Liepājā satiksmes pārkāpejus sodīs LMT viedais luksofors 22

 
Nozare.lv | 16.marts 2023 11:35

Liepājā, Uliha un Robežu ielas krustojumā, satiksmes drošību turpmāk uzraudzīs "Latvijas mobilā telefona" (LMT) viedais luksofors, kas fiksēs pārkāpējus, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Jau kopš 2019.gada rudens šajā krustojumā luksoforam uzstādīts LMT viedais mašīnredzes risinājums. Tā ir īpaša kamera, kas nolasa un fiksē automašīnas, kas šķērso krustojumu pie sarkanās gaismas. Līdz šim viedais luksofors darbojies testa režīmā, bet šopavasar Liepājas pilsēta noslēgusi līgumu ar LMT par risinājuma oficiālu iekļaušanu satiksmes uzraudzības sistēmā, lai uzlabotu satiksmes drošību un novērstu pārkāpumus.

Turpmāk autovadītāji, kuri krustojumu šķērso pie sarkanās gaismas, tiks ne vien fiksēti, bet iegūtā informācija arī tiks sinhronizēta ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Pašvaldības policijas datubāzēm, un pārkāpējiem tiks piemērots administratīvais sods.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 16.marts 2023 12:31
11 1 Atbildēt

Man būtu priekšlikums soda naudas ieskaitīt valsts kasē, lai tas nebūtu pašvaldības un LMT peļņas projekts!

Vēl LMT varētu uzlikt kameru pie Liepājas domes un filmēt deputātus, kas darba vietā nepavada pilnas 8 darba stunad un automātiski datus nodot VID EDS sistēmā un samazināt atalgojumu par to laiku, kad deputāts nepilda darba pienākumus.

Vernons 16.marts 2023 12:04
5 2 Atbildēt

Vai LMT ir lietas kursā, ka kustība ir atļauta pie visiem luksofora signāliem un tajā pašā laikā arī Aizliegta pie visiem luksofora signāliem!

Kur ir CSN sadaļa "Ātruma samazināšana"?

Laikam avāriju par maz Latvijā...

Velodandālis 16.marts 2023 14:43
5 2 Atbildēt

A man pilnīgi pofig, braucu pie sarkanā un saķemmējos, lai smuks video! Iepūtiest man, neko jūs nevarat man paderīt, jo tās kameras nespēj mani identificēt! Liku mīksto uz luksaforu, lieku un arī turpmāk likšu! Veloanarhijā ir spēks!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti