nu nezinu. braucām abi ar tālajiem, pieklājīgā un normālā attālumā abi pārslēdzāmies - bet viņa tuvie mani reāli žilbināja. Zinot nobraukto neredzamo gājēju statistiku, samazināju savu ātrumu līdz atbilstošam REĀLAJAI redzamībai - atgadījums notika vasarnīcu zonā, kur samērā bieži pieslēdzās ieliņas, ir netālu veikals, un gana daudz cilvēku ar kājām iet uz/no vilciena. Negribēju riskēt, maucot uz aklo.
Varēju iepist viņam purnā 2xH4+2xH1, vai tas būtu ko uzlabojis? Viņš taču arī būtu ieslēdzis atpakaļ savus tālos, sakot "ko tu dirsies, es taču pārslēdzos". Rezultātā būtu arī viņam redzamība dirsā, ja es ar saviem lukturiem sāktu viņam acis metināt, un tad nu vēl uzmini, izdosies izmainīties, vai kādam finišs būtu grāvī vai abiem purns purnā. Neuzskatu ka tas būtu uzlabojis situāciju.
Daudzi protams teiks ka es piederu lohu kārtai, vai jānodod tiesības, vai tas ko es stāstu ir meli, jo pašiem tā nesanāk/nav piedzīvojuši, bet nu mani reāli besī, kad mani žilbina. Visu pārējo es varu pieciest, lai tikai tas cits šoferis ir redzams un paredzams, man pilnīgi pajāt, bet gaismas, kas kož, mani reāli besī. Besī indivīdi, kam priekšējās miglas slēdzās kopā ar pakaļējām, besī braucēji, kas vienkārši ar nenoregulētiem brauc, besī, kad nevīžo normāli cilvēcīgi pārslēgties. Laikam "mašīnas vecums" un jāiet nervus paārstēt...
Kopš rudens, kad sākušies tumšie rīti ik pa laikam trāpos aiz VW Passat ar V/nr JC 177.
Vai nu tas onka slēdzot gaismas savā pasātā ieslēdz visu ķegumu aizmugurējo miglinieku ieskaitot, vai nu tam ir nepareizi ievietota vai ievietota nepareiza spuldzīte, bet kreisajā pakaļējā gabarītā apakšējā aplī apakšējā lampa deg kā miglinieks - reāli ŽILBINA! Skati izgājis tikai ar atkārtoto septembrī un pamatpārbaudē viens no daudziem punktiem bija kā reizi minēts pakaļējā kreisā gabarīta bojājums, bet ar atkārtoto ir izgājis - vai nu nav pamanījuši vai atkal sabojājies...
Neviens no variantiem - visu gaismu ieslēgšana, vai auto neesība tehniskā kārtībā nav attaisnojums visu laiku braukt ar iedegtu pakaļējo miglinieku...
Pie stūres vecāks kungs. Varianti braukt pakaļā ar tālajām - nepieklājīgi un žilbinās citus braucējus, apdzīt intensīvā satiksmē, lai ieslēgtu pakaļējo miglinieku - agresīvi un bez garantijas ka sapratīs, līdz vietai kur ceļi šķiras nekad nav izdevies nostāties blakus pie vienīgā teorētiski derošā krustojuma lai to cilvēkam pateiktu.
Ieteikumi?
Man personīgi ir tava problēma - nevēlēšanās pretī braucējam iedot sejā savus 230w tālos - bet es centīšos ar laiku laboties... Kāpēc vajag spīdināt pretī? Lai šķībajiem lukturiem dotu motivāciju saregulēt savus lukturus, un hrenonistiem motivāciju izņemt tos sūdus laukā - a to forumos var lasīt "ko tu man te piepisies, pretī braucošie man nespīdina" "neskaties man lukturos" utt. Protams, vēl ir trešais variants - mašīna pilna, pakaļa gar zemi - bet nu cik tad daudz palikušas tādas mašīnas, kam nav lukturu korektoru - man pat ir :D