Vakar Olaines novadā automašīna nāvējoši traumējusi gājēju 14

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.decembris 2016 8:39

Vakar Olaines novadā automašīna notriekusi gājēju, kurš no gūtajiem ievainojumiem miris.

Medemciemā, ap plkst.6.35, 1957.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Renault" uzbraucis aptuveni 35 gadus vecam vīrietim, kurš notikuma vietā gājis bojā.

Dobeles novada Auru pagastā 1975.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Honda Civic" iebraucis pretējā braukšanas joslā, kur sadūries ar autobusu "Van Hool Acron", ko vadījis 1959.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cietis vieglās automašīnas šoferis un 1972.gadā dzimis automašīnas pasažieris, kā arī 1965.gadā dzimusi autobusa pasažiere. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Iecavā, Upes ielā, 1980.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Audi A4", nav ticis galā ar tās vadību, kā rezultātā automašīna nobraukusi no ceļa un ietriekusies kokā. Negadījumā cietuši automašīnas pasažieri - 1982.gadā dzimis vīrietis un 1994.gadā dzimis jaunietis. Cietušie guvuši traumas un nogādāti slimnīcā.

Savukārt Rīgā, Ostas teritorijā, ceļamkrāns, kuru vadījis pagaidām nenoskaidrots vadītājs, uzbraucis 1971.gadā dzimušam vīrietim, kurš ar traumām nogādāts slimnīcā.

 Vakar par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā pieķerti 11 šoferi.

 

Rīgas reģionā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā noformēti četri administratīvā pārkāpuma protokoli, Zemgales reģionā trīs, bet Vidzemes un Latgales reģionā - pa diviem protokoliem.

 

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 172 protokoli, no tiem 101 Rīgas reģionā, 29 Zemgales reģionā, 18 Vidzemes reģionā, 13 Latgales reģionā un 11 Kurzemes reģionā.

 

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 77 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 17 cilvēki un viens cilvēks gājis bojā.

 
 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 12.decembris 2016 11:58
3 2 Atbildēt

+ kur skats CSDD darboni

Vernons 12.decembris 2016 16:08
3 4 Atbildēt

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants "Tiesības un pienākumi" noteic kārtību un secību, kā darbosies CSN, kā katram satiksmes dalībniekam ir jābūt aprīkotam un kā katram no mums uz ceļa ir jārīkojas! CSL 19. panta 3. punkts noteic, ka katrs uz ceļa rīkosies "TĀ", lai neradītu bīstamu situāciju! Gājējs nebija radījis apstākļus sevi savlaicīgi ieraudzīt, nav atstarotāju, luktura, vai veste.

Gājējs pārkāpa CSN 10. "Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem."

Kā lai auto vadītājs ierauga neieraugāmo? Kā lai izpilda CSN 100. punkta nosacījumu, ieraudzīt un apbraukt šķērsli! "Nomira" auto vadītājam "Tiesiskā paļāvība", pēc CSL 19. panta 4. punkta, "(4) Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības."

Šajā sakarā Kriminālprocesa Likuma 377. panta 1. un 2. punkti attaisno auto vadītāju, jo viņa rīcībā nav noziedzīga nodarījuma sastāva. Saudzējiet sevi un citus!

dArtanjans 12.decembris 2016 20:35
3 0 Atbildēt

lunx85,atvaino,bet arī tavs koments ir tukša pļūtīšana,jo arī Tu nepiestādi faktus,tik apelē pie tukšajiem MSL pasniegtajiem informātiskajiem pļūtekliem.Piekrītu Vernonam

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti