Reddit viens tieši rakstīja par līdzīgu problēmu pirms gada: ( tulkots/nekoriģēts no angļu )
Sveiki visiem! Vai kādam ir praktiska pieredze ar pilnu akumulatora (nevis atsevišķa moduļa) nomaiņu *Enyaq iV80* (ražots 2021. gada jūnijā)?
Pēc maniem mērījumiem, starp spēcīgāko un vājāko elementu ir 0,11 V liela atšķirība. Auto vēl nav uzrādījis kļūdu paziņojumus, taču ir diezgan skaidrs, ka agrāk vai vēlāk būs jāmaina modulis.
Cik esmu noskaidrojis, moduļa nomaiņa neoficiālā servisā (kuram ir pieredze ar MEB platformu) izmaksātu aptuveni 3500–4000 eiro, savukārt oficiālais serviss piedāvā cenu 5000–6000 eiro apmērā.
Tomēr internetā (piemēram, poļu *Allegro*) esmu redzējis pieejamus pilnus akumulatorus, kuru cenas sākas no aptuveni 4000 eiro. Mans *Enyaq* jau ir nobraucis gandrīz 280 000 km, tāpēc pat lietots akumulators ar vairāk nekā 100 000 km nobraukumu, visticamāk, uzlabotu sniedzamību (šobrīd vasarā tā ir aptuveni 300 km).
Taču neesmu atradis informāciju no neviena, kurš būtu faktiski nomainījis visu akumulatora bloku.
Vai ir iespējams veikt tiešu nomaiņu (viens pret vienu) un pēc tam veikt kodēšanu ar *ODIS*, vai arī ir nepieciešamas papildu komponentes? Esmu lasījis par kaut kādu BMS drošības aizsardzību...
Būtu ļoti pateicīgs par jebkādiem padomiem vai pieredzes apmaiņu.
----------------------------------
( garantija esot līdz 8 gadi vai 160 000 km , bet minētais auto jau bija nobraucis 280 k )
www.reddit.com/r/enyaq/comments/1okso6v/battery_replacement/