Vācijā avārijas cer novērst ar šokējošu video (+ video) 34

 
iAuto | 2.aprīlis 2014 18:01

Heidekreisas policija publiskojusi šokējošu video, kurā apkopotas pēdējā laikā notikušās smagās avārijas uz automaģistrāles A7, cerībā, ka tas atturēs autovadītājus no noteikumu pārkāpšanas.

Pēdējās nedēļās Heidekreisas (Lejassaksija) tuvumā notikušas vairākas smagas avārijas, kurās gājuši bojā divi cilvēki, seši smagi ievainoti, 27 tikuši cauri ar vieglākām traumām, bet nodarīto zaudējumu apmērs sasniedz vairākus miljonus eiro. Kā iemeslu policija min distances neievērošanu, noteiktā ātruma pārkāpšanu ceļa remonta vietās (ne ātrāk par 60 km/h) un autovadītāju disciplīnas un uzmanības trūkumu. 

 
Visi komentāri
 
LMT 3.aprīlis 2014 9:40
0 0 Atbildēt

Labāk būtu kādu cobra11 sērīju parādījuši. Tas ir daudz pamācošākas...

Audit 3.aprīlis 2014 10:06
1 0 Atbildēt

Tieši Vernonam! Viņam tak Vācijā viss esot perfekti un tur tāds termins "distance", neeksistē, neesot nepieciešams, jo 100 auto ridā par visu atbid 1. nevis 80. vai 100.

Vernons 3.aprīlis 2014 11:26
0 6 Atbildēt

Kopš Vācijā neierobežotā skaitā ierodas tādi kā Tu, kuri nesaprot "drēbi" un piedalās ceļu satiksmē uz auto bāņiem notiek šādas "ziepes"!

Arī vācieši ir dziļā purvā ar savu distanci, jo virknei smagiem un autobusiem ieslēdzot retarderu aizmugurē neiedegas STOP signāli! Tādi ir šie fakti!

Distances tempomāti, laba lieta līdz tas devējs nepaliek slapjš! Pamatā visam ir ātruma samazināšana bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem!

Es ieviestu Latvijā STOP signālu noņemot kāju no "gāzes" pedāļa un nebūtu par ko "cepties"!

Audit 3.aprīlis 2014 12:50
0 0 Atbildēt

Labi, ka Tevi nelaiž pie teikšanas! Retardera ātruma izraisītais ātruma samazinājums ir nekas, jeb ļoti niecīgs, līdzvērtīgs, ja ar manuālo kārbu braucošs atlaistu akseleratora pedāli.

Pamēģini citu marku busus, tiem šādu problēmu nav, vismaz tiem, kam ir uzstādītas adaptīvā kruīza kontrole.

Vel vari sensorus noklāt ar mitrumu atgrūžošu pārklājumu, palīdzēs.

Guntis 3.aprīlis 2014 13:08
1 6 Atbildēt

Tu ar auto uzbūvi esi Jūs. Ja ziemas laikā smagais vai autobuss noliks retarderu(kalnu bremzi) līdz pēdējai pozīcijai, ar vieglo točna nepaspēsi sabremzēt.

Pameklē labāk info kas tas tāds retarders ir un kā strādā. Un cik lielu bremzēsanas spēku tas rada.

P.S. Jaunie modernie motori kravas auto (autobusiem)praktiski vispār vairs nebremzē atlaižot akselatora pedāli. Tanī brīdī tiek pārtraukta degvielas padeve un atvērts dekompresators, lai taupītu degvielu. Jo lielāks atālums tiek noripots bez degvielas patēriņa, jo lielāka ekonomija.

Audit 3.aprīlis 2014 21:24
0 0 Atbildēt

Nav svarīgi liels vai mazs, darbības princips jaunajiem dzinējiem vienāds! Retarderis darbojas tikai un vienīgi uz velkošajiem riteņiem un 'tā radītais bremzēšanas spēks nekad nebūs pielīdzināms darba bremzēm.

Te kārtējais pierādījums, ka bez distances nekur, jo tai pašā ziemā vai tas vieglais vai smagais, aizmugurējie lukturi ir netīri.

Audit 4.aprīlis 2014 8:35
0 0 Atbildēt

Vienas vai vairāku pozīciju retarderi ir jau vēsture. Kā raksti, modernos autos retarderis ir saslēgts veinā sistēmā'\a ar automātisko ātruma uzturēšanas sistēmu un ieslēdzas pats, ja tiek palielināts kustības ātrums nelietojot akseleratoru. Otra sistēma, kad retarderis darbojas kopā ar darba bremzēm un tā bremzējošais spēks palielinās attiecīgi vadītāja , uz bremžu pedāli pieliktajam spēkam! Šai gadījumā retarderis jāieslēdz pasīvā režīmā.

Vernons 3.aprīlis 2014 13:21
0 3 Atbildēt

Izskatās ka Tevi ārstēs vēl kāds!

Vernons 3.aprīlis 2014 13:23
0 2 Atbildēt

Neesi redzējis, kāds izskatās priekšējais bamperis ziemā!

Audit 3.aprīlis 2014 21:28
0 0 Atbildēt

Esmu gan, tā iemesla dēļ, normālas sistēmas, kas nodrošina automātisku ātruma uzturēšanu ir paslēptas aiz tā, un bufera tīrības pakāpē to darbību neietekmē. Nejauc ar parkošanās sensoriem, kaut gan, pat to jaunākās paaudzes nebaidās no sniega kārtas uz tiem.

Audit 4.aprīlis 2014 8:28
0 0 Atbildēt

Ar šādu STOP signāla darbību Tu sev laupi iespēju darbināt automātisko ātruma uzturēšanas sistēmu.

Vernons 4.aprīlis 2014 9:35
0 0 Atbildēt

Pilnīgi aplams pieņēmums! Ja autobusā var salikt piecus procesorus un savilkt 11 kilometrus vadu, tad 50 metri lieki vadi neko vairs neizšķir!

Audit 4.aprīlis 2014 12:09
0 0 Atbildēt

Tas par atlaistu akseleratora pedāli. Tavā variantā devēji jau jāliek ātrumkārbā, kas fiksēs ātruma samazināšanos, bet atliek jautājums, pie kāda samazinājuma STOP signāli lai ieslēdzas, 1, 2 km/h!?

Vernons 4.aprīlis 2014 12:45
0 0 Atbildēt

Distances tempomāts uztur manis uzdoto distanci, kuru ar aci es nespēju pamanīt! Displejā iedegas simbols par to ka samazinās motora apgriezieni. Bet aizmugurē nekas neiedegas. Itkā nenozīmīgs ātruma samazinājums, bet priekš aizmugurē braucošā var izrādīties liktenīgs, ja es pats mehāniski neieslēdzu STOP signālu. Auto būve apsteigusi likumdošanu un tas jau ir slikti!

Kādus signālus jaliek autobusam, ja viņu noķer braucošu, ne viss ātrumu samazinošu?

Audit 4.aprīlis 2014 15:38
0 0 Atbildēt

Uz to atbildi pats, jo par "visu atbild priekšā esošais, nevis otrais"! Otrajam nav jādara nekas!

Crankshaft 3.aprīlis 2014 10:29
0 0 Atbildēt

Audit

Tieši Vernonam! Viņam tak Vācijā viss esot perfekti un tur tāds termins "distance", neeksistē, neesot nepieciešams, jo 100 auto ridā par visu atbid 1. nevis 80. vai 100.

=================

Vernons te "ņipričom", jā, Vācijā viss vai vismaz viss ir perfekti, bet idiņu uz autobāņiem netrūkst arī tur. Ja nu tu esi uz bāņa un ieskrējies, vienalga acis un ausis jātur vaļā, jo var "atrauties" no kāda mazadekvāta pamuļķa! A7 vispār jau sen ir viena no problemātiskajām maģistrālēm, varbūt kādreiz aizbrauc un novērtē kustības intensitāti kaut vai nakts stundās pēc pusnakts ...Personīgi es no šī ceļa mēdzu izvairīties :-)

Audit 3.aprīlis 2014 12:42
4 0 Atbildēt

Tur taisnība, censties izspiest maksimālo no auto uz bāņa pat naktī ir stipri bīstami, intensīva satiksme! Ne par velti ir projekts maksimāli atļauto samazināt līdz 130 km/h, ko starpcitu jau ar zeļazīmēm ir izdarījuši diezgan plaši. Nav vairs kā 20 gadus atpakaļ, reti kur bija ierobežojums 120 km/h.

Es jau par to, ka viens izdomājis ko priekš sevis, dzīvo savā iekšējā pasaulē un uzskata to par vienīgo pareizo, un mēģina, bet nekādi nevar to pamatot, sašūt ar likumdošanu, jo vairāk par CSN no galvas nav iekalis un tos pašus nesaprot, jeb noteikumu, likumu uzbūvi un to pielietošanu dzīvē. Žēl protams, bet lai paliek, jo apkārt ir daudz vairāk sakarīgu cilvēku, kas saprot kas un kā.

Vernons 3.aprīlis 2014 12:50
0 1 Atbildēt

Tu sagatavojies nopietni! Jo es Tevi varu pazemot arī publiski! Jāutājums, vai Tu tam esi gatavs un Tev to vajag! Sēdi ierakumos un mācies! Tu neesi profesionālis! Sevi cienošs tā neuzvestos!

Audit 3.aprīlis 2014 12:54
0 1 Atbildēt

Tu To par sevi!

Nav jau ko man pateikt, jo nevienu no maniem komentētiem Tev nav ar ko apgāzt!

Katram cilvēkam ir savi uzskati, bet tos saukt par tautas, un vienīgajiem pareizajiem, tas Tev neliekas dīvaini!?

Vernons 3.aprīlis 2014 13:19
1 4 Atbildēt

Šis no Tavas operas CSN 38.4. un 38.8.! CSN 27. un 161.!

Par 119. jau padiskutējām! Tam japilda tikai pirmā trešdaļa no 119. punkta! Pēc Tavas saprašanas ceļu satiksmes Noteikumi ir japilda katram otram! CSN 10. punkts uzsver - katram!

Tādi kā Tu, Audit, kultivē dubulto morāli ceļu satiksmē un pateicoties tādiem kā Tu mēs esam tur kur esam!

Tie kuri varētu Tev oponēt, diemžēl komentārus neraksta, nemāk! Klabināt taustiņus nav viens un tas pats kas braukt!

Audit 3.aprīlis 2014 21:37
0 0 Atbildēt

CSN ir sastādīti pamatojoties uz kaudzi citu noteikumu un likumu. Tajos minētais ir saistošs visiem, bet ir prioritātes un CSN būtība ir novērst negadījumu, pat tad, ja tas otrs tos neievēro un pasargāt mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus.

Neesi dzirdējis tādu teicienu: "Lai notiktu negadījums, kurā iesaistīti divi transporta līdzekļi, vienam no to vadītājam jābūt aptaurētam, otram i-diotam!". Lai Tu saprastu, neviens no abiem nav ievērojis uz viņu attiecināmos punktus, un kas galvenais, Tevis nemitīgi piesaukto 10. punktu. Pēc tavas ābeces abi tiks sodīti, viens ar likuma spēku, otrs par neapdomību.

Vernons 4.aprīlis 2014 15:37
0 0 Atbildēt

Atdziesti par tiem vismazāk aizsargātiem, tas neiet kopā ar CSN 10. punktu kā tādu! Ar plikām, neko neizsakošām, deklarācijām, kurām nav seguma un kura pēc savas būtības 38.4. un 38.8. ir smīnu izraisošas! CSN rakstīti ar asinīm un cilvēku dzīvībām! Un brīžiem prātam neaptveramiem gadījumiem. Jāpiestrādā pie tā lai šos Noteikumus pildītu katrs!

Vernons 4.aprīlis 2014 8:26
1 0 Atbildēt

Šajā vāciešu sagatavotajā sižetā ar distances ievērošanu nav nekāda sakara! Saule zenītā! Spīd auto stiklos! Priekšā braucošie ir jau apstājušies un viņiem ar pilnu "federi" ietriecas no aizmugures braucošie! Vienā gadījuma nakošais smagais, otra gadījumā vieglais. Abos gadījumos kaut kas nav kartībā ar informāciju. Lēnāk par 60 km/h pa bāni braukt aizliegts! Gan jau ierīkos visos auto aizmugurē sarkanu gaismas diožu kvadrātu, samazinoties ātrumam zem 60 km/h!

Vernons 4.aprīlis 2014 8:31
2 3 Atbildēt

Pēc CSN ābeces šie mazāk aizsargātie tiek sabraukti "juridiski pareizi"! Pirmo zīmogu visi braucēji saņem Ģintermuižā, ka ir pieskaitāmi!

CSN vajadzētu tomēr uzrakstīt "TĀ", lai tie patiešām atbilstu CSN 10. punkta prasībām!

Audit 4.aprīlis 2014 12:12
0 0 Atbildēt

Nevari Tu kādu "juridiski pareizi" sabraukt! Nebūsi ievērojis savu 10. punktu!

Vernons 4.aprīlis 2014 15:30
0 0 Atbildēt

Varu un kā vēl! Saskaņa ar 4., 6. un 10. punkktiem, kas noteic, kā katram uz ceļa ir jarīkojas, gājēju pēkšņi iznākošu no šķēršļa, vai ceļu ar sadalošo joslu, kuru šķērsot aizliegts! CSN 10. un 27. punkti!

Vai tumsā gājēju kurš nepilda CSN 19. un 254, punktu nosacījumus! Par velosipedistu tas pats stāsts! CSN 10. un 223. punkti! Ceļš uz kapsētu garantēts!

bums 4.aprīlis 2014 8:42
3 2 Atbildēt

Iespējamais iemesls tāds, ka uz Vācijas ceļiem tagad ir ļoti daudz austrumeiropiešu, kas nemāk braukt. Vai nu par ātru, vai nu par neuzmanīgu, rezultātā cieš visi. Vajag statistiku, kas biežāk izraisa csn - pa tautībām!

Guntis 4.aprīlis 2014 13:24
1 0 Atbildēt

Tev ir ļoti vispusīgas zināšanas par retarderiem un to darbību. Ja auto ir aprīkots ar retarderu, tad pie stūres ir arī svira kas ļauj to darbināt vadītājam pēc vajadzības.

Aplūkosim retarderu kas sākts uzstādīt uz transportu vairāk kā piecpadsmit gadus atpakaļ un uzstāda vēl jo projām. Bet pamazām to nomaina jaunās paaudzes retarderi kas bremzēšanai izmanto dzesēšanas šķidrumu.

Retardera sviras pozīcījas kopā 7ņas, bet mēdz būt arī piecas.

1 pozīcija retarder strādā kopā ar tempomātu un izvērtē ar kādu spēku bremzēt ja vajag, neļauj pārsniekt uzdoto braukšanas ātrumu, kad transportlīdzeklis brauc lejup no kalna.

Pārējās pozīcījas 2-7(5) izmanto vadītājs pēc saviem ieskatiem, retardera bremzēšanas speka sadalījums no 30-100procentiem.

Ja retarders spēj samazināt ļoti ātri vai uzturēt kravas auto, kravas auto ar piekabi un autobusa braukšanas ātrumu, braucot lejā par kalnu. Vai tik tiešām tā bremzēšanas spēks ir nenozīmīgs?

Audit 4.aprīlis 2014 15:57
0 0 Atbildēt

Par to jau es tieši minēju, tikai top versijas, bez svirām, ir uzstādītas retajam, dārgs papildus aprīkojums. Par manuālo retardera spēka regulāciju, tā jau ar ir vēsture, nesena, bet tomēr.

Neviens neapstrīd retardera bremzēšanas spēku, bet tas nekad nebūs līdzvērtīgs 5 asu, jeb darba bremžu bremzēšanas spēkam un efektivitātei.

Audit 4.aprīlis 2014 15:48
0 0 Atbildēt

Tik neaizmirsti, ka 10. un 4. attiecas arī uz Tevi pašu, tāpat kā 38.4., 112.!

Vernons 4.aprīlis 2014 16:11
0 0 Atbildēt

Tu, draudziņ, raksti kā īsts policijas ierēdnis! Policija arī savu rakstāmo sāk ar vārdiem: vadītājs pārkāpa CSN 4., 10., 38.4., 112., 119. un ir atzīstams par vainīgu! Kur palika tiesiskā paļavība CSN 6. punkts? Kā var parkāpt 38.4.? Kā var parkāpt 112. ja esi iekļāvies ātruma limita konkrētā ceļu posmā? Un par kuru daļu no 119. punkta būs runa, par "jāievēro tāda distance", vai "priekšā braucošam bremzējot", vai "jāievēro tāds intervāls", "kas nodrošina kustības drošību"? Garām tāda pieeja lietas būtībai! Tā ir vakardiena!

Jāsāk tā, saskaņā ar 4., 6. un 10. punkktiem, kas noteic, kā darbojas CSN, kā katram satiksmes dalībniekam ir jabūt aprīkotam un kā katram uz ceļa ir jarīkojas!

k442 7.aprīlis 2014 10:18
0 0 Atbildēt

Vernon! 112. punkts nosaka, ka ātruma izvēlē jāņem vērā ne tikai noteiktie ierobežojumi, bet arī ceļa apstākļi, satiksmes intensitāte, transporta un kravas stāvoklis un īpatnības! Vai tiešām uzskati, ka pilsētā drīkst ar 50 km/h nesties virsū priekšā esošu auto rindai, kura stājas, piemēram, pie neregulējamas gājēju pārejas? Zemāk citāts no Rīgas apgabaltiesas kā apelācijas instances lēmuma krimināllietā par avārijas ar cietušajiem izraisīšanu, no aizmugures uztriecoties virsū "pēdējam rindā esošajam" : "Aizstāve apelācijas sūdzībā norāda, ka apsūdzētais nav pārsniedzis apdzīvotā vietā atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 50 km/h. Tiesu kolēģija konstatē, ka apsūdzētajam netiek inkriminēta ātruma 50 km/h pārsniegšana. Maksimālais atļautais kustības ātrums, kas paredzēts Ceļu satiksmes noteikumu 114.punktā, nav uzskatāms par drošu un prasībām atbilstošu jebkurā situācijā. Tas, ka vadītājs nav pārsniedzis konkrētajā situācijā un vietā atļauto maksimālo braukšanas ātrumu, nenozīmē, ka viņa izvēlētais ātrums konkrētajā vietā un situācijā ir atbilstošs satiksmes drošības prasībām. Tiesu kolēģija secina, ka pirmās instances tiesa pamatoti un pareizi konstatējusi apsūdzībā inkriminēto Ceļu satiksmes noteikumu 112.punkta prasību pārkāpumu no apsūdzētā puses."

Vernons 7.aprīlis 2014 15:19
0 0 Atbildēt

Kāda bija apsūdzība un uz kādu CSN punktu pamata?

Ātrumu starpības atšķirība blakus joslās 20 km/h pilsētā ir nāvējoša! Neredzi neskrien! Blakus joslā stājas smagais vai autobuss, bremzē, tas nekas kad luksoforā zaļais!

Šeit abās reizēs, ne smagais, ne vieglais nepamanīja kad priekšā jau stāv auto! Tātad kaut kas nav kārtībā ar informāciju. Bet jaunajiem auto ar distances tempomātu!

k442 7.aprīlis 2014 16:00
0 0 Atbildēt

Ja tik ļoti vēlies, lūdzu: "...neņemot vērā ceļa apstākļus un satiksmes intensitāti – to, ka priekšā tajā pašā braukšanas joslā atradās vairāku ar minimālu ātrumu braucošu transportlīdzekļu kolonna, G. brauca ar ātrumu ap 50 km/h, tā pārkāpjot CSN 4. un 112. punkta prasības. Turpinot kustību un no aizmugures strauji pietuvojoties tajā pašā virzienā ar minimālu ātrumu – ap 5 km/h – braucošajam BMW, G. savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu, tā radot ceļu satiksmei bīstamu situāciju un pārkāpjot CSN 4., 10. un 113. punkta prasības. Norādīto pārkāpumu dēļ, G. nespējot nobremzēt, viņa vadītais AUDI uzbrauca priekšā braucošajam BMW, kurš trieciena rezultātā nobrauca no brauktuves un uzbrauca šķērslim – nama žogam. Negadījumā viegli miesas bojājumi ar veselības traucējumu tika nodarīti BMW vadītājai un 2 pasažierēm..."

Papildus informācija: notikuma vieta - pilsētas iela, ar 1 braukšanas joslu katrā virzienā, dienas laikā uz sausa asfalta, AUDI šoferis - vietējais iedzīvotājs, ne iebraucējs no citas vietas...

P.S. Pirmās un apelācijas instances tiesas konstatēja apsūdzētā G. vainu, lieta atrodas kasācijas instancē Augstākajā Tiesā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti