Jēkabpilī policiste ar trafarēto auto uz gājēju pārejas uzbrauc zēnam 44

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.augusts 2016 13:14

Vakar Jēkabpilī Valsts policijas (VP) darbiniece uz gājēju pārejas ar trafarēto auto uzbraukusi 11 gadus vecam zēnam, kurš nogādāts slimnīcā.

Negadījums noticis Brīvības ielā plkst.16.21. Ceļu satiksmes negadījumu izraisīja VP ZRP Jēkabpils iecirkņa policijas darbiniece darba laikā, vadot trafarēto dienesta automašīnu "Opel Mokka". Alkohola klātbūtne policistes organismā nav konstatēta.
Sākts kriminālprocess, kurš tiks nosūtīts Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojam.

Ceļu satiksmes negadījumā Smiltenes novadā vakar bojā gājusi trīs gadus veca meitenīte.

Negadījums noticis Bilskas pagastā, ceļa Smiltene-Mēri-Lobērģi 15.kilometrā, kur notikusi sadursme starp 1990.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu "Audi 80" un 1984.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu "Audi A4".

Slimnīcā ar dažādām traumām nogādāti automašīnas "Audi 80" pasažieri - 1965.gadā dzimis vīrietis un 1967.gadā dzimusi sieviete, automašīnas vadītājs, kā arī 1975.gadā dzimis automašīnas "Audi A4" pasažieris. Savukārt no gūtajām traumām mirusi 2013.gadā dzimusi meitenīte, kura braukusi automašīnā "Audi 80".

Ozolnieku novada Cenu pagastā 1982.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Audi 80 Avant" nav devusi ceļu kravas automašīnai "MAN" ar piekabi. Pēc sadursmes smagā automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar 1980.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu "Škoda Superb". Pēc negadījuma ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts "Škoda" vadītājs un 1986.gadā dzimusi automašīnas pasažiere. Tāpat slimnīcā nogādāta "Audi 80"vadītāja un 1959.gadā dzimusī pasažiere.

Savukārt Rīgā, Krišjāņa Valdemāra un Lāčplēša ielas krustojumā, nenoskaidrots velosipēdists uzbraucis 1939.gadā dzimušai sievietei un pametis notikuma vietu. Sirmgalve ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Vakar par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 184 administratīvā pārkāpuma protokoli.

No kopējā protokolu skaita 53 noformēti Rīgas reģionā, 51 - Zemgales reģionā, 37 - Vidzemes reģionā, 23 protokoli noformēti Kurzemes reģionā un 20 - Latgales reģionā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā pieķerti deviņi šoferi, no tiem trīs Zemgales reģionā, pa diviem Rīgas un Latgales reģionā, bet pa vienam Vidzemes un Kurzemes reģionā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 86 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 17 cilvēki un viens gājis bojā.

 

 
44 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernon 5.augusts 2016 14:12
30 3 Atbildēt

Tu esi debīls???? Bērns notriekts uz GĀJĒJU PĀREJAS!!! Kam tad tās domātas ja ne ielas šķērsošanai???? Kāpēc bērns būtu jāpavada, spriežot pēc teksta bērns ir ievērojis CSN un šķērsojis ielu atļautā vietā???? Pagonus nost kopā ar tiesībām!!!!

lynx85 5.augusts 2016 11:26
25 5 Atbildēt

Vernon, kā tu iedomājies, vai 11gadīgs puika var būt tikpat zinošs un apmācīts kā pieaudzis cilvēks, kam ir derīga vadītāja apliecība (tātad - izgājis nepieciešamo apmācību lai spētu piedalīties satiksmē)? Kuram būtu vairāk jākontrolē apkārt notiekošais, 11gadīgam skolnieciņam vasaras brīvlaikā, vai tomēr personai, kas vada paaugstinātas bīstamības ierīci - lasi, transportlīdzekli?

Es te tagad nevienu netaisos aizstāvēt vai notiesāt, bet tie tavi piesaukti punkti ir vienkārši smieklīgi - dzīvē nekas no tā nenotiek un nenotiks, jo saknē jau nav iespējams,jo:

1)drošību vairāk jāgarantē tam, kurš ir speciāli apmācīts

2)drošību vairāk jāgarantē tam, kurš spēj savārīt lielākus sūdus savas neizdarības vai nepareizas rīcības rezultātā

3) gājējs, sevišķi mazs bērns, VAR ne velna nezināt csn (vai arī vienkāršus izdzīvošanas likumus - to apgūst ar laiku) - tātad - situācijas kontrole lai paliek uz vadītāja pleciem.

Tauta, protams, manam viedoklim var nepiekrist, bet ja nav video, kur policajs brauc ar sirēnām un bērns tiešām izlec priekšā skaitītās sekundēs no neparedzama aizsega (arī tas ir diskutabli, kas ir neparedzams, tuvojoties pārejai) - tad par 98% vainīgs vadītājs. Tikai manas pārdomas.

lynx85 5.augusts 2016 11:54
21 4 Atbildēt

ar ko policiste atšķiras no vadītāja-parastā, kad tuvojas gājēju pārejai? Varbūt saukt to par gājēju pārbrauktuvi? Policistei vairs nav jāpārliecinās par SAVA manevra drošību? Vai par SAVA manevra drošību nav jāpārliecinās JEBKURAM šoferītim? Tas tā, pārdomām, vai auto vadītājs PATIEŠĀM neko nav pārkāpis...

Par priekšrokām - nu mēs te maļam uz riņķi jau kuro reizi - ja tu sēdi pie paaugstinātas bīstamības rīka (auto) stūres, kura vadīšanai turklāt jāiziet speciāla apmācība un atestācija (kursi + vad.apl iegūšanas eksāmens) - tad tev, to bīstamo rīku vadot, IR JĀSPĒJ strebt arī vienpadsmitgadīga (!!) bērna kļūdas!

Par konkrēto gadījumu - kā jau teicu, manas pardomas ir ka 98% vaina šoferītei. JA neparādīsies video, kas spētu pierādīt pretējo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti