"Tesla Model S" avārijā gājuši bojā divi cilvēki (+ video; foto) 10

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 7.novembris 2016 8:02

3.novembrī ASV pilsētā Indinapolisā notikusi smaga avārija, kuras rezultātā dzīvības zaudējuši divi cilvēki.

Aizokeāna mediji vēsta, ka nelaime notikusi brīdī, kad vadītājs zaudējis kontroli pār spēkrata vadību un tas nobraucot no ceļa ietriecies kokā. Trieciens bijis tik spēcīgs, ka daļēji izjaukta elektroautomobiļa konstrukcija un aizdedzies litija-jonu akumulatora bloks. Notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, taču viņu darbu apgrūtināja eksplozijas (sk.video) ik pa brīdim uzejot gaisā kārtējai litija jonu baterijai. Litija jonu akumulatori deg ļoti ilgi (pat 24 stundas), tādēļ elektromobiļu ražotāji pat rekomendē aizdegušās mašīnas nedzēst, bet nogaidīt, kamēr tās izdeg.   

Šoreiz ugunsgrēku tomēr vajadzēja dzēst, jo mašīnā atradās cilvēki. Diemžēl viņus neizdevās glābt – 27 gadus vecā sieviete, kas atradās pie stūres gāja bojā notikuma vietā, bet 44 gadus vecais vīrietis - bijušais FIB aģents, kas sēdēja viņai blakus, mira slimnīcā smago apdegumu seku rezultātā.

Kā jau vienmēr šādos gadījumos, arī šoreiz uzvirmojušas runas par "Tesla" autopilotu drošību. "Tesla Motors" gan apgalvo, ka avārijas brīdī autopilota sistēma visticamāk nav bijusi aktivizēta.

Atgādināsim, ka Tesla Model S ir aprīkots ar autopilota funkciju, kas ļauj automašīnām automātiski mainīt joslas un reaģēt uz satiksmi, taču tā nekādā ziņā nav pilnībā autonoma vadīšanas tehnoloģija.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 7.novembris 2016 8:48
18 0 Atbildēt

Interesanti, cik % avāriju ar citiem parastiem auto iet bojā cilvēki parastās avārijās?

Nu tā - vai nav tā, ka pārspīlēta uzmanība pret konkrēto marku rada ne gluži patiesu priekštatu?

Savulaik (nezinu kā tagad) apdrošinātājiem vairāk izmaksu nekā nekā haizivju uzbrukumi, dēļ negadījumiem, smagām traumām un pat letālāliem iznākumiem sagādāja... krītoši kokosrieksti! Bet kokosrieksti tak nav tik briesmīgi kā haizivis...

Tā ir 7.novembris 2016 10:35
0 6 Atbildēt

taču Tesla savus auto reklamē kā īpaši drošus un ar viņu autopilotu vismaz pagaidām neviens cits auto ražotājs nevar sacensties

Palaidniex 7.novembris 2016 11:12
8 1 Atbildēt

Spriežot pēc tā, kā auto ir iznīcināts - nebūs daudzi ražotāji, kuru avārijās būtu būtiski mazāki traumatisma riski...

Bet tā jau modīgi - visu vadoņa līkrocību norakstīt uz "autopilotu" un sekas uz bīstamajiem akumulatoriem...

msh 7.novembris 2016 13:02
0 4 Atbildēt

Sūds par tiem bojāgājušajiem procentiem - cik liels procents šitik smagi noškiltu parasto mašīnu aizdegas, un cik liels procents parasto mašīnu, kas nošķiltas tā, ka bāka tiek saņurcīta [tā parasti atrodas zem pakaļas ķebļa] - ? Problēma jau ir tajā, ka te tiek izmantota bīstama tehnoloģija - kā tiek traumēts aķis, tā uguns + vēl pastāv iespēja klātesošajiem tikt nosistiem ar elektrību... Benzīnam tikmēr vajag piepalīdzēt lai tas aizdegtos, ar sasistu bāku vien nepietiks [nerunājot nemaz par to ka vienkārši saņurcīta bāka visdrīzāk saturēs savu saturu], par dīzeļdegvielu nerunāsim - ne par velti to militārajā tehnikā izmanto.

Kanibaals 8.novembris 2016 18:55
0 0 Atbildēt

tāda statistika būs ar laiku. Visticamāk, ka ja Teslu sasit tā, ka tiek bojāta baterija, tad arī iekšā sēdošie ir "kā dzīvi". Domāju auto pirmsākumos tā arī tika uzskatīta par pārāk bīstamu tehnoloģiju un neiedomājami sēdēt uz sprāgstošas benzīnkannas, bet redz tā tagad ir ikdiena un vairāk tik bīstami neliekas.

[video]www.youtube.com/watch?v=NyfROSM7h90[/video]

Vernons 7.novembris 2016 11:21
0 6 Atbildēt

Distances tempomāts autobusam, ja strādā, ir izcila "fīča", jo tiešām autonomi nobremzē autobusu.

Kanibaals 8.novembris 2016 18:56
0 0 Atbildēt

gan jau tavi šoferi mācēs to atslēgt tāpat kā atslēdz ātruma ierobežotājus.

Ivars 7.novembris 2016 19:29
7 0 Atbildēt

Jebkurš ātrums ir bīstams,ja apsteidz meistarību.

experc 8.novembris 2016 11:27
3 0 Atbildēt

Tesla patiešām drošs auto. Jo katra avārija ir kā sensācija. Citu marku auto mirst katru dienu desmitiem, bet teslai tik maz. Pa diviem gadiem - 5 cilvēki?

Vēl pēc gada, kad Tesla inženieri uzlabos autopilota darbību, līķi būs baigais retums

murx 9.novembris 2016 12:20
0 0 Atbildēt

Stāsts ir par vielām, kuras izdala degoši un arī nedegoši, taču samērcēti ūdenī litija jonu akumulatori. Ir diezgan liels pamats aizdomām, ka degošas baterijas izdala fluorūdeņražskābi (vismaz nedegošas, samērcētas ūdenī tā dara). Ja ar to nepietiek, starpposmā - degšanas laikā var rasties karbonilfluorīds, tas pats difluorofosgēns, kura radinieku dihlorofosgēnu izmantoja 1.Pasaules kara laikā, saucot to vienkārši par fosgēnu. Difluorofosgēns, starp citu, ir "tikai" 4 reizes vājāks par "parasto" fosgēnu. Tā ir vēl viena elektroauto tumšā puse, par kuru neviens nerunā (vismaz pie mums). Vēl, jaunā, kondicionieros izmantojamā gāze R1234yf, arī izdala šīs vielas - iespējams, ka brauc ar šādu auto - uzmanies!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti