Lieliski jaunumi, ja brauc ar Vivi pasažieru vilcienu - reģistrē savu biļeti automātā pie ieejas (+ VIDEO) 24

 
iAuto | 17.septembris 2024 10:09

No 5. septembra visos jaunajos elektrovilcienos biļetes var reģistrēt pie biļešu reģistratoriem. Jaunā biļešu reģistrēšanas kārtība nodrošinās vēl ērtāku un mūsdienīgāku pārvietošanos vilcienos.

Pārejas periodā, kamēr pasažieri apgūst jauno biļešu reģistrēšanas kārtību, papildus pašreģistrācijai biļetes turpinās pārbaudīt arī vilcienu konduktori kontrolieri.

Turpinot pasažieru pārvadājumu modernizāciju, turpmāk jaunajos elektrovilcienos iegādātās biļetes neatkarīgi no biļetes veida reģistrēt varēs paši pasažieri, izmantojot biļešu reģistratorus jeb validatorus, kas izvietoti vējtveros pie visām vagonu ārdurvīm. Biļešu reģistratori atpazīst gan papīra, gan elektroniski iegādātas biļetes, tostarp arī bagāžas biļetes.

Katrā elektrovilcienā pieejami 16 biļešu reģistratori. Lai reģistrētu biļeti, pasažierim iegādātās biļetes kvadrātkods jāpietuvina reģistratora optiskajam sensoram, kas novietots reģistratora korpusa labajā sānā, un ekrānā jāsagaida apstiprinājuma paziņojums, ka biļetes reģistrācija ir notikusi veiksmīgi. Ātrākai biļešu nolasīšanai reģistratorā pasažierus aicinām strauji nemainīt attālumu starp biļetes kvadrātkodu un biļešu reģistratora sensoru. Tāpat, lai veicinātu biļešu nolasīšanu bez traucējumiem, veiktas izmaiņas ‘’Vivi’’ mobilajā lietotnē, palielinot ekrāna spilgtumu, tāpēc iesakām izmantot jaunāko “Vivi” mobilās lietotnes versiju..

Biļešu reģistratoru izmantošana sekmēs ne vien pasažieru ērtības, bet arī pasažieru pilnvērtīgāku un precīzāku uzskaiti, sniedzot vērtīgus datus pakalpojumu turpmākai pilnveidošanai.
Neskaidrību gadījumā aicinām vērsties pie konduktora kontroliera vai zvanīt uz diennakts uzziņām pa tālruni 8760.

 

 
Visi komentāri
 
Nelabojams 17.septembris 2024 10:21
0 0 Atbildēt

Pagāja dažas dienas, kad vivi attapās paziņot, ka telefonbiļeti var piereģistrēt vismaz dažas minūtes pēc tās iegādes, ne ātrāk. Kas radīja virkni pārpratumu. Taču arī, ja aparāts parāda, ka sekmīgi piereģistrēts, tad atnāk kontrolieris un konstatē, ka reģistrācija nav notikusi. Par laimi, viņš zin, ka tā var būt.

0pis 17.septembris 2024 10:33
3 0 Atbildēt

Ērtāk un mūsdienīgāk ir piem. Beļģijā, kur nopērc sab. transporta abonementu gadam par ~300 eurō (pieagušajam) un brauc gan ar jebkuras pilsētas sabiedrisko, gan ar vilcieniem.

Sergejs 17.septembris 2024 11:18
0 0 Atbildēt

Bet tad jau pilsonis nezinās kā Dzimteni mīlēt.

Pati pa sevīm lieta laba, ērta un saprotama būtu - reizi gadā nopērc un aizmirsti.

0pis 17.septembris 2024 12:01
0 0 Atbildēt

Ne tikai ērtums, bet arī izdevīgums, kā saka, uz sejas - ja regulāri braukā.

uupis 17.septembris 2024 14:01
1 0 Atbildēt

Ērtums ahūnais - tam uzrādi biļeti, šitam uzrādi biļeti, jo viņi taču netic ka biļešu pārdēvēja ir pārdevusi īsto biļeti!

Sergejs 18.septembris 2024 12:05
0 0 Atbildēt

Ko darīt, mūsdienās ticēt nevar nevienam, iespējams ka tā biļešu pārdevēja arī nebija īstā, krāpnieki sarīkojuši feik biļešu kasi - katram pilsonim ir tiesības pierādīt ka viņš nav kamielis😁

iAuto 17.septembris 2024 14:14
0 0 Atbildēt

Tas skan labi 👍🏻

Aigars 17.septembris 2024 10:53
1 1 Atbildēt

Sen nebiju braucis ar vilcienu, bet te vajadzēja uz Rīgu, no Ogres, paņēmu biļeti kā senāk , turp un atpakaļ, jo atpakaļ vajadzēja braukt tikai otrā dienā. Un bac, biļete ir nederīga otrā dienā, jo redziet kāds lops izdomājis, ka otrā dienā šādas biļetes vairs neder...un tā ar manu naudu viņi laupa tālāk, jo ar eiro vilcienu vairs nepietiek !!!

0pis 17.septembris 2024 12:02
2 0 Atbildēt

Tas jau diezgan loģiski, jo nav nekādas garantijas ka vivilciens kursēs nākamajā dienā. Pantogrāfs sasalst un stop mašina!

Nja 17.septembris 2024 15:16
0 1 Atbildēt

Interesanti kad šis ir strādājis? Nu tiešām, desmit gadus atpakaļ vismaz jau šitā bija!

uupis 17.septembris 2024 11:29
1 0 Atbildēt

Ir daži jautājumi!

Es saprotu kāpēc ir jāreģistrē mēnešbiļete! Es saprotu kāpēc ir jāreģistrē atvieglojumu biļetes!

Bet es NESAPROTU kāpēc man ir jāreģistrē biļete, kura nopirkta uz konkrēto vilcienu konkrētā laikā! To biļeti NEVAR izmantot citā vilcienā! To biļeti nevar izmantot citā virzienā! Tāda papildus birokrārtija vien sanāk!

RS e-taloni piemēram reģistrējas JEBKURĀ virzienā vai pulkstenī! Bet ViVi tādas biļetes NAV! Kāds man var izskaidrot - kāds ir ieguvums vai ērtība man kā pasažierim ka es reģistrēju biļeti tajā vilcienā uz kuru es viņu esmu nopircis ar konkrētu datumu un pulksteni!?

0pis 17.septembris 2024 12:40
0 1 Atbildēt

Ko tur nesaprast....uzskaitot katru braucienu, tiek uzkrāta statistika uz kuras pamata var izsecināt cik izmaksā katrs brauciens pasažieriem un vai nav pienācis laiks celt cenu. Tīri psiholoģiski nedrīkst ļaut loham saņemt pārāk daudz par velti, pēc tam negribēs maksāt kad patiešām vajadzēs.

imzz 17.septembris 2024 12:51
1 1 Atbildēt

Bet es NESAPROTU kāpēc man ir jāreģistrē biļete, kura nopirkta uz konkrēto vilcienu konkrētā laikā!

Statistikai. Reģistrē visus , kuri vilcienā ir, lai PV varētu saprast vilcienu noslodzi.

uupis 17.septembris 2024 13:34
1 0 Atbildēt

Bet viņiem jau tā statistika ir! Tikko pārdod biļeti tā ir statistika uz konkrēto vilcienu!

Kāpēc ir jādubulto viena un tā pati statistika?

Kādu nahren noslodzi ja tā biļete JAU IR statistikā!

Grib zināt cik pīpļu no kases aizstreipuļo līdz vilcienam un cik nē?

Jā un kas notiks ar tām pieturām kurās nav biļešu kases un biļetes jāpērk pie konduktora? Tagad būs jāpērk biļetes kur? Pie validatora?

Un dirst nevajag ka tie kuri NEVAR samksāt 25 eur par bezlimitu, tie brauc ar auto! Bet tie kuri pērk aifēnus un staigā ar internetu kabatā, tie brauc ar vilcienu!

uupis 17.septembris 2024 13:38
0 0 Atbildēt

Tāds skats ka Jansonam būs jāpaspārda Satiksmes ministrija par DISKRIMINĀCIJU pēc vecuma un ienākumiem!

Nja 17.septembris 2024 15:17
0 0 Atbildēt

Tad kad pie mums nešmauksies, tad varbūt varēs domāt. Kamēr pie mums džeki lēkā pa vaogniem, ka tik izšmaukt, būs kā būs.

uupis 17.septembris 2024 15:41
3 0 Atbildēt

Nu bet ne jau par to ir stāsts!

Stāsts ir par to, ka es nopērku papīra biļeti uz konkrētu vilcienu konkrētā datumā un konkrētā pulkstenī (esmu samaksājis)! Un iekāpjot vilcienā NEPARĀDU validatoram! Iekāpj kontrole - es uzrādu biļetīti - un man sods par braukšanu BEZ BIĻETES jo biļete nav validēta!

Par to ir stāsts!

uupis 17.septembris 2024 17:16
2 0 Atbildēt

Mākslīga bezbiļetnieku soda naudas iekasēšana līdz pirmajai tiesai!

ZZZZ 17.septembris 2024 12:03
0 0 Atbildēt

Te ar tiem failiem arī jau sāk neiet www.youtube.com/watch?v=GzkrWauKDEI

darklight 17.septembris 2024 23:49
2 0 Atbildēt

uupis te beidzot lietu runā. Es arī par šo biju tādā pašā nesaprašanā, kolīdz izdzirdēju. Es pērku biļeti uz vienu konkrētu vilcienu. Pienāk konduktors, pārbauda, vai man ir biļete. Viss OK. Bet kāda hera pēc man tagad kaut kur tā biļete vēl jāvalidē?! Uz vienu konkrētu vilcienu konkrētā laikā pirkta biļete! Vai Pasažieru vilciens uzskata, ka cilvēki viņus masveidā izjoko - pērk biļetes, bet ar vilcienu nemaz nebrauc? Tas, kas pašlaik tiek prasīts, būtu analoģiski, ja trolejbusā būtu e-talons jāpīkstina divreiz, pie diviem dažādiem lasītājiem.

uupis 18.septembris 2024 8:46
0 0 Atbildēt

Nē nu sanāk tā ka ja tu nebūsu validējis, tā tu skaitīsies bezbiļetnieks! Un tas nekas ka tu to biļeti nevari kā e-talonu izmantot ne citā dienā ne citā vilcienā ne pat citā pulkstenī!

Sergejs 18.septembris 2024 12:03
0 0 Atbildēt

Jā, te uupis visu pareizi jautā. Atbilde varētu būt šajā īsajā videocitātē no vecas komēdijas (bet vai tiešām komēdijas) DMB:

www.youtube.com/watch?v=b35C3bAT-5U

uupis 18.septembris 2024 12:19
0 0 Atbildēt

Susļiks būtu bijis labāk - ViVi vadība viņu neredz, bet zin ka viņš tur ir!

Sergejs 18.septembris 2024 12:45
0 0 Atbildēt

Nu tāpēc es jau arī piezīmi uzrakstiju, vai tā tiešām ir komēdija. Ja tā padomā tad dziļi filozofiska filma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunajā krustojumā pie Depo - Spices ir salabotas dzeltenās līnijas (+ VIDEO)

iAuto secina, ka mulsinošās dzeltenās pagaidu līnijas uz asfalta klājuma būvobjektā ir nomainītas ar baltām norādēm, kas nevienam pārpratumus nerada. Lasīt vairāk

 

Vērtēs iniciatīvu par elektrisko skrejriteņu ierobežošanu (+ VIDEO) 4

Nevis aizliegt, bet meklēt iespēju, lai cilvēki ar elektroskūteriem neapdraud gājējus. Tā šodien lēma Saeimas Mandātu komisija vērtējot vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Drošas ietves un ielas bez nomas elekroskrejriteņiem". Par to kā padarīt drošākas ielas deputāti vienojās uzticēt vērtēt Saeimas Tautsaimniecības komisijai. Lasīt vairāk

 

Pārslodze uz ceļiem vai šoferu nihilisms – kas rada lielākos negadījumu riskus? 15

Lai gan ceļu satiksmes negadījumu skaits pēdējos gados nedaudz, bet tomēr samazinās, Latvija uz kopējā Eiropas Savienības fona aizvien izceļas ar smagiem negadījumiem un bojā gājušo skaitu uz ceļiem. Lasīt vairāk

 

Izmēģinām jauno Renault Master (+ foto) 1

Francijas auto ražotājs Renault laidis klajā Renault Master modeli tā ceturtajā paaudzē. Tam par godu Krakovā, Polijā tika rīkota prezentācija un izmēģinājuma braucieni. Šobrīd Master pieejams gan ar dīzeļdzinējiem, gan elektrisko piedziņu, bet nākotnē gaidāms arī ūdeņraža Master. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti