Valsts policija aicina neaizmirst par drošību uz ceļa 15

 

Foto: iAuto.lv

Valsts Policija | 9.jūnijs 2020 8:17

Aizvadītajās brīvdienās Vidzemes reģionā ceļu satiksmes negadījumā traumas guva kāds mazgadīgs bērns, kurš, vadot kvadriciklu, izbrauca no mazāk svarīga ceļa uz galvenā ceļa, kā rezultātā notika sadursme ar automašīnu.

Valsts policija atgādina, ka katram vecākam ir jāuzņemas atbildība par savu bērnu drošību neatkarīgi no tā vai atrodas piemājas pagalmā, vai publiskā vietā.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 5. jūnija līdz 8. jūnijam, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā reģistrēti 32 ceļu satiksmes negadījumi. No tiem deviņos negadījumos bija 11 cietušas personas, tajā skaitā bērns un vairāki jaunieši.

Sestdien, 6. jūnijā, kāds septiņus gadus vecs zēns, vadot bērnu kvadriciklu, izbrauca no mazāk svarīga ceļa uz galveno ceļu, kā rezultātā notika sadursme ar automašīnu, bet kāds jaunietis, vadot mopēdu, uzbrauca gājējam. Savukārt, kāda jauniete, vadot motorolleru, krita un guva traumas.

Ņemot vērā, ka laikapstākļi kļūst aizvien labvēlīgāki āra aktivitātēm, policija atgādina vecākiem – pārrunājiet ar savām jaunākajām atvasēm ceļu satiksmes noteikumus. Neuzmanība un izklaidība uz ceļa nereti beidzas ar traumām, kas tiek gūtas ceļu satiksmes negadījumos, jo, piemēram, laicīgi nav pamanīts tuvojošais transportlīdzeklis vai arī nav ievēroti kādi citi ceļu satiksmes noteikumi. Tāpat policija aicina vecākus rūpīgi izvērtēt motorizēto transportlīdzekļa iegādi bērniem. Izvēlēties pareizo un visatbilstošāko braucamo bērna vecumam. Pirms pieņemat lēmumu noskaidrojiet – vai šis braucamais ir manam bērnam piemērots? Kāds ir piemērots vecums, kad bērns var sākt braukt ar motorizēto transportlīdzekli? Kā arī vai bērns vispār drīkst tādus vadīt (vajadzīgas mopēdu tiesības)?

Ir svarīgi pārliecināties, ka jaunākie ceļu satiksmes dalībnieki izprot ar drošību saistītos jautājumus, piedaloties ceļu satiksmē. Ņemot vērā, ka mazākie satiksmes dalībnieki ne tikai braši pārvietojas ar kājām, bet arī ar velosipēdiem, policija aicina vecākus nodrošināt savas atvases un viņu velosipēdus ar nepieciešamo ekipējumu drošai braukšanai. Tāpat arī ir svarīgi ar bērniem pārrunāt tos maršrutus, pa kuriem viņi var droši pārvietoties vieni, ievērojot satiksmes noteikumus.

Policija vērš uzmanību arī gados jaunāko mopēdu un motorolleru vadītājiem – neesiet pārgalvīgi un nepārvērtējiet savas transportlīdzekļa vadīšanas spējas! Siltie saules stari uz sejas un vējš matos, traucoties uz sava motorizētā braucamrīka, mēdz sagādāt tik ļoti patīkamas emocijas, ka nereti gadās pazaudēt modrību un koncentrēšanos, tādējādi pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Šie braucamrīki nav tik viegli pamanāmi citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tāpēc policija vēlreiz atgādina – braucam prātīgi un uzmanīgi, tādējādi mazinot risku gūt traumas, iekļūstot kādā ceļu satiksmes negadījumā.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka arī ikvienam autovadītājam jābūt īpaši uzmanīgam un modram, rēķinoties ar to, ka ceļu satiksmē arvien vairāk parādās mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki. Būsim uzmanīgāki, vērīgāki un atsaucīgāki – rūpēsimies par bērniem un viņu drošību, jau kopš mazotnes izrunājot svarīgākos drošības jautājumus!

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 9.jūnijs 2020 10:05
5 3 Atbildēt

Stilbi, ka dēļ tādiem durikiem senčiem, ir jācieš visiem autovadītājiem. Senčiem nospļauties uz bērnu. Tāpēc arī CSN netiek mācīti. Labāk visu noklāsim ar guļošajiem. Un policijai vispār pie kājas. Kāpēc nestāsta, cik vecākiem ir uzlikti sodi, par viņu bērnu CSN neievērošanu? Cik privātajiem īpašumiem uzlikti sodi, par to, ka spēļu laukumus ierīko 2m attālumā no braucamās daļas, nerunājot nemaz par norobežojumiem, kuru neesamības dēļ būtu būvvaldēm jāliek sodi, ka kas tāds ir pieļauts.

tānui 9.jūnijs 2020 15:15
5 0 Atbildēt

Garantē tikai Gosstrah, pārējie cenšas izpildīt un ievērot.

anonimikis 9.jūnijs 2020 8:34
2 1 Atbildēt

Senči deģenerāti, ja laiž sīko ar kvadraciklu uz koplietošanas ceļa.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti