- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
eidis rakstīja: Te gan ir ievērojams skaits BET. Piem: ja turpināsi samazināt maksājumus un deklarēsi nobraucamos km uz 2000 gadā, mēneša summa samazināsies, bet termiņa beigās dabūsi ievērojami daudz samaksāt, lai darbotos tas "Pēc līzinga termiņa beigām vari atdot dīlerim un". ; dīlera atpirkums ir ievērojami sliktāks kā tirgus cena. Tāpēc izdevīgāk ir atpirkt un tirgot pašam. Un tas noved liela maksājuma slazdā termiņa beigās. Attiecīgi no finanšu plūsmas un ieguvuma viedokļa dienas beigās finanšu līzings ir līdzsvarotāka un godīgāka pret sevi opcija - ja to nevari samaksāt ilgtermiņā, tad tu perc problēmu.
Sodu maksāsi tikai tad, ja atdosi auto dīlerim. Ja izpērc, tad visiem pajāt, cik tu tur esi nobraucis. Vēl dīleris var panākt pretī un nobraukumu neņemt vērā, ja arī nākamo auto pērc pie viņiem. Bet vēl ir arī opcija - pārslēgt termiņa beigās operatīvā līzinga līgumu uz finanšu un maksāt līdz galam.
Krotow rakstīja: Tā arī ir. Bonuss - tuvākajos gados parasti nav jāuztraucas par negaidītiem un dārgiem remontiem. Kasko apdrošināšanu gan ir ļoti ieteicams paņemt.
KASKO apdrošināšana jaunam auto līzinga gadījumā ir obligāta.
nomiks rakstīja: Nemaz tik rets variants nav. Pazīstu daudzus šādus. Es pats to skaitā.
Un kāds ir pamatojums garantēti maksāt kreditprocentus un turēt naudu nebaltai dienai, tā vietā, lai naudu ieguldītu un rezervē turētu kreditlīniju, par ko procenti jāmaksā tikai tad, ja rodas vajadzība to izmantot.
smaidiigais rakstīja: Pazaudesi labi apmaksāto darbu un arī kreditlinoja pazudīs kā pa mākoņiem
Interesanti, ka tā kredītlīnija pazudīs, saglabājoties spējai maksāt līzi... :D
Bradypus rakstīja: Pag, tu jauc nepieciešamību ar iegribām. Nepieciešamība auto gadījumā ir nokļūt kaut kur, kur nepiciešams. SS ir pieejami simtos vērti auto ar tikko izietu skati, kas šo vajadzību faktiski apmierina. Ja tas auto galīgi nekam citam nav derīgs un investīviju vērts, var vēl kaut kādu naudiņu no tolmeta atgūt. Msh ir piemērs, ar kādu auto pietiek nepieciešamības apmierināšanai.
Es neiestājos "konkrēti pretī" - kā jau rakstīju iepriekš - līzings ir iespēja tikt pie kaut kā pāri saviem līdzekļiem uzreiz ar kuru vienlaikus tiek atņemta iespēja par saviem ietaupījumiem tikt pie kaut kā labāka vēlāk.
Un to, kādēļ jāpērk dzīvokli, man vispār nav skaidrs. Komunalkas domāšana - ja mājai nav īpašnieka, "komunālais blūzs" vien sanāk. Ja vēl sanāk, ka tā māja ir uz citam piederošas zemes, tad pavisam jautri ![]()
Nē, es neesmu piemērs. Lai es kvalificētos tavam piemēram, man būtu jābrauc ar 1.3 karburatornieku, četru robu kārbu, pašam jāpogā vaļā visas piecas durvis, ar roku jāairē logi un jāsēž uz lupatas ķebļa bez augstuma regulācijas. Bet tāda mašīna pieder sešus gadus senai pagātnei. Tu esi kaut ko pārķēris - es nebraucu ar pieticīgu mašīnu, es braucu ar klasisku karsto aizmugurlūci. Savam piemēram vari izmantot smaidīgo - reku cilvēks kam pietiek ar trešo golfu bez aprīkojuma un bez motora, un vienīgās prasības - lai jauns, un lai būtu viena buržuju ekstra - kondišs. Ja neesi pamanījis, es esmu nesalīdzināmi izvēlīgāks par viņu, un ja liktenis mani sodītu ar tādu dacīti kā viņam, es ar 200% garantiju mierā neliktos - tur iekšā tiktu likts gan aprīkojums, gan arī motors... :D
iciks rakstīja: Ko gan nozīmē nepieciešamība un ko iegribas? Var dzīvokli pirkt/īrēt arī ar tikai jumtu virs galvas un bez apkures, jo principā ar to pietiek - gluži zem klajas debess taču neesi, taču nezin kāpēc visi cenšas gan dabūt apkuri, gan sienas ar tapetēm, vannasistabās flīzes, silto ūdeni u.t.t. Nepamatotas iegribas vai arī kaut kāda zināma nepieciešamība? Kāpēc pirkt dzīvokli? 1) tavs īpašums. Ko gribi, to ar to dari, kamēr īrētiem nākas pieciest izīrētāja vēlmes. 2) var uzskatīt par ieguldījumu. Mantosi māju un gribēsi pārcelties uz to? Ja dzīvoklis nav Ipiķos vai kādā citā neejošā vietā, pārdod un naudiņu dabū. 3) kā jau iepriekš minēja, stabilitātes sajūta. Neviens nepaziņos, ka pēc mēneša tiec palūgts lasīties prom, jo īpašnieks tā vēlas. Īrējot maksā, bet pēc īres perioda paliec ar neko. Ir jau savi plusi, piemēram, iespēja mainīt dzīvesvietu, bet uz iepriekšminēto apstākļu fona tas neliekas tā vērts.
Galu galā, pienāks vecumdienas, kad būsi vecs un nevarīgs, būs savs stūrītis, nevis paliksi valsts veco ļaužu pansionātā piemīstā gultā! Īrējot visu savu dzīvi būsi maksājis citam un pats palicis ar pliku dibenu, bez nekā! Īrēt ir izdevīgi īstermiņā, nevis ilgtermiņā!