Kāpēc saules paneļu saražoto elektrību īpašnieks nevar izmantot citos īpašumos? (+ VIDEO) 14

 
4.Studija | 5.oktobris 2022 14:07

Īpašnieks uzstādījis savā īpašumā saules paneļus "ar rezervi", cerot, ka tādejādi varēs norēķināties arī par citos savos īpašumos iztērēto enerģiju.

 
Visi komentāri
 
nja 5.oktobris 2022 14:51
0 0 Atbildēt

Izlasīt vispirms visu nevar? Pēc tam čakarēt prātu gan laiks atrodas. Tāpēc neesmu neko vēl uzstādījis. Jāsagaida izmaiņas un tad arī varēs uzlikt, lai divos īpašumos tērētu.

Opis 5.oktobris 2022 15:06
1 0 Atbildēt

Enefit vienu brīdi piedāvāja šādu iespēju, bet ātri atmetās. Cik zināms, tad no valdības jau tiek bīdīts projekts, ka NETO sistēma būs nevis kwh, bet eiro (kas iegūti pārdodot lieko elektrību par attiecīgo biržas cenu), tad arī varēs tērēt uzkrātos eiro jebkurā no saviem īpašumiem, par biržas cenu pērkot elektrību attiecīgajā brīdī.

aploksnis 5.oktobris 2022 15:41
1 3 Atbildēt

Pērc un pārdod?Tad esi komersants!Sveiciens no vida!Atskaites palīdzēs noformēt konsultanti,par taisnīgu samaksu.

Iautofans 5.oktobris 2022 15:46
1 1 Atbildēt

Normālās valstīs piemēram Vācijā tā arī ir, ka ja tu laid savu sarwžoto tīklā, tad tev jāreģistrē savs uzņēmums. Nu un kas tur tāds ir? Patiesībā pareizi un sīkums.

rt 5.oktobris 2022 16:14
1 0 Atbildēt

Man bija kādreiz savs uzņēmums, legāls. Da nu nah šitās klapatas un naudas izmešanu! Ja šo var pabāzt zem pašnodarbinātā, zemnieku saimniecības vai mikrouzņēmuma (tas laikam vairs netiek piedāvāts), tad vēl tā. Bet ja pilnvērtīgs SIA, tad tur ir jāapgroza ļimoni, lai atmaksātos uzturēt to liekēžu baru.

WALA 6.oktobris 2022 7:49
1 0 Atbildēt

Pareizi jau itkā ir, tik to saules enerģiju no maza mēroga saules paneļiem nahren tām energo kompānijām nevajag, pie kam ja būs daudz tādu sīktirgotāju, tad ar lielu varbūtību visa energo drošība un cenas ziemas mēnešos būs ļoti sačakarēta. Bet nu dzīvosim redzēsim ...

es 5.oktobris 2022 16:06
6 0 Atbildēt

Tak paņem pagarinātāju un aizvelc kur gribi!

5.oktobris 2022 16:17
2 7 Atbildēt

Tak uzvelc peņa pagarinātāju un spraud kur gribi!

Pļurkt 6.oktobris 2022 8:09
0 7 Atbildēt

... teica 19. kategorijas elektriķis!!!

Kas par analfabētismu - ārprāts!

ZZZZ 6.oktobris 2022 8:07
1 0 Atbildēt

Netaisi pieslēgumu ST bet ieroc zemē 10m2 mucu un saslēdz tenus attiecīgā slēgumā bez visiem inventoriem. Karsē ūdeni un ar cirkulācijas sūkni sildi māju.

imzz 6.oktobris 2022 10:34
1 0 Atbildēt

Nodevu glabāšanā enerģiju ;) Cerams, tie cilvēki saprot, ka tā nodošana ir virtuāla, un , jo vairāk šādu ražotāju būs, jo likumi mainīsies viņiem par sliktu.

saf 7.oktobris 2022 7:46
0 0 Atbildēt

Jau mainījušies. ST pašreiz ir atļauts sakt prasīt naudu par neto norēķinu. Tagad tik izstrādās kartību kādā aprēķinās maksu.

No ETL grozījumiem:

Sistēmas operators, kura sistēmai ir pieslēgti vairāk par simt tūkstošiem lietotāju, ir tiesīgs neto uzskaites sistēmas lietotājiem piemērot maksu par neto uzskaites sistēmas administrēšanu, lai kompensētu ar elektroenerģijas neto uzskaites sistēmas darbību saistītās izmaksas. Sistēmas operatora aprēķināto maksu apstiprina regulators.

Jautājiens 6.oktobris 2022 12:52
0 0 Atbildēt

Vai es varu izmantot citā īpašumā esošus paneļus savām vajadzībām?

saf 7.oktobris 2022 7:47
0 0 Atbildēt

Pa kluso pieslēgties kaimiņa paneļiem?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti