“Rail Baltica” izmaksas strauji aug, ar naudas piesaisti neveicas (+ VIDEO) 9

 
LTV Ziņu dienests | 24.aprīlis 2023 11:19

Eiropas platuma dzelzceļa projekts “Rail Baltica” nemitīgi tiek papildināts, attiecīgi augot arī izmaksām. Piemēram, Rīgas Centrālās stacijas un tilta būvēšana vien nu jau būtiski pārsniegs pusmiljardu. Tomēr ar esošo naudas plūsmu, ko pamatā veido Eiropas fonds, darbi uz priekšu neies pietiekami raiti.

Plus vēl pieļautu kļūdu dēļ nupat kā pazaudēta iespēja tikt pie papildu simt miljoniem eiro cita “Rail Baltica” posma būvniecībai. Miljardiem vērtais projekts nonācis aktuālajā politiķu dienaskārtībā.

 
Visi komentāri
 
0pis 24.aprīlis 2023 11:22
11 0 Atbildēt

Tos 100 miljonus piedzīt no lohiem, kas staipīja vaffeli tā vietā lai uzrakstītu pieteikumu?

MMX 24.aprīlis 2023 15:51
3 0 Atbildēt

Brīvi, pierādi tik ka konkrētais lohs ir atbildīgs un uz priekšu. Mums valstī ir tika atstrādāta kolektīvā bezatbildība, ka neviens neko nedara lai ne par ko neatbildētu, un pat ja dara, tad tā, lai vainīgs būtu vēl kāds cits.

Kaut kur sen atpakaļ lasīju, ka biznesam lai attīstītos ir nepieciešama vieta arī kļūdām lai ir no kā mācīties. Tehniski šādu ideju ar īsākiem kļūdu apstrādes laikiem var attiecināt arī uz valsts pārvaldi, bet pie mums jau neviens nekļūdās jo neuzņemās neko tādu, par ko varētu nākties vienatnē atbildēt. Pat šajā situācijā tehniski nav nodarīts kaitējums, jo tīri teorētiski pieteikumu varēja noraidīt kāda cita iemesla dēļ, attiecīgi pie mūsu likumdošanas pierādīt, ka valstij tiešām nodarīts kaitējums 100 miljonu apmērā ir praktiski neiespējami.

imzz 24.aprīlis 2023 12:55
3 0 Atbildēt

Kas ir galvenais dzelzceļā, sliežu ceļš vai stacija ? Stacija ! Tad ko mēs būvēsim papriekšu ? Staciju !! Ir saprotama vēlēšanās uz Eiropas naudas pamata rekonstruēt pilsētu centrus, tomēr rodas bažas, vai viss finansējums ar to arī netiks izlietots.

Ja esti, mēs un leiši būtu vienojušies būvēt "pašu dzelzceļu", tas jau būtu uzbūvēts.

msh 25.aprīlis 2023 7:56
0 0 Atbildēt

Ja vajadzētu normālplatuma sliežu ceļu, tad sen jau būtu kaut kāds maršruts salikts ar četrām sliedēm...

Kanibaals 25.aprīlis 2023 16:32
0 0 Atbildēt

Dzelzceļā galvenais ir kā šķērsot citu infrastruktūru. Paskaiti cik estakāžu un tiltu tur ir vēl no jauna jāsabūvē.

ezis71 25.aprīlis 2023 17:57
0 0 Atbildēt

Diemžēl ar latviešiem nevar vienoties jo viņiem vajag kabatās arī sabāzt.

James Bong 24.aprīlis 2023 13:15
1 0 Atbildēt

Kļūdu pieļāvejiem vārdi uzvārdi arī ir, drošvien aldzinu no nodokļu maksātājiem saņem.

MMX 24.aprīlis 2023 14:16
6 0 Atbildēt

Principā mēs ar šo projektu esam jau 2-3 būvniecības gadā un faktiski jau šobrīd kļūst skaidrs, ka ja uzbēruma vēl nav, tad visticamāk nebūs arī sliežu. Būsim veiksmīgi pārrakuši Rīgas centru un Lidostu, un viss, nauda būs beigusies, Eiropai būs citas vietas kur naudu nogrūst, attiecīgi arī sliedes nevienam nevajadzēs.

Nu nav mums kompetences šāda mēroga objektus izbūvēt - projektu vadība no visām pusēm ir pārgruzīta jo nav pietiekami kompetenta vai lielāki vadītāji ir ietaupījuši naudu un nav nolīguši pietiekami daudz atbalsta personāla, augstākas vadības spēj tikai gudri *irst un bildēties oficiālos pasākumos. Nav vairs treknie gadi, kad katrs muļķis bija liels vadītājs jo strādāja ar 50% uzcenojumu, pašreizējie 10-15% uzcenojuma praktiski neatstāj vietu kur būvniekam un pasūtītājam kļūdīties.

Kupons 25.aprīlis 2023 12:27
0 0 Atbildēt

Jauki, sastrēgumi centrā vismaz līdz 2035. gadam. Veiksmīgu tupēšanu mašīnās!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti