Jonass sezonas otrā posma kvalifikācijā izcīna augsto ceturto vietu

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/paulsjonass41

Nozare.lv | 8.marts 2020 8:51

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien pasaules čempionāta sezonas otrā posma - Nīderlandes "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases kvalifikācijas braucienā izcīnīja augsto ceturto vietu.

Jonass pirmo līkumu izbrauca ceturtajā pozīcijā, bet viņam aiz muguras sekoja bijušais komandas biedrs Horhe Prado. Pēc pirmā apļa Prado jau bija apsteidzis latvieti un uzstādīja ātrāko apļa laiku. Piektā apļa sākumā Jonassnoslīdēja uz piekto pozīciju, jo viņam garām pabrauca pieredzējušais Džefrijs Hērlingss.

Pēc septiņiem apļiem vadībā jau bija Prado, bet Jonass aizvien brauca piektajā pozīcijā, no kuras atvadījās astotā apļa beigās, pakāpjoties par vietu. Divus apļus vēlāk vadību no Hērlingsa pārņēma Jonasa komandas biedrs Armins Jasikonis, kurš vēlāk arī uzvarēja kvalifikācijā.

Jonass atlikušajos apļos noturēja ceturto pozīciju, finišēdams aiz Hērlingsa un Prado.

Svētdien sportisti divos braucienos noskaidros uzvarētāju šīs sezonas otrajā posmā.

Pēc pirmā posma vadībā ar 47 punktiem ir Herlingss, bet pa 38 punktiem ir Timam Gajseram un Antonio Kairoli.Jonasam pirmajā posmā deviņi punkti un 18.vieta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien pasaules čempionāta sezonas pirmā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā ieņēma 12.vietu, bet otrajā izstājās.

Sportists abos braucienos piedzīvoja kritienu. Otrajā braucienā kritiens bija smagāks nekā iepriekš, kā rezultātā tika apskādēts motocikls un dalība posmā bija beigusies.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 20 posmi. Sezonas noslēgums plānots 27.septembrī Francijā, bet pirms tam 11.posms jūnijā tiks aizvadīts Latvijā, Ķegumā.

Turpat Nīderlandē norisinājās arī Eiropas čempionāta 125 kubikcentimetru klasē (EMX 125) otrais šīs sezonas posms, kurā Mairis Pumpurs izcīnīja 25.vietu, bet Kārlis Alberts Reišulis finišēja četras pozīcijas zemāk.

Tikmēr 250 kubikcentimetru klasē vienīgais Latvijas braucējs Tomass Šileika izstājās piektajā aplī.

Pērn par MXGP čempionu tika kronēts Gajsers, bet Jonass kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā. Latvietis atsevišķos braucienos sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrajam un divreiz - trešajam.

Jonass pagājušo sezonu iesāka mierīgākā režīmā, jo iepriekš iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas prasīja ilgu rehabilitācijas procesu.

Pagājušo sezonu Jonass noslēdza Nīderlandē, kur ar Latvijas izlasi sasniedza visu laiku augstāko vietu Nāciju motokrosa sacensībās - astoto. Jonass savos braucienos izcīnīja otro un trešo vietu.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti