Nē, neaizmirsu. Mums pa šo tēmu ir pretējas dabas - man ir naudas maz, bet es par to sevišķi nesatraucos, kamēr tev ir daudz naudas, bet tu skaiti kapeikas - un es to nedomāju kā uzbraucienu, bet fakta konstatāciju, jo es ne tikai atceros ka tu esi cilvēks, kurš spēj pacelt pāris samērā lētu bet jaunu mizu līzi, un tajā pašā laikā samērā nelielu kilometrāžu brauc ar gāzes plīti, bet arī atceros kāpēc tu vispār līdz tai gāzei nonāci - ne jau nespējas ieliet benzīnu dēļ, bet gan tāpēc ka pirms krīzes kāpjot degvielas cenai, tā sasniedza tevis uzstādītu "kapeikpišanas punktu" [tu gan to sauci par "sāpju punktu"], kurā brīdī iepriekšejais cirvis tika sagāzēts, un kopš tā laika jau ir otrais cirvis ar gāzes plīti, tb problēma ir nevis tur, kur lielākajai daļai gāzes plīšu braucēju - maciņā, bet gan galvā.
Un atgriežoties pie sākotnējās tēmas - kā jau teicu - nē, neaizmirsu. Arī liepājā, vietā kur jebkur centrā mašīnu nāksies novietot tālākais 200-300 metru gājiena attālumā, lai nebūtu jāmaksā, velosipēds ir ērtāks - priekš velosipēda vienmēr atradīsies vieta blakus veikala durvīm - kamēr tu meklēsi kur noparkot savu cirvi, es jau sen būšu veikalā - uz velosipēdu neattiecas vienvirziens, jo ar to var braukt arī pa ietvēm - un šitā var paturpināt ko vēl var darīt ar velosipēdu, ko nevar ar mašīnu, kas dižajā pilsētā izpaužas stipri sāpīgāk nekā liepājā - jo jau liepājā ar velosipēdu var aizbraukt kaut kur ātrāk nekā ar mašīnu, izņemot maršrutus, kas iesaista pāris garās maģistrālās ielas, kur mašīna teorētiski var uzvarēt.
Protams, finansiālais aspekts te arī spēlē - liepājā aizbraucot pie drauga vai radinieka, tev nepieslēgsies slaucamais aparāts un nesāks no tevis pumpēt naudiņu ārā tikai par to, ka esi novietojis mašīnu pie dzīvojamās mājas - un man dziļi pie dirsas ka dižās pilsētas "klusajā centrā" māju pirmajos stāvos ir visādi veikali - tās tāpat ir dzīvojamās mājas - bet pie tām ir stāvvietas par pāris eirām stundā - bet primāri ir prāta pišanas faktors - brauc, stumdies pa korķi, veic visādus līkumus apkārt, jo kreisais ir aizliegts vai ir vienvirziens, meklē kur novietot mašīnu utt - tu vienkārši esi pie tā seksa pieradis un tāpēc tev liekas ka tas ir normāli. Nē, tas nav normāli, un ja man nāktos pārvākties uz dižo pilsētu, būtu skaidrs - bez mašīnas, lai varētu gan naktīs mierīgāk gulēt, gan pa dienu pārvietoties ērti un bez trīsstāvīgu vārdu lietošanas.
P.N. Manas draudzenes velosipēds pirms pāris gadiem tika izvilkts no mana šķūnīša, nosmilšots, nokrāsots, apkarināts ar jaunām vai pāri palikušām bet labām detaļām un viņai uzdāvināts, tā ka mans piektdienas iepirkšanās brauciens pa dižo pilsētu varēja būt vienīgi uz mana rēķina.
"un ja man nāktos pārvākties uz dižo pilsētu, būtu skaidrs - bez mašīnas, lai varētu gan naktīs mierīgāk gulēt, gan pa dienu pārvietoties ērti un bez trīsstāvīgu vārdu lietošanas."
Tāds jau ir tas mērķis. Lai dižajā pilsētā brauc ar sab.transportu, ar kuru ne vienmēr visur var nokļūt un kas var sanākt nejēgā dārgi un ilgi, pat ja brauc viens. Vai arī ar velo, ar kuru pagaidām ir diezgan neerti un riskanti braukt. Un ne vienmēr dēļ auto vadītājiem, bet dēļ bedrēm un vēl visādiem izvirzījumiem, iekritumiem uz ceļa.
Pagaidām, Rīga ir nedraudzīga visiem.
Braukšanai ar velosipēdu dižajā pilsētā reāli traucē vienīgi sarkanais luksoforos un vēlme nepārkāpt CSN, braucot pie tā sarkanā... :D Protams, tas ir ļoti atkarīgs no braucēja un braucamā - bet ar tādu pilsētai piemērotu braucamo kā mans salieķis pa dižās pilsētas ietvēm var pārvietoties jestri un ar baudu. Kā parasti, problēma ir galvās, nevis apstākļos - nu tas tāpat kā tas komiskais fakts ka lielākajai daļai eksistē "velosezona" - nu labi, man arī tāda ir, bet manējā sākas 1. janvārī un beidzas 31. decembrī.