Avārijās gūtas smagas traumas, viens cilvēks gājis bojā

 
Nozare.lv | 17.decembris 2016 12:50

Piektdien Latvijā notikuši vairāki satiksmes negadījumi, kuros gūtas nopietnas un smagas traumas, bet viens cilvēks gājis bojā, liecina mediķu un policijas sniegt informācija.

Grobiņā bojā gājis autovadītājs, kurš ar automašīnu "Audi" ietriecās ceļazīmē, informēja Valsts policijā (VP). Ceļa satiksmes negadījums notika Lielās un Bārtas ielas krustojumā. 1943.gadā dzimušais vīrietis nomira notikuma vietā.

Saldus novada Zirņu pagastā autoceļa Rīga-Liepāja 122. kilometrā no ceļa nobrauca un apgāzās automašīna "Mercedes Benz Sprinter". Negadījumā cieta 1994.gadā dzimušais automašīnas vadītājs un 1996.gadā dzimis pasažieris. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Vecākais vīrietis bija guvis politraumu - galvas traumu, krūškurvja traumu ar ribu lūzumiem, kā arī kājas lūzumus. Vīrietis vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Arī jaunietis guvis politraumu - galvas traumu, krūškurvja traumu ar ribu lūzumiem, kā arī vēdera traumu. Arī viņš nogādāts slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Divu automašīnu sadursme notika uz Vidzemes šosejas aiz Siguldas virzienā uz Līgatni. Automašīna "Audi", kuru vadīja 1986.gadā dzimusi sieviete, saskrējās ar automašīnu "Volkswagen", kuru vadīja 1993.gadā dzimusi sieviete. Slimnīcā nogādāta 23 gadus vecā sieviete, kura negadījuma rezultātā bija iespiesta automašīnā. Sieviete guvusi smagas galvas un kakla skriemeļa traumas. Mediķi sniedza palīdzību arī automašīnas "Audi vadītājai.

Mazsalacas novada Ramatas pagastā uz autoceļa Igaunijas robeža (Ramata)-Mazsalaca-Vilzēni-Dikļi 1991.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Mazda" pagaidām nenoskaidrotos apstākļos iebrauca grāvī. Negadījumā cieta autovadītāja, kura guva smadzeņu satricinājumu, un 1964.gadā dzimis pasažieris, kuram bija aizdomas par muguras kakla skriemeļu bojājumu. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Vēl viens satiksmes negadījums noticis Pļaviņās, kur pie ceļmalā apstājušās automašīnas "Mercedes Benz" stāvējuši vairāki vīrieši. Pagaidām nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu aizķēra divus uz ceļa nomales stāvošos vīriešus, un no notikuma vietas aizbrauca. Vienam no cietušajiem - 29 gadus vecam vīrietim - lauzta kāja, bet otrs viņa vienaudzis guvis kājas traumu. Cietušie nogādāti slimnīcā. Negadījumā tika bojāta arī uz ceļa nomales stāvošā automašīna .

Savukārt Siguldas novadā, autoceļa Iņciems-Sigulda-Ķegums 20. kilometrā 1986.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Audi" ieskrēja kokā. Spēkrata vadītājs guvis traumas un tika nogādāts slimnīcā.

Vecumniekos, Rīgas ielā pie dzelzceļa pārbrauktuves 1991.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Volvo", notrieca kādu alkohola reibumā esošu 46 gadus vecu vīrieti, kurš negadījuma brīdī bija neapgaismotā ceļa vidū. Cietušais gājējs nogādāts slimnīcā ar smadzeņu un galvas satricinājumiem.

Tāpat noticis negadījums Rīgā, kur notriekts 26 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā. Cietušajam bija smadzeņu satricinājums un galvas trauma, arī vēdera trauma un lūzumi. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Avotu un Bruņinieku ielas krustojumā 1960.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Renault, uzbrauca 1969.gadā dzimušai gājējai, kas guva traumas un nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 149 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 15 cilvēki, bet viens gājis bojā, liecina VP apkopotā informācija.

Kopumā NMPD saņēmis 1201 izsaukumu, no kuriem 200 bijušas traumas un dažādi negadījumi.

Vakar par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā pieķerti septiņi šoferi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Rīgas reģionā, Zemgalē un Kurzemē par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā noformēti katrā divi administratīvā pārkāpuma protokoli, Latgales reģionā - viens, bet Vidzemē nav pieķerts neviens dzērājšoferis.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 211 protokoli, no tiem 116 Rīgas reģionā, 42 Zemgales reģionā, 21 Kurzemes reģionā un pa 16 Vidzemes un Latgales reģionā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti