PAPILDINĀTS ar Valsts policijas atbildi; Kas ir šie "melnie" agresīvie braucēji? Divi "Mercedes" ar "LB" numurzīmēm apzināti bloķē satiksmi Jūrmalā (+ VIDEO) 87

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 3.maijs 2023 8:59

Autovadītāji sūdzas par diviem tandēma braucošiem apvidus automobiļiem, kuri bloķē satiksmi un "izpildās". Īpaši nekaunīgi uzvedas G-klases Mercedes vadītājs, kurš, it kā, "piesedz" priekšā braucošo Maybach transportlīdzekli.

Un vēl viens video:

Redzamos automobiļus saista ar J.Šefleru, kurš ir viens no labuma guvējiem Amber Latvijas balzams AS un citos Latvijas uzņēmumos. Juridiski video redzamais automobilis ir reģistrēts uz citas SIA vārda.

iAuto noskaidro abu "Mercedes" galamērķi. Apsargs iznāk ārā, taču nepārkāpj pieņemtās normas.

Jautājums gan paliek par video novērošanas kamerām, kuras ir tieši pavērstas pret Zigfrīda Meierovica prospektu, nav nekādas informācijas plāksnes kas un kā glabā datus.

Turklāt tas viss notiek Latvijas Republikas prezidenta oficiālās rezidences tiešā tuvumā, būtībā tiek fiksēta regulāra Latvijas armijas virspavēlnieka ikdienas pārvietošanās.

Priekšā braucošais Mercedes Maybach GLS 600, ļoti atgādina iAuto apsaktīto modeli

iAuto redakcija nosūtīja jautājums par šeit redzamo situāciju Valsts policijai, Valsts prezidenta kancelejai un uzņēmumam Latvijas Balzāms.

PAPILDINĀTS 3.05.2023 plkst.14.45 ar Valsts policijas atbildi iAuto:

"Gadījumos, ja autovadītāji saskarās ar šāda veida situācijām, kad citi satiksmes dalībnieki pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, viņi var ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110 un norādīt, ka tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, tāpat var iesniegt iesniegumu policijā, klāt pievienojot video materiālu, kurā ir redzams pārkāpuma brīdis, tāpat jānorāda konkrēta vieta un datums, laiks.

Par video redzamo faktu – tas ir jau nonācis Valsts policijas redzeslokā un policija ir uzsākusi administratīvā pārkāuma procesu un notiek pārbaude."

No Ceļu satiksmes likuma:

(10) Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:

1) vairāku tādu citu citam sekojošu Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kuri saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (piemēram, vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai);

 

 
87 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 3.maijs 2023 10:57
140 6 Atbildēt

Problema visa taja , ka velamies dzivot ka rietumos , bet musu uzvediba ir ka austrumos mitosajam kaiminam , vienkari musu valsti tapat ka Krievija nauda ir paraka par likumiem un policiju , godigi sakot , ka pati tauta ari sadi velas dzivot

0pis 3.maijs 2023 10:06
121 13 Atbildēt

Kad melnā kaste nogrieza ceļu, vajadzēja šķilt tam nost stūri un tad jau redzētu. Saukt policiju un iesniegt video uz karstām pēdām. Šitie vāvērlaizītāji ir jāmāca kā nevietā dirsoši kaķēni.

iAuto 3.maijs 2023 10:08
86 9 Atbildēt

1) Latvijas prezidenta pārvietošanās ir atrunāta normatīvajos aktos

2) Cik ir redzēts prezidenta konvojs, tad ļoti solīdi brauc.

Šeit ir agresīva braukšana, par ko CSN ir paredzēta atbildība.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti