Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

ltv.lsm.lv/lv/raksts/21.08.2023-covid-19-pierimis-paslaik-vismazak-inficeto.id302821 Tieši pašlaik risks inficēties ar kovidu ir viszemākais kopš pandēmijas sākuma. Tomēr – kovids nav pazudis pavisam.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Triperis arī nav pazudis, joprojām pastāv riski inficēties

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Ja rudens/ziemas periodā infekciju skaits palielināsies un tā pati daktere sižetā teiks, ka nu gan vajadzētu tā kā izvairīties no inficēšanās un vakcinēties, tad kas - viņa būs vakcere, kuru neklausīt?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Te viena norvēģiete uzņēmusi filmu par savu māsu un mentālām slimībām

youtu.be/G4cXvoSnT94

Par norvēģieti - diemžēl daudziem sniegtajiem faktiem nav konteksta, kas piemēram ir 126 (vai sarunā izteiktie ka ~2500)  no antidepresantiem pēkšņi mirušie , tas ir gada "griezumā" (jo Norvēģijā gadā mirst ~ 40'000), vispār, vai kas ir šis cipars. Tāpat paralēli paskatījos ka ir norvēģu pētījumi par to, ka reģistrētas psihiskas kaites Norvēģijā ir būtiski pieaugušas pēdējā gadsimta laikā, tāpat arī antidepresantu lietošana, un protams arī antidepresantu pārdozēšana. Tāpēc pateikt "pēkšņa" nāve iekš video ir pa lielam nepateikt neko.

Un jā te var atrast visu plejādi ar to kas ir zināmie anitdepresantu izraisītie ļaunumi, nu tik jautājums vai ārsts kuram tu uzticies ir sekojis līdz tam kas notiek:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5842559/

Bet tad atkal, kas ir labāk, ka teiksim "nelaimīgs" pusaudzis izdara pašnāvību, vai tomēr ka ir pieejamas šādas zāles, kuras ja ne vienmēr izārstē, tad palīdz dzīvot ??? 

Ja gribas iedziļināties vari pats pameklēt kā Džordanam Pītersonam ir gājis ar savu "psiholoģisko" veselību ...

P.S. bet iebilst pret agresīvu biznesa praksi - ko tad tu gaidi no liela biznesa, darīs visu kas ir atļauts, un pat to kas nebūs atļauts, ja neviens nesados pa nagiem. Kā jau teicu, tas arī ir iemesls lai valsts to daudz nopietnāk kontrolētu. Jā arī kontrolētājiem un ārstiem ir jākļust izglītotākiem par to ka vēsturiski "big pharma" nav "balti un pūkaini" ! BET tieši tas pats ir sakāms par tavu Dr. Bergu, jo ja par zālēm tiek vākta dažāda statistika, tad par "tava" Dr. produktiem neviens nekādu uzskaiti neviens neveic, pat tad ja kādam no tiem "taviem vitamīniem" kaut kas mainās uz labo pusi, nemaz nerunājot par to ka kādam ir tikai lielākas problēmas ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S.un diemžēl norvēģietes stāsts ir par cilvēka emocionālo  nobriedumu un par to vai apkārtējie vispār iedziļinās un mēgina saprast kas notiek.

Ļoti zīmģs ir tas teikums video kur tiek aprunāta māsas pēkšņā izmaiņa ~ 20 gadu vecumā - uzliekot lakatu ar komentāru "Dievs man pavēlēja to darīt. Un ja neklausa Dievu, tad vinš tevi sodīs."  Tas liecina par dažādu "vides faktoru" ietekmi uz nenobriedušu prātu, un visticamāk ka "jaunā dāma" bija "pieņēmusi" kādu netradicionālu ticības paveidu, kas robežojas ar sektantismu. Un apkārtējie nevis provēja skaidrot kaut ko, bet gan gluži pretēji cik var noprast sāka "spundēt" klīnikās, jo redz "bērns" atšķīrās no "normas" ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pītersons ir labi pazīstams Carnivore diētas rindās. Viņam un viņa meitai viss labi, jau pāris gadus ēd steikus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par to "labi" Pītersonam ir diskutējami, bet nu viņš vismaz ir atradis savu vietu sabiedrībā, lai arī es neesmu augstās domās par pēdējā laikā paveikto ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, es vismaz, nemaz daudz neinteresējos ko viņš tur pārējo dara. Viņam vienkārši laba/labas intervija pie Rogana, kur viņš stāsta par savas meitas slimībām un ka tā viņu uzsēdinājusi uz steikiem. Viņš priekš sava vecuma izskatās ļoti labi. Man kkā negribas ticēt, ka viņam šobrīd kkādas psiholoģiskās problēmas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Viņam ir iedzimtas problēmas, un abiem ar meitu ļoti grūti brīži ir bijuši. No iedzimtajām pavisam tu nekad netiec vaļā ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

P.S. te izrādas pavisam svaiga intervija ( nebiju ievērojis) ar Pītersona meitu:

Un cita strapā - "ļoti intresanta" diēta meitenei !

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
0pis Reģ.: 16.02.2023
1 0 Atbildēt

Vai ir iemesls ticēt ierakstam resursā, kura nosaukums pat nesakrīt ar adresi (X vs twitter)?

Un pat ja tā ir taisnība, tad ir jāpriecājas ka farma (big bad pharma, yeah) spēj uzražot vakcīnas un nav jāstājas pretī zarazai, bruņotam ar jaunavas urīna pudeli vienā rokā un ķirzakas vēmekļiem otrā rokā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Un ???

Vakcīnas tiek gatavotas daudz un dažādiem vīrusiem , kāpēc par to tagad nevarētu sākt bļaut " ka visus nopotēs nahren" ar 35 dažādām vakcīnām reizē ???

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

AD666 rakstīja: Ok, un kā aug tie muskuļi? No kā viņi aug, kas viņiem nepieciešams?

Ja esi standarta auguma 1.8-1.85, cik daudz kaloriju un proteina tev nepieciešams? Un kā Tu to visu uzņemsi vienā ēdienreizē? Jeb Tu domā, ka muskuļu “audzēšana” ir tikai svaru cilāšana?

Es neesmu fitnesa treneris un ja tu šādi jautā, tad zini labāk par manīm kā aug muskuļi. Piezīme par muskuļiem bija fiziskās aktivitātes sakarā. Ja tev ir problēmas ar kājām, tad vajag vairāk staigāt, ne cilāt svarus. Šajā sakarā neviens nesēž uz speciālās diētas lai audzētu muskuļus, bet gan lai kļūtu metaboliski vesels. Tur vajadzīga arī fiziskā aktivitāte.

Ceru, ka kontekstu saprati. Pameklēšu video par ketoniem un muskuļiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, vispār jau muskuļu audzētāju vienkāršākā diēta ir olbaltums. Bez dzeltenumiem, jo tur visādi labumi un sliktumi.

Ar to visu, ka tas tik vienkārši, tur arī ir ierobežojumi.

Savukārt badošanās laikā nekādu muskuļu masu neuzaudzēsi. Jā, muskuļi būs reljefāki, labāk izcelsies, nometot taukus, bet muskuļu masa nepieaugs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un paceļot mazliet no iepriekšējās lapas gan par zālu pastiprināšanas procedūrām, gan visu citu - te būs avots par to kā tas notiek kontekstā ar FDA, un tāpēc Volx man ir diezgan grūti "noticēt" tam tavam stāstījumam:

pharmanewsintel.com/features/understanding-us-food-and-drug-administration-fda-approval-processes

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Nav jau "pretenzijas" pret Bergu kā tādu, bet par info kas tiek sniegts, gan jau ka zini ka noteiktiem sporta veidiem ir specifiskas diētas, un piemēram sumo ir pat speciāla badošanās kas palīdz dabūt "klasisku sumo cīkstoņu figūru".

Tāpēc jau es te  te šädus "provokatīvus"  jautājumus uzdodu, ka kā tu nosaki kas ir pareizi konkrētam cilvêkam, jo ar lielu varbūtību tas kas der tev, neder tavam kaimiņam. Jā visā pasaulē noteikti atradīsies kāds tūkstotis tādu kuru dzīves stils un ģenētika būs līdzīga ar tavējo un viņiem ja ne gluži palīdzēs tās pašas metodes, tad vismaz nekaitēs.

Es neko nenosaku, tie ir universāli principi lai samazinātu tavu insulīnu un sāktu veidoties ketoni. Ja tu nepārtraukti rīsi, tad nekas tur nebūs. Tā nav nekāda raķešu zinātne, kur man būtu kkas smagi jārēķina.

Es tev saku - ļoti populārs(viegls) ir 18/6 režīms, kur 18 st neēd un 6 St ēd. Vari arī OMAD taisīt, kur ir tikai viena ēdiereize(neviens neskatās uz kalorijām). Tā ir tava paša izvēle, izjūtas. Tu man atkal gribi kkādus alkoholiķu stāstiņus ieborēt, ka katram tas tak individuāli. Redz tev nekas nenotiks, ja bulciņu apēddīsi arī citā laikā vai čipsus uzgrauzīsi. Nu kkā tā izskatās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es piekrītu ka tā nav nekāda raķešu zinātne, un ka tas ir katram individuāli, bet kā tu vidējam cilvēkam piedāvā nonākt pie tā kas viņam der, jo informācijas, gan derīgas, gan ne visai, gan kaitīgas un nekaitīgas ir pārpārēm - KĀ atrast to pareizo ceļu. Jo Dr. Bergs arī īsti nepastāsta kā "vidējam cilvēkam" pat ar "zinātniskās bakstīšanās metodi" nonākt pie tā kas viņam der. Un tu arī saki - klausies Dr. Bergu, bet es JAU zinu ka dažas lietas stabili būs vienkārši "kaitīgas" man ( nu ne tā ka es pekas atstiepšu, bet stabili nevarēšu darīt to ko daru). Tāpat arī stabili zinu ka ja piemēram matenes olimpiādes (vai līdzīgas intensīvas domāšanas slodzes) laikā es "nerīšu" saldumus - mana "mentālā kapacitāte" būtiski krītas pēc apmēram 2 stundām, jo pārsvarā visu dzīvi esmu bijis vairāk tievs un muskuļots nekā būtu kādas tauku rezerves ... Un te man aŗi pilnīgi "pie pakaļas" visas "kaitīgās taukvielas", cukuri utml.  - man vajag lai manas smadzenes strādā ar  maksimālo kapacitāti, nevis es mokos "galvai kūpot"...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nē, nu, ja kaitīgas dažas lietas, tad ko tad tu man prasi kko? Tev tak viss kārtībā, turpini tik dzīvot. Bergs tak nav fitnesa treneris, viņu klausās cilvēki kam jau ir kkādas problēmas.

Bet tā vispār es redzu kārtējo cukura atkarību un kamēr tev tiešām nebūs slikti ar veselību, tu arī neko neizmainīsi. Bet asinsspiedienam paaugstinātām tev jau vajadzētu būt. Bergam atliek vien gaidīt kā krokodilam, kas vēro pie upes sanākošās antilopes. Gan jau viņas mēģinās forsēt to upi un jāgaida tik kura pirmā paklūp  

Bergs noklausījās mūsu sarunu un tiko iepostēja video priekš tevīm youtu.be/z__T5u6gCDE

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pie kāda vecuma sasniegšanas man gaidīt tās manas problēmas ???

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nezinu, Vali. Man nav tik liela monitorēšana pieredze.

Es jau vienreiz te stāstīju, lkm, par alkoholiķa aknu. Agrāk aptaukojusies akna bija tipiska alkoholiķu slimība un arī tie diezgan ilgi(gadiem) varēja piekopt neveselīgu dzīvesveidu. Pēc skata tak alkoholiķim nebija nemaz jābūt resnam? Tagad tādas pašas aknas tiek konstatētas pat pusaudžiem.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Es nešaubos ka pasaulē tā ir būtiska problēma, taču vai zini kā tas korelē ar Latvijas situāciju ???

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un otra lieta tava Dr. Bergs video (pedējā ko ieliki)  teiktajā ir viena liela "neprecizitāte", vai vari to "atrast" izlasot piemēram šo rakstu, tā kā vismaz šķietami zini daudz par dažādiem cukura paveidiem:

www.who.int/news/item/04-03-2015-who-calls-on-countries-to-reduce-sugars-intake-among-adults-and-children

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Un te varbūt pat precízāk pateikts vārdos tas ko minētais video pasniedz "neprecīzi":

www.health.harvard.edu/blog/are-certain-types-of-sugars-healthier-than-others-2019052916699

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu te taisi kkādu konkursu?

Protams es redzu, ka pēdējais video ir tieši par fruktozi( fresh fruits) , ko WHO negrib ņemt vērā. 

Kāpēc tu domā, ka tā ir kkāda neprecizitāte? Manuprāt tieši pretēji - Bergs izceļ to kā sliktāko cukuru.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā un tā ir ļoti LIELA "Neprecizitāte", jo fruktoze NAV sliktākais no abiem cukura paveidiem. Un tagad piedevām tu vēl neesi īsti pareizi sapratis ko tad WHO saka par tiem ;)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kā nav, ja Berga video ir tieši par šo. Par sliktāko no cukuriem.

Kā tā var neprecizitāte, ja tam ir veidots īpašs video. Domā Bergs bija zem grādiem un kko sajauca? Vai atkal kkādā partijas sapulcē piedalies? 

Zemāk video, viss izskaidrots.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu domā ka man vajag kaut kādas partijas ? Būs grūti atrast tādu cilvēku kurš vienatnē justos labāk kā es, man vairākuma viedoklis, intereses utml. ir stipri vienaldzīgas, svarīgas ir zināšanas un informācijas precizitāte !

Un video zemāk, vai augstāk satur vairāk nekam nederīgas info kā kaut ko derīgu.

Tāda tipa ticamas, tomēr aplamas lietas es ar māku sacerēt, selektīvi izvêloties faktus var pietiekoši labi pierādīt jekbkādu brīvi izvêlētu "teoriju" un nereti var pat "pierādīt" divas radikāli pretējas un savstrapēji izslēdzošas lietas/teorijas !

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

OK, bet tāpēc jau mums ir šis topiks lai publicētu tās aplamās lietas un tu varētu komentēt. Kur gan citur mēs uzzinātu kas ir labi un kas nē?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tak Bergs nav vienīgais Keto komūnas pārstāvis, kas sen jau un vairākas reizes to ir skaidrojuši.

Šis džentelmanis, piemēram, taisa detalizētus video ar mērījumiem un faktiem. Bet tādus nedrīkst rādīt parastam cukura adiktam. Viņam tai video ir pāris vietas kur šie cukura apsēstie izraus no konteksta un atiecinās uz sevīm, lai varētu turpināt savu atkarību. 

Piemēram frāze "Wee are all diferent" kā Raimonds teiktu "Ļoti bīstama frāze"  

youtu.be/h3kKCg0QCfU

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Redzi man darbs ir tāds - redzēt sīkas (un ne tik sīkas neprecizitātes), tas protams nenozīmē ka es pats nekļūdos, taču ja man no vairākiem avotiem informācija sakrīt, bet no viena (kurš uz to taisa biznesu) nesakrīt, tad pats saproti ko es par to esmu padomājis !

Un atkal šis pēdējais video atkal dzen pilnīgu sviestu, ja ēdīsi tikai augļus un dārzeņus, tad pa lielam ir tas kas ebreju tautai - ļotijāmāk izvēlēties produkti lai aizvietotu gaļas iztrūkumu konkrētajā diētā, un nevis tie cukuri kādu "piebeigs", bet gan citu nepieciešamu uzturvielu un minerālu iztrūkums, un šādi pasniegts, tas ir vienkārši "ideāls" pamats iepārdot tev "uztura piedevas" un vitamīnus.

Nesabalansēts uzturs ir un paliek nesabalansēts uzturs pilnīgi vienalga ko un kad tu tad ēd ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jā, ok, bet nesauc to par Lielu neprecizitāti. Tev vēl priekšā daudz jaunatklājumu skatoties Berga video. Un tās nav sīkas lietas, bet fundamentālas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

TO sauc par lielu neprecizitāti un dažreiz arī par apzinātiem meliem, un Berga video nesatur jaunatklājumus, man izskatas ka pārsvarā ļoti neprecīzus un relatīvi vispārzināmus faktus,  kyri pasniegti tādā "kā savdabīgā mērcē".

T.i. no mana skatu punkta jams savā "stāstījumā" iepin pietiekoši daudz ticamas informācijas, lai arí pārējais izklausītos ticami - nu gluži kā Krievijas (vai ASV) propoganda kas tēmēta uz pretêjās puses "vajadzígā tēla" veidošanu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

OK, to tavā skatījumā var saukt par apzināties meliem, bet ne par neprecizitāti. Neprecīzi atainota situācija būtu, ja 2,5% vietā uzrakstītu 25%.Bergs neko tādu nav pieļāvis un tieši norāda - sliktākais cukurs, ne 2,5 vai 25% labāks/sliktāks.

Un šeit tak neiet runa par vienu Bergu, tie ir sen izdiskutēti jautājumi. Tad nokrīti no mēness tu un sāc pīt kkādas savas teorijas. Paskaties vēl tos "mērcē" video, tur būs ļoti daudz pārsteigumu priekš tevīm

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

Nē nu tu pastāsti kādas teorijas es te izvedu, jo manuprāt vienīgās ko es te tiešām "izvedu", ka tavi izziņas avoti ir ar ļoti zemu ticamíbas pakāpi. Gan tas ar ko sākām par FDA, gan tas ar ko turpinam par kaut kādas stipri ierobežotas jēgas un satura diētām, nenoliedzot ka atsevišķi fakti ir patiesi un norādes ko nevajag darīt arī.

Bet tā kā nespêjam par šo vienoties, tad varbūt tiekam galā ar vienkāršāku lietu - par to apgalvojuma "visi cilvēki ir dažādi" bīstamību.

Nu ņemam salīdzinam mani un tevi, bet tad godīgi,  tik cik tas ir iespêjams neatklājot kādas ļoti personiskas lietas.

Man teiksim par tevi radies iespaids, ka visticamāk sports nav tava lieta, 100kg kartupelu maisu cilāšana ar diez vai būs pa spēkam, par vecumu.nav ne jausmas, bet varbūt arī nav svarīgi.

Par mani - līdzīgās "kategorijās", esmu tagad pārtraucis aktívi sportot (futbols un volejbols pirms Covid) , palikušas tautas dejas. Kartupelu maisus traktora piekabē joprojām metu bez problēmām. Lēnām tuvojos 50.

Augums 185, svars 88. Kā izskatas, vai ilgi "izvilkšu" ar savu "dzīves skatíjumu" ?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tava teorija, ka visi citi īsti nesaprot ko dara, lasa un vispār slikti saprot. To tu apstiprini ar kartupeļu maisu mētēšanu. Es jau tāpēc teicu - tev nekas nesanāks ne ar ēdiena ierobežošanu, ne ar cukura izslēgšanu. Tu ļoti jauki jūties un negrib neko citu darīt. Tas nav nekas jauns, tādi cilvēki man ir visapkārt. Tu tik vislaik gribi lai tev uzstāda diagnozi, cik izvilksi. Arī tur jau atbildēju - krokodils guļ upē un gaida.

Par sevi nu, piemēram, šovasar esmu apēdis kādus 4-5 avokado no augļiem. Nezinu, kkā man nav vajadzības pēc fruktozes. Svēries gan tagad neesmu, bet gan jau kādi 95 būs pie 185.

Bergam sekoju, jo bija problēmas ar kājām(es tak stāstīju) . Viss strādā, paldies Bergam.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vali, ko tu vēl gribi zināt? Kā kājas izārstēt, tu tak dejo.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Es vēlos saprast kā ir sanācis, ka relatīvs sviests ko dzen teiksim Dr. Bergs ir tev palīdzêjis. Es apmêram nojaušu kā un kāpēc strādā teiksim tādas Zilā kalna Martas metodes, kas arī no malas ir pilnīgs sviests utt. Taču ir diezgan skaidrs ka ir cilvēki kuru pieredze un zināšanas spēj padaudz pateikt pêc tā vien ka paskatas kādam sejā - ļoti daudzas problēmas atspoguļojas uz mūsu ādas utml. Skaidrs ka arī piem. liekā svara problèmu tu nenoslêpsi. Un arī teiksim "tas ko darīt" pie konkrētām lietām ar ir bieži pieredzes jautājums ( un jā vairāk kā bieži tas ir balstīts cilvēka psihē). Bet te atkal jāsaka ka tāda veida dziednieki nenoliedz klasisko medicīnu (nè ne visi - daudzi "atzīst" maksimums homeopātiju) un "big pharma" zāles.

Respektívi klātienē redzot un aprunājoties cilvēku - es saprotu, ka var atrast risinājumu, vienalga vai tradicionālu vai ne, ja vien pasākums nav saistīts ar kādu vīrusu, baktēriju utml. ko bez mūsdienu medicīnas pavisam noteikti tā nediagnosticēsi un neizārstēsi.

 P.S. Bet man ar ir problêmas ar ceļgaliem, bet es labi zinu kāpēc, reiz korporatīvā pasākumā spēlējot voli, čalis no otras tīkla puses ļoti līdzīgā svarā kā es skrienot un lecot "ielidoja " manā laukuma pusē vêl apmēram metru no tīkla, un piezemêjās tā ka man uz kājām un var teikt ka diezgan "izlieca"  man ceļus uz pretējo pusi, neko gan nesalauza, bet absolūti lielākā daļa saites ko var iedomāties bija sastieptas. Ilgi kliboju "uz abām kājām" .

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, kko jau tu zini, bet problēma slēpjas tavā galvā. Ja kkas tev ir nesaprotams, nezināms to tu uzreiz pasludini par kkādu sazvērestību un sviestu. Tu tak saki, ka daudzas problēmas atspoguļojas sejā. Kkā man liekas, ka tu uz Dr. Berga seju vai Pītersonu nemaz neskaties un palaid garām šo aspektu. Varbūt tu domā ka Pītersonam ir kkāds cits sviests? Pītersons fruktozi slavē, vai kas? 

Nu, es zinu, ka Rogans šitā dara - visu nedēļu ēd steikus un tad ir sestdienas vakars, svētdiena kad viņš dzer alkoholu, ēd fruktozi, saldējumu utml. Vienkārši atkarības ne visiem izdodas ātri pārvarēt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 3 Atbildēt

Nu es tev pateikšu kur ir "mana problēma galvā" -  tu atkal sāc "dziedāt" riņķī, apkārt, ko esi te pielietojis ne reizi vien, sūti skatīties dažādus video kas itkā paskaidro to visu. Bet es te neredzu neviegu loģisku pieturas punktu, un komplektā ar to tavu runāšanu riņķī un apkārt rodas iespaids, ka tu vienkārši pārdod kaut ko kas tev prasti ienes naudu, bet pat par to kā tev tas palīdzējis un vai vispār, izskatas ka tev nav ne jausmas, un piedod, bet arvien vairāk tas izklausas pēc sacerētas pasaciņas.

Un tad atvaino, bet tai savā "kultā" mēģināt iesaistīt vēl citus, tas NAV pieņemami !

Pat ņemot vērā visu to slikto ko Big pharma patiešām dara, TU to neuzlabo ne par gramu !

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, lūdzu - šitā nav sazvērestības teorija?

Kur es tev kko pārdodu un mēģinu kultā iesaistīt? Es tev skaidri un gaiši pasaku - tu kultā neiesaistīsies, jo tev ir atkarības un tev nekas nekaiš. Kultam būs jāpagaida kad tev ceļi sāks sāpēt tā, ka tu nevarēsi padejot un ārsts tev piedāvās veikt operāciju. Tā, ja nemaldos, bija ar Pītersona meitu. Bet arī tad nav nekāda garanta, ka tu iesaistīsies kultā. Līdz kultam tev pagaidām tālu vēl. 

Ko vispār tu domā ar runāšanu riņķī? Tu lkm gribi lai es tev iedodu brīnumu tabletīti? Vai kas man tevi kkā jāiedvesmo? Video es tev sūtu skatīties lai man nebūtu dienām kkādus elementāras lietas jāskaidro. Es tev vēlreiz saku - man tie tavi jautājumi liekas jocīgi. Bergs arī katrā video neskaidro par IF un Keto, jo tas ir pašsaprotami. Nevar tak paņemt kkādu brīnumlīdzekli un ar to visas savas problēmas atrisināt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Pat ja tu piedāvātu "brīnum tabletīti" - es to neņemtu ;)

Tas ko es tev varu pateikt par savu ne-diêtu - man tas strādā, un vienígais kad kaut kas "nestrādā" ir tad kad maz (par maz)  kustos !

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bet ko tad es saku? Tev nav nekādu draudu lai tagad kristu kkāda kulta nagos. Nav tik skaidrs no kurienes tu rāvi, ka es tev taisos kko pārdot vai pat par velti "iemānīt" tabletīti? Man liekas tā ir psiholoģiska aizsargreakcija un es to ne jau pirmo reizi redzu. Cilvēks  katru dienu ēd savu ābolīti, melonīti, arbūziņu un tad atnāk viens un paziņo par 5 avokado 3 mēnešu garumā. Cilvēks ātri atrod kkādu rakstiņu par labajiem cukuriem un paziņo - jā, tas ir kults. Man pat bijuši tādi eksemplāri kas atsaucās uz Dievu, citē baušļus. Tjip ja Dievs to ir radījis, tad tas ir domāts man.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Volx pasaules uzskatam ir dažas nepilnības.

Vienai no tām gan viņš pats nupat pietuvojās, bet no citu kritikas puses. "Šis džentelmanis, piemēram, taisa detalizētus video ar mērījumiem un faktiem. Bet tādus nedrīkst rādīt parastam cukura adiktam. Viņam tai video ir pāris vietas kur šie cukura apsēstie izraus no konteksta un atiecinās uz sevīm, lai varētu turpināt savu atkarību."

Tendence faktus, datus un ieteikumus izraut no konteksta ir UNIVERSĀLA, CILVĒCISKA, SAPROTAMA TENDENCE. 

Jāsaprot, ka visādus interneta ieteikumus visādi cilvēki, kuriem tie galīgi nav piemēroti, arī sapratīs ārpus citiem kontekstiem un var sev un citiem kaitēt.

Ir vesela kaudze visādu slimību, ko vienkārši ar diētu un badošanos NEĀRSTĒ, ir slimības, ar kurām slimo arī parasti cilvēki bez nekādām aptaukošanās problēmām.

Nevar ar universālu pārliecību, ka viss taču rodas no tā, ko apēdam, cerēt ārstēt visu.

Mērenība, kustības un diētas ieteikumu ievērošana, protams, atrisinātu lielu daļu sabiedrības veselības problēmu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pag, A ko Bergs dara? Tieši tāds arī ir šis universālais uzstādījums - ēdiens ir zāles un ja jūs negribat nonākt medikamentu atkarībā, tad sāciet ārstēties tagad. Protams nevajag gaidīt, kad tev būs vēža kkāda beidzamā stadijā, tad jau bez tās ķīmijterapijas neiztikt. Bet pat tad veselīgs dzīvesveids un badošanās ir priekšnoteikums.

Es esmu saticis daudzus atkarīgos, kas itkā salasās, kā Valis, visādu info par Keto, veselīgo Dz veidu. Paziņo ka viņš tagad veselīgi dzīvo un ik pa laikam uzgrauž torti Cielaviņa, cukura vietā lieto mākslīgos saldinātājus. Tas ir cilvēks maskē savu atkarību. Iespējams viņš zem segas vakaros arī gotiņas grauž.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Cielaviņa ir gandrīz vienīgā torte kas man absolūti negaršo.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Nu, par tavu tortu izvēli tu vēl man neesi stāstījis, bet Cielaviņa ir reāls gadījums. Cilvēks vairākas stundas šī tā pat dalās iespaidos par Keto, veselīgu Dz veidu un beigās paziņo, ka Cielaviņu gan uzgraužot. Tur tak nekā slikta nav.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

To Cielaviņas torti un Gotiņu graušanu vienā setā noraksta fiziska slodze. Pie tam, cik WALA te rakstīja, viņš ir kalsnais tips, viņš var. Ir tādi, kam no bulciņas smakas kalorijas nāk klāt

Lai gan, arī kalsnajiem var būt ar tiem lipīdiem un cukuru dažādas analīzes.

 To cukura vajadzību labai domāšanai, ko te WALA aprakstīja, gan var realizēt gudrāk. Bija tādi cepumi, kaut kādi brokasteri, kas reklāmā lielījās, ka savus ogļhidrātus atbrīvo pakāpeniski. No parastajiem produktiem - rīsi. Labāk ir, nekā 2 litru cukurotie dzērieni vai saldumi.

Priekš sevis par labu atzīstu sviesta pupas ar pākstīm, topinambūrus svaigos salātos ar krējumu, sojas gaļu sautējumā blakus 3 reiz mazākam īstas gaļas gabalam un kartupeļu pankūkas ar ūdenī nostādinātu cieti. Ka paskatās, ka tu tak to stērķeli apēd!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Man ir 2 tuvi paziņas abi kalsni un abiem izgriezts vēzis.

Tu man te sāc kkādas savas diētas stāstīt. 

Keto nozīmē līdz 50g ogļhidrātu sirdzējiem un līdz 100g veselajam tipam. 

Carnivore savukārt ir tuvu nullei ogļhidrātu, to Pētersons lieto. 

Bergs nekādus cepumus neiesaka, tas ir Big food mārketings lai izmānītu tavu naudu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

www.tvnet.lv/5604492/belvita-brokasteri-energija-visam-ritam-tavai-gimenei

Bagātini savas ģimenes brokastis ar belVita brokasteriem!

Vitamīni arī tur ir.

---------------- 

ieteikumi. xtv.lv/rigatv24/video/3X7Q4Rg8NAm-kardiologs_nosauc_7_produktus_kurus_nevajadzetu_lietot_uztura

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

To Belvitu būtu jātiesā. Atceros kā Pļaviņu par parastu ūdeni te valkāja pa visām instancēm. Bet šādi fake foodi tiek atļauti. Nepieņemami

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

To ir elementāri pārbaudīt. Glikozes testi ir pieejami. Taisam tīru eksperimentu ar Belvitas brokasteru un Selgas cepumu paciņu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Iet runa par maldinošu reklāmu. Ja neskaita, ka jebkuri cepumi nebūtu jāēd. Kādi tur vitamīni, paņem novāri olu un būs tev vitamīni.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 2 Atbildēt

Vai glikozes līmeni pēc brokasteriem un citiem cepumiem un ogļhidrātus saturošiem produktiem var pārbaudīt?

-------------------

Dabūjam sulas ķirbi (ne to miltaino, cepamo). Griezumā sarec sulas pektīna pile. Iegūstam 2 litrus sulas.

Nosakam holesterīna un triglicerīdu līmeni.

Izdzeram to sulu.

Pēc stundas nosakam atkal holesterīna un triglicerīdu līmeni.

Uzēdam treknu zivi (sviesta zivs). salas-zivis.com/melna-eskolara-fileja-auksti-kupinata-300g-700g-sverama

Pēc pāris stundām atkal nosakām holesterīna un triglicerīdu līmeni.

manaaptieka.lv/bistamie-tauki-ndash-holesterins-un-trigliceridi/

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ok

Es tev nolikšu vienu kartona gabalu un otru mīkstās plastmasas gabalu, abus saliešu ar kkādu augu eļļu un apbārstīšu ar pūdercukuru. Kurš būs garšīgāks(veselīgāks) - tas kam vairāk eļļas vai kur vairāk cukurs?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jā un vienā būs pat vitamīni. Pavisam aizmirsu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Īsti ne - labāk ja "cukurus" uzņem max ātri, tāpēc gan kādreiz kad cītīgi peldēju, gan "garīgas slodzes" pasākumiem kaut kas no šokolādes, " cukurūdeņi"  vairāk tādi lai pie reizes mazāk miegs nāktu, kad izjūtu pēc tā vajadzību.

Bet tā ar nav īsti universāla recepte, jo ir brīdis kad nogurums var būt tāds ka es pat no stipras kafijas aizmigšu momentā.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Visi jūs šā vai tā mirsiet! 😁

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Uzēd brokasteru!

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 3 Atbildēt

😱Ārprāc, ko mēs izdarījā mēs visi mirsim.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Paga, a šitās diētas kaut kā pasargā no COVID-19? Topiks tak par kovidu!

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu ja ka. Kovids ierauga tādu veselu, pēc Berga ieteikumiem ēdošu, indivīdu un uzreiz iet ar līkumu! Vēzis arī, ja varam ticēt biedram Volx.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nav ne jausmas, kas tas Bergs tāds ir, bet ja tā, tad  jānoskatās tie video.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Baigi ilgi būs jāskatās, bet kad beidz skatīties, tad ieliec arī kādu atsauksmi. Nu, tā lai visi var jaunajam Covid vilnim sagatavoties.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Es saprotu, ka tu esi padziļināti iepazinies ar viņa daiļradi, varbūt vari norādīt konkrētu video, ko man jāskatās saistībā ar kovidu un tad vēl man klemmē labais plecs, gan jau to arī šis ārstē...

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Jāpatin pāris lp atpakaļ, es šeit iepostēja Berga video, kas aicina stiprināt imūnsistēmu lai varētu sagatavoties Covid vilnim uc vīrusiem. Visa diskusija ir šeit par to, ka Bergs ir no sektas un nekādu imūnsistēmu nevajag stiprināt. Tas ir ļoti bīstami  

Kas attiecas tieši uz jums, Spaiņa kgs, tad jums sāp Venus nerve, kas nāk no Galblader. Latviski tas, lkm, ir aizkuņģa dziedzeris. 

Jums trūkst bile salt vai ir tur izveidojušies akmeņi. Tas norāda uz plašākām gremošanas problēmām un problēmām ar kuņģi. 

Lai nomierinātu nervu jūs varat kā suplementu lietot Magnesium(Magniju), bet tas protams jūsu problēmas neatrisinās. Būtu jāskatās ko jūs ēdat ikdienā un jāizdara izmaiņas(tas ir mājiens uz sektu). 

Savukārt ja jūs gribat supertabletīti, tad Bergs min dabisku preparātu TUDCA 

Tas gan neatmaina iepriekš teikto, ka bez izmaiņām racionā jums atkal plecs nesāpēs. 

Varat apmeklēt ārstu, bet tur visticamākais jūs nosūtīs pie ķirurga, kas ātri vien jums to dziedzeri izgriezīs. Es to neiesaku darīt.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nu velns! Izklausās nopietni, tikai tā arī nesapratu, ko man īsti lietot, vai nelietot. Tas Bergs izklausās nopietns speciālists. 

Tikko izgāju OVP, teica, ka viss kārtībā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Kas ir OVP?

Nu, ja viss kārtībā, tad par ko satraukums? 

Tu jau neko nestāsti par savām atkarībām, atšķirībā no Vaļa. Kā var pateikt ko nelietot, ja nezin ko tu lieto?

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nu jomajo! Bārstās te ar visādiem latīniskiem nosaukumiem, bet nezin kas ir OVP!

O - obligātā

V - veselības

P - pārbaude

Uz kuru darba devējs nosūta savus darbiniekus. 

Ko lieto, ko lieto. To, kas konkrētajā dienā ēdnīcā ir dienas piedāvājumā, to arī lieto!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu lkm domā ka mums kkā ar stangām būtu no tevis jādabū info vai jāuzlauž tavas darba vietas ēdnīcas mjlp?

Un nosaukumi nav latīniski, bet gan angliski.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Pārlasi, ko nupat uzrakstīji.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 2 Atbildēt

Nu, kaut kur jau fonā tā doma tepat vien ir, ka slimo TIKAI  tie jau sākotnēji ar slikto pārtiku un bigpharmu iebojātie.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tieši tā, tu tak varēji ielikt statistiku, kas no tā Covid atmet ķepas.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Jums gan te jautri iet 😂

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

Tādi mēs esam, mēs protam diskutēt.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

Volx rakstīja:Es tev nolikšu vienu kartona gabalu un otru mīkstās plastmasas gabalu, abus saliešu ar kkādu augu eļļu un apbārstīšu ar pūdercukuru. Kurš būs garšīgāks(veselīgāks) - tas kam vairāk eļļas vai kur vairāk cukurs?

 

Jautājums bija elementārs - tajā reklāmā ir teikts, ka tas cukura līmenis turās līmenī 4 stundas.

1. Vai to var pārbaudīt?

2. Kas vēl jāpārbauda, lai apstiprimātu, ka produkts dod to, kas solīts?

Kāds kartons, kāds putuplasts?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Tu tagad izliecies, ka nesaproti.

Vai ir kāda starpība starpība starp manu pagatavoto kartonu un big food pārtiku?  Tieši tā arī viņa top - lētākie ogļhidrāti tiek sacukuroti, saeļļoti, pievienoti garšas pastiprinātāji un vualā - top veselīgais, mazkalorijainais produkts. 

Ko tu tur gribi izmēģināt? Mums tagad Valis ir monitoringā, iedod viņam apēst. Gan jau uzreiz pateiks vai viņa celis kustas labāk vai sliktāk.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kas tur bija ar to aizkuņģa dziedzeri?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Kas tieši? Galdblader nav aizkuņģa dziedzeris? Tak uzraksti kā saucas, tak redzi ka nezinu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Ehh, Galdblader == žultspūslis

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Spaini, jūs no rīta paziņojat, ka jums sāp plecs, bet jau vakarā pēc OVP tas vairs nesāp. Tur kas, ar jums kādas manipulācijas veica, ka tik ātri izārstējies?

Vali kkur līdzīgi - aktīvi ņem dalību tautas deju kolektīvā, bet pēc tam paziņo ka ir ceļgala trauma, kas nepāriet. 

Tas apmēram izklausās kad sieviete jums stāsta, ka daļēji(bišķiņ) ir stāvoklī

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 3 Atbildēt

Nē man ir "ceļgalu" trauma, kura par sevi liek manīt piemēram 30 sekundes tupus stāvoklī atrodoties, nu tā ka izturēt nevar, bet ejot, sēžot, dejojot, skrienot, lecot utml. es par tiem pat "neatceros".

P.S. Taču tev bija svarīgāk savu "tuftu bīdīt", nevis painteresēties par problēmas būtību - tāpēc jau saku "sekta" gluži tāpat kā tie "ārsti" kas savulaik Kurzemes hercogam parakstīja asins noliešanu, pļūtām zāles un dzīvsudrabu  ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tagad pietupos, jā - man arī tādas sāpes vēl ir. Bet tas katrā ziņā ir nieks salīdzinot ar iepriekšējo artrītu.

Pagaidām ar dzīvsudrabu, noliešanu un pļūtamām zālēm vēl neārstēšos

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Nu pozitīva izvēle ;)

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un tā tufta ir parasta mana personīgā pieredze. Pēc tavas saprašanas tas ir kkas paranormāls un tāpēc es redzu cilvēku ar atkarību. Jāpiebilst, ka tādi ir lielākā daļa cilvēku, nekas ekstraordinārs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Nu es kādu labu brīdi mēģināju izvilkt no tevis kā tās atziņas ko tu šeit no YT ieliki tev palīdzêjušas, lielākais ko daríji iemeti citus video, kuri itkā kaut ko paskaidro ...

Tikai piedod bet tie nepaskaidro neko, atstāj tikai iespaidu ka tev ir bijis liekais svars, kurš izraisíjis ceļgalu problêmas.  Moš protams esmu stulbs, bet es neredzu kā tas spētu palīdzēt kādam citam kuram šādu problēmu nav un ir teiksim pārāk mazs svars, bet ceļi sāp tāpat kā tev. Nu nav ceļgali pirmā lieta kura tev sāpēs, ja būs kaut kādu gremošanas traucējumu izraisītas sāpes, vai jebkas kur tavi norādītie preperāti kaut teorētiski (pieļaujot ka tie dara to ko "mārketings" saka) varētu līdzēt. Manas zināšanas gan ar nav baigi plašas, bet nu šāds ir mans viedoklis .

Jā kāds reāli zin vairāk, es labprāt gribêtu dzirdēt un tā teikt "tikt labots"!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tu kko ne to esi lasījis un skatījies.

Tu to lieko svaru piemini lai sevi mierinātu. Kā tad kājas funkcionē tiem, kam ir 150kg?

Ok, skaidrošu uz pirkstiem. 

Bija augsts asinsspiediens jau sen. Neregulāri bet lietoju spiediena pazemina tabletes(ārsts) 

Tad vienu brīdi nodevu asins analīzes, tur itkā paaugsts holestarīnu. OK, pamēģināsim vēl vienas zāles - statīnus(ārsts)

I vsjo pēc kādi 3 mēneši sāk sāpēt abu kāju augšstilbu muskuļi. Vēlāk konkrēti kreisās kājas celis(artrīts) 

Tā nekad nav bijis, sāku meklēt problēmu. Protams, ka aizdomās krita uz jaunajām zālēm, pilns internets ar "atsauksmēm" par blakusefektiem. 

1) statīni tika izbeigt lietot uzreiz

2)nākošā dienā izslēgti visi ogļhidrāti

3)IF nebija uzreiz, bet ar laiku pārgāju uz vēlajām brokastīm. No sākuma ēdu 11, 15, 19, tad 12,15,19 un tad jau dabiski tas bija tik 2 ēdienreizes 12, 18 un tā kā organismā notiek lielas pārmaiņas citreiz pat 1 reizi dienā ēd

4)no sākuma nezināju par elektrolītu balansu, bet tas ir ļoti svarīgi jo tu daudz sāc dzert ūdeni un izskalojas viņi ārā. Tāpēc obligāti ir jālieto sāls+potasium citrate, latviski, lkm, kālijs? Sāls Himalaju, sarkanais

5)tā kā racionā nav augļu, dārzeņu tad lietoju C, D3 vitamīnus

6)vēlāk jau tas klāsts papildinājās un bija D3 vietā K2+D3, Marine Collagen, B1, B komplekss, B12, Magnesium. Sāku tam potasium/sāls dzērienam pielikt klāt Iodine un ābolu etiķi

Tas pa lielam arī viss un pēc 2,5 mēneši nekādas kājas nesāp un nekādi medikamenti netiek lietoti.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Jā, bet tu jau tāpat nesaproti kāpēc tas viss tiek darīts. Berga video to diezgan kodolīgi paskaidro.

Cukurs, kas vislaik tur augstu insulīnu. Ēdot tev ir insulin spike, rodas insulin resistence, sākas dažāda veida iekaisumi. Citiem tie var būt arī citur, ne tikai kājās. Var būt diabēta pazīmes - nedzīstoši pušumi, sprēgājumi ādā, ādas pigmentācijas izsitumi utt. 

Var tak vēl viskko rakstīt, bet tajos video viss ir izskaidrots. 

Fruktoze ir tas pats, kas alkohols. Tavas aknas tieši tā pat cīnās viņu pārstrādājot un ar laiku tev trekna akna un vēlāk vispār aknu sabrukums. Arī smadzenēs tāda paša apmierinājuma, labsajūtas viela izstrādājas - dopamīns. Arī narkomāniem tieši tas pats, tik atkarība lielāka.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Vienīgais tāds stipri apšaubāmais šajā lietā ir augļu un dārzeņu nelietošana, par pārējo korelāciju ar tavu problēmas risinājumu var saprast.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, es tak teicu, ka Tu diez vai kko sapratīsi.

Kas ir punkts Nr2, tur nav rakstīts - ogļhidrāti? 

Redz, ja Prigožins tevi aizvestu uz Āfriku un kkur izmestu džungļos, tad banānu, batāšu u. c. ogļhidrātu ēšana būtu saprotama. Nav attaisnojuma kartupeļu frī, banānu, meloņu ēšana, ja tu sēdi savās mājās un tev ir pietiekamu pārtikas resursu(ne ogļhidrātu). Tā ir tukšā enerģija un neko nedod organismam. Kā tad tu domā pārslēgties uz tiem ketoniem? Diez vai rijot ogļhidrātus to var izdarīt. Savukārt IF ir domāta tieši tam - pārēja uz organisma rezervēm. Nevajag vislaik rīt cukuru.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Absolūti neapšaubot teikumu par "nevajag rīt cukuru" manuprāt ir ļoti aplami atteikties no augļiem un dārzeņiem un rīt kaut kādas vitamīnu piedeves, kuriem cita atarpā būtu intersanti palūrēt uz deklarētajām sastāvdaļām ...

Tas ka liela daļa tos auglus pērk veikalā, tas ar vēl ir papildus jautājums, bet man tikai "arbūzi neaug kokos", un tad ir gadi kad senči kaut ko tādu (arbūzu vai meloni) ar izaudzē.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Es varētu pat pieņemt šādu atbildi, bet es jau to esmu dzirdējis no pārāk daudziem cukura atkarīgajiem. No sākuma es īsti nevarēju saprast, kur es līdzīgus stāstiņus esi dzirdējis. Kkur visi baigi līdzīgi dzērāju teikām, kas arī pamato savu vajadzību kko atzīmēt vai noskalot bēdas ar kkādiem šitādiem stāstiņiem. Es jau teicu, ka izpētīju - fruktozei ir tāda pat iedarbība, kā alkoholam. Kas tad tas par latvieti bez aliņa(ierakstīt vajadzīgo dārzeni). Itkā jau no sākuma ir diezgan uzjautrinoši visas šitādas atmazkas klausīties, bet nu ar laiku jau apnīk.

Vali - ēd droši tos arbūzus, es tev neņemšu nost.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 3 Atbildēt

NU te nu man atklāti sakot vienalga ko tu domā par manām "atkarībām", un ja tev tas palīdz - labi, bet tādēļ es neiešu " akli ticēt" , tam kam es neticu ne gramu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Un pie tavas neticības kā es tev varu palīdzēt?

Tu kko ekskluzīvu gribi izpīpēt no tā ko Bergs iesaka un es daru. Tad sāc stāstīt, ka es runāju riņķī, Bergs ir slikts, dzīvsudrabs, sekta. Alkoholiķim jau arī neviens nevar palīdzēt, kamēr viņš pats to negrib.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 2 Atbildēt

Man nevajag palīdzēt,  bet es gribu izrakties līdz "pamatam", no kurienes rodas iedomas ka kaut viens no tiem Food supplenent (kuri tem tur zem galda esot)  ir kaut kas jēdzīgs, jo idejiski tajos protams ir piem. Magnēzijs,vai konkrēti vitamīni,  BET pasākums ir tieši tāpat cukuru saturošs, un nereti pat tieši fruktozi, kura gan tiešā veidā netiek pieminēta !

Tāpat es ļoti labi orientējos tajā kapēc ir noteikti ASV štati kur šīs keto diētas ir tieši pa tēmu un palīdzēs vairākumam cilvêku. Bet LV gan cukura uzņemtais daudzums ir daudzreiz mazāks, gan arī fiziskās nodarbes ir 10+kārt vairāk ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu ļoti labi, ka tu pats gribi sev palīdzēt. Es tik redzu atkal kārtējo ieganstu lai kkā izšļūktu cauri.

Tu vislaik uzsver par to lieko svaru un ka Latvijā viss tak ir savādāk. Atiecīgi varam secināt, ka tev mīļotajam viss ir OK un tikai tie nelietīgi amerikāņi fiziskās slodzes netur. Pie mums Dievzemītē tādas lietas nenotiekās un veselības sistēma stāv dīkā, jo nav tak neviena nevesala cilvēka.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kopsummā vispār protams ir zināmi gadíjumi kad žultspūšļa problēma korelē ar ceļu sāpēm, taču pētījumu "fokusgrupās" neviena reāla gadījuma, cik nu spēju salasīt. Bet ir pētīti atsevišķi indivīdi (citos pētījumos) kuriem ir šī korelācija.

Vienígā bēda ar to tavu "ārstnieciskās diētas" kursu - reizēm šī ir vīrusa izraisīta problēma ...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Aaa aizmirsu par vienu svarīgu lietu gan.

Autophagy - pēc 24 stundu neēšanas organisms ieslēdz avārijas režīmu un sāk atjaunoties. Tev lai būtu skaidrāks - notiek sistēmas resets, bojātās šūnas tiek atmestas un to vietā ražotas jaunas. Tas arī svarīgi pie iekšējo iekaisumu novēršanas. 

Tak što 2 dienas neēst esot šajā diētā/režīmā nesagādā nekādas problēmas. Agrāk gan pats būtu brīnījies, kā 2 dienas neēst, tad tu galīgi vārgs un saguris. Ja tu esi Keto, tad ir tieši pretēji - pilns spēka.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Es pilnīgi ticu, ka Volx ar savu diētu ir izārstējies no SAVĀM problēmām.

Gan jau tās pārtikas piedevas arī ir līdzējušas.

Bet tad, kad biedrs Spainis INTERNETĀ sāk stāstīt savas problēmas, kurām, iespējams, ir pavisam cita izcelsme, tad VOLX neskopojas ar KONKRĒTIEM secinājumiem, diagnozēm un pārtikas piedevu un vitamīnu ieteikumiem. Vārdi - iespējams, varbūt, visdrīzāk - vispār netiek lietoti.

Un turpat jau tas žultspūsdslis vai aizkuņģa dziedzeris vai kas tur, viens pīpis. Nu, taču ja interesējies par to visu, nu saguglē pamatus!

Tiec skaidrībā ar elementu periodisko tabulu un elementu latviskajiem nosaukumiem. Un vēl šo to. Palasi latviski standarta ieteikumus veselībai.

Un tad vēl tās teorijas par COVID!

------------- 

Liekais svars pilnīgi noteikti ietekmē locītavas un atvieglo visādus iekšējus iekaisuma procesus.

Pašam ir liekais svars, pašlaik esmu kādus 10 kg nometis un vajag vēl.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu jau tu draudziņ gribi par daudz. Tavuprāt man būtu jāiepostē šeit 10tiem video par katru konkrēto problēmu un vēl tie jāiztulko?

Tev visi atslēgas vārdi ir doti - Venus nerve, Goldblader, Magnesium, Tudca. Googlē, lasi, pārbaudi. Kas tavuprāt šeit ir nepareizi? 

Nepareizi ir piedāvāt rīt kkādus cepumus, kuros nekā nav, tā vietā lai uzvārītu olu. Olā ir Choline, kas arī tieši palīdz kauliem. 

Un atkal jūs sākāt no paša mazsvarīgākā - pārtikas piedevas. Neredzi, ka tas ir pēdējais punkts? 

Bez ogļhidrātu izslēgšanas un IF es varētu rīt nezin kādas brīnum piedevas, nekas nemainītos. Es jau to esu ievērojis, ka cilvēki meklē ātro risinājumu un cer aiziet pie ārsta, lai izraksta vienu to īsto tabletīti, kas visu ar roku noņem. Nē, tādas nav. Jābūt metaboliski veselam! Tas ir tavam ķermenim visam ir jāfukcionē pareizi, nevis tagad izārstē šim Goldblader un tik turpināsim dzīvot kā līdz šim. Tā nav viena Goldblader problēma, tās ir arī aknās, kuņģis.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Un, Raimi, tev tas liekais svars uzreiz būs atpakaļ, ja pārstāsi lielas fiziskās slodzes. Kā piemēru varu minēt bijušo hokeja izlases top aizsargu Maticinu.

Šis beidz profesionālo karjeru un pēc kāda gadiņa es šamo redzu kā U20 izlases treneri, vēders karājas pāri bortam. Klasisks piemērs ogļhidrātu rīšanai un slodžu samazināšanai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nē nu es zinu, ka potasium ir K. Tur tik nav nekas iztulkots

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Šonakt sapnī redzēju Bergu, svanīja pie ārdurvīm un skaļrunī stāstīja ka man esot jāmostas un jāuzkož brokasteri. Ej prom, es atcirtu, un uzvilku segu pāri galvai. Izrādījās, ka zvanījis modinātājs un tas bija liels atvieglojums!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Varbūt uz nakti neskaties Berga video un brokasteru reklāmas!

Jā, es tak neteicu, ka brokasteri ir superfūds!

Es norādīju, ka glikometri  ir pieejami, var uzēst tos brokasterus tukšā dūšā vienus pašus un paskatīties, kā tur tas cukura līmenis 4 stundas turās.

Citudien to pašu var veikt ar parastiem cepumiem vai maizi vai kartupeļiem - tie visi ir cietes avoti. Un visu smuki samērīt!

lv.wikipedia.org/wiki/Ciete

Ciete ir viens no galvenajiem ogļhidrātu avotiem uzturā. Ciete ir viegli sagremojama, jo zarnās fermenta amilāzes iedarbībā sašķeļas līdz glikozei. Kā tīra ciete, tā glikozes šķīdums vienādi ātri palielina glikozes daudzumu asinīs, jo ciete tiek sašķelta dažu minūšu laikā. Pārtikā esošā ciete var uzsūkties daudz lēnāk dažādu šķiedrvielu dēļ.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Ko tu ar to gribēji pateikt?

Es neko tur neredzu par Opja miega disfunkciju.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Man nav nekādas miega disfunkcijas, aizmiegu laicīgi un guļu bez pamošanās līdz rītam. Sapņi ir daļa no organisma dabiskās funkcijas.

 Mazāk lasiet un vairāk svīstiet, būsiet veselāki!

Ak jā, iedzeriet gāzēto ūdentiņu!

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Gāzētais pūtīs vēderiņu, nebūs labi...

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Pūšās slikti funkcinējošie....

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mēs tak noskaidrojām, ka Spaiņa vēders nefunkcionē optimāli.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Krāc?

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Lai Spainis pats stāsta, vai viņa vēders krāc 😃

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Nu tā jau nav, ka nekad "zobu" neesmu norāvis!

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka Volx grasās uzņemties Mesijas lomu un ārstēt mūs visus pēc internetā noteiktām diagnozēm.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, drīz arī man nebūs darba, ChatGPT visu atrisinās ātrāk

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Uzdevu jautājumu čatam par savu par klemmēšanu plecā, redz ko šis atbildēja. Bergu gan nav pieminējis un pretējitavam teiktajam tomēr iesaka doties pie ārsta.

"Diemžēl es nevaru veikt precīzu slimības diagnozi tikai pēc viena simptoma, it īpaši bez detalizētas medicīniskas vēstures un papildu informācijas. "Klemme" termins nav medicīnisks termins, kas ir zināms ar konkrētu slimību vai stāvokli. Sāpes labajā plecā var būt saistītas ar dažādām problēmām, ieskaitot muskuļu vai locītavu traumas, iekaisumu, nervu sasprindzinājumu vai pat iekšējo orgānu problēmas.

Lai saņemtu precīzu diagnozi un ārstēšanas ieteikumus, jums ir jākonsultējas ar ārstu. Ārsts varēs veikt fizisku izmeklēšanu, izvērtēt jūsu simptomus, un, iespējams, norakstīt papildu izmeklējumus, piemēram, rentgena pētījumus vai asins analīzes, lai noskaidrotu precīzu diagnozi un noteiktu piemērotu ārstēšanas plānu."

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pag, bet tev tak vakar bija visātrākais izveseļošanās gadījums. No rīta tev plecs vēl sāpēja, Bergs tev izrakstīja zāles un pēc OMP jau vesels.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

OVP tak neinteresē mans plecs! Biroja darbam netraucē tas, ka nevaru uzservēt pa volejbola bumbu vai vicināt tenisa raketi. Peles stumdīšanai un klaviatūras klabināšanai netraucē. Atzinums - derīgs norādīto darba pienākumu veikšanai, jānēsā brilles. 

A varbūt redzes mīnusu arī ar kādu diētu var pakoriģēt?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mīnusus nē, bet kataraktu gan var.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Spaini, tad tu joprojām dzīvo ar tām pleca sāpēm?

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Gan jā, gan nē. Ja nespēlēju volejbolu, vai kā citādi agresīvi nevicinos, tad jau nesāp. Tā kā volejbola spēlēšanu esmu atmetis, bet tikai skrienu, eju uz vispārējās fiziskās sagatvotības vingrošanu vai peldu, tad netraucē. Kompjūteru klabinot nesāpnemaz!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

Vaktējot Junioru skeitparkā paskatījos to video. Tur teikts, ka 50-60% gadījumu sāpjucēlonis ir cits. Tas tā pat, kā šodien var līt un var nelīt, 50/50.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Itkā nekomentēju, tas tava pašā ziņā līt vai nelīt

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Pizda, pirms gulētiešanas jogurtu, vai kefīru, Jūs nopietni pienu nepiedāvājiet... pizda. Es labāk salieku renaultu pie šrota nekā padodos Berga mainstreemam.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bergs tev neaizliedz lakt pienu, padodies.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tas GPT tak ir atbildīgs un pa internetu  nevienu neārstē!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Katrā ziņā experti mums ir vai nu jau visi izveseļojušies, vai ir nostājušies uz veselības takas.

Tas ir apsveicami, bet neatslābzstam - Pirola tuvojas

fortune.com/well/2023/08/18/ba286-bax-highly-mutated-covid-omicron-strain-detected-united-states-pirola-pi-rho-world-health-organization/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kas jauns?

Par elementiem palasījāt?

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nee, mēs "palassījām"/par! to, ka kopš vakardienas beidzot mūs ir apmeklējis ilgi gaidītais tā saucamais Eiropas Savienības Digitālo pakalpojumu likums. 

Gaidāmajā jaunajājā epediodemoepopejā izteikties būs ievērojami grūtāk, tāpēc klāj/vaļā jau laicīgi ;p

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

VOLX palasīja?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu ko, biedri, varu paziņot, ka sēžu mājās ar kovidu. Nav ne jausmas, kuru Sūdīga pašsajūta, sāpošas acis un vidēji augsta temperatūra pašlaik otro dienu. Nekā cita nav. Pirms tam vienu dienu viegli sāpēja kakls, bet pārgāja līdz ar temperatūras parādīšanos.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Kur ta salasīji?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nu pilnīga mistika, jo sabiedriskākā vieta, kur esmu bijis pēdējās nedēļas laikā ir piemājas Tops, kur īsti cilvēku nav. Vēl ģimenes locekļi, darba kolēģis, viens klients... Visi veseli. Svētdien kā reizi pa Zoodārzu ar bērniem izstaigājos, bet tad jau man tas kakls sāpēja. Bet nu nebija traucējoši, nekādu kreņķi neķēru.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

"Visi veseli." - tas uz aci tā isstās. No ārpuses jau neredz tos mazos nieciņus, kas cilvēkam iekšā dara savu darbiņu, tāpēc ejam tiem klāt, spiežam roku, runājamies, sēžam blakus.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Veseļojies un mēģni citus neaplaist. Veiksmi!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Darklight varu ieteikt to pašu veco NAC, antivaxeri ir aprobējuši un atzinuši par efektīvu preparātu un tas attiecas ne tikai uz Covid.

Raimond, kādi elementi. Tak runā pilniem teikumiem.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti