Cik CSN un kādi šeit ir pārkāpti? Avārija uz Ķekava - Rīga šosejas (+ VIDEO) 142

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 29.oktobris 2023 13:05

Gluži vai mācību video par to, kā nevajadzētu rīkoties šādā situācijā. Noteikumu ignorēšana noveda pie avārijas, bet komentētāji var saskaitīt, cik pārkāpumi šeit redzami.

Paldies iAuto lasītājam par iesūtīto materiālu! 
 
Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

 

 
Visi komentāri
 
0pis 29.oktobris 2023 13:28
10 2 Atbildēt

Esot tāds punkts CSN - ja AV nevar sagaidīt nepārtrauktās līnijas beigas, bet ļoti jāsteidzas, tad drīkst apdzīt neskatoties.

WALA 29.oktobris 2023 20:31
1 0 Atbildēt

Ja traktoram zem 30 km/h -  tad vipār ir tikai 2 situācijas atbilstoši CSN kur nedrīkstēsi apdzīt, taču tam nebūs saistība ar nepārtraukto līniju un/vai "apdzīt aizliegts" zīmi !

core 29.oktobris 2023 20:39
0 0 Atbildēt

Ja mani atmiņa neviļ, pār nepārtraukto nedrīkstēja gan. Zīmes zonā drīkst.

WALA 30.oktobris 2023 7:52
0 2 Atbildēt

Par nepārtraukto CSN šādās situācijās nekas nav teikts - tulko kā gribi ... Tehniski "nepārtrauktā" ir atsevišķs objekts, kuru pārkāpt nedrīkst (nu vai maksas pakalpojums) tajā pat laikā jebkas kas brauc zem 30 km/h nedrīkst pārbraukt to, lai tevi palaistu, un ja vēl viduslīnija ir nepārtrauktā, tad šajā situācijā būtu tikai.loģiski ka abi "drīkst" pārkāpt nelārtraukto, nodrošinot drošību uz ceļa. Un te vēl ir "divi pretrunīgi objekti" - nepārtrauktā, kur "īsti nedrīkst" , un zīme kur drīkst 100% ...

core 30.oktobris 2023 18:48
0 0 Atbildēt

Nepārtraukto aizliegts šķērsot, un ir minēti izņēmumi kad drikst, bet šis nav tajā sarakstā.

Vernons 30.oktobris 2023 22:44
0 2 Atbildēt

Stāvvietā!

WALA 31.oktobris 2023 9:47
4 0 Atbildēt

Vernon - nav tiesa, ka vienīgā vieta kur dŗikst pārkāpt nepārtraukto. 

Te būs viens tikai viens (bet ne vienīgais) piemērs kur punkts vēsi ir tulkojams "sev par labu" un IR atļauts barukt pāri nepārtrauktajai līnijai (!!!):

93. Ja josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem apzīmēta ar 505. ceļa zīmi un 940. ceļa apzīmējumu un iekārtota brauktuves labajā pusē, un nav atdalīta no pārējās brauktuves ar nepārtrauktu ceļa apzīmējuma līniju, transportlīdzekļa vadītājam jānogriežas pa labi no šīs joslas. Šajā joslā atļauts iebraukt arī, lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā, ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi, kā arī lai izbrauktu pa labi uz ceļa ar šādu joslu.

Vernons 31.oktobris 2023 9:52
0 6 Atbildēt

Tev nav taisnība! Pirms krustojuma nepārtrauktā kļūst par pārtrauktu! Bet ar velosipēdu joslām Rīgā gan ir d*rsā!

WALA 31.oktobris 2023 10:09
1 1 Atbildēt

Es par to daļu kura " ... lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā ...", šajā punkta pēc latviešu valodas un loģikas ir visai skaidri pateikts, ka drīkst neskatoties uz jabkādām līnijām !

Par citiem punktiem, tajā skaitā konkrētā video apskatāmajā punktā - tas vēl ir relatīvi šaubīgi zīmes "apdzīt aizliegts" kontekstā, taču normāla loģika teiktu, ka ja ir "aizliegts apdzīt" bez papildzīmes par darbības "zonu", to "papildina" ar nepārtraukto līniju, un tad normāla loģika saka, ka neprātrauktā ir brīvi šķērsojama apdzenot tos kas ir lēnāki par 30 km/h.

WALA 31.oktobris 2023 13:22
0 0 Atbildēt

Vēl vien vieta kur atļauts pārbaukt nepārtrauktajai :

Punkts 292.1.

920. ceļa apzīmējums – nepārtraukta līnija ...

... apzīmē ...

"brauktuves malu ceļu posmos, kuros aizliegts apstāties un stāvēt,

...

Tātad traktors šajā situācijā arī absolūti likumīgi pārbauca nepārtraukto līniju ...

P.S. tādēl ka :

110. Lai, netraucējot citus ceļu satiksmes dalībniekus, palaistu garām ar lielāku ātrumu braucošu transportlīdzekli, drīkst pārkārtoties un īslaicīgi braukt pa ceļa nomali, ja tai ir asfalta vai asfaltbetona segums. Ja ārpus apdzīvotām vietām ceļa platums vai brauktuves stāvoklis, ņemot vērā pretim braucošo transportlīdzekļu satiksmes intensitāti, neļauj apdzīt lēni braucošu, lielgabarīta vai ar noteiktu ierobežotu ātrumu braucošu transportlīdzekli, tā vadītājam, netraucējot citus ceļu satiksmes dalībniekus, jābrauc iespējami tuvāk ceļa (nomales) labajai malai, kā arī, ja nepieciešams, jāaptur transportlīdzeklis un jāpalaiž garām transportlīdzekļi, kas aiz tā izveidojuši sastrēgumu.

Vernons 1.novembris 2023 23:21
0 4 Atbildēt

Jautājums ir tikai viens!

Kopš kura laika pa kreisi drīkst nogriezties no pretējās joslas?

S 29.oktobris 2023 14:10
13 1 Atbildēt

B*a nu šitais ir drīzāk smieklīgi. 😃

imzz 29.oktobris 2023 14:16
14 0 Atbildēt

Tas, kurš pārkāpj, nez kāpēc domā, ka viņš ir vienīgais džigits uz ceļa ;)

es 29.oktobris 2023 14:27
15 12 Atbildēt

Filmētājs vainīgs, bez variantiem, agresīvā braukšana, priekšā braucošā slepkavības mēģinājums! Tiesības nost, auto uz UA, pašu čokā!

WALA 29.oktobris 2023 20:05
8 14 Atbildēt

Acīmredzot neesi iepazinies ar CSN. Labākais uz ko tas priekšēējais var cerēt ir uz abpusēju vainu, taču ja gadījumā piemais atbilstoši CSN patiešām (iespējams, bet nezinu kas par vietu) drīkstēja apdzīt, tad otrais drīkstēja tieši tikpat, un nebija tiesību nogriezt ceļu apdzinējam, tas nekas ka "savu pagriezienu nogulēja" ...

Freijers 30.oktobris 2023 12:10
3 1 Atbildēt

Pilnīgi pareizi pateici, tieši tādi paši dirsinātāji - agresīvie arī tos mīnusus ir salikuši. Losīga braukšana un nedomāšana arī noved pie šādām situācijām.

core 29.oktobris 2023 16:43
2 4 Atbildēt

Interesanti, kuru šeit atzīs par vainīgo... es jau teiktu, ka mersis.

es 29.oktobris 2023 18:09
5 1 Atbildēt

Un kādā sakarā?

WALA 29.oktobris 2023 20:05
1 5 Atbildēt

To nosaka CSN ?

650 29.oktobris 2023 17:40
9 4 Atbildēt

Secinājums viens- jāuzmanās no ABU veidu pirdējrasiem un jo īpaši no viņu koncentrācijas lēngaitas transportu tuvumā.

Garīgi neveselam jābūt, lai pie ieplānota kreizā pagrieziena izveiktu šādas neloģiskas darbības.Un vēl jo vairāk neveselam, lai šādam loham brauktu garām.Ja situācija pieļauj kaut mazāko iespēju. ka viņš izdomās kkur tur ieraut pa kreisi.

Tas, ka vismaz puse "vadītāju" ir lohi, vēl ir maigi spriests.Tas tur kreizais noteikti arī pa Labi nogriežas pēc senā kolhoz idiotu parauga- ka ar ieslēgtu labo pagriezienu pēkšņi demonstratīvi izbrauc metru pa kreisi (tieši kur tobrīd kāds pakaļā esošais lohs ir "nomērķējis" viņu apbraukt).

Freijers 30.oktobris 2023 12:04
5 1 Atbildēt

Redzi, šeit ir klasiskā problēma, ka lohs jau tāpēc ir lohs, ka dzen to traktoru, zinādams, ka pēc 200-300 metriem būs jāgriež pa kreisi un kā jau īsts losis laikus neieņem kreiso malējo stāvokli un nebrīdina citus par savu nodomu veikt manevru (tad arī pa apmali viņu var apbrauk, ja ir apstājies). Jautājumi gan šeit nebeidzas - kāda suņa pēc pa šosejām braukā traktori (laikam jau makten dārgi tos uz platformas ir vest un LV CSN pieļauj šādu cūkošanos un satiksmes lauzšanu ) un kādēl katros mazpisānos ir pieejami kreisi pagriezieni uz šosejām, bez izbūvētiem paplatinājumiem (ar adekvātu bremzēšanas ceļu). Tas, ka pierīga ar šādiem lauku ceļiem piemērotiem risinājumiem piesātināta arī padara satiksmi tur reti riebīgu, es pat teiktu, ka sūdīgāku kā Rīgā, kur atsevišķiem ceļiem nomalēs ir atbilstošie platumi un caurlaidība, kamēr vāverlejām un augšām ir ar hutoriem aizbūvēti pakši un kustības virzieni uz visām debespusēm.

Un visbeidzot vēl viens novērojums no situācijas...ja izdari kā priekšā braucošais un redzi, ka duraks Tev pakaļā lien, neesi idiots un izplāno to manevru savādāk - pabrauc uz priekšu, nostāj malā un apmet ripā un tad iebrauc kur vajag. Bet mums ir pierasts spoguļos arī neskatīties un pie dirsas, kas aiz Tevīm notiek un tam ir atbilstoši rezultāti.....

650 30.oktobris 2023 18:35
4 0 Atbildēt

Jā. Tie traktori ir un būs, tur nu mēs neko nevaram izrullēt.Gatavojoties uz kreizo pagriezienu,pie intensīvas kustības vienkārši nobraukt labajā/malā un tur uzgaidīt- tas ir normāls manevrs.Tak lai viņi aizbrauc, negribu neko lieku "uzņemties" un neko tur diži arī nezaudēšu.Ja neko vairāk,tie apbraucēji vismaz manu karmu lieki nebojās.Nu vienīgi ja tā intensitāte tur ir tiešām šausmīga,tad jēgas būtu maz.Tāpat jau beigās to lohplūsmu nāksies pabojāt.Un, tikko no apmales startējot, arī nav diezko droši uzreiz raut pa kreisi.Pakakaļā var (atkal) gadīties kāds tas Lohs... 

Tāds labais "modernais tonis" ir jau gabaliņu iepriekš vispār iebraukt pretējā joslā.Bet arī tas ir diskutējami.Vai gluži "katrreiz" to tā vajag darīt.Pie šāda manevra gan tie pakakaļā/esošie tevi uzskata par saprātīgu, tapc svarīgi nepieļaut misēkli vai kādu tur raustīšanos izšķirošajā brīdī.Pats tu it kā sevi izrādi kā "pārliecinošu" braucēju (cēlsirdīgi izdari csn pārkāpumu)), vienīgi ka no tuvākā pretimbraucēja viedokļa šis manevrs tomēr izskatās samērā draudīgi un stresu radoši.

KO darīt, ja tu iedzen traktoru un tev pēc 269m ir jāgriežas/nost.Jā. Brauksi aiz tā gliemēža- tevi apdraudēs aizmugurē esošais (jau tā nervozais).Darīsi kādus pigorus- būs loterija.Es laicīgi ieslēgtu kreizo pagriezienu, maigi uzspīdinātu bremzes(ka ne dēļ apdzīšanas nodoma es to pagriezienu ieslēdzu..) un tos pārsimt metrus tā arī noripinātos ar savu kreizo riteni pa vidusstrīpu,formāli NEapdzenot to traktoru un nebraucot viņam tieši blakus.Ja kāds tur kko nevrozē- nu ta lai lien pa labo pusi man garām.

Kas te kurureiz derēs "vis labāk"- figzin, visus iespējamos gadījumus vienalga neietversim. Uzvesties informējoši un apkārtējiem (lohiem) saprotami!

vietējais 29.oktobris 2023 18:40
11 2 Atbildēt

Filmētājs ir Nordekas buss? Tie tur regulāri izpildās aizliegumu zonās.

:-) 30.oktobris 2023 11:32
2 0 Atbildēt

Uzminēji, NORDEKA!!!

Kanibaals 31.oktobris 2023 14:06
4 0 Atbildēt

Nordekas buss manā priekšā arī līdzīgi izpildījās. Apdzina visus pēc kārtas tai skaitā nostumjot pretimbraucošo smago nomalē, lai tulīt apstātos pieturā.

Localjobo 29.oktobris 2023 19:05
9 1 Atbildēt

Kautkāds idiotisms. Kāpēc tas priekšējais lohs vispār apdzina traktoru, ja viņam uzreiz vajag nogriezties? Labi, ka filmētājs nofilmēja avāriju, citādi policija vienkārši neticētu kas notika.😂

es 29.oktobris 2023 19:07
11 3 Atbildēt

Un kāpēc filmētājs vispār apdzina līkumā, apdzīt aizliegts un 70 zonā? Agresīva braukšana!

Localjobo 29.oktobris 2023 19:58
2 1 Atbildēt

Abi apdzina. Tāpēc, ka traktors vilkās pa priekšu. Līkums, bet labi pāredzams.

WALA 29.oktobris 2023 20:13
3 0 Atbildēt

Tas traktors ir "stipri lēnāk" braucošs verķis, un to tāpat kā pajūgu šajā situācijā drīkst dzīt, pārliecinoties par drošību, tik nu MB ir konkrēti prātu nodzēris ....

janka 29.oktobris 2023 20:37
3 0 Atbildēt

vai to drīkstēšanu dzīt nenosaka vai tas lēnais ir aprīkots ar sarkano trijstūri? savādāk traktors iespiež uz 45 un viss, nevar, jāievēro zīmes un līnijas.

Nja 29.oktobris 2023 21:31
6 1 Atbildēt

Traktoram nav atbilstošas zīmes, kas nosaka, ka tas nespēj pabraukt ātrāk par 30. Līdz ar to apdzīt aizliegts, abi lohi pat ne mirkli nedomāja. Vnk pūta garām. Gribētos redzēt kādi lēmumi šeit būs pieņemti, viens ir policijas un otrs OCTA.

WALA 30.oktobris 2023 7:54
1 4 Atbildēt

Muļķības - zīmes (uz traktora) esamība nenozīmē šajā dituācijā (un CDN) kontekstā absolūti neko, jo jams brauc ar reālīm "zem 30", tad CSN saka ka drīkst dzīt. Nevajag pie CSN piedomāt klāt to kas TUR NAV rakstīts !

Nja 30.oktobris 2023 8:27
4 2 Atbildēt

Ka Tu spēj noteikt ar cik brauc traktors ja pats lido viņam klāt uz 70? Neko Tu tur nespēj noteikt. Pareiza rīcība ir piebremzēt, tad saprast ātrumu un tad Tu tur vari ko muhļīt. Bet te vnk kā brauc, tā aizbrauc garām. 30 vai 35 un liela starpība ko var un nevar darīt.

WALA 30.oktobris 2023 9:47
0 2 Atbildēt

Nu ja TU neko nespēj uz ceļa saprast, tad par nesaprotu par ko mēs te īsti diskutējam ...

Nja 30.oktobris 2023 10:00
4 2 Atbildēt

Vienīgais veids ka noteikt cik ātru braukt traktoru ir vai nu radās vai samazināt ātrumu līdz traktora ātruma. Viss cits no Tavas puses ir tukša diršana. Cilvēks radars?

WALA 30.oktobris 2023 11:44
1 1 Atbildēt

NU ja tu kaut ko nevari nenozīmē ka cits to nevar, tas arī viss kas par to jāzina.  Un es sevi līdz ar jaunajiem vidējā ātruma radariem izklaidēju - mēģinot minēt cik ļoti velkas priekšā braucošie - precizitāte ir ~ 5 km/h.

Taču konkrētajā situācijā neviens tev neprasīs ar kādu ātrumu bauca traktors, tāpat kā neviens nebūs pējīgs pierādīt, ka jams nebrauca ar

WALA 30.oktobris 2023 11:47
1 1 Atbildēt

WTF kaut kādi gļuki aizgāja, bija domāc:

Taču konkrētajā situācijā neviens tev neprasīs ar kādu ātrumu bauca traktors, tāpat kā neviens nebūs spējīgs pierādīt, ka jams nebrauca ar mazāk par 30 km/h.

Un nav nekāda pamata tulkot CSN/CSL sev par sliktu, ar to jau tāpat nodarbojas VP utml. struktūras.

Nja 30.oktobris 2023 15:02
3 0 Atbildēt

Traktors paliek kā liecinieks un saka ka brauca ar 45. Dirsā Tava teorīja. Šī nu galīgi nebija droša pdzīšana. Rezultāts to pat skaisti pierāda.

WALA 30.oktobris 2023 15:22
0 2 Atbildēt

Viņa vārds pret manējo, tā ka nekas tur sliktāk nav "attiecībā uz mani nebūtu"- kaut gan es diezgan vēsi pateiktu pāris argumentu kāpēc šis traktors stabili nebrauca ar > 30km/h.

Nja 31.oktobris 2023 7:38
4 0 Atbildēt

Paklau WALA, kur vispār ir likumā kaut kas teikts pa 30km/h? Iegāju palūrēt un wolā

295. 920. un 921. ceļa apzīmējuma līnijas šķērsot aizliegts, izņemot 920. ceļa apzīmējuma līniju gadījumos, kad tā lietota, lai apzīmētu stāvvietas robežas, vai sadala pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas, lai atgrieztos savā braukšanas virziena pusē

WALA 31.oktobris 2023 10:17
0 6 Atbildēt

CSN ir "kaudze" ar atsevišķi izdalītiem ceļu satiksmes objektiem un nopteikumiem konkrētām transp[orta līdzekļu grupām - attiecīgi, ja  konkrēta satiksmes objekta kontekstā kaut kas ir atļauts piem. CSN 93.p. tad ir pilnīgi pei kājas kādas līnijas kurš tur un kāpēc būs savilcis. 

Var protams pieļaut ka CSN sastādītāji ir "nošāvuši greizi" kaut ko definējot, ta kā nu definējuši, bet nu man tas nerada problēmas izmantot to savā labā, un ja radīsies tāda nepieciešamība, tad arī aizstāvēt šo viedokli tiesā (P.S. bet man nav ne jausmas cik šāds "maksas pakalpojums" īsti "nāk" , un teikšu atklāti, jebkas kas ir zem 50 EUR par vienību - es toč neiešu strīdēties ar VP/ vai tiesu - tas ir rupji nemot zem 2 mana darba stundu samaksas, strīaodteis vai tiesā - papisīšu vairāk, jau tīri laika ziņā, kaut reizēm man ir gribējies parādīt teiksim PP kādas muļķības jamie izraksta).

Nja 31.oktobris 2023 12:52
4 0 Atbildēt

Protams. Eksperts WALA zin visu. Degpunktu noskaties. Irbītis skaidri un gaiši pateica, apdzīt nedrīkstēja! Bet Tev jau pieredze noteikti lielāka šajā jomā. Un Tavs 93 p ir par sabiedriskā transporta joslu. Nevajag atsaukties uz veciem dokumentiem.

WALA 31.oktobris 2023 16:08
0 4 Atbildēt

Atver CSN un paskaties "vecais punkt", kas tur ir rakstīts.

WALA 31.oktobris 2023 13:00
1 7 Atbildēt

Irbītis stabili NAV tas cilvēks kuram var un vajag klausīt - ļoti daudz kur ir pilnīgas muļķības publiski pateicis iepriekš, kaut šeit "tehniski" viņam ir zināma taisnība, bet tas nemaina faktu, ka var visu pareizi juridiski pasniegt un autobusa šoferis būs balts un pūkains. T.i. ja pārvadājumu kompānija iestājas "pozā" un nolīgst juristu, jo pašam šoferim var aŗi nebūt naudas pareizi sevi aizstāvēt.

Tehniski es teiktu arī skarbāk par Irbīti, bet es vairs neatceros korekti faktus par jamo, tā ka tenkas neizplatīšu ...

Nja 31.oktobris 2023 15:42
5 0 Atbildēt

Kāds tur balts un pūkains? Apdzina, apdzina, viss svjo. Video noskaties pirms gudri dirs. Irbīts neesot kompetents, tikai nez ko viņu bieži aicina kā ekspertu octa lietās, cik lietās tu esi aicināts?

Un kā palika ar to tavu 93p ko?

WALA 31.oktobris 2023 16:12
0 8 Atbildēt

Tas ka aicina uz ekspertīzēm vēl nozīmē ka viņš visu pareizi dara, parezi skaidro un pareizi izprot. Kā jau teicu, konkrētu jautājumu pirms laba laika vairs precīzi neatceros, ta'dēl tenkot nesākšu, bet konkrēts kadrs ir peitiekami para'dijis savu nekompetenci iepriekš, jā ar OCTA  saistītās lietās, tas arī viss "ko es par viņu gribu zināt" ...

P.S. tas tikai nozīmē ka nav neviena cita vai nav vienkārši labāka, bet tas pats par sevi nav kompetences mērs.

Nja 30.oktobris 2023 18:46
3 0 Atbildēt

Nu policists Tev uzdoti jautājumu kāpēc apdzini. Un Tavs arguments par traktora ātrumu būtu debils. Kāpēc? Lai traktors kurš fiziski nevar pabraukt ātrāk par 30km/h saņemtu atļauju piedalīties satiksmē, tajā skaitā to vajag lai brauktu pa lauku. Tam ir jāuzstāda speciāls apzīmējums. Šim tāda nav. Man galīgi nav pamats uzskatīt ka šis redz braucis uz 30 aiz gara laika.

WALA 31.oktobris 2023 10:33
0 5 Atbildēt

Vari palūrēt, kā tas izskatas ~ 45 km/h uz relatīvi jauna JCB - cik ļoti jams netur taisnvirzienu, un arī garenvirzienā šūpojas ( pei kam daļu "kustības" stabili "noēd" kameras stabilizācija:

www.youtube.com/watch?v=7aAtULDAd84

Te varbūt var labāk nojaust kustību amplitūde, bet nu visu "paspilgtina" krēsla un vadītāja kompensējošās darbības:

www.youtube.com/watch?v=AXT2uTAi8TE

Es protams pats personīgi neesmu vadījis JCB, bet nu traktoru un riteņu meža tehnikas labi zinu kā tuvu maksimumam gan mašina gan tu tur iekšā kraties.

WALA 30.oktobris 2023 8:14
0 2 Atbildēt

tfu dituācija = situācija

 CDN = CSN

msh 29.oktobris 2023 20:44
8 0 Atbildēt

Es šitos ambāļus kas apdzen lai drīz pēc tam nogrieztos, reāli nesaprotu - aizsapņojušies vai kā? Man te regulāri sanāks variants - jāizbrauc no Nīcas, un divus kilometrus tālāk jānogriežas pa kreisi - nu ja kilometru no nogriešanās priekšā viens vilksies uz 85, pohuj, pabraukšu aiz viņa to vienu kilometru. Kur nu vēl šitas gājiens kur, pretējajai joslai esot tukšai, argriezties savā joslā lai tajā sadzēstos kreisajam, tā vietā lai pēc tam, kad pārliecība ka pretī neviens neradīsies, to izdarīt pretējajā...

iciks 29.oktobris 2023 21:22
9 1 Atbildēt

Viss ir relatīvs, kam 1 km, kam vairāk, kam mazāk, bet nu šitais ir tiešām ambālis.

Droši vien domāšana tāda - ja reiz traktors, tad jāapdzen katrā ziņā, neatkarīgi no visa.

Vernons 29.oktobris 2023 21:04
7 18 Atbildēt

Sadursmi izraisīja vieglais auto! 

Te ir piemērs, kā nevajag darīt! Ko saka Ceļu satiksmes Likuma 19. pants? "Pienākumi un tiesības"! Izpidi savus pienākumus un radīsies Tev tiesības!

es 30.oktobris 2023 9:13
10 4 Atbildēt

Pilnīgas muļķības! Filmētājs ir agresīvais braucējs. Saskaiti pārkāpumus! Vieglajam ir tikai 1 pārkāpums, filmētājam vismaz 5.

Vernons 30.oktobris 2023 9:26
1 10 Atbildēt

Es jau esmu publicējis ko katrs pārkāpa! Bet to ka Tu nezini CSN ir fakts.

uupis 30.oktobris 2023 10:50
9 7 Atbildēt

Sētas vīna konvencija?

:-) 31.oktobris 2023 9:24
1 0 Atbildēt

Labākais no ši ir tas, ka potenciālais slepkava, Kiesnere apsurdās teorijas piekritējs, ir noņemts no trases uz visiem laikiem.

650 29.oktobris 2023 21:09
4 0 Atbildēt

Tak pofig ka apdzina- bet kāpēc bij šādi demonstratīvi astoņnieki tur jāzīmē caur savu joslu? Priekš kam tam pakaļīdējam loham galvu jaukt- kāpēc nevarēja "saprotamu" pozīciju ieņemt? Varbūt tie (lohi),kuriem viņš savulaik maksāja naudu/Par! brauktmācīšanu, nav viņam iemācījuši hrestomātiju, vai kā?

Lieliska mācībstunda,topošajiem Lohiem prasītos atkārtot! Šāda situācija 98,9% apmeklēs jebkuru "vadītāju" viņa lohkarjeras laikā, tāpēc jo ātrāk jo labāk.

Otrs "nerakstītais" pants māca, ka (ja) tev kāds "maisa", nekad nebrauc viņam garām.Labāk pacietīgi uzgaidi, kamēr viņš tev reālus suudus saveidos.Tas nebūs ilgi jāgaida, nenervozē!

ZZZZ 30.oktobris 2023 9:37
3 0 Atbildēt

Csn kur satiekas 2 D ir notikusi. Un cepums Tev PAR situācijas izskaidrošanu. Tiem kas tur csn kalambūrus risina ir jāsaprot, ka te pat nespēj abi D situāciju reāllaikā sagremot laicīgi. Tikai min uz P un +++. Īstenība, ir pārāk sarežģīta satiksme dažiem tādiem vadītājiem. Nu šoreiz tādi satikās. Varēs atpūsties un kādu laiku nesteigties, visu jau paspēja😀

650 30.oktobris 2023 17:43
1 0 Atbildēt

Es tā vienmēr "domāju", ka "iāutobraucēju" saietā būt tomēr jārunā pēc būtības, nevis ka lohs/loham ko pierādīt un beigās visi visus pasūta n/ah.

Šis pa lielam ir no "pers" pieredzes un katram Tam, kurš "šodien" varbūt var atļauties nekur nebraukt,tomēr sanāk virtuāls treniņš. Mēs nevaram atļauties spēlēt loteriju un pie katras izdevības līst katros iespējamajos  suudos.Jābūt kaut kādam uzstādījumam- vismaz atsevišķi kādi punkti, ko "es/tā nekad nedaru".

Zin kā- divi lohi vienuviet tas vēl tā, bet nu ja uzreiz trīs, nu tad iznākums gandrīz ir Garantēts.

arba 30.oktobris 2023 8:31
8 0 Atbildēt

Pirms gadiem 20 apdzinu furi un uzreiz apstajos cela mala, kadam loti vajadzej krumos, fure apstajas aiz manis un vinas vaditajs man pienaca un pieklajigi pastastija, kas es esmu

Kops ta laika nevienu neapdzenu, ja man paredzets tulit nogriezties vai apstaties, ipasi tadu, kas ir liels un smags un ar relativi sliktam bremzem

es 30.oktobris 2023 9:17
2 6 Atbildēt

Un kāds tavam gadījumam sakars ar šo situāciju? Vai mersis traktoram traucēja? Viņš veica drošu apdzīšanas manevru un kreiso pagriezienu netraucējot traktoram. Tas hemoroīdu nomāktais idiots ar kameru, tas ir cits stāsts.

msh 30.oktobris 2023 12:33
1 0 Atbildēt

Vienīgā tehnikas vienība kas atbilst tavam aprakstam varētu būt traktors - fūrei kārtībā esošas bremzes nemaz tik vājas nebūs...

msh 30.oktobris 2023 12:34
1 5 Atbildēt

...vien jautājums vai krava atļauj mest pa nažiem...

ZZZZ 30.oktobris 2023 13:48
4 1 Atbildēt

Krava IR jānostiprina. Paneļi, metāla konstrukcijas vai PASAŽIERI, tam domātas atbilstošas siksnas. UN auto vadīšanas ātrums un atbilstoša kategorija P.

msh 30.oktobris 2023 18:21
2 0 Atbildēt

Ak tu gudriniek! Var redzēt ka tev nav bijusi darīšana ar kravas mašīnām 😂 Nē, es neesmu kravas mašīnas šoferis, bet iepriekšējajās divās darbavietās ir bik sanākusi darīšana ar smago mašīnu kraušanu, vai vismaz to novērot. Iepriekšējā darbavieta bija zivju pārstrādes fabrika. Tipiska krava firmas fūrei - lielie plastmasas konteineri ar zivīm divos stāvos. Nostiprināti? Protams. Bet kā tev šķiet kas būtu ja mašīna ar kravu dabūtu nomest pa nažiem? Protams, būtu pilna piekabe ar zivīm, jo zivis pie konteineriem nav pieštropētas. Vai atkal - gatavā produkcija - fūres kas piekrāmētas ar kastēm kurās ir konservi sakrāmēti tā, lai būtu likumiem atbilstošs svara sadalījums uz riteņiem - ja fūre nomestu pa nažiem, iespējams, kaut kas no kravas aizbrauktu ne tur - jo lai arī piekabe ir piekrāmēta visā garumā, bet virs riteņiem ir vairāk un priekšā un pakaļā mazāk. Vai esošā darbavieta - kokmateriālu kravas - protams, krava ir noštropēta, bet es nebūtu 100% pārliecināts ka metot pa nažiem kaut kas nevarētu aiziet. Un tā var turpināt.

Kamēr tas teksts par ātrumu ir pilnīga demagoģija - nu kā fūrists var paredzēt ka priekšā lūk tāds mudaks kā viģikā piepeši metīs pa nažiem, lai laicīgi nomestu ātrumu?

es 30.oktobris 2023 9:20
12 3 Atbildēt

Es pat ieteiktu ieviest CSN aizliegumu iet uz apdzīšanu, ja priekšā apdzenošais nav pabeidzis apdzīšanas manevru. Ja nemaldos, tad Vīnes konvencijā tas ir atrunāts.

Vernons 30.oktobris 2023 9:33
0 5 Atbildēt

Būtu izcili, ja Tu saliktu savu skatījumu šeit "pa plauktiem"! Visi redzētu, cik gudrs esi Tu!

es 30.oktobris 2023 9:44
6 0 Atbildēt

Skatījums ir viens - ievēro distanci un domā ar galvu! Neviens grafiks, peļņa un attīstība nav tā vērti, lai apdraudētu savu un pasažieru dzīvību.

Vernons 30.oktobris 2023 9:56
0 7 Atbildēt

Kopš kura laika "distance" atceļ CSL un CSN! Jautājums, vai autobusam, apdzenot traktoru bija tiesības apdzīt vieglo! 920. līniju abi jau bija pārkāpuši! Kas tālāk?

anonimikis 30.oktobris 2023 9:23
9 3 Atbildēt

Ja pirmais apdzinējs ir vienkārši lohs parastais, tad filmētājs jau ir fundamentāls idiots. Pārkāpjot kaudzi noteikumu sataisa sūdu un vēl ieliek video ar to internetā.

Vernons 30.oktobris 2023 9:36
2 2 Atbildēt

Ko tad pārkāpa autobuss vairāk par vieglā vadītāju?

es 30.oktobris 2023 9:42
6 1 Atbildēt

Klasiskā kaudzīte - distances neievērošana, nepārliecināšanās par manevra drošību (107.2), avārijas izraisīšana. Slinkums iet cauri CSN, bet vismaz 20 punkti točna ir pārkāpti. Ja tas bija LAP vadītājs, tad no darba var atvadīties. Bet Nordeka paņems...

:-) 30.oktobris 2023 10:54
2 0 Atbildēt

Nordekas onka, 70 gadi. Ir tāds labs teiciens: "Ja nev'ēlies mirt viens, strādā par autobusa vadītāju!". Šoreiz onka karoti nenolika, bet busu vairs nevadīs!

Vernons 30.oktobris 2023 13:53
2 5 Atbildēt

Tas par mani! Un Tu kopā ar mani!

:-) 3.novembris 2023 11:14
0 0 Atbildēt

Atbilstša rīcība, ņem piemēru!

www.youtube.com/watch?v=lJTgPvUa5kM

ZZZZ 30.oktobris 2023 9:46
8 0 Atbildēt

Pārsvarā Tev piekrītu, BET šoreiz tas profs izgāzās kā veca sēta. Skaties uzmanīgi, vieglais jau visu laiku BREMZĒ. KUR būtu profam tas jāparedz, ka tas nav adekvāts vadītājs ar visu/visiem to viņa manevriem. Tad distance, tad ātrums nesamērīgs ar auto iespējām uz slapja seguma veikt bremzēšanu utt.

es 30.oktobris 2023 9:51
4 0 Atbildēt

Es tev varu klusām no pieredzes pateikt, ja tas vieglais neapdzītu traktoru, tad buss bez domāšanas ietu garām abiem. Tas ir tāds braukšanas stils, tāda skola. Pabrauc kādreiz, piemēram, aiz Ecolines busiem. Tur katra apdzīšana un jebkurš CSN ierobežojums ir cirks par rubli. Tik idiotiski-atsaldētu braukšanu pat bembisti neveic.

WALA 30.oktobris 2023 9:59
3 4 Atbildēt

Tehniski samērā izgāzās, bet praktiski vainīgs būs vai nu tikai vieglais, vai varbūt vēl var "izspiest" abpusējo, kaut gan ļoti "vajā" ir vieglā autiņa pozīcija, no jebkura aspekta, un iespējams tāpēc izskatas arī "lielais tik nežēlīgi to mazo arī apcēla" ...

Vernons 30.oktobris 2023 10:19
0 0 Atbildēt

Tas ir ceļa posms starp Ķekavu un Rīgu. Tas tagad mierīgs posms, visi brauc pa jauno ceļu.

Janka 30.oktobris 2023 10:29
8 1 Atbildēt

Bieži šādi i.ioti apsteidz un ta pēc pāris minūtēm bremzē lai grieztu pa kreisi... BĻ... NA.UJAM?!??? Tulīt pēc dažiem km griezīsi - sēdi biksēs!!!!

 NĒ.. Obligāti varonīgi un agresīvi jaapsteidz mani, kas brauc pa šoseju uz 95km/h un tad bļ, bremzē lai grieztu pa kreisi... PADOMĀ AR GALVU!!!!

es 30.oktobris 2023 11:15
6 2 Atbildēt

A tu padomā, kas notiktu, ja vieglais sabremzētos līdz traktora ātrumam un tad veiktu kreiso pagriezienu! Tas buss tak nemaz netaisījās bremzēt, viņš būtu iestūmis to vieglo traķī, drošā nāvē. Viegalis sev glāba dzīvību, bet slepkava tomēr viņu noķēra.

Freijers 30.oktobris 2023 12:07
2 0 Atbildēt

Kas tad notiktu, pabrauktu garām vilcieniņam un viss....ir pēdējais debīlisms, zinot, ka nogriezīsies pa kreisi, nerādīt to otram, bet skriet garām, zinot, ka tas traktors lauzdams plūsmu tirgerē apdzīšanas, buss aizplēstu garām, savukārt vieglajam brīvs ceļš veikt manevru....auto plūsmu var pats izkliedēt apdzenot VAI ļaujot apdzīt (ko daudzi nemāk), jo pie tukšāka ceļa vai ilgāka laika posma starp priekšā esošo tr līdzkeli un aizmugurē esošo menvrs a priori būs drošāks, nekā dirsinoties vilcieniņos.

es 30.oktobris 2023 12:14
3 0 Atbildēt

Kas notiek, ja tu ieslēdz kreiso pagriezienu un pagriez stūri pa labi?

Krišs 30.oktobris 2023 13:15
2 3 Atbildēt

Pag pag, vai tad csn, nav rakstīts punkts, ka nogriežoties pa kreisi(vai labi) ir vispirms japārliecinās par manevra drošību! Un tu jau kilometriem ātrak redzi ka traktors brauc, tad arī SAMAZINI ĀTRUMU! Nevis pēdejos 50m, pēksņi met pa nažiem... 

Pašam ir sanācis Ulbrokā uz P4 ceļa kur ir Dzidriņas/Līči(70kmh posms) man vajag griezt pa kreisi iekšā uz mājām, laicīgi ieslēdzu pagriezienu(~200m pirms) ka griezīšu, un labi ka paskatījos spoguļos, nevis griežu jo priekšā neviena - tur bļeha domā ka ir augstāks par citiem un visus - aptuveni 4 automasīnas, kas aiz manis bija, visus dzen es tektu, ka man garām pasavās ~130kmh ātrumu....

Taspats arī te, mersveidīgā vadītājs ja būtu vienkārši spoguļos paskatījies, redzejis, ka aizmugurē vēlviens dzen vienkārši būtu neizpildījis manevru un taisni savā joslā stājies izvairoties no sadursmes! Bet registartora autors auzbraucis...

Visā visumā šādā situācijā nav skaidrs kurš ir 100% vainīgs, tur abi savu vainu nepiekrīt un tikai caur tiesu un ekspertiem tiek noteikts grēkāzis, jo principā abi vainīgi, bet kurš vairāk uzskatāms....

es 30.oktobris 2023 13:58
3 0 Atbildēt

107. Pirms apdzīšanas sākuma transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par to, vai:

107.1. neviens aiz viņa braucošo transportlīdzekļu vadītājs, kuram viņš varētu traucēt, nav sācis apdzīšanu;

107.2. pa to pašu joslu priekšā braucošā transportlīdzekļa vadītājs nerāda kreisā pagrieziena signālu;

107.3. apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi;

107.4. pēc apdzīšanas viņš varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā (brauktuves pusē), netraucējot apdzenamo transportlīdzekli.

es 30.oktobris 2023 13:59
3 0 Atbildēt

100. Ja izveidojas ceļu satiksmei bīstami šķēršļi vai citas briesmas, kuras transportlīdzekļa vadītājs spēj pamanīt, viņam jāsamazina braukšanas ātrums vai pilnīgi jāaptur transportlīdzeklis, vai, neradot bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, šķērslis jāapbrauc.

es 30.oktobris 2023 14:00
5 0 Atbildēt

105. Transportlīdzekļa vadītājam atkarībā no braukšanas ātruma jāizvēlas tāda distance, lai, priekšā braucošajam transportlīdzeklim bremzējot, būtu iespējams izvairīties no sadursmes, kā arī jāizvēlas tāds intervāls, kas nodrošina ceļu satiksmes drošību.

Sergejs 31.oktobris 2023 14:38
0 0 Atbildēt

Diemžēl šo punktu mums reti kurš zin un ievēro - sēž 5-15m no bampera neatkarīgi vai ātrums ir 50 vai 100. Distance ko jāievēro ir aptuveni ātrums/2 un j';aatceras ka kinētiskā energīja un attiecīgi bremzēšanas ceļš ir kvadrātiskā funkcija: respektīvi bremzēšanas cēļs pie 100km/h būs x4 slīdzinot ar 50km/h

Jobo 30.oktobris 2023 11:31
6 0 Atbildēt

Man bija vēl trakāk. Braucu caur Carnikavu uz 55km/h. Un viens bembis x5 palidoja man garām. Un burtiski pēc 100metriem apstājās, lai griestos pa kreisi. Bet sakarā ar to, ka pretī nāca vesela mašīnu kolonna, tad man nācās gaidīt gandrīz minūti, kamēr viņš nogriezās 😂

Vernons 30.oktobris 2023 12:02
1 7 Atbildēt

Komentāru daudz! Bet neviens 100% nezina KĀ! Pat "Ūpis" nezina KĀ! Paklau vīri, vai Jums kauns nav? Kādi CSN punkti jāpilda vieglajam veicot kreiso pagriezienu! 5 (pieci) punkti! Nu kuram nav "zarna pa tievu"? Ūpi, Tev tas būtu jāzin!

es 30.oktobris 2023 12:16
8 1 Atbildēt

Kā uz ceļa ir jāuzvedās sabiedriskā transporta vadītājam, 95-tā koda braucējam?

Šitāds braucējs nekavējoties izlidotu no darba un no savas kabatas segtu zaudējumus vairākās LV transporta kompānijās.

WALA 30.oktobris 2023 12:42
1 10 Atbildēt

Kas nu nenotiks, tas nu šeit nenotiks, vieglais "maksās par visu".

uupis 31.oktobris 2023 14:05
3 0 Atbildēt

Netaisos komentēt divu idiotu uzvedību uz ceļa! Autobusa vadītājs vispār ir krāns pēdējais, jo viņa pārkāpums apdraud visu pasažieru dzīvības!

Vernons 30.oktobris 2023 13:01
1 9 Atbildēt

Notika sadursme. Vieglais vainīgs sadursmes izraisīšanā! Bet daudzus vada emocijas! Sadursmi izskatīs pēc CSL 19. panta un CSN! Video ir ndikātors tam, ka Jūs neesat tendēti uz drošu un visiem saprotamu braukšanu.

es 30.oktobris 2023 13:51
3 0 Atbildēt

Kāds ir CP uz vietas pieņemtais lēmums? Man ir slinkums tāda sūda dēļ zvanīt draugam. Vernons kā nordeķists varētu nopublicēt.

Vernons 30.oktobris 2023 13:54
0 0 Atbildēt

Vēl nekas nav zināms. Vismaz man.

Nja 30.oktobris 2023 15:05
1 0 Atbildēt

Interesantāks būs apdrošinātāju lēmums. CP pēc punktiem uzskaitīs kas ko pārkāpa un viss, mož kādu sodu uzliks. Apdrošinātāji gan var pieņemt pretēji un pateikt ka nevienam neko neizmaksā vai kā tur.

Vernons 30.oktobris 2023 15:23
0 3 Atbildēt

Autobusam ir arī CASKO jo tas pieder bankai.

WALA 30.oktobris 2023 15:28
2 8 Atbildēt

Ko, ko bet savu pozīciju un taisnību autobusam te nav problēmu pierādīt, lēmums apdzīt "redzot sekas" saprotams ķsiet aplams, bet ja mēs viis zinātu "kur pakritīsim"  - spilvenus paliktu ... lai nu kā bet vismaz tiek deklarētas tādas "tiesības" paļauties, ka CSL un CSN tiks ievēroti ... kuram var ienākt prātā šāda "notikumu attīstība" ... man pirms šī video pat saņos nerādītos ka kāds tā (kā MB) var izpildīties ...

es 30.oktobris 2023 18:20
6 0 Atbildēt

Tu stulbs esi! Kāds SATIKSMES AUTOBUSA VADĪTĀJA lēmums apdzīt vietā kur tas ir aizliegts!? Joptvai, tas ir satiksmes autobuss ar pasažieriem. Tas nav un nedrīkst būt lohs, kurš riskē ar savu dzīvību. Tādus te regulāros un nekaunīgos izgājienus no sabtransa vadītāju puses ir jācērt saknē, un jāsoda maksimāli. Es gaidu atlaišanu no darba un bonusā zaudējumu piedzīšanu.

WALA 31.oktobris 2023 10:48
0 8 Atbildēt

Paklau, šī ir ļoti maza laža no autobusa vadītāja puses, ar labu juristu vēsi pierādīs to ka viss bija likuma robežās (un iespējams liks pārrakstīt korektāk CSN), un te nav nekādas riskēšanas ar pasažieru dzīvībām - tehniski ļoti pareizi tika "iesperts pa MB". Bet ja neesi vadījis jebkādu smago tehniku - tev vienkārši daudzas lietas "nekāpj", lai kā arī tu apsaukātu citus ...

:-) 30.oktobris 2023 16:11
3 0 Atbildēt

Lēmums ir, jeb jau bija 26/10

Vernons 30.oktobris 2023 15:33
3 9 Atbildēt

CSL 19. pants.

CSN 57., 70., 64., 73., 104.4. punkti.

Un es te nepieminēju 920. apzīmējuma pārkāpumu abiem!

Ja vieglais būtu 200 metrus pirms sava pagrieziena ieslēdzis kreiso, brauktu gar ass līniju, neietu garām traktoram, bet delikāti bremzētu, tad šāda sadursme nenotiktu! Jūsu domāšanas veids satriec! Un Ūpis nav cienīgs kādam mācīt braukt!

Dažiem komentētājiem veselais saprāts un zināšanas ir līmenī!

es 30.oktobris 2023 18:41
8 0 Atbildēt

Kādi 20o metri iepriekš? Tur tie kreisie ir viens pēc otra, tad tu to sauktu par maldināšanu! Un kreisais bija ļoti laicīgs, kopā ar apdzīšanu. Tikai neviens neņēma vērā to, ka ar ieslēgtu kreiso, pagriežot stūri pa labi, tas atslēdzas un ir jāieslēdz pa jaunam, kam ir nepieciešams laiks.

650 30.oktobris 2023 18:55
3 5 Atbildēt

Manevrs ar līkumošanu atpakaļ savā joslā bija maldinošs, absolūts Loha gājiens! Tā nedara normāls saprātīgs vadītājs un aizmugurē/braucējs šādu suudu ne katrreiz sapratīs! 

Nekas lieks  te nebij jādara- ieslēdz kreizo pagriezienu un ("izjusti" samazinot ātrumu!),ripinies taisni gar (vai PA) vidusstrīpu,tēmēdams savā tajā iecerētajā "šķirbā"! Ieskaties spogulī un izvērtē- ja pāris tuvākie tev nebrauc virsū- tātad esi "saprasts" un būs Labi!

es 30.oktobris 2023 19:05
1 0 Atbildēt

Man izskatījās, ka vieglais, pieredzes trūkuma dēļ, paļāvās uz to, ka nu tas tur astē sēdošais buss jau nu neies man pakaļ apdzīt neatļautā vietā, es te fiksi garām traķim un nogriezīšot netraucējot. Bet huļi tur, nordeķis jau drāž kā ziemelis. Ja vajadzēs, tad grafika vārdā nostums arī traķi...

650 30.oktobris 2023 20:03
1 0 Atbildēt

Tur loģikas nav- viņam vienkārši samisējās ātrumu/attālumu un darbību salāgošanā.

Ja braucējs savas karjērass laikā ir šādu situāciju pārreiz veiksmīgi "izspēlējis"- viņam būt jāapzinās, ka "trešoreiz" tas visdrīzāk vairs cauri/neies.Vienkārši ir lietas, ko vajadzētu principiāli NEDARĪT.

Sergejs 31.oktobris 2023 14:48
1 0 Atbildēt

Vieglais: es tikai 3 gadi pie stūres, domāju fiksi te čik-pik...

Autobuss: 40 gadi pie stūres, nebūs tev te nākāds čik-pik fiksi

650 30.oktobris 2023 18:47
0 0 Atbildēt

Lieliski, neizlasīju līdz galam visus komentārus..Šis tiešām ir to mācītāju un to x-pertu galvenais trūkums- ka šausmīgi gari diskutēt/Par! , bet "pareizo" variantu tā arī neieteikt.

Katrs tas "vadītājs" ar laiku (neizbēgami) sāk vērtēt apkārtējos pēc savas mērauklas.

Autobusa vadītājs (iespējams) uz kādu bridi var vienkārši aizmirst, ka vismaz 2/3 no viņam tuvumā esošajiem ir prasti Lohi.Tikko viņš atslābinājies un kaut drusciņ "noticējis" visam Labajam, tā še tev- Lohs/klāt...

uupis 1.novembris 2023 14:08
2 0 Atbildēt
Audit 2.novembris 2023 13:40
0 0 Atbildēt
es 30.oktobris 2023 18:57
1 0 Atbildēt

Te vispār būtu jāskatās no, kas ir autobuss, kas ir autobusa vadītājs, kādi ir viņa pamatpienākumi, rakursa.

Redzkur vispār nagla:

"Because it was dark and the weather was so bad, the bus driver couldn't spot [the obstacle] quickly ... hence why the bus slipped off the road and, due to slippery conditions, the bus rolled over," Kovaljov said.

news.err.ee/1018619/bus-c...-narva-highway

650 30.oktobris 2023 19:58
2 0 Atbildēt

Es domāt, ka nav pareizi pie katras iespējas kultivēt naidu.Ar šo mēs tad neatšķirtos no riepu nolaidējiem,dedzinātājiem un/vai atsevišķu tautību izsitējiem.

Normālam vieglā a/m "vadītājam" tomēr būtu jāzin gan autobusa, gan fūrista galvenās iezīmes.Vajadzīga ir koleģiāla līdzāspastāvēšana, nevis nemitīga kasīšanās.

Nav arī pareizi katrreiz tiesāt,vadoties no tā, ka kāds vadītājs vienmēr spētu "paredzēt" jebkuru apstākļu vai apdraudējumu sakritību vienā laikā un vietā. 

Jo kāds vairāk "brauc", jo tam ir reālāka iespēja piedzīvot dažādus brīnumus.Jebkura "pieredze" tomēr maksā kaut kādu tā dēvēto "naudu".Par velti tikai lohiem viss izdodas (līdz zināmam laikam!).

BMW 30.oktobris 2023 19:27
6 1 Atbildēt

Tur ir abpusēja vaina! Kreiso nevar taisīt, ja apdzen un apdzīt nedrīkst, ja nepārtrauktā! Un kāda mārrutka pēc jāapdzen, lai uzreiz bremzētu un nogrieztos?Tad jau varēja nogriezties no pretējās joslas, visiem būtu drošāk. Bet nu tur abi izpildījās kā ampelmaņi.

Vernons 30.oktobris 2023 22:43
0 7 Atbildēt

CSL 19. pants!

CSN 70., 57., 64., 104.4.!

Tas par, no pretējās joslas pa kreisi!

Žanis 30.oktobris 2023 20:58
5 0 Atbildēt

Vai tas bija Bauska-Rīga buss? Ja jā, tad stunda baiļu un Tu esi Rīgā ir tā moto.

ZZZZ 31.oktobris 2023 7:49
3 0 Atbildēt

Mans verdikts, kļūdījās abi. Smagāk kļūdījās profs/cilvēkvedējs. Viens ir csdd auglis, kam borētas pareizas braukšanas manieres. Nekavēt satiksmi, plūsmu nelauzt/ iegriezt/nogriezt no pareizās vietas trajektorijas. Otrs mauc pakaļā un paļaujās uz savu pieredzi/praksi. Tikmēr pirmais mūk 2 x kļūdās. 

 Iespējams nenotiktu nekas slikts, ja vieglais to savu ceļu turpinātu pa kreiso pusi, samazinot attiecīgi ātrumu. Pretim NENĀCA. Tas nordeķis tur varētu cepties pie pakaļas, un bremzēt, bet manevrs būtu bijis saprotamāks/sagremojamāks tam deķim. Varat mani te nolikt, bet visiem, kuriem mācu strūrēt, iesaku praktiski uzbraukt ass līnijai veicot kreiso. Pat slikti attīstoties notikumam, aizmugurējam loham būs vieta pa labi. Tik riteņus pirms laika neizgriezt uz pretējo pusi.

Jūrmalnieks 31.oktobris 2023 8:55
1 3 Atbildēt

VISPĀR UZ ŠOSEJĀM AIZLIEGT PĀRVIETOTIES AR TRAKTORTEHNIKU! Ja vajag braukt uz objektu, cel uz trellli un aizved. Nevis čakarē visiem dzīvi...

Traktoriem atļaut parvietoties tikai pilsētas robežās (ceļa posmi līdz 50kmh)

Savādāk mļin ātrums uz šādiem ceļiem vismaz 90kmh(bieži 110+), bet te velkās uz 30 jo jātiek sazin kur... Nebūtu traktors nebūtu avārija!

vietējais 31.oktobris 2023 10:37
0 0 Atbildēt

Tā jau sen vairs nav šoseja, bet "P" kategorijas vietējais ceļš ar 50-70 režīmu gandrīz visā tā garumā. Un es stipri šaubos vai uz 70 braucošs trellis neizraisītu tādu pašu reakciju +20 km/h braucējos.

ZZZZ 31.oktobris 2023 11:17
3 0 Atbildēt

Noteikti, tur remonti notika, un 500m pabraukt likt uz traļa😀🙈👍lai +++ braucējus netraucē😡 Stūri grozīt un pagriezienus slēgt, TEV nekas netraucē? 

 Vispār ieteiktu CSDD kopā ar ziemas riepu maiņas kampaņu ieviest max ātruma ierobežojumu LV lohbraucējiem 80km/h.

Nja 31.oktobris 2023 12:53
3 0 Atbildēt

Noskatās Degpunktu, Oskars Irbītis šo situāciju ļoti skaisti nokomentēja. Bet iauto eksperti jau ir gana gudri un neticēs laikam tāpat.

WALA 31.oktobris 2023 13:02
0 5 Atbildēt

Irbītis ir sevi pietiekami diskreditējis agrāk, tādēļ kas, kas bet nu viņš nebūs autoritāte "diskutējamās situācijās".

Pļurkt 31.oktobris 2023 13:14
0 1 Atbildēt

Jēziņ, kas par dunduku baru te ir novācies!

Plika diršana - sacensības kurš "smukāk" sadirsīs vai apdirsīs!

Kanibaals 31.oktobris 2023 14:18
1 0 Atbildēt

Ļoti vērtīgs komentārs no viltvārža Pļurkt. Pilnīgi lietderīgi iztērēta klaviatūra un laiks koda minēšanai. Jēziņ, kā pasaule tādu lohu nes.

Kanibaals 31.oktobris 2023 14:00
0 0 Atbildēt

Nebija izkāris locekļus pa logu tāpēc avārija.

Vernons 31.oktobris 2023 18:28
0 4 Atbildēt

Oskars Irbītis muld muldēšanas pēc! Viņš ir viens no noziedzīgas politikas ceļu satiksmē stutētājiem! Sadursmi izraisīja vieglais auto! Tie bojājumi autobusam svārstās virs 3000 Eiro,  jo siltumsūknis ir pagalam! 

Kundze nonākusi slimnīcā! Tas jau ir slikti! Un tas ir viņas pašas vainas pēc! Lieta var nonākt tiesā. Jāapstiprina vainīgais!

Nja 1.novembris 2023 10:54
2 0 Atbildēt

Ai beidz blamēties. Tas šoferis sevi intervijas laikā noraka. Man jāsteidzas, visiem vajag laikā, būtu zinājis ka sieviete pie stūres … neko sakarīgu pateikt nespēj, kā māku tā maunu. CCCP produkts tipiskais. Savu kļūdu līdz kapa malai nesapratīs.

WALA 1.novembris 2023 11:13
3 0 Atbildēt

Tas gan jāsaka - labāk nebūtu muti vēris vaļā ...

Vernons 1.novembris 2023 11:59
1 7 Atbildēt

Būs tā, kā es to pasniegšu! Policija arī nav nekāda panaceja! Tāpēc ieteikšu visiem veicot "kreiso" izpildīt CSN 57., 70., 73., 104.4. un 64. punktu prasības! Nokļūdīsies tikai vienā, no manis uzskaitītiem punktiem un sadursme būs šāda!

Un tas viss ir ietverts Ceļu satiksmes Likuma 19. pantā: "Pienākumi un tiesības"! Pienākumus paredz CSN! Un autobusa vadītājam, tāpat kā katram no Jums ir "Tiesības paļauties", ka tas, priekšā esošais, pildīs Savus pienākumus!

uupis 1.novembris 2023 14:08
5 0 Atbildēt

Un ja Ūpis atrodas tādā autobusā kā pasažieris tad šoferis nākamajā pieturā dabū bietē un tālāk ved mani pēc satiksmes noteikumiem! Precedenti ECOLINE un Rīgas Satiksme busos jau bijuši! Bet ja šoferis izraisa sadursmi tad man nevajag policiju lai šoferim būtu zila acs un manas liecības policijā ir tādas ka es brīdīnāju šoferi nepārkāpt bet viņš tīšām un ļaunprātīgi pārkāpa CSN!

Vernons 1.novembris 2023 15:53
0 6 Atbildēt

Ūpis tā apmāca vieglā auto vadītājus! Un nekaunās šajā brīdī pazīmēties savā stulbuma! Lieliski! Apsveicu, Tu savā stulbumā esi nepārspējams.

Nja 1.novembris 2023 16:28
0 0 Atbildēt

Tak beidz Tu vienreiz dirst. Autobus nemaz nevarēja atrasties otrajā joslā! Nepārtraukto līniju šķērsot aizliegts!!

WALA 1.novembris 2023 18:06
0 1 Atbildēt

Tā nav tiesa, ir vesles lērums "izņēmumu" CSN, kur nepārtraukto drīkst pārkāpt. Augstāk jau pieminēju tikai dažus , neskaitot protams stāvvietas nepārtrauktās ...

Nja 1.novembris 2023 20:10
1 0 Atbildēt

Vesels lērums, noteikumos redzu vienu, tas pats tikai atļau atgriezties! Lūdzu iekopē!

Vernons 2.novembris 2023 9:10
0 6 Atbildēt

Divi gadījumi. Līniju drīkst oficiāli šķērsot stāvvietās. Un liela gabarīta transporta līdzekļa vadītājam,  drīkst izdarīt atkāpi, ievērojot piesardzību!

Nja 2.novembris 2023 12:57
0 0 Atbildēt

Kur šajā gadījumā ir piesardzība? Autobus nedrīkstēja šķersot un punkts, pats vainīgs! Abi vainīgi, lieta beigta!

Vernons 2.novembris 2023 13:36
0 3 Atbildēt

Vai Tu vadi smago?

Vai Tu vadi autobusu?

Kāds ir pienākums traktoram lēnāk braucot?

Vai autobusam pietiek tā pati brauktuves daļa, kas vieglajam, lai apbrauktu traktoru?

Vai kādam tur, vispār, radās kāds traucēklis?

Nja 2.novembris 2023 21:12
0 0 Atbildēt

Vecais nepeldi prom no tēmas. Autobus šķērsoja nepārtraukto, viss, pa pirkstiem sist! Nekau tas traktors tur no zila gaisa uzradās.

Vernons 2.novembris 2023 23:40
0 2 Atbildēt

Sveiks! Arī Tu pa kreisi griez no pretējās kustības joslas? Traktors izpildīja savu pienākumu, brauca gar asfalta malu! Citā situācijā brauktu vai apstātos uz nomales! Strīds nav par 920. apzīmējumu! Strīds ir par kreisā pagrieziena veikšanu!

ZZZZ 4.novembris 2023 13:04
0 0 Atbildēt

Vernon 

Jā es griežu no kreisās pretējās joslas. Ļoti bieži un tie aizmugurē, jūtu ir pateicīgi. Un arī studentiem to mācu pie attiecīgas situācijas darīt. Bet te csdd māceklis šoferīte, izpildījās pēc noteikumiem. Rezultāts redzams. Viņai ko, 3km bija jābrauc aiz lēngaitas tehnikas? Jeb viņa ļoti pārzin traktortehnikas specifikāciju? Šoreiz Tev nepiekrītu un saprotu, ka jāaizstāv savas intereses. Bet ir tā, ka tie bussi močī bezkaunīgi. Arī pilsētā 50+ iebrauc/izbrauc krustojumu jau pie sarkanā signāla. Kam negadās, jā cilvēkus vedu un strauji jau nebremzēšu...Vari neatbildēt.

ZZZZ 4.novembris 2023 13:46
0 0 Atbildēt

Vernon

Jā tā būs, jo pat eksperts un policija ir bezspēcīgi csn tik divdomīgas interpretācijas un samurgojuma priekšā, sēžot ofisā tik ilgi nedot konkrētu pa punktiem izskaidrotu atbildi. Pag tak juristi un advokāti vēl strīdēsies...

 Tad tam pienākumam, par to priekšā braucošā intensīvu skatīšanos spoguļos arī ir kā ir...Jo intensīvas pilsētas satiksmes apstākļos IR jākontrolē to savu priekšu un to apkārtējo LOHU rīcību. Tāpat kā naktī, kad pilns ceļš ar bojā gājējiem/braucējiem un dzīv/nedzīv meža radību atrašanos uz brauktuves daļas.

Vernons 4.novembris 2023 18:41
0 3 Atbildēt

Tu sāc ar CSL 19. pantu: "Pienākumi un tiesības"! Tā 1., 3. un 4. punkti ir "atslēga"  kā katram uz ceļa bija, ir un būs jārīkojas! Izpildīsi Savus pienākumus, tad radīsies Tev tiesības arī manevrēt! Punkts Nr. 1 CSN ir 57.! Ar to viss sākās uz ceļa un beidzās! Signāls vēl neatbrivo no atbildības! Kustība Latvijā notiek pa ceļa labo pusi! CSL 37. pants!

Tava rīcība un Tava atbildība!

Šajā gadījumā vieglais 100% vainīgs! Negribēs atzīt policija, atzīs tiesa! Sekas var būt tālejošas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 4

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 2

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti