Uz gājēju pārejām notriekti vairāk nekā 50 gājēju (+ VIDEO) 68

 
LTV Ziņu dienests | 8.jūnijs 2024 12:04

Šajā gadā jau vairāk nekā 50 cilvēkiem auto uzbraucis brīdī, kad viņi šķērsojuši gājēju pāreju. 16 gadījumos satiksmi regulējis luksofors.

Šajā statistikā nokļūs arī notikums vakar Rīgā, Murjāņu ielā, kur aptuveni 30 gadus vecu sievieti uz gājēju pārejas notrieca auto. Lai gan par šo vietu iedzīvotāji bija ziņojuši jau iepriekš, pašvaldība to līdz šim uzskatīja par atbilstīgu standartiem. Tos pārskatīt gan aicina pilsētvides eksperti.

 
68 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
sipuu 11.jūnijs 2024 15:45
46 0 Atbildēt

Ūpi neviens nenoliedz, ka gājējam uz pārejas ir priekšroka. Mēs visi te cenšamies paglābt gājējus. Būsim reāli šajā dzīvē tikai nāve ir 100%, viss pārējais nekad nebūs 100% droši, attiecīgi jebkurš var kļūdīties un nav svarīgi, dalbajobs auto braucējs, vai 5 bērnu tēvs, kļūdīties var jebkurš. Piekopt praksi pārliecinoties par savu drošību ir ne tikai pareizi, bet arī loģiski! Ko tieši tu šeit komentāros centies panākt? Mēs visi zinam, ka auto vadītājs lohs kļūdījās, Tu tiešām domā, ka mēs šeit visi komentāros speciāli triecam gājējus, labi apzinoties par sekām? Neesi bērns un beidz pazemot sevi.

CP 10.jūnijs 2024 14:37
34 1 Atbildēt

CSN 15.punkts:  Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Janka 11.jūnijs 2024 15:26
27 0 Atbildēt

No Ceļu satiksmes likuma PAR GĀJĒJU UN PASAŽIERU PIENĀKUMIEM:

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, GAJĒJAM jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

 Ikdienas dzīvē par šo pienākumu ļoti maz grib atcerēties. Visi kā viens tik dur tāpēc, ka ir 'pāreja' un visi zin to vienu sauso 'gajējiem priekšroka' likumu!

 Nu un lūk rezultāts.

Protams katrs gadījums ir individuāls jo ir d.lbaj gājēji, ir d.lbaj autovadītaji.😉

Diemžēl arī jaunā paaudze pēdejo 10 gadu laikā tiek audzināta tā, ka viņiem ir tikai tiesību, pienākumu nav. Kas noved pie tā, ka ir visatļautība, kura noved pie nevajadzīgam sekām, kur bieži arī jāgulda 2m zem zemes.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

190 saimes Mercedes par 850 000 eiro; piegādes 2025.gada beigās

Leģendārās 90.gadu sporta automašīnas Mercedes 190 E 2.5-16 Evo II mūsdienu variants uzņēmuma HWA interpretācijā tiek solīts 100 eksemplāru lielā skaitā. Lasīt vairāk

 

Nepilni 58 000 eiro: BMW iepazīstina ar jauno X3 (+ FOTO) 5

Populārais BMW krosovers sasniedzis savu ceturto paaudzi. Lasīt vairāk

 

Pēc pazušanas no radariem laukā netālu no Rīgas lidostas nosēdusies civilā lidmašīna ( VIDEO) 14

Izpletņlēkšana Limbažu pusē dramatiski beigusies kāda neliela lidaparāta pilotam un pasažierim. Laikapstākļu dēļ nespējot atgriezties ne Limbažos, ne rezerves lidlaukā – Cēsīs, nelielais lidaparāts nespēja sasniegt arī lidostu “Rīga”. Un veica avārijas nosēšanos pļavā Babītes pusē. Lasīt vairāk

 

Iepazīstamies ar Honda motociklu jauno elektrisko sajūgu (+ VIDEO)

E-Shifter jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti