Traģiska avārija Vidzemes pusē - bojā iet četri pusaudži 17

 
Nozare.lv | 19.septembris 2024 11:08

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Negadījums notika nedaudz pēc pusnakts Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine-Velēna.

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Negadījumā gāja bojā 2007.gadā dzimušais šoferis, kā arī trīs pasažieri - 2006.gadā dzimusi meitene, 2010.gadā dzimusi meitene, kā arī 2007.gadā dzimis puisis. Vēl viena pasažiere, kura dzimusi 2007.gadā, nogādāta medicīnas iestādē.

Ņemot vērā, ka autovadītājs bija nepilngadīgs, autovadītāja tiesību viņam nebija. Automašīnai bijusi derīga tehniskā apskate.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek izmeklēti negadījuma apstākļi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aģentūru LETA informēja, ka divu bojāgājušo atbrīvošanai no automašīnas izmantoti hidrauliskie instrumenti.

Šī pēdējos gados ir viena no traģiskākajām avārijām, kurā dzīvību zaudēja tik daudz jauniešu. Traģiskākā avārija ar jauniešiem pēdējo 12 gadu laikā notika 2012.gada 1.janvārī Krāslavas novadā. Toreiz automašīna "Mazda 626", kurā brauca septiņi jaunieši, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Viens no jauniešiem bija atradies automašīnas bagāžas nodalījumā. Automašīnā braukušie jaunieši gājuši bojā noslīkstot. Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate. Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 116 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 14 personas.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 622 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 281 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un trīs kriminālprocesi.

 
Visi komentāri
 
0pis 19.septembris 2024 11:28
0 1 Atbildēt

Cik saprotu, auto vadītājam draudēs tiesa par paaugstinātas bīstamības objekta atslēgu nodošanu nepilngadīgajam vai nepienācīgi glabāšanu (ja paņēma paši, nevis īpašnieks iedeva).

Krotow 19.septembris 2024 14:32
0 0 Atbildēt

Neko labāku jau nevar izdomāt. Pat ja tas, kurš ar auto nositās, atslēgas pievāca bez prasīšanas.

0pis 19.septembris 2024 11:49
0 2 Atbildēt

t.i. auto īpašniekam draudēs tiesa

reku 19.septembris 2024 15:34
5 0 Atbildēt

Nekas viņam nedraudēs.Nav likuma ka atslēgas jāglabā ieroču seifā un auto var aizdzīt arī bez atslēgām.

0pis 19.septembris 2024 16:07
0 0 Atbildēt

CSL 44. panta trešais punkts nosaka, ka gadījumos, kad transportlīdzeklis ir nodots turētājam, par nodarītajiem zaudējumiem atbild turētājs, ja viņš nav vienojies ar īpašnieku par citādu zaudējumu segšanas kārtību. Tomēr, ja turētājs atrodas prombūtnē (ārpus valsts robežām), nav zināma viņa dzīvesvieta vai pilnīga zaudējuma piedziņa no viņa nav iespējama, par zaudējumu atbild transportlīdzekļa īpašnieks.

Nu, kaut kā tā.

anonimikis 19.septembris 2024 12:23
5 4 Atbildēt

Kapusvētki tajā galā pāķiem ir gada galvenais notikums. Lai piesaistītu jaunāku auditoriju, vajag arī aizgājējus no to vidus. Tā ka viss notiek kā jānotiek.

650 19.septembris 2024 13:04
0 0 Atbildēt

Āmen.... -obligāts latvijiešu jaunātnes audzināšanas un/vai cilvēciskā brieduma gūšanas passākums ir tā dēvētās Drauga Bēres.Tur atceras pagātni un var izzīlēt nākotni.Kurš (visdrīzāk) būs tas Nākamais.

Tā tas mēdz notikt, kad "pareizās" vērtības mums pasniedz onlaina kazīno un ātro aizdevumu kārteļi.Kad ltv virszemes gruppējums 3x stundā pa 15min viņiem rāda neēdamu suudu reklāmu un 7/8 "latviešu filmu" ir par bandītiem,kuri turklāt visu ceļu mēģina kko "pa feņu" ļurināt pa-kreviski.Plus vēl lisais Pr-nieks pl'jūta no tā paša e-krāna par 1km/h un saka ka viņam neceļās uz iedzīvotāju (lohu) iesūtīto pārkāpumvideo anaalīzi.Katru Lohu takš nenosertificēsi, prottams.

13.15 19.septembris 2024 13:13
1 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=FTg9TCsdGuc

Mācās jau tikai no savām kļūdām - šis izrādījās par maz

1984 19.septembris 2024 13:29
10 0 Atbildēt

Lai cik skarbi tas neskanētu - ja mēs paši neaudzinam un nemācam jauno paaudzi (savukārt viņi zināšanu apguvi uztver kā personisku aizvainojumu), Māte Daba ir ķērusies pie dabīgās atlases

no tās puses 19.septembris 2024 13:45
2 0 Atbildēt

Skumji un sāpīgi lasīt dažu komentētāju pieprasījumus vietējam medijam, lūk, viens no tiem: "Šobrīt varbūt ir labāk klusībā pie sevis izteikt līdzjūtību un savus komentārus patirēt pie sevis!" Un atkal un atkal mēs kāpjam uz tiem pašiem grābekļiem: nestāstīt, noklusēt, nekomentēt, paturēt pie sevis, taču mirušos vairs neatgriezt, līdzjutību mēs tā kā tā izsakām, publiski vai pie sevis, bet notikuma izmeklētājiem vajadzētu atklāt visus apstākļus, lai ciri jaunieši (un ne tikai) mācītos no kļūdām un tās neatkārtotu!

650 19.septembris 2024 13:57
1 0 Atbildēt

Protams, ka ikkatra kaut mazākā iespēja Paklusēt noteikti ir jāizmanto.Lohi ierodas šajā pasaulē ar skaļu brēcienu, bet Laime mīl klusumu.

Rexx 19.septembris 2024 14:19
0 0 Atbildēt

Viens no skaistākajiem ceļiem,  kur var patiešām izbaudīt auto vadīšanu. Žēl

Krotow 19.septembris 2024 14:33
2 0 Atbildēt

Ceļam nosaukums simbolisks - ar velēnu galā.

650 19.septembris 2024 19:25
0 0 Atbildēt

Samērā interesanti ir TAS, ka (izrādās) pus/audžiem bez tiesībām Vadīšanai ir brīvi piejami visdažādākie transporta līdzekļi.Sākot no moppēda (kā nupat tepat pie Bordelājas karjēra) un beidzot ar viskautko sazin vēl ko.Zin kā,tikko Pirmoreiz pamēģināja Vadīt, un uzreiz šāds iznākums.Labi, ka viņi (pagaidām) nevada fūres vai autobusus.Neviens neko tādu iepriekš nebija novērojis.Nebij tādu Datu.Mašīnas patiesais (vadošais,Galvenaiss) īpašnieks pat ne ļaunākajā murgā neko šādu nevarēja iedomāties. Tas ir tāpat, kā uzbraukt uz 172 un/vai 196.Tikko kāds Pirmoreiz tā izdara- uzreiz polipolicija klāt kā likts.Jā.

Bradley 19.septembris 2024 19:37
0 0 Atbildēt

Pērciet autentiskus viltojumus!

Telegramma @bradley_bills

MŪSU RĒĶINUS VAR IZMANTOT

💷💶💵💶💶💶💶💶

Bankas

Lielveikali,

Pārtikas veikali

Benzīna sūkņi

Metro stacijas

Kazino

bankomāts

Tirdzniecības centri

Autoosta

Koksa mašīna

utt

✅✅✅✅✅✅✅✅

*CIK BIEŽI MĒS DRUKĀJAM?*

         Ņemot vērā mūsu augstās prasības, mēs drukājam rēķinus katru nedēļu. Tātad, ja veicat pasūtījumu, mēs nekavējoties sākam drukāšanu atkarībā no daudzuma (5 m–10 m). Klienta drošība ir mūsu galvenā prioritāte, tāpēc mēs darām visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka mūsu klienti nesaskaras ar jebkāda veida problēmām. pēc pasūtīšanas pie mums DISKRĒTS IEPAKOJUMS

Mēs saprotam, ka viltoti rēķini un klonu kartes nav likumīgi daudzās valstīs, tāpēc mēs vienmēr veicam 100% diskrētu iepakošanu, lai nodrošinātu, ka jūsu pasūtījumi bez problēmām nonāk galamērķī.

- Mēs piedāvājam starpvalstu un pasaules mēroga piegādi, kas ir ļoti diskrēta, droša un droša, un mēs saviem klientiem sniedzam 100% garantiju, ka pasūtījums bez problēmām tiks nosūtīts jūsu valsts muitā.

Telegramma @bradley_bills

wons 19.septembris 2024 21:12
0 0 Atbildēt

Līdzjūtība tuviniekiem. Žel, ka aiziet tik jauni...

HIPPY 19.septembris 2024 21:40
0 0 Atbildēt

Tā jau domāju ka A3. Tās mašīnas vajadzētu kādā naktī klusiņām izstumt ārā no Latvijas, lai vairāk nebūtu šādas avārijas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Traģiska avārija Vidzemes pusē - bojā iet četri pusaudži 17

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē. Lasīt vairāk

 

Valsts kontrole secina, ka Zemkopības ministrija : elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē 3,1 miljons iztērēts nelietderīgi (+ VIDEO) 12

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā. Lasīt vairāk

 

Ķīnas premium Wey 05 pirmizrāde no 59 990 EUR; Latvijā jauns "Subaru" un "Great Wall Motors" salons Kārļa Ulmaņa gatvē (+ VIDEO) 5

iAutolv apmeklē autosalonu, kas līdztekus Subaru un GWM Ora sāk piedāvāt arī GWM Wey - Ķīnas zīmola luksuss nodalījuma produkciju. Lasīt vairāk

 

160 000 eiro: Audi piesaka elektrisko RS e-tron GT performance – Gran Turismo sedanu ar 925 Zs jaudu (+ FOTO) 2

Audi e-tron saimes virsotnē nostājas RS e-tron GT performance – vēl jaudīgāks, dinamiskāks un modernākas konstrukcijas modelis, kas Vācijas tirgū maksās nedaudz vairāk par 160 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti