Brīvdienās Vidzemē bijis daudz negadījumu

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 28.augusts 2017 17:19

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 25.augusta līdz 28.augustam, saņemta informācija par 210 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Reģistrēti 26 nodarījumi pret personas dzīvību un veselību, 60 nodarījumi pret sabiedrisko kārtību un 48 nodarījumi pret īpašumu.

Aizvadītajās brīvdienās Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēts 20 ceļu satiksmes negadījumi. Deviņos no negadījumiem saņemta informācija par 15 cietušajiem. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 8 vadītāji. Noformēti 259 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem 152 bija par ātruma pārsniegšanu.

25.augustā, Jaunpiebalgas novadā, Jaunpiebalgā, Rūpniecības ielā, 1996.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Volkswagen Golf”, būdams alkoholisko dzērienu iespaidā. Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā sasniedza 2,80 promiles. Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

25.augustā, pulksten 9:40 Vecpiebalgas novadā, Vecpiebalgas pagastā, autoceļa Garkalne – Alauksts 91 kilometrā, 1999.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Nissan Almera”, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā automašīna nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca grāvī. Ceļu satiksmes negadījumā cieta trīs pasažieri – 1995.gadā dzimis vīrietis un 1998.gadā dzimušas sievietes. Abas sievietes nogādātas tuvākajā ārstniecības iestādē, taču 1995.gadā dzimušais no medicīniskās palīdzības atteicās. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

26.augustā, pulksten 14:25 Cēsu novadā, Cēsīs, Pētera un Līgatnes ielu krustojumā, 1990.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Ford Mondeo” nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca laternā. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas pasažieri – 1994.gadā dzimusi sieviete un 2015.gadā dzimusi meitenīte. Cietušie nogādāti tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

26.augustā, pulksten 08:53 Valmierā, 1971.gadā dzimis vīrietis, būdams alkoholisko dzērienu iespaidā, izmantoja gāzes pistoli, raidot gaisā vairākus šāvienus. Izbraucot policijas norīkojumam, noskaidrojās, ka ierocis ir reģistrēts likuma noteiktajā kārtībā. Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā sasniedza 1,82 promiles. Par šādu rīcību vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

26.augustā, pulksten 16:51 Gulbenes novadā, Rankas pagastā, autoceļā Smiltene – Gulbene, 1941.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Nissan”, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā transportlīdzeklis iebrauca grāvī. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas vadītājs, kurš pats vēlējās doties uz tuvāko ārstniecības iestādi. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

26.augustā, Alūksnes novadā, Ziemeru pagastā, autoceļa Lucka – Alūksne 9 kilometrā, 1969.gadā dzimis vīrietis neizvēlējās drošu braukšanas distanci, kā rezultātā transportlīdzeklis uzbrauca 1957.gadā dzimušā vīrieša vadītajai automašīnai “Audi”, kura bija apstājusies, lai veiktu kreiso pagriezienu. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas “Audi” vadītājs, kurš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

26.augustā, pulksten 10:24 Raunas novadā, Raunā, 1974.gadā dzimis vīrietis, pļaujot zāli ar dārza traktoru, nebija pietiekoši uzmanīgs, kā rezultātā traktors apgāzās un krita pa nogāzi aptuveni 12 metrus. Vīrietis nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

26.augustā, Alūksnes novadā, Mārkalnes pagastā, autoceļa Mārkalne – Igaunijas robeža trešajā kilometrā, 1984.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu “BMW” nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu “Audi”, kuru vadīja 1992.gadā dzimis vīrietis. Rezultātā, automašīnas saskrējās un avārijā cieta automašīnas “Audi” vadītājs, kā arī trīs bērni – 2000.gadā dzimusi meitene, 2005.gadā dzimusi meitene un 2008.gadā dzimusi meitene. Visi cietušie nogādāti tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus, uzsākts kriminālprocess.

26.augustā, pulksten 10:44 Madonas novadā, Barkavas pagastā, autoceļa Madona – Varakļāni 28 kilometrā, 1999.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu “Volkswagen Transporter” pie nenoskaidrotiem apstākļiem, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca kokā. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas vadītāja un 1996.gadā dzimis vīrietis. Cietušie nogādāti tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

27.augustā, pulksten 17:27 Alūksnes novadā, Ziemera pagastā, 1956.gadā dzimis vīrietis, bez atļaujas atradās kultūras pieminekļa aizsardzības zonā un izmantoja speciālu ierīci metāla priekšmetu meklēšanā (metāla detektoru). Izbraucot policijas norīkojumam, prettiesiskā rīcība tika pārtraukta, kā arī izņemts metāla detektors. Uzsākta administratīvā lietvedība.
27.augstā, pulksten 11:18 Jaunpiebalgas novadā, Zosēnu pagastā, Melnbāržos, pa Gaujas ielu, 1968.gadā dzimis vīrietis vadīja motociklu “Jawa”, kurš nav reģistrēts likuma noteiktajā kārtībā, kā arī vadītājs to darīja bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu iespaidā. Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā sasniedza 2,11 promiles. Noformēts administratīva pārkāpuma protokols.

27.augstā, pulksten 09:00 Valkā, Rūjienas ielā, kāda pārtikas un dzērienu veikalā, 2000.gadā dzimis vīrietis un 1999.gadā dzimis vīrietis izturējās agresīvi, aizskāra citus veikala apmeklētājus, kā arī apsaukāja darbiniekus. Izbraucot policijas norīkojumam, 2000.gadā dzimušais jaunietis atteicās pakļauties policijas darbinieku likumīgajai prasībai sekot uz dienesta transportlīdzekli, līdz ar to tika pielietots fizisks spēks un vīrieti ievietoja aizturēto nodalījumā. Kamēr jaunietis runājies ar darbiniekiem, tikmēr otrs, 1999.gadā dzimušais vīrietis, mēģināja vairākkārt atvērt aizturētā nodalījuma durvis un izlaist savu draugu. Jaunietis ignorēja policijas darbinieku prasības atkāpties no transportlīdzekļa kā rezultātā, vīrieti aizturēja. Abām personām noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti