Valsts policija Kuldīgā ar drona palīdzību veic satiksmes uzraudzību (+ VIDEO) 10

 
LTV Ziņu dienests | 29.februāris 2024 16:17

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas februāra sākumā uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Satiksmes uzraudzība ar dronu veikta Kuldīgā un kopumā fiksēti 11 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Februāra sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, izmantojot dronu, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Kuldīgā, Kuldīgas apvedceļa krustojumā, kur trīs stundu laikā likumsargi fiksēja 10 autovadītājus, kuri, neievērojot ceļa zīmes Nr. 207.

"Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", iebrauca krustojumā, turpinot ceļu. Fiksētos autovadītājus Ziemeļkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas apturēja turpat, netālu un transportlīdzekļu vadītāji saukti pie atbildības par ceļa zīmes neievērošanu.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka viens no transportlīdzekļu vadītājiem pārvietojies ar automašīnu, kurai noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par ko arī uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Saskaņā ar ceļu satiksmes likumu, par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 207. ceļa zīmi (par transportlīdzekļa neapturēšanu), piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 10 eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — 30 eiro apmērā.

Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

 
Visi komentāri
 
Os 29.februāris 2024 22:40
6 9 Atbildēt

Cmon, varbūt vēl pie tās zīmes izkāpt ārā, nokrist uz ceļiem un piecreiz pārmest krustu?

Būtu labāk ķēruši joslu pārkāpējus, tos, kas velkas vai traucē citiem braukt. Aaa! Tas neskaitas sods!

Banānu republikā dzīvojam! Atradušies par ko lepoties!

0pis 1.marts 2024 9:15
0 0 Atbildēt

Ja būtu zīme "Minimālais ātrums" tad varētu sodīt arī par to. Pie nosacījuma, ka nomēra īsto auto utt.

uupis 1.marts 2024 12:44
4 0 Atbildēt

Izlasi kas jādara pie šīs zīmes!

Ja Satiksmes noteikumos būs rakstīts ka jākrīt ceļos tad arī kritīsi, bet kamēr ir tikai jāapstājas, tad arī tas ir jāizpilda!

Banāni ir tavā galvā ja tev STOP zīme nozīmē kaut ko citu tavos sētas noteikumos!

nja 1.marts 2024 12:57
3 1 Atbildēt

Tā sākas nihilisms, neievērošu stop zīmes, tad vēl kaut ko un tad jau vispār, visiem man ir jādod ceļš, es esmu KARALIS!

Onsis 1.marts 2024 8:12
0 3 Atbildēt

Nevis uzraudzību, bet naudas iekasēšanu!

hue 1.marts 2024 8:24
0 0 Atbildēt

Lai viņi parāda kadru kurā neapstājās.

sviesc 1.marts 2024 13:35
2 0 Atbildēt

Nu beidz, tas nav nekāds nihilisms. Vienkārši īstu autovadītāju automašīnām nav bremžu, bremžu signāli. nav arī virzienrādītāju un spoguļu. Tā kā nedrīkstam sodīt.😄

iJuris 3.marts 2024 8:51
1 1 Atbildēt

Kārtējo reizi gaida kad kāds pārkāps, skaidri zinot ka sagaidīs. 

Tātad prevencija kārtējo reizi nav notikusi, tikai post faktum sodīšana.

Tiek apzināti veidota tāda kā iebaidīšanas sistēma, tevi visu laiku kāds var vērot, ļaut pārkāpt un tikai tad sodīt. Labāk jau būtu centušies ieviest cieņu pret noteikumiem, nevis bailes. Mums visiem jābūt vienā pusē.

Nez ko policija teiktu, ja tur tomēr notiktu CSN, tas ir viņi redzēja, gaidīja, un ļāva tam notikt?

Un lūdzu nejaukt klāt STOP zīmi, skaidrs ka tā ir jāievēro, taču likumi un noteikumi ir gan vadītājiem gan Policijai.

iJuris 3.marts 2024 8:53
1 0 Atbildēt

Rakstam klāt vajag statistiku par CSN tajā vietā, varbūt problēma ir nevis vadītājos, bet krustojumā? Tas ir plats, pārredzams, laicīgi var pārliecināties vai josla ir tukša.

650 3.marts 2024 16:59
1 0 Atbildēt

Tas visdrīzāk ticis noorganizēts priekš (kārtējās) demagoģiskās izrādes.Tīšām, lai popularizētu savstarpēju neiecietību un lieku reizi kādu pakaitinātu.

Reku Ulmaņ lohgatve loh rīgā- Upesgrīvas izbrauktuvē "vadītāji" stāvgrūdām GADIEM ILGI pofigā šķērso šķērsām uzreiz visas 3 kust joslas, lai (acīmredzami bīstamā veidā!) ielīstu sastrēgušajā apgrieziena vietā pretim spicei. Neko, nekādu dornu, ārtelpas pl'jūtmaņus tas vienkārši nep/is. Gabalu tālāk- pirms Ojāra nobrauktuves, Ulmaņa labējo joslu (tukšu platu!) kāds zinātniskais kretīns ir sastrīpojis puskilometra garumā.Braukt tur nedrīkst, bet "pāri kāpj" visi un massveidā.Dornu arī tur nav.

Lāčplēša iela rīgā- cik tur ir grūti pārredzamu neregulējamo g-pāreju un kā "vadītāji" tur tajā nemitīgajā sastrēgumā apstājas,burtiski pie katras apstāšanās reizes? Kurš lohs tur ievēro kādsus csn attālumus un/vai "izvairās no apstāšanās uz pārejas,ja..."? Kur tur ir droni?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 10

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti