Jaunietis ar nolaupītu auto bēg no policijas, izraisa negadījumu un iet bojā 18

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 25.februāris 2014 13:46

Trillera cienīgi notikumi ar traģiskām sekām notikuši vakar Pļavniekos, kur divi jauni vīrieši bēguši no policijas ar nolaupītu auto. Viens no vīriešiem bēgšanas laikā no spēkrata izlēcis, taču otrs turpinājis bēgšanu līdz nenovaldījis auto un ietriecies kokā. Negadījumā 23 gadus vecais vadītājs gājis bojā.

Policija pievērsa uzmanību šai mašīnai tad, kad tās vadītājs, ieraugot policijas auto, veica rupju satiksmes noteikumu pārkāpumu un sāka bēgt, veicot neatļautu kreiso pagriezienu un lielā ātrumā pārvietojoties pa pretējo joslu. Policisti autovadītāju aicināja apstāties, taču vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām.

Policijas darbinieki sekoja vadītājam un turpināja pieprasīt automašīnas apstādināšanu, taču bēgošais Volvo vadītājs neapstājās un bēgšanas laikā pārsniedza pat 100km/h ātrumu. Vienā no ielu krustojumiem Volvo vadītājs pēkšņi apturēja spēkratu un no tā izlēca automašīnas pasažieris, bet brīdī, kad policisti mēģināja aizturēt vadītāju, viņš iespieda gāzes pedāli grīdā un atkal strauji uzņēma ātrumu. Pēc dažiem simtiem metru auto vadītājs netika galā ar Volvo vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Īsu brīdi pēc negadījuma notikuma vietā ieradās arī mediķi, taču vīrieša dzīvību glābt neizdevās.

Šobrīd ir noskaidrots, ka bojā gājušais automašīnas vadītājs ir 23 gadus vecs jaunietis, kurš iepriekš varētu būt veicis laupīšanu Koknesē. Otru iespējamo laupītāju policijas darbinieki vēl meklē. Visticamāk otrs laupītājs ir 25 gadus vecs vīrietis, un galvenā policijas versija liecina, ka viņš bēgšanas brīdī bijis automašīnas pasažieris, kurš izlēcis no spēkrata.

Laupīšana, ar kuru abi vīrieši varētu būt saistīti notikusi vakar ap pulksten 19.00, kad kāda Kokneses iedzīvotāja dzīvoklī ieradušies divi paziņas, kas vīrieti piekāvuši un vēlāk sasējuši. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc sasiešanas abi vīrieši pieprasījuši naudu, taču, tā kā 52 gadus vecajam dzīvokļa saimniekam naudas neesot bijis, abi uzbrucēji paņēmuši automašīnas Volvo V70 atslēgas.

Aptuveni 20 minūtes vēlāk cietušajam vīrietim izdevies atbrīvoties no važām un viņš par notikušo ziņojis policistiem, kas uzreiz izsludinājuši nolaupīto automašīnu meklēšanā. Tāpat policisti uzsākuši kriminālprocesu par laupīšanu grupā un no cietušā noskaidrojuši, ka uzbrucēji varētu būt 23 un 25 gadus veci cietušā vīrieša paziņas.

Pāris stundas vēlāk nolaupītais auto pamanīts Rīgā Ilūkstes ielā, kur pēc aptuveni trīs minūšu ilgas bēgšanas Volvo vadītājs izraisījis negadījumu un no gūtajām traumām gājis bojā.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
taaneko 25.februāris 2014 14:23
13 2 Atbildēt

Nu re- viss beidzās labi. Biežāk notikumi varētu tik ātri atrisināties.

Palaidniex 25.februāris 2014 22:34
4 3 Atbildēt

Lai nodrošinātu neuzkrītošu sekošanu, šķiet, vajag netrafarētus auto... Cik tādu ir un cik tādus atbalsta?

Ko darīt poličiem, kad ar rupju pārkāpumu, to trafarēto auto pamanot, kāds izpildās? Ignorēt?

vw 25.februāris 2014 14:16
3 1 Atbildēt

Kautkā jau jauniešiem IR jāizklaidējas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti