Noslēdzies kārtējais "Cross Country" posms Mundigciemā

 

Foto: lamsf.lv

LaMSF | 12.maijs 2014 7:55

Sestdien, 10.maijā Talsu novada, Lībagu pagasta, Mundigciemā notika Cross Country Baltijas čempionāta 3. posms un Latvijas čempionāta 2. posms. Vienlaicīgi notika arī 2014. gada Latvijas atklātais individuālais čempionāts, Latvijas kauss un Latvijas atklātais komandas čempionāta 2. posms un SIA "Talcomm" balvu izcīņa.

Sacensības notika dienā, kad daudziem bija jādodas uz darbu un jāstrādā, tomēr tas neatturēja sportistus ierasties uz kārtējo Cross Country posmu. Uz sacensībām Mundigciemā kopā bija ieradušies 102 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 77 sportisti un kvadru klasēs piedalījās 25 sportisti.

Šoreiz sportistiem nācās cīnīties daudz sīvāk. Dubļainais trases segums, kas bija izveidojies pēc pamatīgām lietus gāzēm, lika sportistiem būt daudz uzmanīgākiem un meklēt vieglāk izbraucamās trajektorijas. Kā sportisti atzīst, tad trase bijusi diezgan smaga. Trases kopējais garums ~ 6,1 km.

Absolūtajā vērtējumā solo klasēs stabilu un pārliecinošu 1. vietu ieguva E2 klases braucējs Uģis Klimons (Moto A-Z), kurš izvirzījās vadībā jau pašā sākumā. Otro vietu kopvērtējumā ieguva E1 klases sportists Edgars Siliņš (Motosports RT), bet trešajā vietā E3 klases braucējs Lauris Ermanis (Motosprots RT).

Intervija ar pieredzējušo enduro braucēju Igaunijas sportistu Toivo Nikopensius (Motoklubs Paikuse). Sportista gaitas enduro aizsākušās jau 18 gadu vecumā, visu šo laiku viņš braucis tikai un vienīgi E1 klasē. Šogad 54 gadus vecais moto sportists pirmo gadu brauc senioru klasē, kurā ieguva 2. vietu. 36 gadi veltīti enduro. "Trase šodien lika daudz strādāt, bija jāatrod pareizā sliede, nevarēja atslābt ne mirkli."

Sīva cīņa norisinājās kvadru braucienā. Pārliecinoši startā 1. vietā izvirzījās kvadri open klases braucējs Andris Ciršs (Moto A-Z), kurš brauciena lielāko daļu turējās pirmais, taču brauciena beigās vadībā izvirzījās un kopvērtējumā kvadru klasē 1. vietu ieguva igauņu sportists Siim Vaide, atstājot Andri Ciršu 2. pozīcijā. Sarunā ar kvadri open klases braucēju Jāni Arbidānu (Motosports RT), viņš pastāstīja par savu ne tik ļoti veiksmīgo startu, kā rezultātā ieguva 3.vietu gan kvadru klašu kopvērtējumā, gan arī kvadri open klasē.

"Starts bija lielisks, stabili pēdējais. Pēc tam nācās nedaudz "paēst dubļus", lai panāktu priekšā braucošos sportistus. Pirmie divi braucēji jau bija aizbraukuši krietnu gabalu pa priekšu. Nedaudz pietrūka. Trase bija interesanta, tomēr negaidīju, ka būs dubļi. Trase pirms tam bija nolīdzināta." Sportists atklāja, ka tehniku trases dubļu segumam bija sagatavojis: "Uzliku lielos ratus ar lielajiem protektoriem, visur varēju izbraukt. Labi, ka brauciena laikā nelija lietus. Visā visumā ar sacensībām un rezultātu esmu apmierināts." Jānis Arbidāns Cross Country sacensībās brauc no 2009. gada.

Klubu komandu vērtējumi - ar 77 punktiem 1. vietu izcīnīja "Moto A-Z 1.komanda" - Jānis Baunis, Uģis Klimons, Jānis Rasmanis, Andris Ciršs, Miks Rasmanis. Otrajā vietā ar 74 punktiem ierindojās "Motosports RT 1. komanda" - Raineris Žuks, Edgars Siliņš, Lauris Ermanis, Kristaps Bajārs, Sandris Kļaviņš. Uz pjedestāla 3. pakāpiena ar iegūtajiem 57 punktiem kāpa "JVE Mototeam Riga" - Einārs Vinters, Mārtiņš Vinters, Arvis Bumbiers, Ričards Neimanis. Sacensībās piedalījās 9 komandas.

Sacensību organizators Ritvars Volfs un "Talsu moto klubs". Sarunā Ritvars Volfs stāstīja: "Talsu moto klubs" dibināts 2012.gadā un šī ir otrā sezona, otrās sacensības, ko mēs kā klubs organizējam. Pagājušajā gadā bija Latvijas čempionāts, šogad Baltijas čempionāts Cross Country. Klubā šobrīd esam 28 biedri. Par organizāciju un sacensībām domāju, ka viss izdevās labi, kā plānots. Protams, laika apstākļi, ir apstākļi, ko mēs neregulējam. Trase bija tiešām smaga, varētu teikt, pat ekstremāla. Pagājušajā gadā sacensību organizēšanā pieredzi ieguvām, šogad jau vieglāk. Galvenais, ka bez lielām un smagām traumām. Kopumā, neraugoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem sacensības bija izdevušās ļoti veiksmīgas."

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti