“Rail Baltica” izmaksas strauji aug, ar naudas piesaisti neveicas (+ VIDEO) 9

 
LTV Ziņu dienests | 24.aprīlis 2023 11:19

Eiropas platuma dzelzceļa projekts “Rail Baltica” nemitīgi tiek papildināts, attiecīgi augot arī izmaksām. Piemēram, Rīgas Centrālās stacijas un tilta būvēšana vien nu jau būtiski pārsniegs pusmiljardu. Tomēr ar esošo naudas plūsmu, ko pamatā veido Eiropas fonds, darbi uz priekšu neies pietiekami raiti.

Plus vēl pieļautu kļūdu dēļ nupat kā pazaudēta iespēja tikt pie papildu simt miljoniem eiro cita “Rail Baltica” posma būvniecībai. Miljardiem vērtais projekts nonācis aktuālajā politiķu dienaskārtībā.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 24.aprīlis 2023 11:22
11 0 Atbildēt

Tos 100 miljonus piedzīt no lohiem, kas staipīja vaffeli tā vietā lai uzrakstītu pieteikumu?

MMX 24.aprīlis 2023 14:16
6 0 Atbildēt

Principā mēs ar šo projektu esam jau 2-3 būvniecības gadā un faktiski jau šobrīd kļūst skaidrs, ka ja uzbēruma vēl nav, tad visticamāk nebūs arī sliežu. Būsim veiksmīgi pārrakuši Rīgas centru un Lidostu, un viss, nauda būs beigusies, Eiropai būs citas vietas kur naudu nogrūst, attiecīgi arī sliedes nevienam nevajadzēs.

Nu nav mums kompetences šāda mēroga objektus izbūvēt - projektu vadība no visām pusēm ir pārgruzīta jo nav pietiekami kompetenta vai lielāki vadītāji ir ietaupījuši naudu un nav nolīguši pietiekami daudz atbalsta personāla, augstākas vadības spēj tikai gudri *irst un bildēties oficiālos pasākumos. Nav vairs treknie gadi, kad katrs muļķis bija liels vadītājs jo strādāja ar 50% uzcenojumu, pašreizējie 10-15% uzcenojuma praktiski neatstāj vietu kur būvniekam un pasūtītājam kļūdīties.

imzz 24.aprīlis 2023 12:55
3 0 Atbildēt

Kas ir galvenais dzelzceļā, sliežu ceļš vai stacija ? Stacija ! Tad ko mēs būvēsim papriekšu ? Staciju !! Ir saprotama vēlēšanās uz Eiropas naudas pamata rekonstruēt pilsētu centrus, tomēr rodas bažas, vai viss finansējums ar to arī netiks izlietots.

Ja esti, mēs un leiši būtu vienojušies būvēt "pašu dzelzceļu", tas jau būtu uzbūvēts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti