- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam

Cik saprotu zobrati un rumba ir no kāda padomju riteņa, ja kaut kur redzi oriģinālās detaļas, tad varētu tās nopirkt, lai uztaisītu šo eksemplāru max oriģinālu.

Par tēmu - izbraukt nē, bet gribētos uzbūvēt šitādu un iemācīties ar to braukt. Būtu ātrs mazbudžeta velosipēds un, atšķirībā no citas līdzīgas domas, arī praktisks un vienkāršs, jo garumā tikai pāris metri un ar ķēdi viss ir vienkārši. Iemācīties - jo tā kā šitādam velosipēdam darbības princips ir pavisam savādāks nekā citiem, tad ar to jāiemācās braukt; cilvēks kuram piederēja bildē redzamais velosipēds savā lapā raksta ka viņam vajadzēja vairākas dienas lai vispār spētu noturēties uz riteņiem un vairākus mēnešus lai normāli brauktu.

Pats braucu ar šādu:

Ja redzat uz Siguldas šosejas, tad ziniet, ka tas esmu es
![]()
_600X600-600x600.jpg)
msh rakstīja: Par tēmu - izbraukt nē, bet gribētos uzbūvēt šitādu un iemācīties ar to braukt. Būtu ātrs mazbudžeta velosipēds un, atšķirībā no citas līdzīgas domas, arī praktisks un vienkāršs, jo garumā tikai pāris metri un ar ķēdi viss ir vienkārši. Iemācīties - jo tā kā šitādam velosipēdam darbības princips ir pavisam savādāks nekā citiem, tad ar to jāiemācās braukt; cilvēks kuram piederēja bildē redzamais velosipēds savā lapā raksta ka viņam vajadzēja vairākas dienas lai vispār spētu noturēties uz riteņiem un vairākus mēnešus lai normāli brauktu.
Neredzu nekādu bildi, par ko vispār ir runa?
smaidiigais rakstīja: Less is more.
Man ir šitāds www.velonet.lv/veikals/item/104776/104779/muirwoods-xxl/
Visur var braukt, gan uz bodi vai krogu, gan nedēļu pārgājienā
Šitā ārprātīgā specializācija, kas mums liek apkrauties ar nezcik iekārtām, tā ir vienkārši šausmīga![]()
Kā tad, ne jau ar to trubu pakaļā. Vai polsteri iet komplektā? Savādāk man izskatās, ka pārgājiens būs ar kājām. :D
gunbox rakstīja: Visu pareizi pateica. Normala mīšanās sākas ar braukšanu pēc piena uz komfortabla beņķa. Tas, ka tev beņķis jāpārvērš par trubiņu un jānosauc to par normālu mīšanu ir tikai vējā izpūstajiem saprotams termins un to ir gaužām mazs procents, lai kačātu uz savu pusi kaut kādus pareiza velo principus. Tik pat labi varat aiziet pie bargās kundzes. Viņai noteikti ir līdzīgi gadžeti aprīkojumā. :D Velo nesākas un nebeidzas tikai ar lateksu un sporta beņķi. Kā reiz lielākais procents velo ir tieši komfortablie. Un nu jau gadiem kā aiziet ar amartiņiem priekša, pakaļā. Šobrīd vēl fatbike. Nē viss ok, ja lateksainie, kuri sevi uzskata par baigiem sportistiem, nelīstu ārpus sporta trasēm vai vietām, kur nevienam netraucē, bet kā reiz tieši viņi lien visur un lielākie CSN pārkāpēji, jo iedomājas, ka pilsēta ir trase.
tas ir muļķīgs aizspriedums, ka labi piemeklēts šaurais beņķis un aero pozīcija ir kkas neerts. neerti tas liekas stīvajiem un tizlajiem. kad saved sevi kaut cik fiz. formā, tad tas viss ir izbaudāms, un apsēžotis uz polsterēta kluča vertikalā pozīcijā jau sāk likties ka esi uzsprausts uz mieta, pie bargās kundzes :D
šāda tipa planetāro ātrumkārbu izmanto iekš dažāda veida transporta biežā slānī ( tajā skaitā jebkura automātiskā kārba satur tādu).
WALA rakstīja: neko diži jau no musdienu kvadrata neatšķiras ja nu vienigi izteiktāks "konuss" , lai velkot ciet jebkādas "pielaides" pedāļus tie tomēr neļurkātos. Jāparokas laukos vecajās kastēs, moš vēl kaut kur stāv nolikta. Bet CCCP ķīļu sistēmai es nekad nespeju jamos tā iespiest lai.pēc pabraukāšanas pa kalniem klaņi nesāktu čīkstēt, un ja atskrūvē uzgriezni tad ķīļi praktiski paši izbira, ja vien jau nebija rievas "iestrādājušās".
ķiļu sistēmas labākais variants bija piemetināt zobratu puses klani pie ass, tādejādi atrisinot 50% no problēmas))) ķīlis paliek tikai otrā galā. ķīli vajadzēja tasīt pašam, no laba un cieta metāla. un vilkt ar pagarināto uzgriezni. tad tas viss gāja kaut cik normāli.
msh rakstīja: Palaidniek, tas jau nav pilsētas velosipēds, tas ir "ceļa" velosipēds, kura konfigurācija arī priekš pilsētas ir kompromiss, lai arī stipri mazāks nekā kalnietis. Pilsētas velosipēds padomju izpildījumā ir Desna, rietumu izpildījumā - Bromptons. Tas mazais izmērs ne tikai nozīmē fiziski mazāku velosipēdu, tas arī nenormāli uzlabo manevrētspēju un tie mazie riteņi pieļauj stipri mazākus ātrumus kā 28"; es pat esmu ar savu salieķi prikola pēc piedalījies tantiņu satiksmē Liepājas Pētertirgū, kas nozīmē braukšanu uz labi ja 3 kmph; nē, tam velosipēdam minimālais ātrums ar kuru var braukt šī vārda tiešajā nozīmē ir ap 5 kmph, braukšana uz 3 kmph sastāv no īsiem paātrinājumiem kam seko bremzēšana - bet nu pamēģini ar lielo velosipēdu pabraukt uz 5 kmph... ![]()
Velo drīkst arī stumt vai pieķēdēt pie tirgus velonovietnes.

Kā plānots iztērēt 40 miljonus eiro EKII privātā transporta atbalstam? Cik lieli būs pabalsti un kam (+ VIDEO)
21
Līdz 455 km, līdz 226 Zs, cena no 25 000 eiro: elektriskais Volkswagen ID. Polo pieejams iepriekšpārdošanā (+ FOTO)