Aizputē atklāts Latvijas čempionāts motokrosā

 

Matīss Karro Foto: Jānis Pastars

LaMSF | 28.aprīlis 2014 7:50

Šajā nedēļas nogalē Aizputes "Misiņkalna" trase pulcēja lielākos motokrosa fanus, kā arī spēcīgākos pašmāju un kaimiņvalstu sportistus. Divu dienu garumā uz starta stājās vairāk kā 300 sportisti dažādās motociklu, kvadraciklu un blakusvāģu klasēs.

Svētdienā pamatīgu pārsteigumu līdzjutējiem sagādāja Matīss Karro, kuram mainoties plāniem Anglijā radās domā atbraukt uz Latviju - uz Aizputi un būt kopā ar saviem karstākajiem faniem Latvijā. Karstākie motokrosa un Paula Jonasa fani iepriekš bija informēti par Paula dalību Latvijas čempionāta pirmajā posmā un bija sagatavojuši pamatīgus karogus, taures tieši šim Latvijas čempionāta posmam.

Vēl daudz spraigāku un neprognozēmjamāku cīņu trasē sarūpēja arī brāļi Augusts un Roberts Justi, jo viņus arī nav ierasts vērot sacensībās Latvijā, kā arī savu ātrumu trasē un kondīciju pēc traumām atrādīja gan T.Šileika, gan arī K.Sabulis, neaizmirsīsim arī pagājušās sezonas Latvijas čempionu Dāvi Ivanovu, Superkausa vairākkārtēju uzvarētāju Dāvi Līvu un skatītāju simpātiju - Lauri Freibergu.

Cīņa trasē MX2 un MX1 klasē bija īpaši spraiga, kur MX2 klasē interesantu un aizraujošu divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Roberts Justs Motosports RT, otro - Pauls Jonass KS Motoklubs, tiesa gan piedzīvojot kritienu un "pakutinot" emocijas līdzjutējiem 1.braucienā, bet trešo vietu izcīnīja Kārlis Sabulis no MX Moduls, kurš pierādīja, ka ir lieliskā formā un gatavs šīs sezonas cīņām.

MX1 klasē pārliecinošu uzvaru abos braucienos, līdz ar to arī kopvērtējumā, izcīnīja Matīss Karro no MX Moduls, aiz sevis atstājot komandas biedru - Dāvi Ivanovu un Pasaules čempionāta kolēģi MXGP klasē - Augustu Justu no Motosports RT.

MX85 klasē pamatīgi ievīst nācās Raineram Žukam,kurš pārstāv Motosports RT, jo tieši šīs klases braucēji rādīja ļoti sīvas cīņas. Taču jaunajam sportistam izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru abos braucienos, ierindojoties pirmajā vietā arī kopvērtējumā. Aiz sevis jaunais talants atstāja Meico Vettik no Igaunijas, bet trešo vietu ieņem mūsu Artjoms Trofimovs. Skaidri redzams, ka latviešu braucēji ir sīvākie konkurenti jebkurā vecumā! 

Šodien uz starta kāpa arī iesācēju klase, kurā uzvaras laurus abos braucienos pārliecinoši plūca Gunvaldis Vēsmiņš no MX Modulis, otro vietu kopvērtējumā ieņēma Uvis Zaharāns, bet trešais Tomass Keišs Ramo Motosports. Lielisks sniegums arī no šīs klases.

Ļoti interesanti bija vērot arī šīs dienas apvienoto klasi – Seniori, Veterāni un Dāmas. Protams, jāuzslavē visas četras mūsu daiļā dzimuma pārstāves, kuras uz starta stājās kopā ar pieredzējušajiem vīriem – dāmas prata turēt līdzi. Dāmu klasē kopvērtējuma 1.vietu ieņem Anna Lankovska no F.F.F komandas, 2.vieta Elīnai Kalniņai no Dako Ziemeļvidzeme, 3.Anastasija Ušakova, CAMK Latvgale un 4.vieta Inesei Baumanei, Bieriņi.

Savukārt Senjoru vidū uzvarētāju top 3 pēc 1.posma: 1.vieta Leonam Kozlovskim no MX Ādaži, 2.Marekam Štrausam no Motokurzeme, bet 3. Jurijam Kovgeram no Dako Ziemeļvidzeme. Veterānu vidū pārliecinošs uzvarētājs ir Atis Alžāns no Bieriņiem, tūlīt aiz viņa Gintaras Stankevicus no Lietuvas, bet trešajā vietā Ivars Blazēvičs no GK MX Team. Šie vīri parādīja, ka īsti braucēji bez motokrosa nevar – un kas gan būtu motokross bez kārtīgiem veterāniem un senjoriem.

Kā pēdējā uz starta abos braucienos stājās viena no interesantākajām klasēm – Blakusvāģi un Bakusvāģi Veterāni. Šī apvienotā klase rādīja īstu šovu par godu skatītājiem – rēkoņa, putekļi, lēcieni un emocijas. Blakusvāģu klases pārliecinošie līderi, kas rādīja neticamu ātrumu un vērienīgus lēcienus, nepārprotami ir mūsu pašu Daidera un Antona ekipāža, pārstāvot Motosports RT – teicams sniegums! Taču otro un trešo vietu šodien ieguva kaimiņvalstu pārstāvji no Igaunijas -  2. K.Varik un E.Koiv ekipāža un 3. M.Sonn un T.Koiv.

Latvijas čempionāta ieskaitē Klubu vērtējumā TOP 3 Aizputē:

  1. Motosports RT
  2. Ventspils Rodeo
  3. KS Motoklubs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti