Igate nepienācīgi norobežo ceļu būvdarbus Jūrmalā 23.05.2022, atkāpes no MK Nr:421 noteikumiem (+ VIDEO) 5

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 29.maijs 2022 8:57

iAuto konstatē, ka ceļu būvnieks Igate nepienācīgi norobežo remonta vietu, atkāpjoties no MK Nr:421 noteikumu norādēm.

Ministru kabineta noteikumi Nr.421

5.4. Norobežojošie elementi 
51. Norobežojošos elementus uzstāda, lai norobežotu darba vietu un par to brīdinātu transportlīdzekļu vadītājus.

 
52. Darba vietas norobežošanai lieto:

52.1. ceļa vertikālos apzīmējumus — vadstatņus (Nr.908, 909), barjeras (Nr.910, 911 un 912), vadkonusus (Nr.913), ko izgatavo un uzstāda atbilstoši LVS 85 “Ceļa apzīmējumi”. Šie elementi ir pārklāti ar gaismu atstarojošu materiālu, kura atstarojošo īpašību raksturojums nedrīkst būt zemāks kā visā ceļa posmā lietotajām zīmēm;

52.2. palīgbarjeru (1.pielikuma 5.zīmējums);

52.3. pārvietojamos ceļa zīmju vairogus vai speciāli aprīkotas darba mašīnas (1.pielikuma 7. un 8.zīmējums);

52.4. aizsargierīces.

 
(Grozīts ar MK 05.05.2009. noteikumiem Nr.394)
53. Vadstatņus lieto ilgstošo darbu vietās garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu veidošanai brauktuves zonā. Vadstatņus aizliegts lietot garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu veidošanai uz ietves vai starp ietvi un brauktuvi.

 
54. Uzstādot vadstatņus, ievēro šādus nosacījumus:

54.1. veidojot garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu, vadstatņus uzstāda virknē citu aiz cita tā, lai slīpo svītru kritums būtu vērsts uz satiksmei izmantojamās brauktuves daļas pusi. Vadstatņa plāksni novieto 90° leņķī pret brauktuves asi. Lieto vienpusīgus vadstatņus. Ja uz brauktuves atrodas arī pretēja virziena braukšanas josla, kas nav atdalīta ar ceļa horizontālo apzīmējumu, uzstāda tikai divpusīgus vadstatņus;

54.2. veidojot šķērsnorobežojumu, ne mazāk kā trīs vadstatņus novieto šaurā leņķī pret brauktuves malu;

54.3. veidojot garennorobežojumu, vadstatņus novieto paralēli brauktuves asij;

54.4. vadstatņu uzstādīšanas attālumi konkrētiem garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu gadījumiem noteikti šo noteikumu 6., 7. un 8. nodaļā;

54.5. virs vadstatņiem uzstāda dzeltenas (oranžas) nepārtraukti degošas signālugunis atbilstoši šo noteikumu 71.punkta prasībām.

 
55. Barjeras lieto apdzīvotās vietās ilgstošo un īslaicīgo darba vietu šķērsnorobežošanai brauktuves zonā.

 
56. Uzstādot barjeras, ievēro šādus nosacījumus:

56.1. barjeras ar 910. un 911.ceļa apzīmējumu lieto, lai norobežotu šķērsvirzienā satiksmei slēgtu braukšanas joslu vai tās daļu. Barjeras uzstāda tā, lai slīpo svītru kritums būtu vērsts uz satiksmei izmantojamās brauktuves daļas pusi. Barjeras galā (satiksmei izmantojamās brauktuves daļas pusē) uzstāda vadstatni. Dubulto barjeru (divas plāksnes viena zem otras) lieto paaugstinātas bīstamības apstākļos (piemēram, pirms vietām, kur pagaidu ietve iziet uz brauktuves);

56.2. barjeru ar 912.ceļa apzīmējumu lieto, lai norobežotu šķērsvirzienā visā platumā satiksmei slēgtu brauktuvi;

56.3. virs barjerām uzstāda signālugunis atbilstoši šo noteikumu 71.punkta prasībām.

 
57. Vadkonusus lieto īslaicīgo darbu vietās garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu veidošanai uz brauktuves un ietvēm.

 
58. Uzstādot vadkonusus, ievēro šādus nosacījumus:

58.1. vadkonusa minimālais augstums ir 0,3 m, uz ceļiem ar sadalošo joslu — 0,75 m. Vadkonusu brīdinošais apzīmējums ir horizontālas sarkanas un baltas svītras;

58.2. veidojot garennorobežojumu, vadkonusus novieto virknē citu aiz cita paralēli brauktuves asij;

58.3. veidojot šķērsnorobežojumu, vismaz trīs vadkonusus novieto šaurā leņķī pret brauktuves malu;

58.4. vadkonusu uzstādīšanas attālumi noteikti šo noteikumu 6., 7. un 8.nodaļā.

 
59. Darba vietas ietvju zonā garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu veido ar palīgbarjerām (1.pielikuma5.zīmējums). Palīgbarjeras informējošā daļa ir no 0,1 m līdz 0,15 m augsta signālplāksne ar sarkanām un baltām vertikālām svītrām no atstarojoša materiāla. Apdzīvotās vietās uz brauktuves starp garennorobežojumu un šķērsnorobežojumu vadstatņiem var papildus novietot palīgbarjeras.

 
60. Pārvietojamos ceļa zīmju vairogus (1.pielikuma 7.zīmējums) lieto brauktuves šķērsnorobežojuma veidošanai, veicot īslaicīgos darbus.

 
61. Uzstādot pārvietojamos ceļa zīmju vairogus, ievēro šādus nosacījumus:

61.1. pārvietojamā ceļa zīmju vairoga izmēri ir 2,8 m x 2,0 m, vairoga apmales platums — 0,40 m. Apmales brīdinošais apzīmējums ir sarkanas un baltas svītras 45° leņķī ar kāpumu vairoga ass virzienā, svītras platums — no 0,2 m līdz 0,25 m. Pārklājuma materiāls ir no II klases gaismu atstarojošas virsmas;

61.2. pie vairoga piestiprinātas apakšējās ceļa zīmes apakšmala brauktuves virsmai nedrīkst atrasties tuvāk par 0,6 m;

61.3. darba laikā vairoga augšējā daļā ieslēdz mirgojošas oranžas (dzeltenas) signālugunis;

61.4. pārvietojamo ceļa zīmju vairogu nostiprina:

61.4.1. uz pavadošā transportlīdzekļa vai tā piekabes;

61.4.2. uz darba mašīnas;

61.5. pārvietojamo ceļa zīmju vairogu lietošana noteikta šo noteikumu 6., 7., 8.nodaļā un 1., 2., 3. un4.pielikuma shēmās.

 
62. Veidojot brauktuves šķērsnorobežojumu īslaicīgajiem darbiem, lieto speciāli aprīkotu darba mašīnu (transportlīdzekli) (1.pielikuma 8.zīmējums) un izmanto šādu speciālu aprīkojumu:

62.1. vertikālos signālapzīmējumus (atbilstoši šo noteikumu 32., 33. un 34.punkta prasībām);

62.2. aizmugurē piestiprinātu 118. un 410.ceļa zīmi vai 411.ceļa zīmi. Piestiprinātas ceļa zīmes apakšmala brauktuves virsmai nedrīkst atrasties tuvāk par 0,6 m.

 
63. Uz speciāli aprīkotas darba mašīnas (transportlīdzekļa) uzstāda vismaz vienu visiem satiksmes dalībniekiem redzamu mirgojošu vai rotējošu oranžu (dzeltenu) bākuguni, ko ieslēdz darba laikā (braucot uz darba vietu vai no tās, bākuguni izslēdz).

 
64. Papildus iepriekš minētajiem norobežojošajiem elementiem darba vietās, kas no satiksmes drošības viedokļa ir sevišķi bīstamas (piemēram, cita ceļa pievienojums darba vietai, vaļēja būvbedre tuvu braukšanas joslām, slikti pārredzams ceļa posms), lieto aizsargierīces. Aizsargierīces samazina transportlīdzekļu sadursmes iespēju ar strādniekiem, darba mašīnām vai objektiem, kas atrodas darba vietā.

 
65. Darba vietā lieto šādas aizsargierīces:

65.1. ceļa būvēm paredzētas metāla, koka, plastmasas un cita materiāla aizsargbarjeras;

65.2. piemērotas konstrukcijas betona vai dzelzsbetona blokus;

65.3. materiālus ar amortizējošām īpašībām (piemēram, smilšu vaļņus, riepas, mucas).

 
66. Aizsargierīču augstums ir no 0,8 m līdz 1,0 m. Uz aizsargierīču augšējās malas ik pēc 1,0 m vertikāli piestiprina 0,04 m platu un 0,18 m augstu baltas krāsas atstarojošu elementu ar II klases gaismu atstarojošu virsmu

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krokodils 30.maijs 2022 8:53
2 5 Atbildēt

Tas normāli, kūrortpilsetas statuss tak!

Jūrmalas domei varētu uzprasīt, ja jau ir tik 'zaļi' kad sakārtos Rīgas-Jūrmalas veloceliņu, Jūrmalas pusē.... Rīgas puse tagad smuka gluda, zīme Jūrmala - 90 gadu caurais raupjais asfaltbetons. Par šo laikam jāmaksā!

650 29.maijs 2022 14:05
1 4 Atbildēt

Prottams, jācer, ka tie (Lohi), kuri 23.maija jaukajājā rītā biija izvēlējušies izpārvietoties cauri/Kūrortam, turpmāk pirms līdzīga lēmuma pieņemšanas to kārtīgi izvērtēs.Vai viņiem tiešām to tā vajag.Jā.

Sižetam pietrūka 30sek, iAuto varēja pabraukt atlikušos 100m līdz tuvumā redzamajam lukso foram pie Majora stacijas.Pie viena noskaidrojot TO, kā tad tā saucamo satiksmes "drošību" iedrošina akurāt pie paša luksofora pašā krustojumā tieši līkājā līkumā uz pašas "vajadzigākās" (iespējamo Lohu) lietotās kustības trajektōrijas esošie (jau kopš uzstādīšanas brīža pazemē iegrimušie) kAKU vāki.

Par cik 16cm tie ir iegrimuši un (kāpēc) tos vajadzētu (vai nevajadzētu) izcelt.Varbūt.Beidzioooott.Kādreiz.Jā.

Cik to tur tādu vāku ir un KĀ un cik "ietekmīgi" tie tur kko kkā "ietekmē".Un kāds būs (varbūt) to Liktenis nākamajā pilsētai Liktenīgajājā 4- vai 5-gadē.Jā. Ieskaitot tos,līdzīgos, kuri (desmitiem gab.) "atrodas" uz Dubbultu,Mellužu un/vai Assaru "prospektiem".Nodrošinot (LOHIEM) plūdenu braukšanu,izcilu manevrētspēju un (ilg-termiņā) brangi ietaupa viņu protēzes,riepas un/vai piekares.Jā.

ps., jā, noteikti ka varētu (vajadzētu) izreikties vēl garāk un/vai detalizētāk, kā arī pieaicicināt attiecīgus (Kūrorta) specĀlistus ar attiecīgu inženier medicīniski pedagoģisko lingvistisko izglītību un/vai (Satversmei) atbilstošām amata prasmēm (kas (atšķirībā no kura katra garām graucošā Loha) piešķirtu attiecīgajam teicējam likumīgas tiesības "izteikties/par"). Jā.

-ā,jā,,iAuto, luuudzu (kamēr ir) aizbrauciet no K-guriem līdz J-ķemeriem un/vai atpapakaļ.

Noskaidrojiet,lūdzu, cik pabeigti tur ir Darbi, kurus Pabeigt tika publiski Solīts līdz (š.g.) 29apr.Jā.

Kā tur notiek (jau 2mēn!) tā saucamā "satiksme",un/vai un kā tur veicas ar to tur desmit vietās izrakāti/izkārnīto caurumu aizdarīšanu.

Vai tur gadījumā (varbūt) kaut kas (jau 2mēnešus) "neput", vai kādam kādas šķembas nelido logā, vai kādi tādi atsaldētāki auto Vadītāji pie šo te (1 joslas platumā plato un plaukstas dziļumā dziļo, un ar izbārstītiem ķieģeļiem daļēji aizbērto) bedru apbraukšanas (regulāri) nebrauc pretim braucējiem Purnos (naglajos/rižajos)..Un kā (un/vai) tur tiek ievērots zīmes "30" (vai 50) noteiktais kustības para/metrs.Un ko (un Kas) vispār tur šitā te Rok.Un uz kurieni rok.Un kas (un/vai) un kad sakārtos šo te Racēju izrakakāto.Jā.

Jā.

iAuto 29.maijs 2022 17:05
1 5 Atbildēt

Vairākas dienas gaidījām Igate, Jūrmalas domes un Latvijas Valsts ceļi komentārus, pagaidām atbildes vēl nav.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti