Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši astoņi cilvēki, bet gājuši bojā divi (papildināts 15.20) 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.novembris 2020 10:38

Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši astoņi cilvēki, bet gājuši bojā divi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kā liecina VP informācija, tad Zemgalē gāja bojā gājējs, bet vēl viens cilvēks gājis boja ceļu satiksmes negadījumā Kurzemē.

Traģiskais negadījums Zemgalē noticis ap plkst.18.50 Kandavas novadā, uz ceļa Līgas-Kandava-Veģi. Vīrietis vadīja kravas mikroautobusu "Volkswagen Transporter" un uzbrauca gājējam, kurš, iespējams, būdams alkohola reibumā, iznāca uz ceļa braucamās daļas. 1977.gadā dzimušais vīrietis no gūtajām traumām mira notikuma vietā. VP pārstāve Dace Kalniņa skaidroja, ka diennakts tumšajā laikā vīrietim nebija ne atstarojošas vestes, ne apģērba ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem, tādējādi transportlīdzekļa vadītājs viņu pamanīja tikai tad, kad no sadursmes vairs nebija iespējams izvairīties.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību, kā arī nozīmējusi ekspertīzes bojāgājušajam alkohola, narkotisko un psihotropo vielu ietekmes noteikšanai. Kravas automašīnas vadītājam netika konstatēta alkohola klātbūtne organismā, un viņš negadījumā nav guvis fiziskas traumas.

Likumsargi atgādina, ka gan ārpus apdzīvotām vietām, gan pilsētvidē gājējiem ir jārūpējas par savu redzamību. Dažkārt arī uz apgaismota ceļa šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošo elementu vai vestes esamība jau laikus liek manīt vadītājam, ka ceļu satiksmē piedalās gājējs.

Tāpat Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka diennakts tumšajā laikā gājējiem ir jālieto gaismas atstarotājs, kāds cits gaismu atstarojoša materiāla elements vai arī jātur rokā iedegts lukturītis. Par minēto noteikumu neievērošanu paredzēts brīdinājums vai naudas sods 10 līdz 30 eiro apmērā.

Kopumā diennakts laikā valstī reģistrēti 75 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem seši bijuši ar cietušajiem.

Diennakts laikā Rīgas reģionā notikuši 36 ceļu satiksmes negadījumi, Zemgalē - 16, Kurzemē - 10, Vidzemē - seši, bet Latgalē reģistrētas septiņas avārijas, liecina VP apkopotie dati.

 
Visi komentāri
 
650 2.novembris 2020 12:35
0 0 Atbildēt

Un? Ieteikumi, papildinājumi, komentāri,secinājumi ???

056 2.novembris 2020 12:57
0 0 Atbildēt

skaties interviju ar Linkaitu

LMT 2.novembris 2020 22:40
0 0 Atbildēt

Sit nost cilvēkus...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti