar to ēnu, kas fonā. Šitādu sviestu no cilvēka, kurš diezgan daudz laika pavada auto forumos, skatās sludinājumus, lasa informāciju utt. Par bildēm neizteikšos... ja nu gribēji vienu ielikt, tad būtu vismaz normālu ielicis.
Otrkārt... un arī to es fanam esmu rakstījis. Kad pērc auto, ja tomēr kaut cik skaiti naudu, padomā par to, kā to mašīnu varēsi pārdot. Es atvainojos, bet kuram kā priekš sava privātā auto varētu būt vajadzīga tik tizla krāsa? Merivai bija vesela kaudze ar sakarīgām un LV tirgum saprotamām krāsām - sākot no parastā sudraba, bēšīgā, tad vēl zilpelēka, parasti pelēka, melna, t. zila, t. sarkana utt... Un diemžēl tas tā ir, ka LV publika nav pieradusi pie mazajiem motoriem. Nu, nav tiem uzticības. Piekrītu, ka kopumā tas 1.3 motors ir OK, ja to pareizi lieto, bet ej nu iestāsti to potenciālajam merivas pircējam. Arī par komplektāciju, tas jau sen ir zināms, ka bāzes komplektācijas vienmēr būs grūti pārdot. Īpaši, ja cilvis redzēs, ka par līdzīgi cenu blakus stāv nopakots auto.
Treškārt, cik dzirdu un pats gāju tam cauri, opeļus vispār Latvijā ir pagrūti pārdot. Laikam joprojām tie stulbie stereotipi par "visām mašīnām, kas reiz kļūst par opeļiem" latviešu prātus ir apsēduši, kā arī doma, ka pasāc vai audī 100 ar kaut ko īpaši labāks ir. Es pats savu vektru gandrīz gadu tirgoju. Tagad to pašu arī kādu gadu nesekmīgi cenšas viens mans paziņa...
Ceturtkārt, lielākā daļa latviešu attiecībā uz lietoto auto iegādi ir stulbi. Viņus drīzāk uzrunās placīs uzpucēts un priekš pārdošanas sagatavots "tikko no Vācijas" ar 174 tūkst. kilometriem nekā auto, kuru īpašnieks ir lietojis priekš sevis un attiecīgi arī kopis. Skarbā realitāte. Jo stulbais auto pircējs neaizdomājas par to, kāpēc tādā stāvoklī ar oriģinālu nobraukumu mašīna Vācijā mašīna maksā vairāk kā šeit.
Padomi:
1. Man šķiet, ka cena ir normāla. Ja nav spiedīgi, atstāj. Nu, varbūt par kādiem latiem 200 palaid zemē un atstāj kādus 200 rezervītei, jo tāpat kaulēsies. Bet vismaz nezvanīs perekupi ar "ja vašu merivu beru za 1400 latov";
2. NOMAINI SLUDINĀJUMU. Šito dzēs ārā. Ieliec vairāk bildes. OBLIGĀTI - lai ir pa diagonālēm 45 grādos, gan no priekšas, gan aizmugures, tad attaisi aizmugurējās labās durvis un no turienes paņem paneli kopā ar viduskonsoli. Un tad vēl šo to. Pie teksta, kā jau Chankaishi minēja, pirmais, ko ieliec - ka oriģināls nobraukums. Un tad, teiksim, ka apkopes pie dīlera vai kur tu tās taisīji, auto uzpasēts, ka ir servisa grāmatiņa, vienīgais īpašnieks utt.
3. Ja pats negribi ņemties, iedod to mašīnu komisijā kādā placī. Piemēram, Tukumā vai Talsos, kur pat no Latgolas brauc pirkt mašīnas. Vai arī Rīgā kādā, kas nav Rumbulas placis. Nu jā, vari pa sestdienām uz Rumbulu pabraukāt, patirgot. Nu, un tad, kad mašīna tiks pārdota, samaksāsi pārdevējam tos 5% vai cik viņš tur prasa un būsi ticis vaļā.
Bet tendences ir dažādas. nekad nevari zināt, uz ko trāpīsies. Manu pēdējo 2 auto pārdošana bija pavisa dažāda. Tā kā abi bija labā stāvoklī un labi uzturēti auto un pārdošanas nebija spiedīgas, tad arī cenu ieliku augstāku kā vidējo ar domu, ka, ja pircējs uzradīsies, tad jau runāsim. Vectra ss-ā bija kopumā ap 10 mēnešiem, katru mēnesi pakāpeniski laidu cenu zemāk. Arī reti kad kāds piezvanīja. Beigās vienīgais cilvēks, kurš atbrauca apskatīties, nokaulēja 50 latus, jo bija jāmaina viens miglinieks (izpuvis bija) un neatceros vairs, bet kaut kāda blīve arī. Tātad čalis uzreiz noskaitīja naudiņu un aizbrauca mājās.
Ar pasātu - speciāli liku gandrīz dārgāko starp sedaniem automātiem, jo bija skaidrs, ka uz tādu auto zvanīs daudzi, arī perekupi. Un ir redzams, ka "tikko no Vācijas" ar 160 tūkstošiem tur bija kā jūra. Nu, es arī iesāku ar - 100% oriģināls un pierādāms nobraukums (tajā brīdī bija 109 tūkst.), pirkts jauns Latvijā... Utt., utjp. Ar visu augsto cenu zvanījia gandrīz katru dienu, ik pa laikam arī perekupi, kas prasīja 2 tūkstošus nomest
Vienu brīdi bija tā, ka katru dienu brauca skatīties. Sāku jau domāt mest virsū vēl kādus 300 EUR, lai tauta atslābst. Bet tad arī viens nopietns pircējs uzradās, kurš vēl aizveda uz Īli pārbaudīt. Nu, tas tad arī paņēma. Cenu gan es viņam kādus latus 400 palaidu zemē.