Siguldā pie gājēju pārejām uzstāda īpašus atstarojošus elementus gājēju drošībai 23

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no web.cameras

Nozare.lv | 25.septembris 2020 8:16

Sākoties rudens tūrisma sezonai un palielinoties tūristu plūsmai, Siguldas novada pašvaldība pilsētas centrā pie vairākām gājēju pārejām uzstādījusi atstarojošas figūras, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Atstarojošās figūras automašīnu vadītājiem atgādinās savlaicīgi samazināt braukšanas ātrumu, lai vajadzības gadījumā apstātos un ļautu gājējiem droši šķērsot gājēju pāreju. Savukārt gājējiem atgādinās nēsāt atstarotājus, lai, pasargājot sevi, viņi būtu redzami krēslā un nakts stundās.

Lai arī lielākajā daļā pilsētas centra atļautais braukšanas ātrums jau pašlaik samazināts līdz 30 kilometriem stundā,satiksmes negadījumi uz gājēju pārejām vēl arvien notiek, tomēr to traumatisms krietni samazinājies, norāda pašvaldībā.

Brinkmane uzsvēra, ka rudens sezonā Siguldas ielās, kā ierasts, parādās liels tūristu skaits. Tāpēc, lai padarītu pārvietošanos pilsētas centrā drošāku visām satiksmes dalībnieku grupām, izlases kārtībā pie vairākām gājēju pārejām izveidotas atstarojošas figūras, kas radītas pēc īpaša Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma. Ideja aizgūta no citām Eiropas Savienības valstīm, kur šādas figūras izvietotas vietās, lai pievērstu autovadītāju uzmanību gājējiem.

Satiksmes drošību uzlabojošās figūras rudens lapu sezonas laikā tiks izvietotas vietās, kur pilsētnieku un pilsētas viesu plūsma ir visintensīvākā, taču pēc tam figūras tiks pārvietotas pie mācību iestāžu gājēju pārejām, lai uzlabotusatiksmes drošību tur.

Atstarojošo elementu izvietojums mainīsies, lai satiksmes dalībnieki pie to klātbūtnes nepierastu, bet akcijas veidā aktualizētu pārvietošanās drošību, piebilda Brinkmane.

Atstarojošais dizaina elements patlaban uzstādīts pie gājēju pārejām Lakstīgalas ielā pie bērnudārza "Ābelīte", Raiņa un Pils ielas krustojumā pie vides objekta "2020", Raiņa ielā iepretim pašvaldības Pakalpojumu centram, pretī Jāņa tirgum, kā arī Pils un Leona Paegles ielas krustojumā.

Vienlaikus, lai veicinātu visu satiksmes dalībnieku savstarpējo saskarsmi un uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmesdalībnieku drošību pilsētā, ir veiktas izmaiņas pilsētas centrā, samazinot braukšanas ātrumu līdz 30 kilometriem stundā.

Tāpat ielās, kur nav gājēju celiņu un velojoslu, izvietotas Ceļu satiksmes drošības direkcijas sociālās kampaņas informatīvo plakātu "Tuvāk NĒ!". Satiksmes mierināšanas risinājumi ieviesti arī Rožu ielā, Pulkveža Brieža un Rīgas ielas krustojumā, Pils ielā, kā arī Parka un Ata Kronvalda ielas krustojumā, kur izveidots paceltais krustojums, atgādināja pašvaldības pārstāve.
 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nu 25.septembris 2020 12:28
11 1 Atbildēt

Vernon, pirms pārejas jau laicīgi piebremzē un nevienam neradīsi zaudējumus. Ir grūti to pieņemt? Tā ir pilsēta, gājēju pāreja....gonkosi pa savu lauku īpašumu....

vajag 25.septembris 2020 11:05
5 0 Atbildēt

uzstādīt spīdošus gulošos, lai pirms pārejas būtu jānomet līdz 15km/st. Pāris remonti un tālāk jau ies rāmāk.

jājaujā 25.septembris 2020 14:02
3 0 Atbildēt

Vernon, ja es redzu ka tev pietiek bremzēšanas ceļa, tad es eju pāri pārejai. Tos CSN man gar degunu nevicinu, es gribu lai tu pats tos zinātu un ievērotu! Ja tu nevari apstāties PIRMS gājēju pārejas, tātad, tu brauc par ātru vai neuzmanīgi, vai tavam auto nav bremžu. Man nav jākrāsojas kā papuasam, lai vadītājs apstātos. Ja neredzi - ej uz komisiju un lai tev anulē med. apliecību.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti