Jaungada dienā avārijās Latvijā cietuši pieci cilvēki

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.janvāris 2017 8:48

Jaunā gada pirmajā dienā policija Latvijā ir reģistrējusi tikai 21 ceļu satiksmes negadījumu, kas ir daudz mazāk nekā vidēji ikdienā. Avārijās cieta pieci cilvēki.

Avārijās Latvijā cieta pāris gājēji - Jaungada svinību izskaņā ap plkst.6 Rīgā, Meirovica bulvārī 18, 1984.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "BMW" uzbrauca gājējam, 1993.gadā dzimušam vīrietim, kuram hospitalizācija nebija nepieciešama. Savukārt pēcpusdienā Altonavas ielā 1986.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mercedes Benz" uzbrauca gājējam, 1980.gadā dzimušam vīrietim, kuram sniegta medicīniskā palīdzība.

Rīgā, K.Ulmaņa gatves un Vienības gatves krustojumā, 1969.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Volvo" notriecis 1987.gadā dzimušu velosipēdistu, kuram medicīniskā palīdzība sniegta negadījuma vietā. Savukārt Meža ielā nenoskaidrots vadītājs ietriecies ceļazīmē un pametis notikuma vietu. Medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama 1973.gadā dzimušam automašīnas pasažierim.

Savukārt Jaungada nakti Smiltenes novada Launkalnes pagastā, uz Vidzemes šosejas, 1994.gadā dzimusi sieviete braukusi ar automašīnu "VW Passat", nav izvēlējusies drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca grāvī. Avārijā cieta vadītāja, kura ar traumām nogādāta slimnīcā.

Pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, jaunā gada pirmajā dienā Latvijā noķerti 19 autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā.

Visvairāk - septiņus - iereibušus autovadītājus policisti noķēruši Rīgā, Vidzemē - piecus, Zemgalē - četrus, Kurzemē - divus, bet Latgalē - vienu.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu policija noķērusi 89 autovadītājus, kas ir ievērojami mazāk nekā ikdienā. Par ātruma pārsniegšanu Rīgas apkārtnē sodīti 33 autovadītāji, Zemgalē - 22, Kurzemē - 14, bet Latgalē un Vidzemē - pa desmit. Savukārt par agresīvu braukšanu neviens autovadītājs nav ticis aizturēts.

Ziemassvētku brīvdienu laikā tikuši noķerti 77 dzērājšoferi.

Pēc Mistres vārdiem, lai arī Jaungada brīvdienu laikā avārijās viens cilvēks gājis bojā, citi nopietni negadījumi nav bijuši. Kopumā policija brīvdienās fiksējusi 153 avārijas, kurās cieta 21 un gāja bojā viens cilvēks.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti