Avārijā Saldus novadā bojā gājuši divi cilvēki 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.decembris 2017 19:04

Sestdien ap plkst.10 ceļu satiksmes negadījumā Saldus novadā, Kursīšu pagastā uz autoceļa Butnāri-Saldus-Ezere gājuši bojā divi vīrieši, bet vēl trīs cilvēki cietuši, informē Valsts policija.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna "Toyota Avensis", iespējams, saslīdējusi, kā rezultātā iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu "Volvo".

Negadījumā dzīvību zaudēja "Toyota" vadītājs un viens no automašīnas "Volvo" pasažieriem. Vēl trīs cilvēki cietuši - "Volvo" vadītāja un divi pasažieri, kuri nodoti mediķu aprūpē.

Negadījuma dēļ uz laiku bija bloķēta satiksme, taču patlaban tā jau ir atjaunota.

Policijā norāda, ka atbilstoši sākotnējai informācijai "Toyota" aizmugurējām riepām nav bijis atbilstošs protektora dziļums. Taču precīzus notikušā negadījuma iemeslus policija skaidros izmeklēšanā.

Valsts policija atgādina, ka vieglo automašīnu ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir četri milimetri, uzmanība jāpievērš arī riepu vecumam. Tāpat būtiski atcerēties, ka laikapstākļu dēļ ceļi daudzviet var būt apledojuši, tāpēc jo īpaši svarīgi ievērot laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
janis 10.decembris 2017 9:11
6 0 Atbildēt

kā vienmēr vainas ir visur citur , bet paši cilveki ir nevainīgi......---cilvēki ir aizmirsuši pašas elementārās lietas braucot,un močī tik pa ceļu ...un lūk rezultāts, viena lieta ka paši nositās ,bet slikti ka tā rezultātā cieš citi...

650 10.decembris 2017 14:46
6 0 Atbildēt

Izturību piederīgajiem...

Bet, nu par tām riepām skaidrot vajadzētu gan visos iespējamajos veidos.Protektors pie 4mm vairs nesatur ziemas riepas atribūtus- jo tam vairs praktiski nav lameļu. Kur tas izpaužas- uz sniega pļuras,ledus vai ātrumā braucot pa ūdeni.Otrs tas faktors ir riepas vecums- tas var neprognozējami "izpausties" uz jebkuras virsmas.Ja riepa ir veca/cieta, pie kaut kāda ātruma pa bedrēm vai līkumos tā var neturēties arī uz parasta asfalta un pat plusa grādos.

Tiek brīdināts- NELIKT sliktākās riepas aizmugurē.Jebkuras piedziņas a/m.

Priekšas pievada mašīnai pat viegli neapdomīgs manevrs pie kaut kāda ātruma var negaidīti izjaukt izsvarojumu starp asīm un aizmugure var izslīdēt.Tas ir 69x sliktāk nekā priekšas izslīdēšana.Mazāk pieredzējušam vadītājam- katastrofāli. Ja aizmugurē būs sliktas riepas vai ja riepu "kvalitātes" starpība pr/aizm pārsniedz kādu kritisku robežu, tā problēma pieaug un šāda aizmugures izslīdēšana var notikt jebkurā brīdī un pat bez redzama iemesla.Veca/cieta riepa arī ar 7mm protektoru var izrādīties slikta.Neviens experts nepateiks, vai tā ir "labāka" nekā piem jauna riepa ar 3mm.Vislabāk būtu vispār nepieļaut experimentus un izmantot visas 4 riepas aptuveni vienāda vecuma un protektora zīmējuma.

xxx 10.decembris 2017 11:09
3 0 Atbildēt

Tieši ir jārāda bildes, lai varbūt kāds tādu ieraugot arī aizdomājas par savu rīcību.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti