Atbilde komentāriem, kāpēc samazinot atļauto braukšanas ātrumu ārpus pilsētām neuzlabojas drošība! (+ VIDEO) 51

 
iAuto | 15.janvāris 2022 12:25

iAuto.lv uzskata, ka ātrums nav tik melns, kā to mālē - daudz lielāks ļaunums ir nepārdomātā infrastruktūra un atsevišķi vadītāji, kas rupji pārkāpj noteikumus, liekot ciest arī pārējai apzinīgo autobraucēju daļai.

Sanāk tā, ka pastiprinātas likmdošanas normas tiek attiecinātas uz "normāliem" autovadītājiem dēļ dažiem rupjiem noteikumu pārkāpējiem, kuriem jebkādi sodi ir pilnīgi viennaldzīgi.

  • Kāpēc uz ziemas periodu ir jāsamazina ātrums?
  • Kāpēc uz Dzintaru gaisa pārvadu ir 50 km/h?
  • Kāpēc uz grants ceļiem ir 80 km/h?

Pēdējie 2 ierobežojumi ir vienkārši 1 smaga negadījuma sekas un "gudrs" ierēdnis nolēma attiecīgi rīkoties.

Vienkāršāk sakot, kāpēc ir jācieš un jāmaksā visiem par dažu bezatbildību - šis princips būtu no valsts pārvaldes jāizslēdz!

 
51 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
15.janvāris 2022 13:04
17 5 Atbildēt

Ātrums iet roku rokā ar prasmēm un tehnisko stāvokli. Ir milzīga starpība starp vadītāju, kas jau gadiem brauc vismaz 5 dienas nedēļā dažādos apstākļos, pilsētā un ārpus, saulē, lietū un sniegputenī - un tādiem kas mīcās pa pilsētu un uzsniegot pirmajām sniegpārslām bezpalīdzīgi veido sastrēgumus. Otrajiem vispār būtu jāliek (80) kā maksimālais. Un labi pamanāma zīme LOHS.

MMX 15.janvāris 2022 15:39
13 3 Atbildēt

Visa šīs runas par ātruma samazināšu principā ir kompleksākas problēmas sekas - brūkōša sabiedriskā transporta sistēma, cilvēku migrācija uz Rīgas reģionu un rīdzinieku migrācija uz pierīgu. Rezultātā palielinās to braucēju skaits, kuri labprāt nesēstos pie stūres, bet savu izvēļu vai situācijas spiesti tomēr sēžas pie stūres. Tālāk jau ir vienkārši risinājumi - ja uz ceļa ir daudz nepieredzējušu braucēju tad ātrākais risinājums ir samazināt atļauto ātrumu. Tas gan raisa jautājumu cik zemu samazināsim - tikko tauta pieradīs pie 80, tā atkal radīsies problēmas. Un ko tad? Tālāk uz 70, 60,...10?

Vai varbūt vienkārši jāsāk domāt par vadītāju kvalifikācijas celšanu un stingrākām prasībām pret auto stāvokli? Šīs ziemas kontekstā varbūt ir laiks arī par lētā gala ziemas riepu tirdzniecības ierobežošanu?

Rexx 15.janvāris 2022 19:43
12 0 Atbildēt

1. Cik stundu no autoapmācības praktiskās daļas kursants pavada, vadot auto: nakts laikā, nepietiekamas redzamības apstākļos dienas un nakts laikā, kaut vai lietus laikā, kad ceļš slidenāks? Cik no instruktoriem ir spējīgi adekvāti iemācīt prasmes augšminētajam?

2. Gribi nokārtot B kategoriju? Lūdzu, 3500kg smags transporta līdzeklis, vēlams, ar maksimālajiem pieļaujamajiem gabarītiem. Ar visu piekabi. Eksāmenā.

3. Par infrastruktūru. Pārtraukt uzstādīt ceļa zīmes, kuras maldina autovadītājus, piemēram, nesaprotami ātruma ierobežojumi. Tādām zīmēm , līdz ar to, arī citām, zūd ticamība. Reflekss, tā sacīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 8

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 20

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti